|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
17.1.2010 11:57:13   
škorpija

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: shejla

ma dobro, vazno je da mu nije nista zasmetalo... user posted image
kazu svakako da treba i ranije poceti sa glutenom - to su najnovija istrazivanja user posted image

e pa ja idem po najnovijim istrazivanjimauser posted image ,a njemu hB nista ne smeta,rekli su narandzu ne,a ja sam njemu davala pa sve ok proslo..ne pridrzavam se ja bas tog kalendarauser posted image

ja se strogo pridržavam,(neću više ni kiselu, časna pionirskauser posted image ) ali opet kažem moja mama nije ništa pratila, davala nam kako joj šta padne na pamet i hvala bogu seki i meni nije ništa bilo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2726
17.1.2010 12:22:01   
mojbebac
ni mi se ne pridrzavam bas kalendara, do sest stvarno nismo nista osim dojenja, a sada sve pomalo probavamo, dobro jedemo i guzara hoce sve ( ne konzumiramo slatko, osim sokica, ne solimo nista jos, i ne uzimamo nikakve grickalice, i necemo dok joj god budem mogla ne davati, i onako je masala guza debela ) user posted image user posted image user posted image ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2727
17.1.2010 13:03:03   
shejla
mi pojedosmo jucer ono sumsko voce... Sve OK user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2728
17.1.2010 13:13:30   
Sonja
ja ne pratim nikakav kalendaruser posted image
adin jede i narandje, mandarine, banane ,ananas (jednom malo),sumsko voce one hapice,.vocni jogurt,ribu, zumance,povrce(krompir,luk paradajz,karfiol,brokula,tikvica,blitva,mrkva...)rizu,griz,palentu,mesa(teletina,junetina,puretina, piletina) jede i hljeb(poceo sa 8mj), tjesteninu bez jaja,sir,kajmak..
imal sta jos heheheh

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2729
17.1.2010 13:24:17   
noaa

IZVORNA PORUKA: Sonja

adin jede i narandje, mandarine, banane ,ananas (jednom malo),sumsko voce one hapice,.vocni jogurt,ribu, zumance,povrce(krompir,luk paradajz,karfiol,brokula,tikvica,blitva,mrkva...)rizu,griz,palentu,mesa(teletina,junetina,puretina, piletina) jede i hljeb(poceo sa 8mj), tjesteninu bez jaja,sir,kajmak..
imal sta jos heheheh

zaboravila si pastetu koju mu je tata dao za dorucakuser posted image user posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2730
17.1.2010 15:23:29   
Anoniman
jutros smo jeli,kasicu po obicaju i sokic.Poslije oko 11.flasicu 150ml.
Skoro sam mu napravila,rucku supicu kad ustane da jede s brokulom,mrkvom i malo persuna stavilauser posted image obozava to!!!

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 2731
17.1.2010 15:25:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: shejla

ma dobro, vazno je da mu nije nista zasmetalo... user posted image
kazu svakako da treba i ranije poceti sa glutenom - to su najnovija istrazivanja user posted image

e pa ja idem po najnovijim istrazivanjimauser posted image ,a njemu hB nista ne smeta,rekli su narandzu ne,a ja sam njemu davala pa sve ok proslo..ne pridrzavam se ja bas tog kalendarauser posted image

ja se strogo pridržavam,(neću više ni kiselu, časna pionirskauser posted image ) ali opet kažem moja mama nije ništa pratila, davala nam kako joj šta padne na pamet i hvala bogu seki i meni nije ništa bilo
potpisujem ovo,nama je mama davala svasta pa evo nas zive zdraveuser posted image
neki dan me pita dajesli mu jaje ,reko ne ihh kao ja sam to jela uveliko nis ja nisam pratila nije vam nista bilo od toga.Kao daj djetetu sta i slano nemoj samo,flasu gurat u usta .

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 2732
17.1.2010 15:28:06   
Anoniman
ee,jos nesto da vas pitam dok sam se sjetila.Kad ste vi poceli davati mlijecne proizvode,sir,kajmak ,....
Sta mislite dali bi smjela ,poceti pomalo kad napuni 7.mjes.
Hvala

< Poruku je uredio felix -- 17.1.2010 15:30:14 >

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2733
17.1.2010 15:32:56   
Anoniman
ne pridrzavam se ja bas tog kalendarauser posted image
neprdrzavam se ni ja,al bas sta neznam da sam sigurna 100posto pitam za svaki slucaj.Mi smo davali i mandarinu,cjedila sokic,bananu takodje davala dobro izmiksam,..

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2734
17.1.2010 16:28:26   
reallove
IZVORNA PORUKA: felix

ne pridrzavam se ja bas tog kalendarauser posted image
neprdrzavam se ni ja,al bas sta neznam da sam sigurna 100posto pitam za svaki slucaj.Mi smo davali i mandarinu,cjedila sokic,bananu takodje davala dobro izmiksam,..

i ja istouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2735
17.1.2010 17:19:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

ee,jos nesto da vas pitam dok sam se sjetila.Kad ste vi poceli davati mlijecne proizvode,sir,kajmak ,....
Sta mislite dali bi smjela ,poceti pomalo kad napuni 7.mjes.
Hvala

Meni dr., na kontroli neki dan, reče da B počnem davati jogurt, sir, malo posoljeno povrće i 1/4 žumanceta idući mj., znači kad B bude aBd imao 8 mj. Eto ona tako reče a meni opet to rano user posted image
Ja ne bi davala, ne znam gdje vam se žuri, pa ima vremena kad ćete davati. Meni nije nikakav bauk "strpiti" se 1 god. sa hranom pa kasnije će, iza 1 rođ., skoro sve jesti. A zašto žurite?? I nama su mame davale stvašta - nije nam ništa hB, al činjenica je da sad svaka druga osoba ima problem sa probavom. Ne mora a i može biti da nam je baš od te silne prerano uvedene hrane, ne znam karikiram.... Nije neko bezveze odredio taj kalendar, eto jer mu je dosadno pa ne zna šta će! Bolje se strpiti, vrijeme leti al eto svaka majka zna šta je najbolje user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 17.1.2010 17:20:19 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2736
17.1.2010 18:46:17   
Sonja

IZVORNA PORUKA: noaa

IZVORNA PORUKA: Sonja

imal sta jos heheheh

zaboravila si pastetu koju mu je tata dao za dorucakuser posted image user posted image user posted image

a ja naravnouser posted image
i komadic halve od svekrveuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2737
17.1.2010 19:08:50   
noaa
eh ja se polako oslobadjam straha,Noa za dorucak jela pahuljice (6 vrsta zitarica) sa mlijekom 3,8% mm..nista joj nije bilouser posted image ja stvarno nisam znala sta joj dati za drucak stalno se vrtim u krug.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2738
17.1.2010 19:17:01   
luna77
ja se još drzim kalendara jer nemora joj sada stetiti ali me strah za kasnije da ta hrane ne"sredi" crijeva i tzv dobre bakterije pa da ima problema s probavom u 30 im 40 im ipak nije ona moje djete samo sad dok je mala nego cijeli zivot.nezurim jos smo mrkva,jabuka,banana,tikvice,cvhetača i jednom špinat nije zurba stigne sve probati

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2739
18.1.2010 8:45:59   
marinčii
mi jučer probali špinat al nije mu se svidio,tako da je pojeo jednu kašikicu i posle toga nećeda otvori usta nikakouser posted image ,od povrća smo još mrkvu probali a ni to nam se ne sviđa,neznam šta bi s njim ne može samo voće jesti,al tješimse kako i s voćem kad smo krenuli nije htio prvi 15 dana ništa okusiti a sad ga jede super 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 2740
18.1.2010 9:13:08   
delly
polako marinci ,ni moja nije neki ljubitelj mrkve bila prekljucer a tako da bi jucer skoro pa scjelu mrkvu pojelauser posted image mozda jer joj je tata njen davo user posted image . probaj pomjesati mrkvu sa nekim vocem koje voli pa ce mozda primiti . jesi probala sa cvjetacom ??

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 2741
18.1.2010 9:20:13   
marinčii
nismo probali cvjetaču,budemo i to valjda mu se nešto svidi,ma znam da ne može odjednom ni voće nije prvih 15 dana htio okusiti a sad ga jede,probala sam u dati i rižolino neće ni to,baš je neki izbirljivko ,a ko i mama muuser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 2742
18.1.2010 9:32:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

nismo probali cvjetaču,budemo i to valjda mu se nešto svidi,ma znam da ne može odjednom ni voće nije prvih 15 dana htio okusiti a sad ga jede,probala sam u dati i rižolino neće ni to,baš je neki izbirljivko ,a ko i mama muuser posted image user posted image

probaj mu dati kuhanu blitvu s krpmpirom...ono, na dalmatinski...stavis prvo krompir, pa kada voda pocne da kljuca ubacis blitvu...kuhas dok se krompir neskuha, a onda procijedis, stavis maslinovog ulja pa blendiras...Andrej jede to ko lud...mislim da je razlog zato sto sladi

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 2743
18.1.2010 9:40:38   
hampsi
E zene, malo ste neodlucne. Na nekom forumu, zaista se ne sjecam na kojem, zena je trazila pomoc- dala bebi sok od narandze. Vi je site iznapadale a sad citam da skoro svaka druga daje user posted image Ne kontam. Pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2744
18.1.2010 9:43:39   
marinčii
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: marinčii

probaj mu dati kuhanu blitvu s krpmpirom...ono, na dalmatinski...stavis prvo krompir, pa kada voda pocne da kljuca ubacis blitvu...kuhas dok se krompir neskuha, a onda procijedis, stavis maslinovog ulja pa blendiras...Andrej jede to ko lud...mislim da je razlog zato sto sladi

hvala dadada probat ćemo tako,valjda mu se svidi 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2745
18.1.2010 10:01:11   
DOR@
dobro jutro mamama i bebicama, nismo se stigli prije zahvaliti na savjetima u koje ste nam dali u vezi obroka pije spavanja. user posted image  sada ruča keksolino ili grisolino pomješano sa ad. mlijekom pred spavanje, hipp nočne kašice ne želi ni vidjeti, ali dobro.... ad,. mlijeko iz flašice pije samo ujutro, do kada vidjećemo, i to vjerovatno samo zato što je jako gladan. od kada pije samo ujuro ad. mljeko stolica mu je jako tvrda pa jede kašice od šljive i jabuke, više nego inače, čula sam da od toga stolica bude mekša. ako imate još neki prijedlog za to ili obrok prije spavanja javite, pusssaaaa

ŽIVOT MAMIN- 5.5.2009.
NIKLA SU NAM DVA ZUBICA, CEKAMO TRECI

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 2746
18.1.2010 10:31:06   
škorpija
marinči daj mu tikvice, ako voli mrkvu zavoljeće i tikvice, jer sus latkaste, moj ih obožava

dora i mi tražimo nešto za laku noć da bebi duže spava, ali većina mama kaže da tu ništa ne pomažeuser posted image . a za tvrdu stolicu nama su super kuhane šljive, one kao za kompot, skuham ih i izblendam onako sa kožicom sa banaanom ili jabukom, ili sa oboje. to nam se pokazalo efikasnije od kupovnih kašica od šljive

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2747
18.1.2010 10:42:06   
DOR@
nije nama problem spavanje, jer user posted image  spava cijelu noc od treceg mjeseca, nego je do prije neki dan pred spavanje pio ad. mlijeko koje sad ne želi, a ja nemam ideju šta da mu dajem pred spavanje a da nije teško za stomacic. za sada jede linove proizvode sa ad. mlijekom, ali njemu sve brzo dojadi, i šta onda....
to sa šljivama i jabukom biće super jer oboje jako voli, za razliku od banane.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2748
18.1.2010 10:56:47   
noaa

IZVORNA PORUKA: DOR@

nije nama problem spavanje, jer user posted image  spava cijelu noc od treceg mjeseca, nego je do prije neki dan pred spavanje pio ad. mlijeko koje sad ne želi, a ja nemam ideju šta da mu dajem pred spavanje a da nije teško za stomacic. za sada jede linove proizvode sa ad. mlijekom, ali njemu sve brzo dojadi, i šta onda....
to sa šljivama i jabukom biće super jer oboje jako voli, za razliku od banane.

ima od hippa good night first pap pravi se s vodom i nije ni nalik onim kasicama za laku noc,prah je.moja Noa to obozava

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2749
18.1.2010 12:05:42   
bebita
user posted image spuca citavu good night sa kruskom. Preko vikenda je probao grasak, kako je fino ruckio user posted image . Donekle pratim kalendar, ali nasla sam toliko razlicitih da sama kombinujem sta mi odgovara hehe. MM mu cesto daje da lizne nesto novo, mrvicu neku, a poguzija mala se svaki put oblizuje i trazi jos.

Hrana koju najcesce jede (pored pocetnih): tikvice, bundeva, brokoli, cvjetaca, riza, banane, kruske, plazmu... par puta sam kanula malo limuna u voce, nije bilo nikakvih problema. Doji, pa drugu tecnost nece nikako, ali eto ponudim vodu svaki dan nekoliko puta. Iduci mjesec ce imati punih 6mj pa cu mu ponuditi jogurt i piletinu. Gustu hranu sam uvela sa 17 sedmica, kalendarski to nije bio 4mj, ali smo krenuli sa minimalnim kolicinama. Od prvog zalogaja je jeo sa kasike bez bljuckanja, a drzi otvorena usta ako hoce jos, kad nece vise pocne da guguce nesto. Komuniciramo user posted image user posted image ...

Dean 07.08.09.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *