gerberka
|
Draga Zvončice i Sirnice Puno hvala na podršci, odvojenom vremenu i odgovorima evo vratih se iz sarajeva, posjetila sam dr veliju Zeliju - endokrinologinju. Zvončice, tebi je onda super nivo prolaktina kad mi pišeš da je isti kad je visoko oko 800. Ti budi bez brige. moj prolaktin je bio kao i kod sirnice, oko 1200, a mikroadenom je manji 1 do 2 mm precnika piše u nalazu MRI. Ja sam pila Bromergon i tad je prolaktin bio ok, ali cim mi ginekoloig kaze da prestanem on skace na oko 1000. Tako da sam ja odlucila pronaci alternativu, a to je magistar farmacije, gdin Ivan Troglić. Ukucaj na google Ivan Trogrlić, Dren doo, Žepće i sve ce ti se samo kazati. prava sreća sto takav covjek postoji. Moj prolaktin je ( napominjem bez bromergona ) uz cajeve bio 300 u posljednja tri mjeseca. Ginekolog nije mogao da vjeruje. Imam i br tel pa ako neka od vas bude zainteresirana 8 i uopce svi forumasi, forumasice koji ovo citaju ).Ipak danas sam, nakon 6 mjeseci nehodanja doktorima, otisla u saraejvo, po misljenje endokrinologa. S obzirom da je moj primarni problem, pored prolaktina, policisticni jajnici endokrinologinja mi preporucije da uradim i neki IGF - 1, mislim da je hormin rasta i također vezan za rad hipoize. Ona misli da mi jos neki faktori stvaraju policis. jajnike, a to mi neda da ostanem trudna. Poooojmaaa ja nemam sta je to, al et..nek joj bude cini se strucna i pristupacna. mislim da je ok. Sirnica, mislim da si upravu stres je NO 1 za sve probleme i pokusat cu se, kako kazem, smiriti i distancirati koliko god mogu. Eto drage moje, ako vam ja kako mogu pomoći, imam iskustva sa hormonima, magnetnom, ginekolozima, endokrinolozima...a u p....... tek kad pocnem nabrajati vidim koliko sam se nahodala Cuvajte se, zelim vam svako dobro, najviše zdravlja i dobrog raspoloženja gerberka
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
|