|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
30.9.2009 8:36:56   
delfin
da ne otvaram novu temu, a povezano je, i znam da sve prolaktinuše zavire na  ovu temu.

Ja sam na bromergonu 2 godine, i sad kad sam ostalauser posted image   stalno pitam dr. šta ću sa bromergonom, a on kaže piti i dalje nego štauser posted image
Pije li neko još bromergon a user posted image  je? I dokad se pije?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 751
30.9.2009 12:38:01   
ena30
delfin ja pijem bromergon, ali mi je doktor rekao da ću ga piti dok ne zatrudnim ni dana više, čak sam na netu čitala dosta po tom pitanju i većina se slaže da se pije do trudnoće, zašto je tebi doktor rekao suprotno ne znam...

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 752
30.9.2009 13:14:38   
Bekica
Hvala Zoi i drago mi je sto si trudna!Sta je bio tvoj problem?Ja pijem 500mg prve nedelje pa povecavam druge na 1000 da bi trece nedelje pila 3x500 i rekao mi je da ih pijem sve dok ne zatrudnim!Kako podnosis tablete?Meni je on rekao da od njih moze da se smrsa da necu da se ugojim!

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 753
30.9.2009 14:38:27   
henna ze
bekice..ne bih da te razalostim...i mozda je sve individualno....ja sam pila bromergon tri mjeseca radi adenoma na hipofizi....u početku je bilo jako loše jer imam jako nizak tlak inače..a onda ga bromergon obori i padala sam u nesvijest....par puta..poslije sam se navkla...i jela sam kao  nikad u život..kakav sam imala apetit..udebljala sam se..i meni je to super jer sam cijeli život mršavica....
kad mi je ljekar ukinuo bromergon..ja sam se zezala..ja neću prestati...piću ih za apetit...i evo sad mjesec dana ez bromergona..skoro ništa ni ne jedem..opet po starom....

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 754
30.9.2009 14:42:17   
henna ze
sad se vratih pa vidjeh da ti bekice moja ne piješ bromergon.. o joj...moja pameti..al oprosti..ipak znaš imam ja problem u glaviuser posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 755
30.9.2009 14:43:33   
Zoe
IZVORNA PORUKA: Bekica

Hvala Zoi i drago mi je sto si trudna!Sta je bio tvoj problem?

Hvalauser posted image , nadam se da ćeš i ti ubrzouser posted image
Ja sam imala blago povišen testosteron, prolaktin i inzulinsku rezistenciju, te nedostatak progesterona u lutealnoj fazi (mislim da je tako bilo), dobila Siofor i to 1x500 mg uz ručak, i nakon mjesec dana ostalauser posted image , odmah sam se konsultovala sa dr., kazala mi je da koristim još jedno izvjesno vrijeme ali mi je odmah smanjila na 250 mg dnevno i mislim da će ih ubrzo isključiti.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 756
30.9.2009 15:05:22   
delfin
ena30, i meni je to rekla dr. na endokrinološkom savjetovalištu, alo kod nje više neidem jer nema više potrebe, nije joj jasno od čega mi prl visok i ona nije vidjela razlog zašto ranije nisam nilasm bilauser posted image . Međuti sad sam kod Godinjaka i on kaže da pijemuser posted image  Ja sam čitala da može uticati  ai nemora uticati na plod, kao manje više i sve ostalo. A opet sam čitala da neke user posted image  su koristile do 5 mjeseca, a one koju su prekinule imale su problema. Izgleda da je to individulnouser posted image

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 757
30.9.2009 16:25:39   
Lilipop
Delfin ja pijem Dostinex, ali je meni doktorica rekla da ga pijem dok ne zatrudnim a onda da odmah prekinem. Isto ko i tebi uzrok mi je nepoznat, misli da je najvjerojatnije od stresa. Evo vec godinu dana kako je u normali ali tabletice jos pijem. Meni je objasnila da ako ti je i kad ostanes user posted image i sa terapijom jos uvijek iznad granice, onda moras produziti terapiju. Ali ako ti je u normali, onda prekines jer u trudnoci se PRL prirodno povisi.

3 x IUI -0

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 758
30.9.2009 20:02:42   
delfin
Lilipop ja sam čula da se dostinex ni u kom slučaju nesmije piti dalje ali za bromergonuser posted image  Al kontam Godinjak je stručnjak, valjda čovjek ima iskustva, ako je uopšte slušao šta ga pitamuser posted image .

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 759
30.9.2009 22:01:58   
Lilly
Ja tek sada vidim da su Zoe i Delfin trudneuser posted image ... Jao sta ja propustam... Cestitam od srca i zelim vam lahku trudnocuuser posted image user posted image user posted image

Mene bi interesiralo sta ste sve pile prije trudnoce? Kako vidim jedna od vas je pila siofor a i ja ga pijem, a druga letrox ili lupam loncice? Ma nema veze, napisite svoje utiske ;)
Ja pijem letrox i siofor a uz to i nesto za anemiju! Nadam se user posted image user posted image user posted image , nema mi druge!

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 760
30.9.2009 22:17:20   
Bekica
Hvala svima!Ja sam pocela sa ovom terapijom pa ce da vidimo!Ako ne idemo na vantelesnu!Ne mogu vise da se sekiram i nerviram,vreme prolazi a bebice nema!Pozdrav za sve buduce mamice!!!

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 761
30.9.2009 22:18:22   
Bekica
P.S.Kako da stavim neku slicicu i da zamenim pol jer sam pogresila!!!

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 762
30.9.2009 23:41:40   
delfin
lilly hvala, i da i ti aBda uskoro ugledaš user posted image . Poslaću ti PP šta smo sve pili.Mad asam napisal nešto na temi kako pospješujete začeće ili tako nešto.

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 763
1.10.2009 7:53:46   
ena30
delfin, raspitaj se malo više kod doktora zašto bi ga pila zašto ne....po nekoj logici prolaktin se prirodno povisuje u trudnoći jer on dovodi do stvaranja mlijeka zašto ga onda sprečavati?????user posted image  ne kontam stvarno, meni je moj doktor rekao čim beta bude pozitivna bromergon stop, također ne znam uzrok pivišenog prolaktina

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 764
1.10.2009 8:53:04   
Lilly
Delfin, ako ti nije tesko napisi mi jos ko ti je prepisao bromergon? I meni je prolaktino bio povisen (hiperprolaktinemia) ali mi dr. nije nista davao kao th. Radila sam MRI i ok je. Godinu dana kasnije ponovila sam vrijednost prolaktina(2X) i vr. je ok. Izgleda da je sve bilo od trenutacnog stresa prilikom prikupljanja nalaza. Nazalost, od ove druge vrste stresa a koji u meni samo tinja je otisla stitna, ne vidim drugi razloguser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 765
1.10.2009 12:46:38   
delfin
Lilly, ja sam išla na endokrinološko savjetovalište na dip-u. Ali eto Godinjak kaže da nastavim, a mislim kad bi otišla ponovo na savjetovalište da bi ona rekla da prestanem piti. Ali koga da slušamuser posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 766
1.10.2009 13:19:21   
henna ze
e ..to je to..svaki ljekar kaže drugačije..i pobija mišljenje nekog drugo.i dok se ooni tako naklapaju o tome..šta mi da radimo...ništa da surfamo po netu i sami se snalazimo....i nadamo se da ćemo potrefiti...
želim ti svu sreću svijeta....da ti sve prodje kako treba i u najboljem redu..user posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 767
2.10.2009 10:19:22   
Latinka

IZVORNA PORUKA: henna ze

e ..to je to..svaki ljekar kaže drugačije..i pobija mišljenje nekog drugo.i dok se ooni tako naklapaju o tome..šta mi da radimo...ništa da surfamo po netu i sami se snalazimo....i nadamo se da ćemo potrefiti...

user posted image user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 768
6.10.2009 10:01:53   
Dancy
Delfin i Zoe od srca cestitam na trudnocama i da vam se uz Boziju i doktorsku pomoc sve zavrsi dobro i donesete na svijet predivne bebice.Nista na svijetu nije ljepse od tek rodjene bebice.Takodjer zelim i svim ostalim curama sto prije zatrudnjavanje pa da se sve zajedno radujemo na ovom forumu a ne samo pisemo o problemima.Veliki pozdrav svima a vas dvije se sad cuvajte i uzivajte neka vas nije briga ni za sto.Pazite samo na sebe.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 769
19.10.2009 21:24:16   
Mirela86

Imam problem policističnih jajnika,prije mjesec i pol radila sam pretrage gdje je utvrđeno da mi je vrijednost prolactina povišena(64-395 normalana vrijednost) na 561 mlU/I.Tada mi je moj doktor propisao da pijem bromergon mjesec dana i da nakon toga ponovim pretrage.Prošle sedmice sam ponovila nalaz i utvrđena je vrijednost 25,7 ng/mL(normalna vrijednost 1,2-15,5),opet je povišen.Moj suprug i ja jako želimo bebicu user posted image i bojim se da će ove vrijednosti prolactina nam predstavljati veliki problem.Molim vas da mi kažete da li je neko od vas imao isti problem i da li postoji mogućnost trudnoće?

Hvala svima!

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 770
19.10.2009 22:09:22   
sirnica
Mirela86, naravno da postoji mogućnost trudnoće. Samo koristi terapiju i slušaj ljekare, a NAJVAŽNIJE je da svedeš stres na minimum, da se što više opustiš i što manje misliš na bebu. Prolaktin je hormon stresa, njegova vrijednjost se mijenja, ja sam imala oko 1300, nisam pila bromergon, a ostala sam trudna. Puno sreće ti želim i jednu maluuser posted image

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu Mirela86)
Neposredna veza do poruke: 771
20.10.2009 7:32:00   
Zoe
Lilly i Dancy ja tek sad vidjeh čestitke, hvala vam od user posted image user posted image user posted image  i aBd da ubrzo isto dočekateuser posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 772
20.10.2009 18:04:06   
Mirela86
Sirnice, draga hvala ti puno! Jako si me ohrabrila, jer se jako bojim!!! Pila sam Bromergon, od kojeg mi je jako bilo loše, ali sam istrajala i pila do kraja(do kad mi je liječnik rekao), i pijem Utrogestan, i 16. dan ciklusa sam počela obilno krvariti, doduše trajalo je dva dana, ali eto i nakon Bromergona Prolactin je povišen, što me je obeshrabrilo! Za nekih, mjesec dana, idem na kontrolu, gdje će liječnik donijeti odluku o potrebi MRI hipofize i hipotalamusa, te ce vjerovatno raditi "probijanje cisti", to je vjerovatno tzv. "drilling jajnika"! Pa eto....

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 773
31.10.2009 23:52:24   
putnica
Moram i ja dodati svoje slucaj.:) Pila sam bromergon 3 godine,i kad smo se odlucili za bebu,u roku 3 mjeseca sam ostala trudna.Cim sam uradila test (par dana nakon kasnjenja men.),sam iskljucila bromergon,jer ipak nisam sigurna kako djeluje na plod.O tome su podjeljenja misljenja,neki dr kazu da treba jos neko vrijeme,neki opet ne treba..ja nisam zeljela rizikovati.Imala sam hvala Bogu,prekrasnu trudnocu i porod,i sve je bilo ok.Najvaznije da se i uz visok prolaktin moze zatrudniti i sve prodje ok.Bebacu je 3 mjeseca,dojim,i sve je ok.

(odgovor članu Mirela86)
Neposredna veza do poruke: 774
1.11.2009 15:48:09   
Dancy
Kako mi je drago "putnice" sto si s nama podijelila svoje iskustvo..daje nam to snagu da ima nade za bebicu i kod nas ostalih sa visokim prolaktinom,koje smo na bromergonu.Hvala ti puno na javljanju.Lijep pozdrav od mene.

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *