|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.1.2010 21:10:46   
gerberka
Draga Zvončice i Sirnice user posted image

Puno hvala na podršci, odvojenom vremenu i odgovorima  user posted image user posted image user posted image evo vratih se iz sarajeva, posjetila sam dr veliju Zeliju - endokrinologinju. Zvončice, tebi je onda super nivo prolaktina kad mi pišeš da je isti kad je visoko oko 800. Ti budi bez brige. user posted image moj prolaktin je bio kao i kod sirnice, oko 1200, a mikroadenom je manji 1 do 2 mm precnika piše u nalazu MRI. Ja sam pila Bromergon i tad je prolaktin bio ok, ali cim mi ginekoloig kaze da prestanem on skace na oko 1000. Tako da sam ja odlucila pronaci alternativu, a to je magistar farmacije, gdin Ivan Troglić. Ukucaj na google Ivan Trogrlić, Dren doo, Žepće i sve ce ti se samo kazati. user posted image prava sreća sto takav covjek postoji. Moj prolaktin je ( napominjem bez bromergona ) uz cajeve bio 300 u posljednja tri mjeseca. Ginekolog nije mogao da vjeruje. user posted image Imam i br tel pa ako neka od vas bude zainteresirana 8 i uopce svi forumasi, forumasice koji ovo citaju ).Ipak danas sam, nakon 6 mjeseci nehodanja doktorima, otisla u saraejvo, po misljenje endokrinologa. S obzirom da je moj primarni problem, pored prolaktina,  policisticni jajnici endokrinologinja mi preporucije da uradim i neki IGF - 1, mislim da je hormin rasta i također vezan za rad hipoize. Ona misli da mi jos neki faktori stvaraju policis. jajnike, a to mi neda da ostanem trudna. Poooojmaaa ja nemam sta je to, al et..nek joj budeuser posted image cini se strucna i pristupacna. mislim da je ok.
Sirnica, mislim da si upravu stres je NO 1 za sve probleme i pokusat cu se, kako kazem, smiriti i distancirati koliko god mogu.
Eto drage moje, ako vam ja kako mogu pomoći, imam iskustva sa hormonima, magnetnom, ginekolozima, endokrinolozima...a u p.......user posted image tek kad pocnem nabrajati vidim koliko sam se nahodalauser posted image

Cuvajte se, zelim vam svako dobro, najviše zdravlja i dobrog raspoloženja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

gerberka

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 826
13.1.2010 21:51:21   
gerberka
uhh, koliko ste vi puta radile MRI? sta su vam rekli doktori, koliko cesto se treba kontrolisati mikroadenom???

hvala, pusetina za sveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 827
13.1.2010 22:02:29   
gerberka
anelinos, jesi me to zaboravila, nemam te na fejsu? 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 828
13.1.2010 23:19:02   
zvončica
Eh, znam i ja sve o hormonima, adenomima i sl. Što kroz svoj slučaj, a i treba da diplomiram na fakultetu zdravstvenih studijauser posted image . Ja sam na MRI bila 6-7 puta, kontrola najčešće jednom godišnje. A idem i kod neurohirurga na kontrole, a endokrinolog mi je Ismana Šurković. Sad za sad necu nista od terapije, jer je prolaktin sad ok, ako mi zatreba daces mi broj tvog travarauser posted image . U redu mi je i hormon rasta i jajnici, uglavnom svi su hormoni ok, jedino sto adenom na hipofizi polako raste, pa vidjecemo.
Samo hrabro dalje user posted image user posted image user posted image

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 829
13.1.2010 23:38:44   
gerberka
Draga Zvončice,
Zeliš reci da si prije 7 godina saznala za adenom? ako radis otprilike svake godine? koliki je bio na prvoj magnetnoj i koliko je narastao? ne bih zar ne, trebao mnogo narasti? stvarno mi je cudno zasto kod nekog ratse a kod nekog ne uz terapiju...da li si uspjela roditi i napiši mi pls gdje si radila taj hormon rasta? hvala ti punkice!!!!! vidim da si prisutna, pa da te pitam user posted image
hvala opet

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 830
13.1.2010 23:42:31   
gerberka
jao zvoncice, ti si meni napisala sve ovo..sorry user posted image user posted image user posted image sve mi je jasno, pa da se ne ponavljas jedino ne znam zasto neurohirurg..koja je njegova uloga pored ginekologa, edokrinologa i rendgenologa koji citaju MRI? vjerujem da si puno toga naucila na faksu, pa ti je i lakse..ja sam terapeutkinja i moje područje je psihologinja..daleko od organskoguser posted image hvala

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 831
14.1.2010 16:56:38   
henna ze
draga gerberko...evo ja sam ovdje ..jako kratko ...od februara  kad mi je dijagnosticiran adenom..u zenici.prošla sam sve i svašta..snimanje u tuzli..gdje su vidjeli krvarenje u tumoru..ležanja na koševo...pa opet koševo..dok nisam saznala za dr.gnjidića u hrvatskoj...i sa svim tim snimcima i traličitim mišljenima otišla tamo...imala sam nekoliko nalaza i svaki je pokaziovao različitu veličinu tumora..a u tuzli su vidjeli krvarenje u tumoru...što je moglo biti opasno...
da napomenem da ja to nikad ne bih otkrila da nisam surfala po netu i upala kod doktorice sa riječima ja imam tumor dajte mi da idem na magnet..neću ti reći kako me žena gledala..i da ispostavilo se da imam..moj prolaktin je bio skroz ok..ali sam imala druge probleme i problem sa vidom..
dakle moraš tražiti da ideš na magnet..da bi znala..nije to strašno..nekome bude neugodno..meni je sad svejedno...
ja bih ti preporučila da napraviš snimak i sa snimkom ako budeš ne daj bože imala sadenom odeš u zagreb..kod doktora..
kod nas ti rade samo tumore iznad 1 cm..a lično ja se ne bih usudila to raditi ovdje..čast svima al nema šanse....
i ja sam ti se u decembru riješila nametnika..no ispalo je da kod mene i nije tumor već cista koja na magnetu izgleda kao tumor..i za koju nemaš podataka na netu na našem jeziku...
evo ja sam se hvala bogu potpuno oporavila i nije tako strašno..u martu idem na kontorlu i onda idem u napad..akcija  da Henna dobije brata ili sestru...
ja sam u zenici radila sve hormone..u oktobru sam radila hormone u zagrebu..sve i ginekološke i hormon rasta , ma sve a pokazalo se samo da mi je hormon štitne povišen..jesam masno sve platila...i hormone i operaciju a mislim da sam izlječena..
neurohirurg ti je bitan ukoliko se dokaže postojanje tumora..to je njegov domen..jer naravno znaš gdje je smještena hipofiza...eto ako još nešto želiš pitati slobodno pitaj..
nažalost u ovoj zemlji sam moraš istraživati na sreću možeš se osloniti na nas cure koje smo prošle da te uputimo..pusa velika iz zenice

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 832
14.1.2010 18:44:41   
gerberka
Draga Henna, i ja sam iz zenice user posted image hvala ti na pojašnjenima. Kao što si napisala, tvoj prl je bio ok, ali moj ne. Zato milim da jeste mikroadenom, a ne cista jer mi prolaktin skae do 1000, ali ga obaram cajevima. Ja sam 2 puta radila magnetnu ( u razmaku 6 mjeseci ) i oba puta je morfologija mikroadenoma od 1 do 2 mm. Dosta je malen, hvala Bogu i nema ekstrapituitarne propagacije ni znakova patologije. Snimak mi je citala nacelnica odjela za megnetnu rezonancu rim dr med alma bajtarevic u zenici. snimak je gledao i moj ginekolog( kojem zaista vjerujem ) i endokrinologinja u sarajevu.
koliki je tvoj adenom , odnosno, cita bila. Koje velicine? bio ??? gdje si radila hormon rasta, jer to trebam također obaviti. Jedva cekam da javis da si user posted image user posted image user posted image

ne mogu a da ne spomenem da sam upoznala mmladu zenu koja je sa mikroadenomom 3 mm i visokim prl rodila bez terapije. Slazem se s tobom da se masno sve placa, pa mislim da nas jos vise svi doktori zgrazavaju kako bi imali dobiti.

javi se

hvala ti

gerberka

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 833
14.1.2010 18:57:02   
gerberka
draga henna, jos da te zamolim da mi posaljes kontakt doktora u zg? hvala ti

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 834
15.1.2010 15:06:07   
hava
FSH(s)3,54
LH(s)2.07
estradiol1985,47
progest.2.25
prolaktin2938,66
testost.3,84
DA li ima neko kompetentan da mi objasni ovaj vid nalaza i ove cifre da li neko ima ovako poviseni prolaktin i ako ima molila bi da mi odgovori ,da li se kod nekoga pojavljuju mucnine i jake glavobolje,strahovi,nesanica.Bila bi vam zahvalna ako im odgovorite i ako ima neko slicne nalaze da me uputi .user posted image

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 835
15.1.2010 15:38:06   
ajnur
Hej mila ja vec duze vremena imam problema sa hormonima.Koji  dc si radila nalaze? Koliko ja vidim prolaktin je dobro povecan.Progesteron je nizak a za to je kriv prolaktin.LH mora biti 1,5 ili 2 put veci og FSH. Al opet ne znam koji dc si radila nalaze?

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu hava)
Neposredna veza do poruke: 836
15.1.2010 16:02:34   
hava
mozete li mi objasniti sta je dc nalaz,jer kod mene sumnjaju na hipofizu mada nisu definitivno ustanovili to jer nisam radila detaljne pretrage osim hormona,upucena sam endroktrinologu tako nekako .Ako sta vise znate podijelite sa mnom

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 837
15.1.2010 19:59:05   
snowrose
Nisam shvatila o čemu se radi, mi sa dc označavamo dan ciklusa.

Zašto hipofizu,kakvi su ti hormoni?

Ja imam mikroadenom hipofize koji mi suviše luči Fsh.Zato pitam za tvoje hormone.

Sad sam vidjela tvoje hormone,mislim nalaz.Vjerovatno sumnjaju na mikroadenom hipofize jer ti je visok Prolaktin.

Ne boj se sve se može lijekovima srediti.

< Poruku je uredio snowrose -- 15.1.2010 20:01:58 >

(odgovor članu hava)
Neposredna veza do poruke: 838
15.1.2010 20:23:01   
gerberka
Draga Hava, ja sam bila isprepadana na smrt ( ionako sam strasljiva ) kad me ginekolog nakon visokog prolaktina uputio na mri hipofize. Imam i ja mikroadenom, ali te molim da se ne prepadas vec obavis sve potrebne pretrage i javis nam se. Prolaktin ti je visok i zato su te uputili endokrinologu. Uglavnom, ostajes ziva i svaki dan je kao i dosadasnji tako da se ne brinesuser posted image
Snowrose, koliki je tvoj mikroadenom i da li piješ Bromergon? hvala . Pusa

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 839
15.1.2010 20:39:49   
orleanka
Gerberka izvinjavam se što ovako upadam bez poziva, i ja sam dugo imala problema sa prolaktinom, hvala mikroadenom nemam, ali mi je prolaktin bio otprilike kao tvoj. Dok sam pila bromergon bio je dobar, a kada prestanem opet isto. Koristila sam  biljku VITES AGNUS KASTUS, to je vrsta konopljike, pije se jednom dnevno,a možeš je naći u apoteci Cidonija u gračanici, tel je 035/703-754, ali u svakom slučaju ti porazgovaraj sa njima zbog adenoma.
Puno sreće pozdrav

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 840
15.1.2010 21:10:06   
zvončica
Gerberka, u pravu si, ja vec sedam godina imam adenom, i prvi put je bio 2 mm, a sad je 7x5 mm. Hormon rasta ( hgh) mozes izvaditi u DIP-u. A neurohirurg je bitan jer on isto pregleda snimak MRI i poprica sa tobom i da svoje misljenje da li je za operaciju ili ne. Svaka cast Zagrebu, ali i ovde postoji doktor koji je itekako strucan, a i covjek je prije svega. Ne bih ga mijenjala i ukoliko bi doslo do operacije samo on dolazi u obzir, a to je dr. Kemal Dizdarevic.
Eto, tu sam ako ti jos sta treba, user posted image

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu orleanka)
Neposredna veza do poruke: 841
15.1.2010 21:21:21   
gerberka
Orleanka, ne upadaš..super si, hvala ti na savjetu. Zvončice, piješ li bROMERGON, ZAŠTO RASTE?? uufff, dal cu ja ikada biti user posted image jel ti odmah nakon prve kontrolne uoceno da raste?
hvala
pusa

gerberka

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 842
15.1.2010 21:22:10   
gerberka
zvoncice, imas li br dr Dizdarevića? da ga zvrcnem? da se narucim? 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 843
16.1.2010 1:35:02   
hava
hvala svaki savijet mi mnogo znaci a nadam se da ce sve biti u reduuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 844
16.1.2010 13:32:09   
ajnur
Naravno da ce biti. Prolaktin je hormon stresa ako nastavis da se sekiras bice jos gore ne daj Boze, Opusti se i misli pozitivno mila. drzim fige da sve bude ok.user posted image user posted image user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu hava)
Neposredna veza do poruke: 845
16.1.2010 13:34:30   
ajnur
Hormoni se rade 3 dan ciklusa a progesteron 21 tako je meni dr Velija rekla da radim. Inace je toplo preporucujem svima divna zena.user posted image

A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 846
16.1.2010 13:38:35   
ajnur
Ja sam koristila ovej proizvod. Nadam se da se moderatori ne ljute jer mi nije cilj da nekog reklamiramuser posted image

http://www.cydonia.com.ba/Vrkuta-K.htm

< Poruku je uredio ajnur -- 16.1.2010 13:45:13 >

A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 847
16.1.2010 15:15:40   
prva
IZVORNA PORUKA: ajnur

Ja sam koristila ovej proizvod. Nadam se da se moderatori ne ljute jer mi nije cilj da nekog reklamiramuser posted image

http://www.cydonia.com.ba/Vrkuta-K.htm

Jos sele reci kolko para i gdje :).

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 848
16.1.2010 15:29:57   
orleanka
Prva poslala sam ti pp, pročitaj pa se čujemo poslije, pozdrav

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 849
16.1.2010 22:03:37   
snowrose
Gerberko,ja ne pijem Bromergon već Dostinex koji je mnogo efikasniji iako sam dobro reagovala i na Bromergon.
Moj Prl je godinu-godinu i pol mašalah,ali ipak ga Dostinexom održavam i pijem ga 2 x sedmično po 1/4 tablete.

Mene je više zezao Fsh jer mikroadenom koji imam je više na dijelu hipfize koja luči Fshi mikroaedenom mi je promjera oko 3 mm.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *