|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.1.2010 21:39:41   
škorpija
skorpija, ja puru pravim sa mladim sirom meggle i mileramom (nekad samo sa mileramom, kad nemam sira), a nekad dodam i zumance u to sve - ne mixam nista. I pojede fino...

mah, kad lamy jede punjene tikvice šta je za nju tamo neka purauser posted image . ma čini mi se da ajdinu ne smeta pura već ako jogurt nije skroz blag odmah mu se ne sviđa, probaću sa mileramom da pravim iako mu vala te dodatne kalorije ne trebaju

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2676
15.1.2010 21:46:46   
shejla
hehe...

veceras joj je tata izblendao bananu, mrkvu i jabuku...kako je bilo dobro, reko trebo si i nama ovo napraviti user posted image

A danas smo kupili HIPP sumsko voce - to jos nismo probali, ujutro cemo aBd user posted image Jeste li vi to probali???

A neko je pitao i za one HIPP laku noc hapice, ja probala par puta - malo sutra "Laku noc", isto spavala, ko i sa vocnom hapicom user posted image A eto nekome djeluje, pa bebi duze spava kad to vecera.

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2677
15.1.2010 21:49:33   
škorpija
A danas smo kupili HIPP sumsko voce - to jos nismo probali, ujutro cemo aBd Jeste li vi to probali???

ni mi nismo to probali, a veće dugo oblećem na policama oko te teglice, nešto me strah jer sadrži šumske jagode a znam da su jagode jak alergen, pa ne znam nisam pametauser posted image , iako piše da je od 6. mjeseci čini mi se

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2678
15.1.2010 21:53:18   
shejla
pise od 5-og mjeseca.
Ne kontam ni ja kako to...

A kada bebe smiju narandze - tj. sok od narandze, ono u vocnu hapicu da se doda malo??? I to kazu od godinu, ali ne kontam zasto??? Nisam nikad cula da je neko alergican na narandze, a ako je zbog kiseline, ipak to nije kao limun, budu neke bas slatke narandze user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2679
15.1.2010 21:56:31   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: shejla

pise od 5-og mjeseca.

A kada bebe smiju narandze - tj. sok od narandze, ono u vocnu hapicu da se doda malo??? I to kazu od godinu, ali ne kontam zasto??? Nisam nikad cula da je neko alergican na narandze, a ako je zbog kiseline, ipak to nije kao limun, budu neke bas slatke narandze user posted image

Nase forumasice Suzane koliko se sjecam osuo se mali (jedan od blizanaca) na narandzu

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2680
15.1.2010 21:56:32   
Anoniman

pise od 5-og mjeseca.

ja, pravo da ti kazem, odavno dajem Andreju narandzu da zvace...tj. isisa sok...dam mu dvije kriske dnevno...pogotovo radi ove gripe i zeljeza

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 2681
15.1.2010 21:56:36   
Hanady RR
ja garant jagode niti to bibbičasto voće i kašice od istog nisma davala prije godine starijoj a neću ni mlađoj. Doduše ja sam alergična na prva jagode bilo domaće iz naše baštice ili kupljene po marketima ( što ja neradim nego nam neko donese).

A naranžde i ostali agrumi također poslije prve godine života se preporučuju isto radi alergenea ja sam se i toga pridržavala. S tim d napominjem da mi je jedna stara pedijatrica još sa starijom rekla da sa limunom budem pašljiva do 3 godine samo po nekoliko kapi u čaj ili vodu jer limunova kisela ''jede'' crvena krvna zrnca.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2682
15.1.2010 21:57:18   
reallove

pise od 5-og mjeseca.

Emin ima 5 mjeseci i vec sam mu pocela davati narandzu,pio je cijeden sok sa malo vode a kada pravim kasice vocne dodam malo soka od narandze..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2683
15.1.2010 22:00:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

ja garant jagode niti to bibbičasto voće i kašice od istog nisma davala prije godine starijoj a neću ni mlađoj. Doduše ja sam alergična na prva jagode bilo domaće iz naše baštice ili kupljene po marketima ( što ja neradim nego nam neko donese).

A naranžde i ostali agrumi također poslije prve godine života se preporučuju isto radi alergenea ja sam se i toga pridržavala. S tim d napominjem da mi je jedna stara pedijatrica još sa starijom rekla da sa limunom budem pašljiva do 3 godine samo po nekoliko kapi u čaj ili vodu jer limunova kisela ''jede'' crvena krvna zrnca.

user posted image

A kazu dzaba sav unos zeljeza ako ne unosis i C vitamin

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 2684
15.1.2010 22:01:21   
Hanady RR
Moja zaova je svom sinu redovno davala narndže i limun i mandarine prije 1. godine i nikada nije imao problema s te strane. sad mu je tri godine i dalje jako voli agrume on bi kilogram mandarina pojeo sam sad pa sad da mu ko da. Al eto ja sam bila pažljiva sa tim i sada sam jer sa moje strane ima određenih alergijskih osjetljivisti na neka voća. Recimo kivi ja nejedem nti smijem nti moja mama al zato sam hanadi tek ove godine dala prvi put da ga proba i cjelu noć nisma spvala slušajući kako diše al eto ona ga voli i nema nikakvih problema.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2685
15.1.2010 22:03:50   
reallove

Moja zaova je svom sinu redovno davala narndže i limun i mandarine prije 1. godine i nikada nije imao problema s te strane. sad mu je tri godine i dalje jako voli agrume on bi kilogram mandarina pojeo sam sad pa sad da mu ko da. Al eto ja sam bila pažljiva sa tim i sada sam jer sa moje strane ima određenih alergijskih osjetljivisti na neka voća. Recimo kivi ja nejedem nti smijem nti moja mama al zato sam hanadi tek ove godine dala prvi put da ga proba i cjelu noć nisma spvala slušajući kako diše al eto ona ga voli i nema nikakvih problema.

Ja nisam nikada imala nikakve alergije,niti bilo ko u porodici,i Emin nema nikakvih problema hB..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 2686
15.1.2010 22:04:55   
Hanady RR
eto moja dadada tako rekoše, ja se baš čudila al žena je baš bila precizna i kad sam ja željezo unosila u organizam što sokovima što hranom što ampulama tothemamam i lijekovima rekla mi je da pijem obični C vitamin iz apoteke onaj pakovan ko analgin kaže on je najbolji. 

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2687
15.1.2010 22:05:44   
shejla
nije dzabe, ali teze se apsorbira bez vitamina C user posted image

Neki dan sam izgnjecila bananu i dodala musli, pa reko bas bi joj sad fino bilo u ovo malo soka od narandze, ali ne dadoh jer je bilo navecer, pa reko nekad ujutro cemo probati...
Nema brate sad nikakvog voca, samo jabuke i banane... lijepo proljece i ljeto user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2688
15.1.2010 22:14:30   
Anoniman

eto moja dadada tako rekoše, ja se baš čudila al žena je baš bila precizna i kad sam ja željezo unosila u organizam što sokovima što hranom što ampulama tothemamam i lijekovima rekla mi je da pijem obični C vitamin iz apoteke onaj pakovan ko analgin kaže on je najbolji. 

znaci limun nix...user posted image ...a ja mu bas davala da lize malo...bilo mi sega kako se strese i namrgodi a i dalje trazi da lizeuser posted image

jadno moje dijete sa mnom

Neposredna veza do poruke: 2689
15.1.2010 22:26:39   
Hanady RR
joj dadada slata si....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2690
15.1.2010 22:56:30   
škorpija
znaci limun nix... ...a ja mu bas davala da lize malo...bilo mi sega kako se strese i namrgodi a i dalje trazi da lize

ja svom tako dajem kiselu iliti mineralnu voduuser posted image , bašt ako mršti se is tresa ali džaba opet traži da pijeuser posted image . to sma ga navikla jer smo rano po kafama krenuli pa reko meni kafu malom kiseluuser posted image . fakat smije li se davati kisela voda bebamauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2691
15.1.2010 23:02:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

znaci limun nix... ...a ja mu bas davala da lize malo...bilo mi sega kako se strese i namrgodi a i dalje trazi da lize

ja svom tako dajem kiselu iliti mineralnu voduuser posted image , bašt ako mršti se is tresa ali džaba opet traži da pijeuser posted image . to sma ga navikla jer smo rano po kafama krenuli pa reko meni kafu malom kiseluuser posted image . fakat smije li se davati kisela voda bebamauser posted image

sutiiiiiiiiiiiii...jos ce zvati soc. sluzbu radi nas dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 2692
15.1.2010 23:06:12   
Anoniman

Nema brate sad nikakvog voca, samo jabuke i banane... lijepo proljece i ljeto user posted image

I šljive user posted image user posted image Ja sam zaledila breskve i naktarine pa mu eto malo i promjenim a pravo se vrtim u krug, mislim da će mu banane i jabuke više izaći na nos user posted image

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 2693
15.1.2010 23:17:42   
nikita
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: škorpija

sutiiiiiiiiiiiii...jos ce zvati soc. sluzbu radi nas dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Coca Cola vam je najbolja user posted image user posted image user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2694
15.1.2010 23:17:54   
Hanady RR
ma nemojte toliko brinu oko tog voća...i raznovrsnosti...pa ima vremena da im sve to što postoji u organizam smjetimo. I ja pomalo imam zaleđenog voća u zamrzivaču al banan i jabuka su nam hit. Bile su i hanadi pa evo sad sve em jede em je nemožeš stić. No sikiriki....kako druge majke tako ćemo i mi.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A molim škorpiju da obavezno svaki dan po 2dl mineralne da bebi jer je to dobro za moždane vijuge. Magnezij što da ne :)

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2695
15.1.2010 23:21:15   
Hanady RR
E šalu na stranu mojoj zaovi je doktorica predložila da mineralnu daje malom jer je od 6 mjesac imao probleme sa bronhitisom. A koka-kolu rekao specijalsita da mu daje radi krajnika, a da nepričam kako su joj rekli da djete pije slobodno crnu kašu kad ga bronhitis počen gušit....njoj rekli...ja pošto čula tako prenijela.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2696
15.1.2010 23:23:19   
Anoniman
za koka kolu znam...tako njemci lijece upale grla...a sta je crna kasauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2697
15.1.2010 23:26:11   
Hanady RR
CRNA KAFA ...joj ja i ovo kucanje sve trečim do sobe mala se zaplakuje a velika još zaspala nije kažnjava me što sam je išibala danas.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2698
15.1.2010 23:27:25   
Anoniman
ili ti je feler u tipkanju....jel kafa

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2699
15.1.2010 23:28:18   
Anoniman
skontala samuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *