|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
23.12.2009 22:52:36   
Nunichi
Prekrasna prica Nellice! user posted image user posted image
Ljubi curu od drugarice i mene. user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 876
23.12.2009 23:08:07   
Anoniman
Baš lijepa priča Nellice, kad god opisujete onaj momenat kad beba izlazi sva se naježim
čestitam nellice i nek si nam rodila curuuser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 877
24.12.2009 9:39:41   
w.pooh
Nellice prelijepa priča user posted image
Čestitam ti od srca i uskoro očekujemo ljepoticu na našim druženjimauser posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 878
24.12.2009 12:50:27   
Nellica
Hvala drage moje, ja sam zaista doživjela predivan porod i to su mi najposebniji trenutci u mom životu.
bambi nadam se da je do sad već sve gotovo i da svog Naneta držiš u naručju.

W.Poo, breskava, Nunichi vidimo se na nekom sljedećem druženju naravno, mama 2009 ja živim u ubjeđenju da ljudi koji znaju pustiti suzu zbog drugih znaju proživjeti svaku radost i svaki bol istinski.

Ljubimo Vas sve moja cura i ja, a Vama koje odbrojavate dane želimo da sve prodje lagano i brzo.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 879
24.12.2009 14:00:17   
Dadara
E drage moje,
citam ove vaše pricice i odlucih da podijelim iskustvo svog prvog poroda u isčekivanju drugog.
Termin mi je bio krajem osmog mjeseca 2007, i te veceri smo bili na redovnoj kontroli kada mi je najbolji dok na svijetu dr. Masić rekao da sam otvorena 3 cm, i nije mogao vjerovati da me nista ne boli. Rekao je da ce porod definitivno početi tu noc ali da me nece ostavljati posto nemam bolova. Mi smo poslije toga otisli u setnju te smo kuci dosli oko 12. Ja sam mahinalno pripremila musemu ispod carsafa ako mi slucajno pukne vodenjak da nedaj boze ne promočim krevet. MM je odmah zaspao a ja sam odjednom otrčala u toalet i imala prirodan klistir a nakon toga sam ugledala i sluzavu sukrvicu koje seste na pripremi popularno zovu cep. Nista me nije uznemirilo jer jos uvijek nisam osjećala bolove, koji su počeli onog trenutka kada sam legla da spavam. Ustala sam i pokušala da ispratim svoje kontrakcije koje su skakale sa 20 na 10, pa na 20 pa na 5 i to me je jako zbunjivalo. Trpila sam ne bas prevelike bolove do 2 poslije pola nociu a onda sam nazvala dok i rekla mu da ja vec dva sata hodam i da ne znam smijem li vise. Rekao nam je da odmah dodemo. Probudila sam mm sa pričom iz filmova: "Dragi Vrijeme Je!"
Sada mi je to tako simpatično. Spakovali smo jos samo uputnicu jer su sve stvari vec 15 dana bile spremne u kolima.
U Opštu bolnicu stizemo oko pola tri, pregled- otvorena sam 6 cm. Probijen mi je vodenjak i idem u sobu. U sobi jedna mlada porodena zena koja vristi vise nego ja koja tek idem na porod. Smireno raspremam stvari ni ne znajuci da me mio pogled doktora prati sa hodnika. U roku od pet min dobijam nagon za wc. Pregled- 10 cm- sala, dva napona nista, izgu8bila sam se i uvukla bebu pri cemu joj se obmotao pupčanik. Sljedeće sto osjetim je ostar bol željeza i moja beba je napolju. Uspijevam smoći snage i pridugnuti se da vidim to malo modro stvorenje u rukama babice, presjek pupčanice a onda najljepši zvuk na svijetu- plač moje bebe. prekratko je trajalo naše upoznavanje jer je doktor morao prionuti na posao šivenja. Najgorih pola sata- 21 sav. I da ja nisam bila od hrabrih porodilja koje su šutile, ja sam vrištala iz sveg glasa, i za vrijeme poroda a i poslije dok me je ušivao. Sreca pa sam na vrijeme dosla u bolnicu i sreca pa nije bilo nikoga u pripremi jer bih ih sve prestravila.
Sutra smo izasle iz bolnice, bez velikih pocetnih muka pri dojenju, dojila super 7 mjeseci dok nije probala čvrtsu hranu. Sada je nasoj princezi 28 mjeseci i silno se raduje dolasku brata.
Mene je vise strah nego sa njom al se iskreno nadam da ce se beba okrenuti i da ce sve biti ok.

Amila 18.08.2007
Beba 25.01.2010

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 880
24.12.2009 18:16:37   
škorpija
dadara ne mogu vjerovati da se sjećaš poroda iz 2007. svaka častuser posted image , nadam se da će ti drugi proći bez rezanja i šivanjauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Dadara)
Neposredna veza do poruke: 881
24.12.2009 18:47:25   
Anoniman
Eh evo da i ja nesto ukratko ispricam..
Meni je termin bio 05.05.2007 god, ali 10.05 sam nesto radila kao kakva mlada, il je to bas bio i predosjecaj pa da i bebici sve bude spremljeno i da bude docekana kako i treba, u pola 11 navece sam prala sudze i onako polagano osjecala veoma male bolove po dnu stomaka i u ledzima, ali nisam obracala bas toliko paznju,jer nisu bili neki bolovi a i prvo djete,sta znam... legnem ja kasnije i probudim se negdje oko pola 2 a bolovi sve cesci i cesci, odlucim nazvati bolnicu,babica mi kaze ma ne dolazi dok nebude svakih 5 min, a bolnica od nas 69km. Hodam ja po kuci ko kakva,i odjednom mi dodze odoh se ja istusirat malo pripremit za svaki slucaj, i tako vam ja gledam tv negdje do pola 6,nazovem ponovo tek onda budim muza i kazem: "hajde ustani" popijemo kaficu i odemo u bolnicu,tamo dolazim,nema sobe,dolazi doktorica da me pregleda,2 centa samo otvorena,nije mogla da vjeruje toliki bolovi,a otvaranje bas nista.Nadzu mi sobu,prikljuce nekakve aparate u tom trenutku pojma nemam,bebi super radi sve,ali otvaranja nista,kazu mi ma porodices se ti do 12 u podne,ono pola 12 ja tek 3 centa otvorena,dodze mi druga babica,kaze najbolje da ti damo epiduralnu blokadu u ledza,onako sva izmorena samo joj kazem daj sta das ja nemogu vise,dodze dr.doktor da mi da blokadu,kaze nesmijes se pomjeriti,u slucaju da se pomjeris nedo bog mozes imati posledice,bas dolazi najveci bol on onda udara inekciju ja onako sva se stisnem i izdrzim, i tako sam vam ja lezala do pola 12 navece sa blokadom, sreca bogu hvala vise bolove nisam osjecala, u pola 12 mi daju infuziju i nesto da se otvaram brze, porod pocinje negdje 15 do 12 sve ok nikakav bol ne osjecam al bebica udara nogicom u zivac i desna noga mi mira neda,jedna babica poradza druga masira nogu,a moj muz blijed ko krpa kakva,tu cure praktikantice sve uzbudzene prvi im rad na porodu ja onako sva nikakva izderem se dobro,kaze moj muz nemoj ,sta nemoj hocu glavnu doktoricu i tacka,preuzima moja doktorica i na kraju uzme vakumski da pokusaju bebicu izvadit, jedan nista,uzme drugi i babica najednom samo govori sad stiskaj glavica je tu, ja sva u placu nista me neboli samo mislim na svoju user posted image i najednom se zacu plac moje male princeze koliko place ona vise ja od neke radosti cega ne znam ni sama, razrezali su me i sili, nista osjetila HB nisam, al sam se zato napatila od 05.30 do 11.30, bebica odma prihvatila da doji i do 9 mjeseca sve dojila, trenutno sam opet user posted image i vjerujte od same pomisli umirem od straha.... nadam se da ce biiti akoBogda sve u redu... Moja mala princeza sada ima 2 godine i 7 mjeseci...

Lijep pozdrav za sve vas!!

< Poruku je uredio Malena_A -- 24.12.2009 18:56:08 >

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 882
24.12.2009 19:15:58   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

dadara ne mogu vjerovati da se sjećaš poroda iz 2007. svaka častuser posted image , nadam se da će ti drugi proći bez rezanja i šivanjauser posted image

cuj tebe da li se sjeca, pitat cu te za 50 godina i tad ces znati svaki i najmanji detalj :))))))))))
Ja i sad znam proci kroz kompletan porod, onako same mi misli odlutaju :))))

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 883
24.12.2009 19:41:03   
škorpija
joj meni porod prošao nekako u bunilu, sad mi se čini kao da sam ga sanjala, a kako ga ne bi zaboravila kopirala sam odavde svoju porođajnu priču da je sačuvam za idućih 50 godinauser posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 884
24.12.2009 19:56:00   
maja78 RR
vjeruj da ti ne treba ni napisano sve ces se sjecati :)

ja ovdje nisam napisala porod, tad nisam bila previse aktivna a kasnije mi bilo glupo :) mozda i napisem :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 885
24.12.2009 22:45:04   
Dadara
Ne samo da ga se sjećam, kako se bliži drugi porod onaj prvi svakodnevno prozivljavam i trudim se da kao vjezbam da ne bih pravila greske kao na prvom.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 886
25.12.2009 11:48:37   
Meri29
Evo drage moje danas nam je mjesec danauser posted image user posted image user posted image user posted image , citavo jutro vrtim film u glavi kako je sve proteklo, Majda spava pa imam vremena da vam napisem porođajnu pricu user posted image
U 9 sati ujutro moja doktorica mi je zakazala kontrolu u bolnici jer je taj dan i termin bio pa da vidimo sta ce biti. Do tada sam svaki dan isla na kontrolu i svaki dan se vracala kuci tako da nisam polagala previse nade u ostanak u bolnici. Svejedno sam se navecer sredila, depilacija, pedikura i sl... za svaki slucaj. Ujutro se nasminkala, nalakirala nokte... nisam mislila da cu ostati u bolnici. Na pregledu kaze doktorica da je plodna voda ok, posteljica ok, otvorena 3 prsta, ali nisam za ostanak u bolnici. Ja se ponovo razocarala. Drago mi je da je bebica ok, da joj je lijepo kod mame, ali voljela bih sto prije da se upoznamo... Doktorica mi taj dan dezurna i ja joj govorim da ja zelim danas da se porodam jer ne zelim bez nje da to uradim. Ona se smije i govori da dodem sutra, danas nista od poroda. Mirim se sa sudbinom i kada sam krenula ustati sa stola pocne mi oticati vodenjak. Doktorica se smije i govori mi da ostajem u bolnici. Tada me  strah uhvatio, zeljela sam to tako jako, a sada kada se krenulo ostvarivati uhvatila me panika. Pozdravila sam se sa ujnom, koja je bila samnom na svakom pregledu i gledala kako odlazi. Ostajem sama, da li cu ja to znati...
Dobila sam spavacicu i smijesne smeđe papuce na kojima je korektorom napisan broj. Vodite racuna da pregledate ima li spavacica sve dugmice jer na nekim fali pa ce vam biti nezgodno gore. U 10 i 10 sam primljena na odjel i ok pola 11 dosla je moja doktorica da me pregleda. Govori da sam otvorena 4 prsta, ukljucuje mi Oxitocin (valjda se tako nesto zove hahahh) i govori sestrama da mi donesu pilates loptu. Ta lopta i pravilno disanje mi je puno pomoglo. Lako sam ispratila svaku kontrakciju, bez ijednog pustenog glasa. Na to sam strasno ponosna jer su sve zene oko mene puno vristale. Licno smatram da im je bilo gore od tolike vriske i zapomaganja, ja sam nekako svaku kontrakciju prosla u glavi, koncentrisala se na disanje i brzo mi je vrijeme prolazilo. Ponekad sam ustajala da prohodam ili da se istusiram, ali sam se brzo vracala na loptu. Bez nje ne znam kako bih sve izdrzala. Hodanje mi je vise sluzilo kao odmor od dripa koji strasno boli. Svaki put kada bih rekla da moram da prosetam ili da odem da se istusiram sestra mi je iskljucivala indukciju, to su bile moje minute odmora... Kako je vrijeme prolazilo kontrakcije su bile sve cesce i cesce. Pocele su se javljati na svakih deset minuta, pa na osam, pet... dalje nisam pratila sat u hodniku, nije mi vise bilo do toga user posted image Doktorica je dolazila sa vremena na vrijeme, pregledala me, svaki put sam bila sve vise i vise otvorena. U toku dana radila sam i 4 ctg-a, otkucaji su bili slabi i zbog toga ponosni tatica nije mogao prisustvovati porodu. Nema veze, bio je kao na iglama ispred porođajnog odjela.
Oko sest sati zvala sam doktoricu i rekla joj da vise ne mogu izdrzati, ja bih da se porađam ako je moguce user posted image Pregledala me i govori da sam otvorena 9 prstiju i da se popnem na sto. Mojoj sreci nigdje kraja. Jos malo i eto meni moje ljepotice. Konacno cu da upoznam svoje malo dijete, bebicu koja je rasla u meni devet mjeseci... Da me nije puno boljelo mislim da bih plakala od srece... Bar sam tako zamisljala porod kod kuce. Mislila sam da cu od uzbuđenja i srece da zaboravim da tiskam user posted image user posted image user posted image user posted image Imala sam tri jaca napona, doktorica mi je malo pomogla u spustanju bebice, babica je sve pripremila i u sest sati i pet minuta navecer mala Majda nam se rodila. Bila je tamno ljubicasta i tako topla i mekana. Nikada nista toplije i mekanije nisam drzala u rukama...  Stavili su mi je onako mokru na prsa i odmotali pupcanu vrpcu koja je bila tri puta obmotana oko vrata. Nije plakala. Zbog toga nam je i ctg bio los cijeli dan. Za divno cudo ja se nisam uplasila, toliko povjerenje imam u svoju doktoricu da nisam sumnjala da ce ona to srediti. Nakon par sekundi, koje se meni bile kao cijela vjecnost, bebica je zaplakala. Najljepsi plac na svijetu, jedini na svijetu...  Brzo su je okupali, uradili Appgar test koji je bio 9 i odnijeli od mene na pregled kod pedijatra. Tek se rodila, ja sam tek postala majka, a tako me je zabolilo kada su je odnijeli, osjecaj je neopisiv, jedva sam cekala da je ponovo vidim. Ujna mi se na brzinu usunjala u hodnik i mene su izveli da je vidim i ponovo su nam donijeli Majdu. Ja nisam plakala, a ujna jeste. Ona je cijeli dan bila u bolnici jer tu i radi, nije isla kuci, cekala je zajedno sa nama. Gledala sam tog malog svrcu, nisam mogla vjerovati da je to moje dijete, sada sam majka.
Danas nam je mali rođendan, imamo vec mjesec dana. Vrijeme brzo prolazi i ja zelim da uzivamo u svakoj minuti sa svojom curicom, a i to nam je malo cini mi se user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Dadara)
Neposredna veza do poruke: 887
25.12.2009 11:49:25   
Meri29
Oooooj sorry narode ovo se ne moze ni procitati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 888
25.12.2009 11:52:52   
w.pooh
user posted image user posted image user posted image
Meri divna priča
Sretan vam mali rođendan user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 889
25.12.2009 11:54:13   
Anoniman
user posted image ja se rasplka, Meri vidi kako je sve proteklo super, ljubi mi Majdu i puno pozz za tebe..Uživajteuser posted image

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 890
25.12.2009 12:04:37   
salmy
Meri29 svaka castuser posted image user posted image user posted image zaista si jako hrabra i "sabrana" jos jednom sve iskrene cestitke za tebe i tvoju dragu Majdicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam strasna kukavica i vjeruj da se divim svakoj zeni koja se porodi PRIRODNIM putem,ja bih ako budem morala jos koji putuser posted image user posted image user posted image na Carski.

Ps. I NAMA SU DANAS DVA MJESECAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 891
25.12.2009 12:12:05   
jednaa
Meri svaka cast user posted image user posted image user posted image
Ljubi nogicu Majdinu

baby boy se rodio 02.01.2010.
ex jedna2u1

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 892
25.12.2009 12:17:13   
Anoniman
Ja sam strasna kukavica i vjeruj da se divim svakoj zeni koja se porodi PRIRODNIM putem,ja bih ako budem morala jos koji putuser posted image user posted image user posted image na Carski.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jednaa)
  Neposredna veza do poruke: 893
25.12.2009 12:19:21   
jednaa
procitala sam i porodjajne price Lady i Nellice i rasplakala sam se, a na poslu sam, ne smijem vise user posted image  
novopecene mamice svaka cast user posted image user posted image user posted image

baby boy se rodio 02.01.2010.
ex jedna2u1

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 894
25.12.2009 12:31:34   
alman
meri svaka čast na hrabrosti, svaki put se rasplačem kad čitam porođajne priće, jedva čekam i ja da vam napišem svojum još samo malouser posted image user posted image user posted image user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu jednaa)
Neposredna veza do poruke: 895
25.12.2009 15:18:29   
lekica83
meri prelijepa prica, svaka cast na tvojoj smirenosti i hrabrosti.. Ljubi Majdu i od nas, sretan joj mali rodjendan a zelim joj jos mnogooooo velikih i sretnih rodjendanauser posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 896
25.12.2009 17:13:20   
škorpija
Meri divna priča, čestitamuser posted image , eh kad sam pročitala da je beba bila tamno ljubičasta sjetila sam se da je i moja takva bila, kontam jel to treba tako ili štauser posted image

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 897
25.12.2009 17:19:18   
teacher75
i moja je bila ljubicasta, valjda tako treba:) jadnica izadje napacena iz porodjajnog kanala

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 898
25.12.2009 17:28:52   
škorpija
pa vjerovatno si u pravu, samo oh je ružno bilo vidjeti onako lilasteuser posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 899
25.12.2009 17:41:22   
malecka60
Posto ja nisam mogla roditi i cuvati trudnocu u Zenici ccccc, pa ni u BiH, ja sam bila u Petrovoj bolnici u Zagrebu. Tamo sam lezala 2 mjeseca. Sekcija mi je bila zakazana 10.10. u 10 h. (prije termina na 3 sedmice).
To jutro sestra je obavila sto je morala obaviti, tj. pripremiti me za sekciju. Kako su me vodili prema operacionoj sali, noge nisam osjecala, gubila sam tlo pod nogama, i pred sam ulaz u predoperacionu salu pala sam u nesvjest. Budili su me, uhvatio me je strah i trazla sam samo da vidim profesora. Bili su jako ljubazni, profesionalni. Kad je profesor dosao i pomilovao me i rekao da ce biti sve uredu, ja sam bila kao pticica. Taj covjek stvarno ulijeva povjerenje. Vec su mi dali nakkozu i bilo je zzzzzz...
Probudila sam se u postoperacionoj sali i vidjela svoga muza. On je molio da me vidi i jedva su ga pustili...
Prvo sam pitala za bebu da li je ziva i zdrava i muz je rekao da je sve proteklo uredu. U subotu (sljedeci Dan) dosao je profesor samo da vidi kako sam. Tada sam se rasplakala od te paznje prema meni, s obzirom kako mi je bilo prvi put kad sam radjala u Zenici. Presretna sam i vjecno zahvalana profesoru, osoblju bolnice i prijateljima koji su mi tada pomigli.user posted image

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *