Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 12:18:39
Amelaa RR
Posto nisam u mogucnosti doci na druzenje i donijeti ovo sto sam naumila ja cu danas uplatiti novac na racun, a ako Bog da iduce sedmice cu pokupiti stvari sto sam mislila i od jos par prijateljica i dobaciti do Tea Lane.. Veliko bravo za nas. Jutros nas je Batko spominjau u emisiju Udri muski. .
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 12:37:22
Apotekarka
Kupit cu i ja deterdzent za ves pa cu do putnice odnijeti toga nikad nije viska a ja sam spremila odjece,kozmetike malo,flasicu...za ovu vecu bebu imam kacket,majicu i ponesto..
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 12:49:34
Amelaa RR
Breskva hvala ti puno, ovo je dokaz da smo mi ...insani..da smo jedino mi ti koji su uvijek spremni pomoci..koliko imali ili neimali...gdje god bili... ..ma saljem ja svim mojim hanumicama veliki poljubac
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 12:50:28
babina beba
Putnica napisala....To je super ideja..Ja sam cak mislila ako bude jako puno duplih stvari da dio prebacimo porodici koja je prije par dana dobila cetvorke u Sarajevu..ni kod njih niko ne radi a zive u 30 kvadrata. Za ovu porodicu iz Gorazda,zvala sam i pitala..Ma sve im treba,al eto meni nije na pocetku palo napamet da napisem detrdzent za veš..Kaze zena 3 put pali masinu,jer obje bebe koriste pelene,a sve znamo koliko bebe zaprljaju stvarcica..
Ja sam samo kopirala jer neznam kako uokvirujete ovo sto se kopira, al bi dodala na ovo. Moj predlog je ovo sto se skupi nek ide u Gorazde jer tamo je i namjenjeno, a za par mjeseci mozemo napraviti akciju za cetvorke i same odnijeti. Sad su cetvorke u centru paznje i mislim da imaju donacija, pa kad malo izadju iz centra onda se mi mozemo angazovati. Mamine oci, potpuno podrzavam to s hranom. Pozdrav
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 12:56:45
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: babina beba
Putnica napisala....To je super ideja..Ja sam cak mislila ako bude jako puno duplih stvari da dio prebacimo porodici koja je prije par dana dobila cetvorke u Sarajevu..ni kod njih niko ne radi a zive u 30 kvadrata. Za ovu porodicu iz Gorazda,zvala sam i pitala..Ma sve im treba,al eto meni nije na pocetku palo napamet da napisem detrdzent za veš..Kaze zena 3 put pali masinu,jer obje bebe koriste pelene,a sve znamo koliko bebe zaprljaju stvarcica..
Ja sam samo kopirala jer neznam kako uokvirujete ovo sto se kopira, al bi dodala na ovo. Moj predlog je ovo sto se skupi nek ide u Gorazde jer tamo je i namjenjeno, a za par mjeseci mozemo napraviti akciju za cetvorke i same odnijeti. Sad su cetvorke u centru paznje i mislim da imaju donacija, pa kad malo izadju iz centra onda se mi mozemo angazovati. Mamine oci, potpuno podrzavam to s hranom. Pozdrav
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 12:57:04
emamarin
divna ideja, divna akcija!!! super sto ce ta porodica dobiti toliko pelena, kozmetike, hrane,...toga nikada dosta, ali je cinjenica da ce biti zatrpani garderobom, zato sto vidima da je odaziv (hvala Bogu) odlican. znam da je problem orgarizovati bilo sta, samo iznosim svoje misljenje da bi bilo super, super garderobu koja se skupi podijeliti na jos jednu ili vise porodica. sve ste vjerovatno do sada uvidjele da beba ne mora imati 20 bodyija iste velicine, a da ne govorim 200. zna li iko ko ista o porodici iz maglaja, koliko sam cula u DjeCi je u toku akcija prikupljanja pomoci za njih? koji su uzrast ta djeca?
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 13:24:30
Idina mama
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Posto nisam u mogucnosti doci na druzenje i donijeti ovo sto sam naumila ja cu danas uplatiti novac na racun, a ako Bog da iduce sedmice cu pokupiti stvari sto sam mislila i od jos par prijateljica i dobaciti do Tea Lane.. Veliko bravo za nas. Jutros nas je Batko spominjau u emisiju Udri muski. .
Gdje mogu naci broj racuna? Treba mi ziro (devizni) racun sa swift kodom banke.
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 13:59:27
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: Romali
IZVORNA PORUKA: putnica
S obzirom da se javio veliki broj zainteresovanih da pomogne da ucinimo zivot ovih bebica bez mame ljepšim,pokušat cu usmjeriti malo ovu akciju onoliko koliko mogu. Forumašice koje žele pomoći novčano,bez obzira koliko jer zrno po zrno,..,žiro račun je na Reiffeisen banci,broj je:1610300000000093,partija 09300066774.imeMemsura Aganović,Goražde.
Ja imam malu bebu i zaista nikoga ko je moze pricuvati,pa ne mogu skupljati stvari po igraonama ili stanici.Mogu ponuditi da skupim sve sto donesete kod mene do recimo petka 22 januara,pa da taj vikend iza te stvari prebacim do tete,ili autom ili kombijem u zavisnosti koliko bude,uz pomoć Bambi iz Goražda. Djevojke kojima je to komplikovano i žele poslati poštom,adresa je: Porodica Aganović,Ul Enesa Turkovića 11,Goražde. Opet ako neko iz Sarajeva ili Zenice želi slati busom direktno za Goražde,nek nazove tetu Mersu na 038223348,i kaze kad i sta,pa ce neko njen otici na stanicu da to preuzme. Nemojte se usmjeriti samo na odjecu,da je ne bude previše,ko bude u prilici,jako su bitne pelene i hrana.(Humana mlijeko,te pelene za bebu od mjesec i onog veceg malog 9-20 kg,te kremice za bebe).
Evo nekih osnovnih podataka i na ovoj stranici. Ovako ih ponavljajte stalno zbog onih koji nemaju vremena sve čitati. Više će nas vidjeti podatke.
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 14:06:27
ena23
Ja sam pripremila pelene, sapun, maramice, peskir za bebu, nekih stvarcica, pakovanje humane i pakovanje cokolina (jest da nije zdravo ali je kaloricno, a mislim da ovoj djeci to treba). je li problem sto su paketi pelena otpakovani? to su pelene koje su ostale od emira? imam dva puta po pola pakovanja? sutra nosim u djecije carstvo.
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 14:10:34
mamine oci
IZVORNA PORUKA: ena23
Ja sam pripremila pelene, sapun, maramice, peskir za bebu, nekih stvarcica, pakovanje humane i pakovanje cokolina (jest da nije zdravo ali je kaloricno, a mislim da ovoj djeci to treba). je li problem sto su paketi pelena otpakovani? to su pelene koje su ostale od emira? imam dva puta po pola pakovanja? sutra nosim u djecije carstvo.
nije problem zapakovani il ne iskoristice se nebrini,drago mi je da se akcija uspjesno odvija...
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 14:24:33
jasmina_mm
Djeca sa jednog djecijeg foruma zajedno sa njihovom pedagogicom koje ne bih da imenujem i ja smo pripremili: nesto hrane koja moze stajati za malu bebicu dosta bodija, flasica, nekoliko cucli, gegica i ostale garderobice za djecaka od 17 mjeseci nekoliko bodija, dzempercic, igracaka, pelene za djecaka od 10 godina nesto gardarobe mozda svratim i kupim jos koji paket maramica i keksica ako stignem
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 14:26:55
putnica
Ovaj post sto je Amelaa ubacila je malo stariji,pa da dodam ovaj definitivni:
DEFINITIVNI DOGOVOR
Kako sam vec rekla,veliki broj nas se javio,i hvala vam zato.Primjetno je da sam pokrenula ovu akciju cisto iz srca,kao sto bi svaka od vas,a da o organizaciji nemam pojma.:)
Svakom od nas odgovara drugaciji termin,i ne mozemo svima izaci u susret!
Zato sam kontaktirala udruzenje DJECIJE CARSTVO na Dobrinji,u blizini Merkatora,ima adresa na njihovoj web stranici,Ul Luja Pastera 2 A,broj telefona 033 465683 i 062013058.Svi koji mogu neka donesu stvari tamo do petka 22 januara,u vremenu od 10 ujutro do 8 navece.Tu je ujedno i igraona,i tu stvari mogu stajati u jednoj prostoriji do transporta. Vazno je da naznacite da stvari idu za Gorazde jer istovremeno preko njih ide jos jedna akcija za Maglaj.. Ukoliko zelite uplatiti novac, mozete to uciniti na ziro racun u Reiffeisen banci,i broj je:1610300000000093,partija 09300066774 Ime :Memsura Aganović,Goražde.
Swift kod dodam cim ga saznam,i devizni racun (cekam da mi teta javi).
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 15:00:48
maya83
Evo da ja odgovorim. Prvo, pozdrav svim clanicama, i super je za ovu akciju. Maglaj je jedno dijete, djevojcica,ima 12 godina, njima je potrebna hrana uglavnom jer su u izbjeglickom kampu, ali sam sigurna da nemaju ni garderobu ako nemaju hranu. Danas je zadnji dan da se to donese, jer sutra se nosi u Maglaj. Akciju takodjer radimo u saradnji, pa ne ovisi od nas kad ce se nositi.
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 15:30:18
emamarin
hvala maya83, kasno sam cula za akciju, zao mi je. djece tog uzrasta nemam, moji klinci su mali (4 i 1,5 god.), mada bi toj curici moglo nesto od garderobe za odrasle, ali sad je kasno. ne sumnjam da se dosta toga skupilo, bar za prvu ruku. da li su uobicajene ovakve akcije u DjeCi i hoce li se za nekog drugog poceti skupljati uskoro? thx
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 15:55:22
maya83
Mi radimo ovakve akcije s vremena na vrijeme, uglavnom interno. Nasi clanovi se organiziraju, pa skupimo novac. Rijetko to radimo javno, jer ima zaista organizacija koje to super rade, a ciljano su registrovane za te akcije, poput DOBRO. Mi na nasem portalu imamo humanitarne akcije pobrojane, koje mi nadjemo ili nam ljudi posalju, pa uvijek postoji mogucnost, ako se javi skupina ljudi koji bi zeljeli da se prikljuce akciji, da to urade.
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 16:04:45
teta berta
Bilo bi dobro da se napise koje pelene koriste(jer ima bebe koje ne podnose odrdenu marku pelena) pa je najbolje da se kupuju te koje djecici najbolje pasu... I jos jedno pitanjcce: Jel imaju te bebe oca???
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 16:05:43
Lejla Ka
Može li neko saznati uzraste i pol i ove druge, tetkine djece, pa sve staviti na jedno mjesto? Koliko sam ja shavatila radi se o troje siročića i dvoje djece od tetke koja se brine o bebama, znači 5-ero.
RE: Uradimo nesto za jednu malu bebu 15.1.2010 16:13:16
Anoniman
Drage moje zene, samo da vas obavijestim da sam obezbijedila prevoz... znaci samo treba da mi javite tacnu adresu gdje ce stvari biti i u subotu iducu ako Bog da prevoz stize da pokupi stvari i da odveze na odrediste... Hvala jos jednom na velikom odazivu... ljubim vas sve