Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mina minka,kod mene je bio skoro 800nmol/L. gornja granica je 530nmol/L. treba to jos ici "dolje"...meni se dobro spustio.. mjesec dana na bromergonu i pao je na 420.
Opet ja i opet sa lijepim vijestima.Izostanak mjesecnice i kupovina testa.Hm.... .....sretna..sretna..presretna..vrijedilo je pomuciti se s operacijom i svime time ali rezultat je vise nego dobar.Slijedi jos potvrda ginekologa da bi bilo zvanicno.Molim se dragom Bogu da sve bude u redu.
Opet ja i opet sa lijepim vijestima.Izostanak mjesecnice i kupovina testa.Hm.... .....sretna..sretna..presretna..vrijedilo je pomuciti se s operacijom i svime time ali rezultat je vise nego dobar.Slijedi jos potvrda ginekologa da bi bilo zvanicno.Molim se dragom Bogu da sve bude u redu.
Dancy draga, čestitamo ti i aBd sve će biti uredu, ee kako sam se obradovala, želimo vam najmirnijih i zdravih , puno poljubaca od nas dvoje
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Drage curke hvala vam na lijepim rijecima znam kad dolaze od vas da dolaze iz srca jer smo u ovim problemima sve jednake.Iskreno nisam znala da ce sve tako brzo poslije operacije biti jer prije nikad nisam ni pokusala zatrudnijeti.Nisam bila udata a poslije operacije mjesec i pol sam se udala tj vjencala sa svojim dugogodisnjim momkom.Ostala sam bez rijeci kad je izostala mjesecnica i test pokazao a zvanicno i ginekolog potvrdio trudnocu.Jos je rana i nikad se ne zna sta moze biti zbog prolaktina.Vjerujem u dragog Boga i doktore,kao sto sam i dosad,pa kako bude.Nadam se najboljem ali nas sa visokim prolaktinom nazalost doktori pripreme odmah i na najgori moguci ishod.Daj Boze da do toga ne dodje.Toliko sam toga prosla u zdanje vrijeme da bi me to dotuklo.Ali da se manem,zasad,crnih misli.Sretna sam...sretna sam...sretna sam...sretna sam...
nisam ni sanjala da nas ima toliko sa ovom vrstom problema. Meni su pre mesec dana dijagnostikovali Ratheovu cistu uz neurohipofizu 2mmx3mm, a prolaktin je isao i do 800. Nadam se da ce mi terapija pomoci, da necu morati na poeraciju. Pozz svima
tako sam se obradovala kad sam vidjela ovu temu...to mi je popravilo današnje raspoloženje pa se nadam da će bar neka od vas imati koristan savjet za mene. Prestala sam dojiti prije 11 mjeseci, a UZ dojki sam uradila prije 5 mjeseci, jer sam još uvijek imala mliječni iscjedak iz obje dojke i sve je hB bilo uredu. Već duže vrijeme osjećam bolove i napetos u grudima pa sam sinoć slučajno pritisnula bradavicu. Iz obje bradavice je potekao mliječni iscjedak žute boje. Baš sam se zabrinula i odmah pomislila na najgore. Psihički se pripremam za ponovni odlazak doktoru ...nadam se da će sve biti uredu
Curke,hvala jos jednom svima na cestitkama.Bas lijepo od vas.A ti,svrca,ne plasi si se ako ti terapija i ne pomogne.Operacija nije toliko strasna i sad da trebam ja bih je opet nakon tri mjeseca uradila.Ako ti to bude najbolji izbor i rjesenje nista strasno,vjeruj mi.Sve najbolje ti zelim i svima drugima kao i samoj sebi.Pozdrav!
dancy cestitam ti hvala bogu pa se sve dobro yavrsilo. i ja imam visokprolaktin i jos nista nisam pocela koristit al sam se yabrinula sad posto nisam ni ynala ya te operacije. al bice valjda dobro. yelim ti puno srece
nisam ni sanjala da nas ima toliko sa ovom vrstom problema. Meni su pre mesec dana dijagnostikovali Ratheovu cistu uz neurohipofizu 2mmx3mm, a prolaktin je isao i do 800. Nadam se da ce mi terapija pomoci, da necu morati na poeraciju. Pozz svima
Hmm...draga moja...ja sam 09.12. operirala Rathkeovu cistu u Zagrebu...ne znam ko ti je postavio dijagnozu i koliko si upoznata sa sa tom bolešću..ja sam istraživala...i po netu...nazalost nema dostupnih podataka na našem jeziku ali sam našla dosta toga na engleskom..jedini način liječenja Rahke ciste je operacija..nažalost...uzimanje bilo kakvih lijekova je uzalud...znači truješ se bezveze... ukoliko želiš znati nešto više..javi pa ti napišem.. ja sam sada sretna..nakon ne znam ni sama koliko godina dobila sam mjesečnicu 28 dan...i to dva dana nakon operacije...dakle ako želiš mogu ti napisati sve što te zanima...nadam se da ti dijagnozu nisu postavili ovdje u bosni:(
Curke,hvala jos jednom svima na cestitkama.Bas lijepo od vas.A ti,svrca,ne plasi si se ako ti terapija i ne pomogne.Operacija nije toliko strasna i sad da trebam ja bih je opet nakon tri mjeseca uradila.Ako ti to bude najbolji izbor i rjesenje nista strasno,vjeruj mi.Sve najbolje ti zelim i svima drugima kao i samoj sebi.Pozdrav!
draga moja..evo mene ja sam prezivjela...radujem se zbog tebe jako..ja još ništa ne pokušavam jer moram na MR..za dva mjeseca..pa nadam se poslije...sretna sam zbog tebe...pusa
Draga henna ze,kako mi je drago da si se javila i da si ok.Drago mi je da je operacija prosla dobro i hajd sad reci jesam li sta slagala u vezi operacije,mislim nije toliko strasna i nije ni toliko bolna.Hvala ti sto se radujes i sto si sretna zbog mene. Ja imam obicaj reci poslije svega ruznog sto sam prezivjela od kraja maja prosle godine do septembra dok nisam dobila konacan nalaz analize tumora,zasluzila sam nesto lijepo da mi se desi.A trudnoca ne da mi je lijepo vec prelijepo.Jos jednom se nadam da sam ti pomogla bar malo prije operacije savjetima.Saljem ti veliki pozdrav.Sad se samo malo pricuvaj prehlade i gripe i sve ce biti ok.
drago mi je za sve koje ste riješile prl i također sam uz one koje još uvijek vode bitku sa njim ja ovdje ispadam nova , ali sam bila na forumu još prije godinu dana brak, posao, prijatelji i nekako sam zaboravila svoje prijatelje ovdje Pisala sam još tada da je moj prl bio 1200, da sam bila Bromergon i cim prestanem prl skace tada sam pronasla travara u zepcu , inace magistar farmacije i poznat po lijecenju adenoma i mikroadenoma ( moj jmikroadenom e tek 1 do 2 mm ). I prolaktin mi je unazad par mjeseci normalan!!bez ikakvih tableta!!!! i bila sam sretna . Ali eto jucer opet 900 posao mi jeste stresan, nervirala sam se ovih dana, pa sad idem na bolovanje par dana i opet na mjerenje. Imam taj ludi filing da mi je porastao zbog stresa. cure cuvajte mi figer
Drage forumašice! iskreno se nadam da ima mjesta i za mene znam da je svaka od nas u obavezama, ali kad koja bude u prilici molim da mi odgovorite koje veličine vam je dijagnosticiran adenom ( ukoliko je uopće dijagnosticiran ), da li je neka imala iskustvo da se on smanji uz terapiju i koja veličina zahtijeva operaciju? eto to su neke info koje mene strasno zanimaju, a znam da ovdje mogu racunati na odgovor. Naravno, i vi na moj, jer i ja sam prošla torturu vezano za prolaktin..samo kad se sjetim, prvi put sam pisala dok sam bila u vezi sa svojom ljubavi, a sad smo u braku godinu dana..a prolaktin me muci godinama..više sam se navikla na njega da mi je neobično ako mi ne pravi probleme u životu cuvajte mi fige da i ja jednom dozivim i da vam napisem da sam ..zelim, zelim, zelimmmmm
Cao Gerberka. Moj dragi adenom je 7x5mm, i danas sam bila na kontroli, i kaze dr. da od Bromergona teoretski i po knjigama moze da se smanji adenom ili da ga zaustavi da ne raste. Za operaciju je kad je preko 1 cm, ili ako je bas hormonski preaktivan. Moj prolaktin je sad ok, al zna nekad da se poveca, bude oko 800. Meni je izgleda zbog adenoma, vidno polje ošteceno i imaju neke promjene na ocnom dnu. Trebam neke jos pretrage da obavim pa cu vidjeti. Eto, tako je kod mene, ako te jos sta zanima pitaj. E, da osim adenoma na hipofizi, imam adenom i na lijevoj nadbubreznoj, ma puna podstanara
Gerberka, samo se pokušaj distancirati od stresa koliko je moguće,bit će ako Bog da bebica, puno . Moj PRL je bio 1229, 2-3 mjeseca prije trudnoće, i kad sam se opustila stigla je i . Sada mi je PRL 700, a MR još nisam radila. I ostali hormoni su mi u disbalansu,pa me zanima šta ti je dao da piješ taj tvoj travar za regulaciju prolaktina.