|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.1.2010 12:22:42   
delly
kakav kalendar?? gdje vam je?

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu bebita)
Neposredna veza do poruke: 2751
18.1.2010 12:26:34   
bebana27
delilah kako si mi ti
i ja bi da vidim taj kalendar?

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 2752
18.1.2010 12:29:48   
delly
dobro je ti draga?? i ja bas ocu da vidim taj kalendar ,trazim po internetu ma jedni ovo drugi ono a ja dobila neke recepte ovdje od doktorice nepasu mi a hocu da znam koje sve namirnice mogu za koji mjesec da dajem ..

kako ti dajes kasice???

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2753
18.1.2010 12:33:45   
Anoniman
evo imate ovaj

http://www.coolinarika.com/clanak/printernet-kalendar-dohrane

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 2754
18.1.2010 12:37:33   
delly
hvala ti .
prvo sto sam procitala su savjeti tj komntari clanka i nisam niti jedan pozitivan nasla sve negativno ??? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2755
18.1.2010 23:10:08   
Idina mama
Kalendar se dohrane meni doima prilicno nepouzdano. Mislim ovaj na coolinarki. Razlikuje se prilicno od onoga sto sam dobila od dr. Inace, ne postoji pravilo u ishrani bebe. Postoje samo smjernice koje mogu posluziti da mama i beba pronadju svoj sopstveni nacin ishrane. Ono sto je vazno, jeste da beba do 10. mjeseca ili cak do kraja 1. godine treba da jede jednostavnu hranu. Ne treba pretjerivati sa raznovrsnoscu. Za razliku od odraslih, beba moze jeste duze vrijeme isto. Dakle, i ovo je samo smjernica. Prije nego sto me napadnete, evo da pojasnim. Dajete citavu sedmicu jabuku. Dinstanu. Ili cak duze. Pa, dodate, npr. korijen komoraca ili neku drugu povrcku i to beba jede sedmicu ili cak duze. Pa, dodate krompiric i malkice ulja (repicino za razvoj mozga i nervnog sistema), pa to bebica jede jos sedmicu ili duze. Pa dodate zitarice, proso ili zob, radi zeljeza, ili nemasno meso (moze i crveno!), pa jos tako sedmicama tako da umjesto komoraca ubacite neku drugu povrcku... I neka sve bude dinstano (kuhano na pari) gotovo bez vode, sa malo ucijedjenog soka od jabuke ili narandze. Dakle, ne supice (sto ce bebi voda umjesto hrane), nego kasice. I ne zaboravite vodu da se pije. Tek na kraju prve godine prosirite ishranu bebe sa razlicitim ukusima i razlicito pripremljenom hranom...
I voda se pije, a sokic se ucijedi malkice u kasicu. Pogledajte temu sokici i post Lejle Ka

< Poruku je uredio Idina mama -- 18.1.2010 23:13:28 >

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 2756
18.1.2010 23:15:48   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: hampsi

E zene, malo ste neodlucne. Na nekom forumu, zaista se ne sjecam na kojem, zena je trazila pomoc- dala bebi sok od narandze. Vi je site iznapadale a sad citam da skoro svaka druga daje user posted image Ne kontam. Pozz

Ko je napadao? Daj mi imena user posted image user posted image user posted image
Malkice soka od narandze, svjeze iscjedjenog moze, ali to ne znaci jesti sve citruse. Dakle samo malo sokica u kasici, nikako da se pije. Limun nikako.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 2757
18.1.2010 23:19:07   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: felix

ee,jos nesto da vas pitam dok sam se sjetila.Kad ste vi poceli davati mlijecne proizvode,sir,kajmak ,....
Sta mislite dali bi smjela ,poceti pomalo kad napuni 7.mjes.
Hvala

Kravlje mlijeko moze od 7. mjeseca, ali do 200 ml dnevno. Poslije 10. mjeseca moze do 300 ml. Sir, pa i mladi i kajmak ne prije 10. mjeseca.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2758
18.1.2010 23:22:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Idina mama

Kalendar se dohrane meni doima prilicno nepouzdano. Mislim ovaj na coolinarki. Razlikuje se prilicno od onoga sto sam dobila od dr. Inace, ne postoji pravilo u ishrani bebe. Postoje samo smjernice koje mogu posluziti da mama i beba pronadju svoj sopstveni nacin ishrane. Ono sto je vazno, jeste da beba do 10. mjeseca ili cak do kraja 1. godine treba da jede jednostavnu hranu. Ne treba pretjerivati sa raznovrsnoscu. Za razliku od odraslih, beba moze jeste duze vrijeme isto. Dakle, i ovo je samo smjernica. Prije nego sto me napadnete, evo da pojasnim. Dajete citavu sedmicu jabuku. Dinstanu. Ili cak duze. Pa, dodate, npr. korijen komoraca ili neku drugu povrcku i to beba jede sedmicu ili cak duze. Pa, dodate krompiric i malkice ulja (repicino za razvoj mozga i nervnog sistema), pa to bebica jede jos sedmicu ili duze. Pa dodate zitarice, proso ili zob, radi zeljeza, ili nemasno meso (moze i crveno!), pa jos tako sedmicama tako da umjesto komoraca ubacite neku drugu povrcku... I neka sve bude dinstano (kuhano na pari) gotovo bez vode, sa malo ucijedjenog soka od jabuke ili narandze. Dakle, ne supice (sto ce bebi voda umjesto hrane), nego kasice. I ne zaboravite vodu da se pije. Tek na kraju prve godine prosirite ishranu bebe sa razlicitim ukusima i razlicito pripremljenom hranom...
I voda se pije, a sokic se ucijedi malkice u kasicu. Pogledajte temu sokici i post Lejle Ka

nema razloga da mislis da ce te iko napastiuser posted image i ja sam dobila od pedijatrice kalendar upravo na ovom principu koji ti koristis...mislim da je to unicefov kalendar  i drzala sam se toga do otprilike 7 mjeseca, a onda sam po svom instinktu

delilah...ovo ti treba biti samo neka smjernica...naices na mnoga razlicita tumacenja koja te mogu jos vise izludjeti....ja sam po svom...ribu (koju svi stavljaju jako kasno) sam dala vec u 7 mjesecu, narandzu mu dajem svaki dan, pire mu pravim s malo mlijeka itd...

(odgovor članu Idina mama)
  Neposredna veza do poruke: 2759
19.1.2010 12:46:18   
bebita

IZVORNA PORUKA: delilah

kakav kalendar?? gdje vam je?

ima ih dosta na internetu i po knjigama. ja imam knjigu organska ishrana za bebe sa receptima, a evo i jedan link sa kalendarom:
http://www.wholesomebabyfood.com/text2/solids2chart.pdf (na engl)

Dean 07.08.09.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 2760
20.1.2010 0:03:43   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

pa mi jedemo od povrca sta je u sezoni i dostupno na pijaci - mrkva (domaca kod jedne tete), krompir (domaci), karfiol (ne znam da li je kloniran ili ne ali je karfiol, mi ga jedemo pa Bog te veselio user posted image ), blitvu, spanac jos nismo, tikvicu (pijaca ili merkator), bundevu (pijaca)...kontam bolje i to nego ono zaledjeno ali eto, misljenja su razlicita..kao da Ledo nema staklenike, taman posla da oni stavljaju organsko povrce u vrecice, pih user posted image

Kako stvari stoje sa domaćim uzgojem najbolje bi bilo da ni mi ni bebe ne jedemo ništa user posted image

Nekako razmišljam da bi zaledjeno trebalo biti nekad bolje od svježeg jer se zaledi odmah, a ko zna koliko dugo stoji ono na pijaci...i moram priznati da izbjegavam kupovinu u velikim centrima jer oni da bi prodavali jeftinije i tako privukli kupce nabavljaju što jeftinije od nekog ko masovno proizvodi, a zna se šta znači masovna proizvodnja...doduše, ni na pijaci mi niko ne može garantirati da nije špricano...tako da je sve to mač s dvije oštrice...

A za bananu sam slušala na HRT emisiji nedavno da je zapravo najštetnija jer se nakon branja još dodatno našpricaju da bi stigla do naših krajeva onako ''finog'' izgleda...

Uglavnom, ko zna šta smo dosad i šta ćemo ubuduće jesti user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2761
20.1.2010 8:29:28   
delly
evo mi smo jeli jucer mrkvu i pastrnjak skupa i papamo dobroo user posted image ja sam probala ma fuj kako je to ruzno bljak user posted image mauser posted image je na pocetku pravila grimase pa je poslije sama zjevala user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2762
20.1.2010 10:30:41   
bebita

IZVORNA PORUKA: delilah

evo mi smo jeli jucer mrkvu i pastrnjak skupa i papamo dobroo user posted image ja sam probala ma fuj kako je to ruzno bljak user posted image mauser posted image je na pocetku pravila grimase pa je poslije sama zjevala user posted image

I ja sve probam user posted image , pa sam primjetila da su vocne super, dok je povrce uvijek bolje ako ga ja skuham i ispasiram.

Dean 07.08.09.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 2763
20.1.2010 10:35:30   
delly
da definitvno je bolje od kupljenih kasica :) ono kupljeno mi je fuj fuj fuj

(odgovor članu bebita)
Neposredna veza do poruke: 2764
20.1.2010 10:37:43   
reallove
Mi smo za danas planirali nesto od povrca,jos neznam sta cemo,najvjerovatnije mrkvu,pa da vidimo kako ce ici..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 2765
21.1.2010 11:49:17   
Anoniman
mi  smo jutros rucali,kasicu s povrcem.A sinoc oko 17.sati pojeo supicu .
Danas je ostalo,jos malo pa cu mu dati.
Pa sam  mislila ici u kupovinu pa cu uzet tikvicu,samo neznam kako da ju napravimuser posted image ,to jos nismo nikako probali.

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2766
21.1.2010 11:51:37   
Hanady RR
feliks, očistiš tikvicu narežeš na kockice i staviš u vodu da kuha. za to treba vrlo malo vremena, propasiraš i rpocejdiš...e sad možeš i krompir sa njoj ili mrkvu neznam koje povrće ste već probali.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2767
21.1.2010 11:53:02   
noaa

IZVORNA PORUKA: felix

mi  smo jutros rucali,kasicu s povrcem.A sinoc oko 17.sati pojeo supicu .
Danas je ostalo,jos malo pa cu mu dati.
Pa sam  mislila ici u kupovinu pa cu uzet tikvicu,samo neznam kako da ju napravimuser posted image ,to jos nismo nikako probali.

eh ja sam tikvicu kuhala,dodam malo mese i krompire i to je touser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2768
21.1.2010 11:56:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

feliks, očistiš tikvicu narežeš na kockice i staviš u vodu da kuha. za to treba vrlo malo vremena, propasiraš i rpocejdiš...e sad možeš i krompir sa njoj ili mrkvu neznam koje povrće ste već probali.
hvala ti,puno na objasnjenjuuser posted image ,srce si danas cu to probat napravit.
Znaci,nista neide samo se u vodi dobro skuha i poslije doda povrce,
Probali smo i mrkvu i krompir pa stavit cu i to.
Hvala jos jednom!!

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 2769
21.1.2010 11:57:32   
Hanady RR
ma ako to radiš sa krompirom i mrkovom stavi sev zajedno da kzhaš na manje kckice da se sve lijepo iskuha...tikvica se najbrže skuha.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2770
22.1.2010 9:50:12   
DOR@
drage moje trebam jedan savjet, odnosno trebam recep kako praviti supicu za bebu. do sad smo probali supu od piletine i teletine (koljenica), ali user posted image  se baš i ne sviđa. sada želim da mu supicama povečam unos tečnosti, pošto odbija ad. mlijeko, a kako je sve veci i veci postaje pravi mali nestaško, pa je sad naucio pljuvati vodu kada pije i rijetko šta proguta.

Neposredna veza do poruke: 2771
22.1.2010 10:32:33   
Hanady RR
DOR@ evo link o supicama
http://www.ringeraja.ba/forum/kako_pravite_supice/m_258592/tm.htm

a imaš i dobru temu mali odbijači hrane...pa malo iščitaj i iskombiniraj najbolji način da prevaziđete taj problemčić.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2772
22.1.2010 10:44:01   
DOR@
hvala Hanady, pogledaću.

Neposredna veza do poruke: 2773
22.1.2010 13:20:27   
Anoniman
da se pohvalimo,jutros smo jeli kasicu svu smazali po obicajuuser posted image .
Poslije oko 11.flasu 130ml.
I rucali smo danas prvi put tivicu,svidjamu seuser posted image user posted image user posted image jednu malu sam skuhala svu je smazaouser posted image moj,svastojed.(joj,kad mi tko rekne posoli ili sl.kao da ima ukusauser posted image bas me nervira ja nis nestavljam,ni mrve sta oni imaju pojma za ukus,bas je tikva fujj,probala sam bez okusa )al je opet pojeo znaci nemaju oni,pojma ni ocemu a kamoli o ukusuuser posted image
On,hb.oce svasta sta god,dam sto rece moja mama  draga moja pa nezna on,nista da mu i kafe ponudis on bi popiouser posted image sta oni znaju!!!!

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 2774
22.1.2010 13:21:42   
škorpija
felix hajde na temu bebe 2009 da na ipričaš kakkva je danas ćunauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *