|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
24.11.2009 18:03:22   
Anoniman
Divne pricice, bravo za sve mamiceuser posted image

(odgovor članu frenkoza)
  Neposredna veza do poruke: 851
25.11.2009 12:23:49   
Anoniman
Kad sam se porodila nisam bila članica foruma , po vam moju porođajnu priču pišem tek sad.Mojoj bebici će uskoro 7 mjeseci a imam još jednu djevojčicu od 6,5 godina.Moja prva trudnoća i porod su protekli u redu ali su zato kasnije nastali problemi. Dva spontana pobačaja za redom a zatim i krvarenje u posljednjoj trudnoći, pravi horor, mislim da se još nisam oporavila.Nisam nikako vjerovala da ću trudnoću iznijeti do kraja, toliko sam bila preplašena.
Zbog toga niko nije bio sretniji od mene kad se porod primakao.Jedva sam čekala da se porodim i moj drugi porod je najpozitivnije iskustvo u mom životu. Prvi porod je također protekao bez problema, ali ja sam bila preplašena, bukvalno sam preplakala. A sad sam bila samo SRETNA što sam uspjela doći do tog čina.Termin mi je bio 5.5. Dva dana prije toga sam primjetila sluzavu sukrvicu i znala sam da je krenulo, bolova još nisam imala.Spakovala sam još posljednje sitnice,okupala se, isfenirala,rekla mm da se i on pripremi, jer se nalazimo u stanju pripravnosti. Bila sam tako uzbuđena, ali znala sam da još imamo vremena.Otišli smo malo kod mojih, jer sam znala da neću uskoro moći,ali nikome ništa nismo govorili. Legli smo i oko 3 sata su me probudili lagani bolovi, ustala sam ,gledala tv, pila kafu, oko 6 sam malo jela jer sam znala da će mi trebati snaga.MM je ustao oko 7. odvezao stariju kćerku u vrtić(ništa joj nismo govorili) i onda se vratio po mene. Bolovi su u međuvremenu prestali.Otišli smo ipak u Dom zdravlja i babica je rekla da se javim ginekologu u bolnici.Tamo smo otišli potpuno smireno, bolova nije bilo, ja čak kupila novine.Kad me je dr. oko 10 pregledao, kaže otvorena 2 prsta ,ostaješ. MM je otišao, ja ostala bez plakanja, nisam mogla vjerovati da sam tako hrabra.
I bila sam SRETNA, SRETNA do beskraja.Bolovi počeli opet ali oni blagi. Ja čitala novine, čak i ručala.Oko dva mi je dr. probio vodenjak i onda su počeli jaki bolovi, oko pola 5 ulazimo u salu. Moja djevojčica se rodila 4.5. u 16.50. minuta.Niko nije bio sretniji od mene. Odmah su mi je stavili na prsa, još mogu osjetiti onu nježnu, toplu, mekanu kožu.Bila sam sretna što je moja kćerka dobila sestru, jer me je najviše rastuživala pomisao ( kad sam imala pobačaje) da moje dijete nikada neće imati brata ili sestru.Evo isad mi se plače kad pomislim na to.Hvala dragom Bogu štoi je sve proteklo ovako.
I na kraju moram pohvaliti babice Porodilišta u Sanskom Mostu, jer su stvarno divne, ali sve i jedna i mislim da su one uveliko doprinijele tome da sam ja bila tako opuštena pred porod, jer sam znala gdje idem i kakve su.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 852
25.11.2009 20:52:14   
sheri
dobrodosla nam!
i bravo zbog sekeuser posted image user posted image user posted image
neko je rekao "mame radjajte sestre, one ce jednog dana biti tetke"user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 853
25.11.2009 22:49:55   
Anoniman
Hvala na dobrodošlici. 
Kad sam pitala ginekologa šta nosim on mi je rekao:Ebi ga, naješćeš se kafe i šećera. 

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 854
26.11.2009 11:47:44   
škorpija
zinanina čestitam na user posted image , a što ti je dr, rekao kafe i šećera, nisam skontalauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 855
26.11.2009 13:03:12   
Anoniman
Znas kako kažu u narodu: Blago majci, koja ima ćera, naješće se kafe i šećera.-  u smislu da su ženska djeca osjećajnija i više paze roditelje.

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 856
26.11.2009 13:12:44   
Srculence
zinanina čestitam od srca i dobro nam došla na forum!user posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 857
26.11.2009 21:09:31   
škorpija
Aaaa, nisam znala za tu izreku, ali odlična je i sad ću je zapamtitiuser posted image  

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 858
1.12.2009 14:01:22   
Lanaa
Da i ja napisem svoju porodjajnu pricu.
Termin poroda je bio 9.11,a ja sam otisla 8.11 u Kantonalnu bolnicu Bihac,na lezanje,i iščekivanje.Svakodnevni pregledi,i naravno samo cujem riječ "ne otvaraš se"...
Sve do 11.11 u pola 9 ujutru kada sam otisla na pregled,doktor da me pregleda a ono puče vodenjak,pljasss sve po njemu...
I od tada hodanje,hodanje,i samo hodanje.Svaka 3 sata na pregled,sporo se otvarala,i slabe bolove imala,sve do 9 naveče,kada su počeli bolovi u razmaku od 45 min,i sve kraći razmaci.U 04 sata ujutru više nisam mogla,odem i probudim babicu i kažem joj da me užasno boli.Ona me pregleda kaže mali dlan otvorena,ja joj kažem dajte mi drip bilo šta da već jednom krene,kaže rekao je dr.da ti nista ne ukljucujemo,neka te na stolu...Ma reko necu ja lezati,meni je lakse kad hodam,i opet hodanje,hodanje,hodanje...Sve do 05.15 min kada vise nisam imala snage za hodati,gladna,zedna,umorna,i nada sve POSPANA.Kada sam legla na stol,izmedju bolova zaspem.U tome dolazi doktor i sve kreće.Napni se,sad...još malo,i u 05:40 je rođ moje dječak po imenu Tarik.Naravno,rezana sam...Dok sam vidjela inekciju,znala sam da će me šiti,i zamolim sestricu da mi doda mobitel,i pošaljem svom suprugu poruku,koja je glasila ovako:"Postao si tata prelijepog dječaka,teškog 3.440 gr,52 cm dug...Sve je uredu"...

Nadajuci se da cemo za 2 dana kuci,ujutru dolazi babica u sobu i kaze da me pedijatrica zove.Ja odem do nje,kaze beba nece kuci,ima crp i zutilo.Ja sokirana,sta je sad to.Niko mi nista ne kaze.Mog tarika premjeste na nedonoščad,a ja kuci.
I takva,kakva jesam,svaka 3 sata u bolnicu na dodjenje sam isla.Bilo mlijeka,ja prezadovoljna.I nakon 10  dana dodjemo kuci,i djete ne spava navece,plače...gladan...manjak mlijeka...Sve zbog stresa.Uveli smo nadohranu,ali i dalje sisa.
I da ne zaobidjem svoje hemoroide...Isto sam ih dobila kada sam kuci dosla...

Eto toliko do mene...

12.11.09. rodio se naš sin Tarik...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 859
1.12.2009 20:24:10   
škorpija
Lanaa čestitam na user posted image , žao mi je što niste uspjeli sa dojenjem, možda je bio skok u razvoju, a ne manjak mlijeka, ali bice bolje sa drugom bebicom aBduser posted image

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna veza do poruke: 860
1.12.2009 20:25:53   
škorpija
Uh nisam vidjela da bebi i dalje sisa, to je superuser posted image , mi dojimo i jedemo AD mlijeko već 7 mjeseci

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 861
1.12.2009 21:47:15   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja sve virkam na ovu temu u nadi da ću naći porodjajnu priču naše mile81 i nikite a njih nema pa nemauser posted image user posted image user posted image
anidla moje čestitke

čekamo..vrlo strpljivouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 862
12.12.2009 18:44:05   
Lady26
Da se upisem i ja....
03.12. dodjem na kontrolu kod dr. Begica na kliniku i na samom ulazu u bolnicu puce mi vodenjak, bolova nema...doktor me pregledao, otovrena 2 prsta, kaze ja bih tebe ostavio, dezurni sam pa da te porodimo veceras i ja ostanem. Lezala u pripremnoj sobi, cesto radili CTG, sve bilo ok, ali ja bolove nemam....Oko 6 ujutro dodje sestra po mene da radimo CTG, nista ne valja - beba neaktivna, odem ja setati i uradimo opet - isto, i ona ode po doktora. Odvedu me na pregled, nesto je dugo cackao dole, bolilo nevjerovatno i sva sam bila krvava i kaze on hajde da radimo opet CTG, mi dole, stanje malo bolje ali nije to to....Vec je bilo 7,30 a njemu smjena u 8. Kaze ja bih tebe na carski, nema vremena da provociramo porod smjena mu zavrsava a nece da me ostavlja. Ja pojma nemam o cemu se radi i naravno pristanem. Vadili mi krv za nalaze, klistir i hitno u salu - ja jos ne znam nista....
Probudila sam se oko 11, prvo pitanje (a nisam vidjela na oci, narkoza jos djelovala) kako mi je beba?!
Dosla poslije sestra, kaze curica, 3100g duga 50cm, zdrava sve u redu....
Bila sam na intenzivnoj 24h, zatim na poluintenzivnu - tu su nam donijeli bebe i  bila su sa nama non stop....onda muka sa dojenjem, nema mlijeka a ona ne zna da povuce, hranili me samo infuzijom, keksom i cajem...nisam spavala od cetvrtka navece do utorka sveukupno 2-3 sata...
I tek mi je doktor u ponedjeljak kad je dosao u smjenu, rekao zasto sam isla na carski, nije me htio brinuti, kaze bebi pupcana bila oko glave i hB pa nisam dobila bolove da krene prirodno, ugusila bi se....I to je pokusavao "namjestiti" prilikom pregleda ali nije uspio...
Obje smo dobro, beba rucka i spava, ja se oporavljam...dojimo vec 2 dana user posted image user posted image user posted image user posted image i napredujemo masallah!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 863
12.12.2009 18:49:04   
škorpija
čestitam , drago mi je da sve sve sretno završilo, hvala boguuser posted image user posted image user posted image

p.s sad možeš promijeniti potpisuser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 864
12.12.2009 18:56:19   
Niobe
svaka cast user posted image
rodjena je istog datuma kao ja user posted image
mala strelicauser posted image user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 865
12.12.2009 19:05:32   
acudesa
Lady26, hvala  Bogu sve je dobro prošlo, ti si zaista sretna žena, a očito i malo pile, ljubim vas...što prije mi se oporavite...user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 866
12.12.2009 19:07:31   
reallove
Lady26 hB da je sve dobro proslo,cestitamouser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 867
12.12.2009 19:09:32   
Anoniman
eee Lady, duse moje drage mile... jeste se malo napatile ali hvala Bogu pa je sve na kraju ispalo kako treba...
zelim vam objema puno srece u zivotu i radosti... ljubim vas obje...

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 868
12.12.2009 19:21:34   
Private
Lady,jel da da se sve zaboravi kad vidis svoje pile?I bolove,i grceve.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 869
14.12.2009 1:28:18   
alman
lady baš mi je žao što si se malo napatila, al hvala Bogu pa je sad sve dobro i da je bebica živa i zdravapuno godina zajedno sa svojim roditeljimauser posted image user posted image user posted image user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 870
17.12.2009 10:35:52   
anidla
gdje sam ja u toj prici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pusa objema, a tvoj muz je user posted image izgubljen onako, a stalno se smjeskao....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 871
23.12.2009 18:45:42   
Nellica
Drage moje potaknuta Vašim pričama pokušat ću napisati i prenijeti svoje emocije i svoje iskustvo sa poroda.
Moj termin je bio 28.11. i prema mišljenju nekoliko ginekologa kod kojih sam bila :'' beba je nisko i daj Bože da dočekate  37 - i tjedan'', no kako je to već u Božjim rukama moja djevojčica je odlučila da kasni 7 dana. Tih 7 dana bili su najduži u mom životu, svaki drugi dan išli smo na pregled plodne vode i na ctg, svaki ctg smo morali ponavljati jer je naša cura spavala :), a da ne spominjem neugodu na pregledu plodne vode, bljack..., a onda iščekivanje i osluškivanje same sebe....
3.12. poslije pregleda dr. mi govori da ujutru obavezno dodjem sa stvarima i ostanem u bolnici :'' nije se igrati to je 41 puni tjedan gestacije''.
Uf, ne ostaje mi se u bolnici, popodne mm i ja idemo u šetnju ( rekla mi je jedna mlađahna dr. da porod može potaknuti šetnja i sex, pa smo je poslušali :) hehheh ), naša šetnja je trajala satima, izašli smo van popodne, a kući se vratili u ponoć.
U noći u pola tri osjetim bol u dnu stomaka, jednom, dvaput, budim mm i kažem mu :'' nešto se dogadja, uzmi papir i piši vrijeme bolova'', prvo su 15, pa 12, 8, 12, minuta....
U pola 8 šaljem mm-a po kroasane, a u pola 11 smo već u rodilištu.
Dr.koja me pregledala kaže da imam naznake kontrakcija i da sam otvorena 2 prsta, ali da će me poroditi ;) uf ... sretna sam, ista ona mlađahna već ranije spomenuta :))
Presvlačim se i na vratima rađaone mm-u vraćam svoje stvari u očima mu vidim suze i njegov divni blistavi osmjeh ohrabrenja, tako te volim ljubavi moja.
Babica me priprema za porod i u pola 1 sam u sali, dobivam drip i bolovi počinju, no ovdje se moram zahvaliti sestrama sa tečaja za trudnice, znala sam disati i bez glasa sam izdržala i prodisala svaki bol.
U pola tri pitam babicu hoćemo brzo biti gotovi, kaže mi NE, pitam je: hoćemo li biti do 5, opet mi negativno odgovara. U tri osjetim napone na stomaku, zovem babicu, u sekundi mi kaže : počinjemo porod, dr. se našla na stolu pored mene, sa prvom kontrakcijom svojom rukom me je uspjela otvoriti do kraja, osjetim da nešto nije uredu  prebrzo mi se sve dogadja.
Govore mi da tiskam, ja tiskam ali u prazno, nema kontrakcija, a onda osjetim da ide dolazi bol , hvatam se za ručke i tiskam iz sve snage, djelić sekunde i već vidim babicu kako odmotava pupčanik sa vrata moje cure (pupkovina joj je bila dvaput oko vrata omotana i otkucaji su već pali na 90, zato su me hitro porodile), vrištim sve u panici : plače li!!! Sad će kažu mi i zaplakala je u 15 i 30, 5.12.
Za 2 minuta babica mi na prsa donosi moju djevojčicu i da pitaju me kako se zove, a ja sva zbunjena kažem NEZNAM ;) , nema problema nazovite muža pa nam recite :)
Eh, taj momenat kad su mi je spustili na prsa onako malu, samo u ručnik zamotanu, taj pogled njenih krupnih očiju, očiju mog supruga, plače... gleda me ... onda se malo bleji :) ... pa mi se smije, ležim na stolu i dr. me šije ( to mi je najbolniji dio poroda ) u susjednom boxu čujem ženu koja vrišti, a ja u transu na sav glas pjevam mojoj kćerkici, a ona mi daruje svoj osmjeh, mojoj sreći nema kraja...  u 4 i 15 zovem muža, drhti mu glas čujem njegove suze, sretna sam .... i kad bih se ponovno rodila birala bih opet njega.

u pola 6 voze me na hodnik da vidim supruga i da mu kroz staklo pokažu naše malo sunce, Bože hvala ti na ovom što imamo!!!!!!!!!!

Eh, onda slijedi borba oko dojenja , nespavanje i muka, ali HB uspijeli smo  naravno uz pomoć prekrasnog osoblja rodilišta, danas dojimo i uživamo gledajući našu djevojčicu kako raste...

Niti jedna bol nije ravna radosti i plemenitosti koju je naša  kćerkica unijela u naš život.

Eto tako drage moje to bi ukratko bilo to, želim Vam svima ovako lagan porod i samo se ohrabrite pozitivnim mislima, ljubimo vas ja i moje malo sunce.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 872
23.12.2009 19:42:55   
Anoniman
draga Nellice,
evo dok pratim svoje kontrakcije, citam tvoju pricu i oci mi se pune suzama... tako predivna prica, hvala Bogu jednostavna i lagana... molim Boga da i ja uskoro napisem ovako jednu predivnu i laganu porodjajnu pricu...
poljubac za tvoju djevojcicu i veliki user posted image  za tebe... naravno pozdrav i za tm... neka vas cuva obje

(odgovor članu Nellica)
  Neposredna veza do poruke: 873
23.12.2009 19:47:58   
mama2009
Nellice svaka cast na prici, malo ti zamjerim jer si me rasplakala (sala mala) ...evo mm kaze pa blokirat cu ti RR, svako malo places kad citas nesto na RR.....

drago mi je da ste ti i tvoja princeza dobro

sretno draga

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 874
23.12.2009 20:57:43   
škorpija
Nelice divna priča, čestitamuser posted image

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *