anidla
|
termin je prosao, tacnije bio je 01.11.2009....iscekivanje...emocije....trebalo je to sve izdrzati...moj najveci strah od poroda se polako pretvorio u nestrpljivost....samo da krene... bolovi su bili par dana prije, ma ustvari kakvi bolovi, vise kao da cu dobiti...ja sve cekam prave bolove kako su mi rekli da krenu od krsta prema stomaku...a-a...nema ih...kontrakcije (ako ih tako mogu nazvati) su bile neredovne, svakih 9 min...pa 20..pa 6.... 09.11.2009...jutro je,pijem kafu i tu sam bas kao i sada, na forumu sa svojim dragim zenama...one me uvjeravaju da ce to jos malo,a ja sam skepticna...ne vjerujem im...jos me ne bole krsta.... mm dolazi s posla oko 14:00...do tada sam se okupala, osusila kosu i legla....(kao da sam znala)....kontrakcije opet neredovne, ali dovoljne da me mm moli da odemo u bolnicu....oko 17:00 smo bili na Kosevu, i ovo sto cu vam sad reci je glupo ali istinito...imam osjecaj da je svaki bol, svaka kontrakcija prestala kad sam usla na bolnicka vrata...molim mm da se vratimo kuci, da me opet ne pregledaju vaginalno jer me nista ne boli....u tom silazi dr.Begic i ne da mi da idem dok me ne pregleda...sve je tako na brzinu bilo....kaze otvorena si 4 prsta, POROD JE POCEO a mene i dalje nista ne boli....sva sam bila zbunjena....dok su me primili, izmjerili,izvagali i dok sam se popela u sobu, vec je bilo oko 18:00....mm me je samo ljubio, nije se mogao odvojiti od mene dok na nas nisu poceli galamiti da moram uci u sobu legla sam na krevet, dali mi inekciju apaurina da se smirim i ukljucili CTG, beba je tu, javlja se....mene i dalje ne boli, i toga me je najvise strah bilo.....dolazi doktor,opet vaginalni....otvorena sam 5 prstiju kaze hoces li da te veceras ja porodim? ja sva zbunjena, ali dovoljno svjesna svoje zelje da se sve sto prije okonca, da...hocu....sad...odmah...ovu noc!!!! prokinuo mi je vodenjak....osjetila sam samo toplu vodu kako se slijeva niz mene....i lagane bolove....jao kako sam im se obradovala....nakon pola sata dr.Begic me vodi u porodjajnu salu...otvorena sam 6 prstiju....babica zove mm da udje u salu....kad sam ga vidjela u zelenom mantilu i maski sve mje brige, strahovi su nestali...tad sam znala da je to to...da je on ljubav mog zivota, i da uskoro cemo imati nase malo zlato pored sebe....ukljucili su mi infuziju i dali inekciju...e tad su bolovi poceli svake 2 minute i trajali su oko 15 minuta....kada bi kontrakcija prestala mm i ja smo se smijali od srece, slikali se, ljubili....imam osjecaj da smo u te 2 minute dok sam odmarala sve jedno drugom rekli...kolika je nasa ljubav....velika...ogromna....oko 20:40 ulazi doktor, babica i citava ekipa...govore za pola sata ces imati bebu....o Boze, emocije su prejake i naspram njih,bolovi su smijesni....sad vise nisam imalani one 2 minute odmora....sad konstantno boli....osjetim da mi se kaki (bukvalno),kaze babica napni se....nisam znala i na pola sam prestala...opet isto...tako dva puta....govore mi da ustanem i da stojecki se napnem....boli, ali ja ne prestajem, ovaj put do kraja zelim....cujem samo svoju babicu (moj heroj) vracaj se na sto, vidim glavicu....jos 2 puta sam se napela i da....to je to....u 21:05 osjetila sam ispod nogu nesto njezno, krhko....nesto toplo....mm je poceo da place....ali bebu nisam cula....samo govorim jel sve uredu???? kazu naravno, samo jos da tajo presjece pupcanu vrpcu....i tad sam cula najljepsu muziku ovog svijeta, plac svog princa, mog malenog Noe....pa zar je moguce????? on je tu,na meni....mm je pored nas....Boze, hvala Ti!!!! dalje ne bih pisala o poslijeporodjajnim komplikacijama...bilo ih je, s moje strane....ne bih da kvarim ovako lijepu pricu, lagan porod, a toliko sam se bojala....danas, nakon 14 dana bolje sam....snagu crpim iz svog poblog djecaka Noe...on je moj pokretac, moja snaga....kad ga vidim svi bolovi nestaju, i samo mi on osmjeh na lice moze da stavi....niko, niko kao on.... a mm?...samo cu reci, jos jednom da mogu birati osobu s kojom zelim provesti cijlei svoj zivot, svaku minutu....to bi opet bio on....mislila sam da ga jace ne mogu voljeti, ali mogu...da...jos jace....jos dublje.... Voli vas vasa Anidla!!!! P.S svima zelim porod kao sto je moj bio!!!!!