|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
23.11.2009 15:23:48   
acudesa
juha, čaj u što većim količinama...koliko toliko, a meni lično je doktor rekao da do 38 cca temperetura može biti od zubića,ali veća ne..a, ti budi strpljiva i to mnogo znači, nemoj biti nervozna, polako

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 576
23.11.2009 21:13:05   
teta berta
Ova moja ne prestaje plakat cijeli dan, jadnica bi pila al cim joj se nesto prisloni na jezik odmah vristi i stalno drzi rukicu u ustima... ne mozemo skontati sta je boli, jezik, grlo ili joj nice zub.... cijeli dan ni oka sklopila nije jadnica bi pajala al je nesto muci... ni mm ni ja vise ne znamo sta da radimo. temp.danas nije bila veca od 37 sa 6... ima ko kakav savjet do ujutro kada je obavezno vodim doktoru. hvala

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 577
23.11.2009 22:01:03   
nita
Teta berta, ako sumnjaš na zubić namaži joj desni gelom Kalgel (ako imaš, naravno). Možda ne može da zaspi zato što je gladna. Hoće li mlijeko? Ako je u pitanju zubić dojenje je ne bi trebalo boljeti. Paracetamol bi joj mogao umanjiti bol, a i temperatura bi se spustila, pa bi vjerovatno lakše zaspala. Eto, to mi trenutno pada na pamet. Nadam se da će ti bar nešto od ovoga pomoći. Pusa maloj Niki!

Neposredna veza do poruke: 578
23.11.2009 22:25:35   
teta berta
Hvala na savjetima no to smo sve vec probali... Calgel imam ali neda mi prici ustima tako da sam joj na sili malo stavila ali da utrljam neda nikako. Mlijeko nece(ne doji) probat cu joj poslije dati, ja vidim da bi ona pila ali nesto u ustima je boli, kupili smo i sok na slamkicu ali svega mrvu popila... Evo sad je malo zaspala nadam se da ce se malo smiriti...

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 579
23.11.2009 22:53:46   
dinaa
teta berta moguce da su zubici,moja curica je samo jednom imala temp.kad su joj isle gornje dvice i neces vjerovati prelazila je 39.
A ova vasa situacija me podsjeti na nas prije par mjeseci curica je isto dobila temperaturu i nije dala da joj pogledam u usta ma nije htjela uopste da zine a o hrani da ne govorim samo mlijeko i nista vise.Kad sam konacno uspjela zaviriti u njena usta imala sam sta i vidjeti sve neke male ranice po obrazima i usnama ma grozno,nisu bile afte nego nesto virusno jer cula sam poslije da je dosta djece kod nas to imalo.
Eto znam nisam ti bas pomogla,a curici zelim da sto prije ozdravi.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 580
23.11.2009 22:56:31   
teta berta
ima i kod nje nesto na jeziku i crveni se... sutra cemo vidjeti hvala...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 581
23.11.2009 23:05:53   
enna
Teta berta ja bih joj dala paracetamol da je smiri da barem odspava a kada zaspi pokusaj joj dati caja ili soka iz flasice ili pak mlijeka da je malo zasiti jer sigurno je gladan pa i zbog tog jos vise nervozna da nekako prodeverate noc.

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

Neposredna veza do poruke: 582
23.11.2009 23:09:59   
juni
Sinoc je i meni bilo veselo, Emil je imao malo temperature, pretpostavljam da je zubic u pitanju, petica. Mazala sam mu calogelom i pomoglo je ali u 3 poslije ponoci smo zaspali. Bio je strasno nervozan da je cak i dojenje odbijao, a danas kao da nista sinoc nije bilo, vesel i razigran.
Teta Berta, zaista ne znam sta bi moglo biti, najbolje je ipak da je doktor pregleda, vjerovatno nista strasno. Javi nam sta bude.

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 583
23.11.2009 23:50:52   
Nunichi
Bas mi je zao Nike malene, nadam se da ce noc dobro proci.  user posted image

Evo i za druga Emila user posted image da ga veceras zubici ne muce.

I Zarica je neku noc imala 37,6 a sutradan hB nije, i bila je vesela kao i inace. A sjetila sam se da joj taj dan nisam stavljala onu ogrlicu od cilibara. Tako da sam tu turu povezala s njom i sa zubicima. Zato je od te noci ogrlica prvo sto stavljamo kad oci otvorimo. user posted image

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 584
24.11.2009 1:04:05   
teta berta
Joj i ja sam to pomislila jer sam joj ima tri dana zaboravila skroz staviti ogrlicu od cilibara, a to nam se vec desilo jednom i kad smo je vratili polako joj se tura i ostalo povukli. Ali stvarnouser posted image
Danas sam joj je opet stavila jer vidim da djeluje a vjerovatno su zubici jer se odmah smirila cim sam joj utrljala calgel(cudo ali uzivala je  dok sam joj trljala) desni........ No otici cemo mi sutra doktoru za svaki slucaj, sad evo konacno spava popila je bocicu caja i ad mlijeka maloprije....... A stavili smo i cepic, vidim da je sada bolje.. hvala vam....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 585
24.11.2009 1:12:33   
Visnja RR
svim bebicama mirna noc... a i mamicama user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 586
24.11.2009 13:45:54   
Mala Selma
Drage moje zenice ...

mi muku mucimo sa turom od ned. navece.Tura je u rasponu od 37,8 do 38,5, ali sinoc je dostigla vrhunac 39user posted image user posted image user posted image user posted image .Pile moje je toliko juce tuzan i nervozan bio da me je moje srce bolilo.Juce sam mu davala sirup na 6 sati, tusirala ga i masirala, senf stavljala na nogice, ali malo se spusti i opet isto.Znam da je tura do 38,5 "normalna" , ali me brine sto je skocila na 39.Nisam ga vodila doktoru jer je ludnica u domu zdravlja vojnicko polje pa me strah da ne pokupi jos neki virus.Zvala sam sinoc hitnu i rece mi pedijatrica da mu dajem cepic na 4 sata i tusiram ga i da nije pametno da ga vodim u hitnu jer je puno bolesne djecice, ai odraslih.Sinoc sam stavila cepic i spavao je citavu noc, budio se jednom da doji i tura je bila 37,4.Jutros je bio dobar, ali oko 10,30 tura 38,8, dala sam cepic i spala je, bio je veseo, igrali smo se, dojio je i pojeo sao 50ml vocne kasice i 20 ml vode.Sada spava ali tura je 38.Nisam pametna sta da radim.Strah me je da odugovlacim da ga odvedem doktoru jer nedo dragi Bog mozda je nesto ozbiljno.Ja sumljam da su zubici, jer neda se pribliziti ustima i desnima, juce sam jedva stavila gel.Inace u 4 mjesecu je dobio dva zubica i nije bilo ovakvih simptoma, ali sad trebaju doci nam gornji zubici, pa je li moguce da je sve od njih???
Danas je imao veliku nuzdu malo rjedju, ne proljev ali je bila rjedja.
Sta da radim....srce me boli, kada ga uhvati tura, samo jeci i hoce da lezi na meni, pile moje drago....user posted image user posted image
Da li je moguce da je upala grla, kakvi su simptomi???
Hvala vam

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 587
24.11.2009 13:49:00   
Skvo RR
Ja bi odvela dijete doktoru, ako si u mogucnosti mozes nazvati i privatno pedijatra da dodje u kucnu posjetu.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 588
24.11.2009 13:58:16   
hanabanana
Rjeđu stolicu ima radi čepića koje si mu stavljala.
Ako se dijete ponaša sasvim ok kada nema tem., odnosno ako izgleda kao zdravo, je ga ne bih vodila, možda je trodnevna groznica u pitanju.

I ne bih stavljala čepić dok tem ne dodje do 39.
Tuširala bih, ili dala sirup.
A naveče tek čepić. Tem. raste kada se spava.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 589
24.11.2009 14:05:32   
Mala Selma
Hvala na brzim odgovorima.....

u ned na ponedeljak je isto spavao, samo sto je cesto "jecao" i u 5 sati je ia turu 38,5.Sinoc je isto spavao i tura je bila 37,5.Ma nisam pametna majkemi, eto bas se sekiram.Uvijek sam molila Boga da mi dijete nema turu jer me je bas strah i eto desi mi se user posted image user posted image user posted image Sirup mu nista ne pomaze, nista mu nespusti turu, znaci samo cepic mi ostaje kao opcija i tusiranje.Ma vidjecu veceras oko 7 da ga odvedem u dom zdravlja, valjda nece biti puno djece samo da mu pregledaju grlo i pluca.

Hvala vam puno i nadam se brzom ozdravljenju mog pileta...

p.s. a zar trodnevna groznica moze biti kod male bebe (od 7 mjeseci) ??Ona se obicno javlja izmedju 1 i 2 godine koliko sam negdje procitala.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 590
24.11.2009 14:06:24   
Skvo RR
Mi smo imali trodnevnu sa 8 mjeseci.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 591
24.11.2009 14:08:34   
hanabanana
Vidi, ja tem od 37/5 uopšte ne smatram temperaturom niti je skidam dok ne predje 38/5.
Ako se dijete ponaša kao zdravo, a samo ima povišenu tem. nema potreba za panikom. E ako ti imaš neki osjećaj da bi ga trebala voditi ljekaru, a ti otiđi.

Neposredna veza do poruke: 592
24.11.2009 14:12:03   
teta berta
MI bili danas kod doktora, ima virusnu upalu grla, nije dobila antibiotik jer kaze da nema potrebe... Jutros je bolje, jela je puru i jogurt, mandarine i kinder cokolade... evo sad spava hB a temperature nema. Dobili smo nistatin otopinu za ispiranje usne supljine jer ima malo naslagica... jos moramo uradit kontrolu urina radi urinokulture... ajd pao mi je kamen sa srca, nek sam je odvela sad sam barem mirna...
A mi smo sjucer Niku stavili u kadu koju smo donjeli u topli dnevni boravak(voda je bila mlaka) i ja sam je poljevala 15 min, uzivala je jedva smo je izvadili. I temp je spala na 37...
A mi ne pijemo sirup jer ga nika ne podnosi odmah povrati pa nam osaju cepici koji su po  meni puno efikasniji.
Maloprije mi rece rodica da njenon curi pomaze samo neki dasy sirup a ovi ostali nista...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 593
24.11.2009 14:14:20   
mišur
Evo ja bih samo potpisala ovo što je Hanabanana rekla...
Nema potrebe da se brineš ako je temperatura ispod 38,5 i ako se beba kao da je zdrava...
Vjerovatno vam je ovo prva temperaturica u životu, pa si tako zabrinutauser posted image

I da, trodnevna groznica se može javiti kod malih beba...Moj Luka je imao sa 8 mjeseci i ta tri dana je imao temperature i preko 39,6...Sirup Panadol baby nije pomagao, čepići isto, pa smo po preporuci dr probali Brufen, koji se inače daje starijoj djeci i uspjeli smo sa njim skinuti...
Četvrti dan je temperatura bukvalno nestala i pojavio se mali osip po leđima...

Neposredna veza do poruke: 594
24.11.2009 14:16:25   
Mala Selma
Kada nema turu sve je ok, igra se, smije, skace i odjednom paf...pocne keknjkati, trljati okice, kao udarati se po ustima.....
Stoga predpostavljam da su zubi.Svakako hvala vam, Javljat cu vam sta se desava, a da vam iskreno kazem meni su doktori samo preka potreba i da neoram ga voditi na vakcinu nikada me njihove oci nebih vidjele.A posebno sada jer je puno bolesne djecice, razni virusi su u zraku.

p.s. a u nedelju smo bili na planini, da li to ima neke veze???Mislila sam mozda ta promjena iz smoga na cist zrak tako djeluje na njega...ma nemam pojma, sto pitanja i odgovora mi je u glavi...

Neposredna veza do poruke: 595
24.11.2009 14:22:49   
teta berta
IZVORNA PORUKA: Mala Selma

Drage moje zenice ...

mi muku mucimo sa turom od ned. navece.Tura je u rasponu od 37,8 do 38,5, ali sinoc je dostigla vrhunac 39user posted image user posted image user posted image user posted image .Pile moje je toliko juce tuzan i nervozan bio da me je moje srce bolilo.Juce sam mu davala sirup na 6 sati, tusirala ga i masirala, senf stavljala na nogice, ali malo se spusti i opet isto.Znam da je tura do 38,5 "normalna" , ali me brine sto je skocila na 39.Nisam ga vodila doktoru jer je ludnica u domu zdravlja vojnicko polje pa me strah da ne pokupi jos neki virus.Zvala sam sinoc hitnu i rece mi pedijatrica da mu dajem cepic na 4 sata i tusiram ga i da nije pametno da ga vodim u hitnu jer je puno bolesne djecice, ai odraslih.Sinoc sam stavila cepic i spavao je citavu noc, budio se jednom da doji i tura je bila 37,4.Jutros je bio dobar, ali oko 10,30 tura 38,8, dala sam cepic i spala je, bio je veseo, igrali smo se, dojio je i pojeo sao 50ml vocne kasice i 20 ml vode.Sada spava ali tura je 38.Nisam pametna sta da radim.Strah me je da odugovlacim da ga odvedem doktoru jer nedo dragi Bog mozda je nesto ozbiljno.Ja sumljam da su zubici, jer neda se pribliziti ustima i desnima, juce sam jedva stavila gel.Inace u 4 mjesecu je dobio dva zubica i nije bilo ovakvih simptoma, ali sad trebaju doci nam gornji zubici, pa je li moguce da je sve od njih???
Danas je imao veliku nuzdu malo rjedju, ne proljev ali je bila rjedja.
Sta da radim....srce me boli, kada ga uhvati tura, samo jeci i hoce da lezi na meni, pile moje drago....user posted image user posted image
Da li je moguce da je upala grla, kakvi su simptomi???
Hvala vam

Mala Selma ista potpuno ista situacija je i kod nas, od nedj.navece isti simptomi i ista temp. Plakala je non stop iako je uvije vesela i razigrana. Mi smo bili kod doktora danas i kaze nam virusna upala grla, ne treba antibiotik nego nam dala nistatin otopinu da malo gazom cistimo usta(mislim da i ti to mozes, ako te zanima procitat cu sta pise na uputi pa ti javit)... Kaze dr. da te je to neki virus i da temp.moze biti jako visoka.... Pa eto draga ne brini se proci ce, samo sto vise tecnosti, juhe a kaze dr.soka od mrkve... I kod nike je stolica jako rijetka ali moze biti od cepica. sretno i javi kako je mali... inace rekla nam je da ovo stanje moze trajati i 7 dana... sretno...
I kupaj malog u toploj vodi, poljevaj ga svuda osim po glavi desetak min vidjet ces kako to dobro pomaze...

< Poruku je uredio teta berta -- 24.11.2009 14:24:11 >

Neposredna veza do poruke: 596
24.11.2009 17:15:33   
Visnja RR
da napomenem sve do 37.5 za bebe je normalna temeperatura i ne treba reagovati dok ne podje prelaziti 38 ( kazu 38.5) al ja licno reagujem sa sirupom vec na 38 ...

procitati temu temperatura koja je zakacena na vrhu!!!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 597
25.11.2009 17:26:05   
Mala Selma
Drage moje...
mi so sinoc odveli Aficu u dom zdravlja i dr ga je pregledo, sve je ok sa plucima ima malooo crveno grlo, uradili smo mu nalaze, krv i urin i to je hB ok.Doktor kaze da je vjerovatno neka viroza i da samo skidao turu.Dao mu je antibiotik Cecrok 3x dnevno po 2,5ml.Ja sam bila protiv, ali dr je insistirao, jer vjerovatno to malo crvenilo izaziva veliku turu.Kada so dosli kuci tura je bila 39,5, stavila sam cepic, nije puno pomogao, pa je uslijedilo tusiranje 20 minuta, bjelance na noge, senf, masiranje...bas smo se nasekiraliuser posted image user posted image user posted image

jedva je zaspao.Danas nema turu, a nije ima ni nocas, dobar je citav dan, samo nece nista da jede, i pomalo kenka.Desni ga toliko bole da je sve upaljeno i grize rucice i igracke a jedva da da mu stavim gel.
Eto nadam se da ce biti ok, i da se tura nece vratiti.Ovo mu je bila prva u zivotu i nadam se da zadugo nece doci...

Pozdrav

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 598
25.11.2009 17:30:51   
veeseelaa
Selma biće sve ok, srce moje malo pa kako tako da dobije turuuser posted image
Ljubi njega vesela

< Poruku je uredio veeseelaa -- 25.11.2009 17:31:24 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 599
26.11.2009 21:56:48   
meli
ja sam skoro vise poludila. prosle srijede prestali piti antibiotike i vec imamo temperaturu. jednostavno vise ne znam sta da radim. sad mu temp 38. on se ponasa kao da mu nije nista. normalno se igra i doji. samo malo kaslje i to je sve. ja stvarno ne znam vise sta da radim......... 

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *