Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 24.10.2009 23:42:15
Amrino
Dobro si dadada- ako su sline prozirne- to je virus. Takodje ako je "sezona" gripe- dijete je najvjerovatnije to pokupilo...Ja se uvijek razletim pa zovem i raspitam se ima li kakav virus i skoro uvijek nadjem bar dvoje- troje djece sa istim simptomima... Ne znam za vas- ali ja bih radije cekala nalaze nego odmah dala antibiotik. Mozda ja imam preveliki otpor jer su mene unistili antibioticima pa zbog toga...ali eto. Ja inace dijete vodim doktoru tek poslije treceg dana... Inace me je jaaako strah tih bakterija. Dijete koje ide u obdaniste to sve vrlo brzo "pokupi" ali mislim da je i tada jako bitno izvaditi nalaze jer kao sto se desilo Visnjinoj prijateljici- moze se desiti da daju pogresan lijek. Pa valjda se prvo treba utvrditi o KOJOJ bakteriji se radi pa tek onda pisati recepte...? Kava li je situacija kod privatnika?!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 24.10.2009 23:54:04
MELLI
Pa valjda se prvo treba utvrditi o KOJOJ bakteriji se radi pa tek onda pisati recepte...?user posted image
To si u pravu,ali njima je valjda lakše dati antibiotik širokog spektra,pa nešto će zaliječiti Ako bilo što pitaš ti pametuješ i petljš im se u posao
Što se privatnika tiče,bar ovdje, situacija je identična,samo više košta i dobiješ antibiotik uz osmijeh i lijepe riječi
Da ne bude zabune,ja takođe ne trčim pedijatru iste sekunde,ne uzimam lijekove do teške nužde,ali ponekad ostanem zatečena u ordinaciji(ovo je osvrt na moj prvi post)
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 24.10.2009 23:58:59
Amrino
Ma znam zeno...ne znam ni ja kako bih reagovala da, ne daj Boze, dobije temp. 40 i da traje dugo...ili nesto tako...Ali mene su tako zeznuli s tim antibioticima, unistili mi zeludac - jedva sebi dosla i zbog toga imam fakat averziju...a o nasim zdravstvenim radnicima bi se moglo pisati i pisati... .
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 25.10.2009 0:00:51
dinaa
A joj u mom gradicu nema privatnika. Ma s prvim djetetom sam visila kod doktora i nikad sebi necu oprostiti to sto je popio toliko antibiotika,a drugo dijete druga prica,vrlo rijetko smo na srecu u DZ.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 25.10.2009 10:50:57
mamina cura
Zato ja imam najbolju pedijatricu dr. Miru Ademovic I kada je Timur bio mali ona je radila u DZ Kumrovec i nikada mu nije htjela propisati antibiotik bez predhodnog uzimanja krvi i nalaza leukocita. Kako mi je objasnila ako je vrijednost ispod 10 ili na granici to je virus a za bakterije se penje iznad 10. Hena je dobro. Njoj sad nije curio nosic niti je kihala ili kasljala. Samo je bila jako visoka temperatura.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 7.11.2009 14:39:41
Romali
I moj Omar evo danas ima temperaturu Tj.tek maloprije sam mu izmjerila i vidjela. Jutros ga ja čuvala nena i kaže da je bio dobro ... Temp.nije visoka, 38 ako sam dobro izmjerila, jer nije mu baš po volji. Ali čudno mi je skroz da je jako fino jeo, punu zdjelu za ručak, ne kiše, ne kašlje... Ne bih još išla kod dr., vidijet ćemo. Sve se nadam da su zubići, ali njemu su izrasli svi osim petica. Kada petice rastu??
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 7.11.2009 14:55:24
_melina_
temperatura koliko god izgledala bezopasna ona je uvijek opasna... j a uvijek u kuci imam domaće sirće i paracetamole...inace nisam pristalica toga da se dijete za svaku sitnicu vodi doktoru pa rađe se sluzim narodnim lijekovima... osim u slucaju ako se radi o bas visokim temperaturama koje nista ne skida... jos uvijek nisam bila usituaciji da mi ima temperaturu, ali uskoro ce to i mene zakaciti... kad zubici rastu.. mada ne mora da bude slucaj...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 21:44:12
bebbe RR
Ema ima svoju prvu temperaturu. Jos nije dosegla 38 stepeni, tako da nisam cinila nista, osim sto spava neotkrivena... Procitala sam vase savjete, sjetila sam se kako sam i koliko temperatura skinula starijoj kcerkici, imam i Lekadol sirup, i cepice, ali sam svejedno uznemirena, pa eto, da podjelim s vama, mozda mi bude lakse...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 21:49:42
juni
Draga Bebe, Emil je jedan dan imao malo temperature i vise mu se nije vracala pa mozda nece ni Emi. Mozda se radi o obicnoj prehladi. Djevojcici saljemo veliku pusu da nam sto prije ozdravi
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 21:54:48
acudesa
Prvu temp neću nikada zaboraviti, baš sam bila uznemirena...ali poslije, jednostavno, znaš šta i kako trebaš i nemam toliko stresa...mene tješi kad pomislim da je temp odbrana organizma i da je ok...kažu ne bi valjalo da je ne bude ukoliko se virus pojavi... Moje kolegica iz Njemačke temp do 38 ni ne zove temperaturom-ona kaže: Malo vruć...nemoj se brinuti i do 38 stepeni i ne daji ništa, naravno ako ne potraje duže..pusa tebi i bebi...želimo da to što prije prođe
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 21:57:47
bebbe RR
Ma, hvala vam, mile moje! Sta bih ja bez vas! Mame su vojska najjaca:) Ne znam sta je, mozda su i zubi... Nije imala nikakvih simptoma prehlade, nista... Super je volje bila, igrala se... Samo sam skontala da se nije oznojila uobicajeno, kao uvijek kada se ganja s Anjom, bi mi sumnjivo, izmjerim - i tura... Nadam se da ce to i kod nas biti kao kod Emila...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 21:57:54
nita
Bebbe, žao mi je Emice. Ipak i nije to neka visoka temperatura. Vjerujem da se tokom noći neće povećati. Eto, imaš iskustva s Anjom pa je odmah lakše. Ljubi medenu curicu!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 22:27:09
bebbe RR
Hvala, Nita... Pa, ne paničim strašno, ali eto, nije mi svejedno... Vjerovatno baš zato što kada se sjetim Anjinih temperatura nezaustavljivih i frasa se sva zaledim... Ma, bice, aBd, OK. Evo, mjerila sam opet, sada je 37,5, znaci spala je za 4 podioka, sto je za ovo doba daba jako dobro... Hvala za podrsku. Pusa....
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 22:36:28
acudesa
IZVORNA PORUKA: bebbe
Hvala, Nita... Pa, ne paničim strašno, ali eto, nije mi svejedno... Vjerovatno baš zato što kada se sjetim Anjinih temperatura nezaustavljivih i frasa se sva zaledim... Ma, bice, aBd, OK. Evo, mjerila sam opet, sada je 37,5, znaci spala je za 4 podioka, sto je za ovo doba daba jako dobro... Hvala za podrsku. Pusa....
da tako i ostane aBd
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 22:45:45
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: juni
Draga Bebe, Emil je jedan dan imao malo temperature i vise mu se nije vracala pa mozda nece ni Emi. Mozda se radi o obicnoj prehladi. Djevojcici saljemo veliku pusu da nam sto prije ozdravi
I mi smo imali isto tako temperaturu, neki dan- jedan dan je trajala! Nasla sam tada dvije gornje dvice, jednu donju kako probijaju, a danas joj nadjoh "maltane" citavu donju peticu ili cetvorku, nisam sigurna!
Bebbe mislim da su zubici!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:00:35
mamina danica
EVO JA ČESTO ČUJEM DA SE MAME ŽALE NA VISOKU TEMPERATURU KOD DJECE, BEZ DRUGIH SIMPTOMA,TRAJE 2-3 DANA I PROĐE.U PITANJU JE NAJČEŠĆE VIROZA.MISLIM DA TO DO 38 I NIJE ZABRINJAVAJUĆE,AKO JE SAMO TEMP.SVE ZAVISI I GDJE SE MJERI.POD PAZUHOM JE NEJMJERODAVNIJA,A MJERENA ORALNO ILI REKTALNO VEĆA ZA 0,5.INAČE NICANJE ZUBA MOŽE PROUZROKOVATI SAMO BLAGI SKOK(MAX DO 38) .MOJ SIN NIJE NI JEDNOM IMAO VISOKU TEMP.KAD SU MU NICALI ZUBI,SAMO KADA JE IMAO UPALU GRLA.MAJKE ČESTO I NE VIDE OSNOVNO OBOLJENJE MISLEĆI DA SU ZUBI. BITNO JE SAMO DA NOĆU NE RASTE.MENE JE TOGA NAJVIŠE STRAH.SAVJET PEDIJATRA:"ČEPIĆI VAM SKIDAJU VEOMA BRZO TEMP.ALI KRAĆE DJELUJU(KAD TREBA BRZO REAGOVATI),A ZA DUŽE DJELOVANJE DATI SIRUP".
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:07:22
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: skvo
IZVORNA PORUKA: juni
I mi smo imali isto tako temperaturu, neki dan- jedan dan je trajala! Nasla sam tada dvije gornje dvice, jednu donju kako probijaju, a danas joj nadjoh "maltane" citavu donju peticu ili cetvorku, nisam sigurna!
Bebbe mislim da su zubici!
I ja sam pomislima da su zubi... Vidjecemo ujutro;) Sada cemo polako na spavanje, pa cu vidjeti kako ce ici... Ujutro svakako imamo kontrolu redovnu, pa cu se posavjetovati sa dokom, a vjerujem da ce vakcina sacekati... Pusa! Hvala!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:17:53
milenium
IZVORNA PORUKA: mamina danica
EVO JA ČESTO ČUJEM DA SE MAME ŽALE NA VISOKU TEMPERATURU KOD DJECE, BEZ DRUGIH SIMPTOMA,TRAJE 2-3 DANA I PROĐE.U PITANJU JE NAJČEŠĆE VIROZA.MISLIM DA TO DO 38 I NIJE ZABRINJAVAJUĆE,AKO JE SAMO TEMP.SVE ZAVISI I GDJE SE MJERI.POD PAZUHOM JE NEJMJERODAVNIJA,A MJERENA ORALNO ILI REKTALNO VEĆA ZA 0,5.INAČE NICANJE ZUBA MOŽE PROUZROKOVATI SAMO BLAGI SKOK(MAX DO 38) .MOJ SIN NIJE NI JEDNOM IMAO VISOKU TEMP.KAD SU MU NICALI ZUBI,SAMO KADA JE IMAO UPALU GRLA.MAJKE ČESTO I NE VIDE OSNOVNO OBOLJENJE MISLEĆI DA SU ZUBI. BITNO JE SAMO DA NOĆU NE RASTE.MENE JE TOGA NAJVIŠE STRAH.SAVJET PEDIJATRA:"ČEPIĆI VAM SKIDAJU VEOMA BRZO TEMP.ALI KRAĆE DJELUJU(KAD TREBA BRZO REAGOVATI),A ZA DUŽE DJELOVANJE DATI SIRUP".
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 18.11.2009 23:19:32
milenium
ja sam jednom dala sirup i kako nije spadala,nakon 5 sati sam misla počet sa čepićima pa njih nastavit al nisam se usudila jer sam možda trebala od početka s čepićima.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.