Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:37:10
milenium
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Drago mi je da su turice spale i da su djecica malo bolje! Ivona- mnoga djeca cesto dobiju mali proljev od sirupa tako da moze biti to ali to je i jedan od nacina da se tijelo ocisti od virusa, slajma, naslaga...tako da se ne brines previse. Ako je grlo boli- nije ni cudo sto nece da rucki. Znam da je frustrirajuce ali ne sikiraj se...dovoljno je da popije mlijeko. Cim joj bude bolje sve ce to ona nadoknaditi! Nas Hamza je u vrijeme kada je zezao s hranom najbolje jeo bas tako poslije bolesti...Dodje dijete sebi i pomete sve . Ogladnice i mala guza pa cim je prestane grlo pocet ce fino ruckat. Probaj joj dati nesto hladno...npr. pavlaku sa kasikom ili jogurt...mozda ce joj goditi.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:53:04
teta berta
IZVORNA PORUKA: milenium
ja sam jednom dala sirup i kako nije spadala,nakon 5 sati sam misla počet sa čepićima pa njih nastavit al nisam se usudila jer sam možda trebala od početka s čepićima.
Mozes slobodno staviti cepic nakon odredenog vremenskog razmaka ako tura nije spala... Nama taj sirup nista ne pomaze, cepici su mi puno bolji...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:55:54
mamina danica
moj maleni je uvijek imao upalu grla(4 puta),uvijek isto počne,slabo jede,i povrati iz čista mira tako da sam ga odmah vodila doktoru.a onda borba naredna dva dana sa temperaturom dok ne počne da djeluje antibiotik, onda zbog njega opet povraćenje i proliv.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 19.11.2009 0:11:55
mamina danica
jednom smo mu četvrti dan prekinuli davati antibiotike jer je totalno dehidrirao...imao je možda oko 8 mjeseci a onda kako je bio veći sve ih je bolje podnosio.antibiotici su mu totalno uništavali crijevnu floru.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 23.11.2009 9:06:33
teta berta
evo meni nika ima turu Jucer spavala kod bake, kad sam isla kod njih zatekla je vani s bakom samo u trenerci a bio je hladno... Kad smo usli u kucu vidjela sam da je vruca, izmjerili turu i bila 38... postala je nervozna, nikakva a inace je uvijek ama bas uvijek nasmijana.... cijeo jutro place, o paracetamolu i ne razmisjam, svaki put povrati kad ga pije, a ne znam da li staviti cepic jel nije presla 38 stupnjeva... stavila sam joj obloge i sad spava a cini mi se da vise nije vruca... sta mislite da li da je vodim doktoru ili... u dilemi sam help
duso 38 nije za doktora jos...al ako vidis da se penje reaguj kako pise u tekstu... ja obicno na 38 vec dajem panadolbaby sirup... ako ga nece proaj sa lupocet cepicima...jer su blazi od voltarena a ako bas (ne daj Boze) bude veca turica onda idi na Voltaren cepic (prepolovljen) procitaj tekst... javi kako je djete!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 23.11.2009 13:41:48
acudesa
ovih dana sam čula za mnogo djece da imaju neki virus sa kojim temp bude jako visoka i do 41 baš mi je žao bebica.. teta berta-stalno joj mjeri temp i kako ti je Višnja dala članak...da pile što prije ozdravi
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 23.11.2009 14:57:14
teta berta
Meni je najgore sto nece nista da jede a slabo i pije. Jutros popila 120 ml ad mlijeka i pola bocice caja a pojela je tek red kinder cokolade(to sam joj dala nakon sto je sve ostalo pljuvala).. nije htjela cak ni palentu sa jogurtom koju obozava... stvarno sam na rubu zivaca samo place i uzasno joj curi iz usta, mijenjam siperak svako 15 min... a zubic ne vidim da raste, doduse neda pipnut usta... a kad vidi da dolazim s toplomjerom pocne vristati tako da joj jedva uspijevam izmjeriti turu.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.