Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 11:13:07
škorpija
A molim škorpiju da obavezno svaki dan po 2dl mineralne da bebi jer je to dobro za moždane vijuge. Magnezij što da ne :)
znači ipak neće niko zvati socijalnu službu, jupiii, kolu ipak ne bih daval jedino ako je baš kao neki lijek povremeno. ustvari moj bebi ne voli nikakve sokove, samo čaj i vodu (običnu a i kiselu )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 11:15:43
pocahontas
škorpija je li se ti zezas ili? kakava crna kisela djetetu? O Boze sacuvaj ja je nisam pila u pocetku zbog dojenja reko da gospodinu tesko ne padne, a cuj ti nje cccccc
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 11:19:42
škorpija
priznajem, ja se pridežavam 99 % stvari što se tiče pravilne ishrane, ali to za kiselu sam ga ja naučila pa malo piiiine , kad idemo van na kafu, to ga smiri, valjda stekne dojam ko eto i on učestvuje u nečemu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 18:06:32
ivanak
Nemoj misliti da ti solim pamet. Ja sam početnica što se tiče ove dohrane. Nego eto meni piše tako na kalendaru, pa rekoh bolje ženi reći.... Ali ako je tako, nema beda.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 18:11:49
reallove
Ma draga nije problem sto si se javila,hvala tebi u svakom slucaju,znam da nisi imala losu namjeru ..nego meni sveki kaze kupi pa probaj i eto probala sam sve je ok hB,necu mu sada stalno davati ali eto ponekad..pozz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 18:12:32
delly
pozdrav moja mala 25.og puni 6 mj , i ja je samo dojim . poceli smo malo sa kasicama ,probali smo jabuku,mrkvu , i kad sam bila u trgovini sam uzela neku kao kasicu od hippa koja je od jabuke,manga i breskva i moram reci da joj je to nesto najdraze za ojesti . nego dajte recite sta jos mogu da dam da nepogrijesim ??? sta mi preporucujete . ja prvo probam po jedno voce pa onda smjesam to skupa radi eto reakcija da nebude nedaj boze .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 19:11:27
Anushka
Na svakoj ambalazi kisele vode pise kolicina jona natrija.. a natrij je osnovni razlog zasto se djeci ne soli hrana do godine dana, pretesko je za bubrege. Doobro razmislite je li vrijedno. skorpija, ovaj moj "ucestvuje" na kafama sa obicnom vodom ili cajem koji svakako nosim kad smo napolju:) on bi rado i kafu pio ali ja se pitam za sada:))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.1.2010 22:28:04
shejla
IZVORNA PORUKA: reallove
IZVORNA PORUKA: ivanak
Zar nije malo prerano keks i mlijeko???? Ne prozivam te, ali ja imam kalendar gdje to ide tek od 8 mjeseca života bebe...
kupila jucer keksice i na kutiji pise od 6-tog mjeseca,pravi se sa ad mlijekom
Eminu nije jos 6, ako sam dobro sabrala Je li bas pise OD 6-og ili SA 6 mjeseci U keksu ima glutena, a na ovim gotovim hapicama sa glutenom pise PO/NAKON 6 mj.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.1.2010 10:54:25
reallove
IZVORNA PORUKA: shejla
IZVORNA PORUKA: reallove
IZVORNA PORUKA: ivanak
Zar nije malo prerano keks i mlijeko???? Ne prozivam te, ali ja imam kalendar gdje to ide tek od 8 mjeseca života bebe...
kupila jucer keksice i na kutiji pise od 6-tog mjeseca,pravi se sa ad mlijekom
Eminu nije jos 6, ako sam dobro sabrala Je li bas pise OD 6-og ili SA 6 mjeseci U keksu ima glutena, a na ovim gotovim hapicama sa glutenom pise PO/NAKON 6 mj.
pise od 6-og mjeseca,Emin nema jos 6 mjeseci ali su mi rekli da mogu dati,nije mu nista smetalo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.1.2010 11:42:02
Srculence
hvala ..hehehehh meni se inače sve mora posebno objašnjavati (čitaj crtati)...nikad ni u šta nisam sigurna što se tiče bebija ....sve kontam da nešto ne pogriješim.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.1.2010 11:53:35
reallove
IZVORNA PORUKA: shejla
ma dobro, vazno je da mu nije nista zasmetalo... kazu svakako da treba i ranije poceti sa glutenom - to su najnovija istrazivanja
e pa ja idem po najnovijim istrazivanjima ,a njemu hB nista ne smeta,rekli su narandzu ne,a ja sam njemu davala pa sve ok proslo..ne pridrzavam se ja bas tog kalendara