|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
18.9.2009 21:52:35   
Visnja RR
sinoc je spavala na meni samo dok bih ja setala ...cim bih sjela ona bi kmezala...
pokusala je staviti pored ali vristi ko da je pored zmije a ne majke...
danas je spavala 40 minuta po Amrinom receptu ...

evo sad ju je MM uspio spustiti ...pa cemo vidjeti dokad ce potrajati san... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 476
19.9.2009 10:40:34   
bebano
Dobro jutro svima,
kako je prosla noc za mamice i bebica sa turom? Nadam se da je bilo mirno i da su jutros bebice zdrave, vesele i bez ture.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 477
19.9.2009 12:35:31   
Azure
Dobro jutro mamice. Kako su vam bebice. Strasno mi je zao sto se tako pateuser posted image user posted image user posted image user posted image . Joj cesto se pitam kako cemo prebroditi sve djecije bolesti koje moraju prebolovati tipa pljuskavica itd. Nadam se da ste uspjele bar malo prikupiti snagu za danas. Ljubite ih mazite to im puno pomaze. Bar mojoj. Kad je bolesna hoce samo meni na mazenje. Javnite kad mognete kako su vam djeica i cmoknite ih iza mene.

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 478
19.9.2009 13:50:52   
Visnja RR
jos jednu noc koju smo od 1;30 do 4 nosali Asju...al jutros je vesela i raspolozena za zezanje mame i tate... a ama ko da je nesto pregazilo...nema veze...turica otisla

pusa svima

(a posebno plavookom princu koji je cmoknuo svoju curu i otjerao turicu) user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 479
19.9.2009 14:27:06   
acudesa
Žao mi je svih mama koje deveraju sa temp-to su jedni od stresnijih momenata u odgajanjuuser posted image  (ne želim se ni prisjećati toga), ja radim na onome: Bolje spriječiti nego liječiti, Boga mi, uspijeva solidno.
nastojim djetetu ojačati imunitet, svakodnevno mu dajem voćne koktele (u bilo kojoj formi osim vještačkoj) često mu iscjedim sok od mrkve, jabuke, cvekle, dodam limuna i meda-vitaminska bombauser posted image
Mada, ne znam koliko mala djeca to smiju piti, moj je vejiki momak.
a, koliko je važan imunitet ja sam se uvjerila u jednoj situaciji kada je 10-tak djece bilo u kontaktu i svi osim jednog su fasovali žuticu, doktorovo objašnjenje je bilo da je kod njega bio jak imunitet (čak i za tako zaraznu bolest)

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 480
19.9.2009 15:04:19   
bebano
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

jos jednu noc koju smo od 1;30 do 4 nosali Asju...al jutros je vesela i raspolozena za zezanje mame i tate... a ama ko da je nesto pregazilo...nema veze...turica otisla

pusa svima

(a posebno plavookom princu koji je cmoknuo svoju curu i otjerao turicu) user posted image

Ma nego sta tura se prepala  pa pobjeglauser posted image . Bravo user posted image user posted image  tako nam je drago da curica nema ture. A mama ko mama, njoj je najbitnije da je princeza dobro. Ljubimo vas obje

< Poruku je uredio bebano -- 19.9.2009 15:06:18 >

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

Neposredna veza do poruke: 481
19.9.2009 16:23:32   
Romali
Bravo za Asjicu user posted image

Kako nam je Selena?

Joj kako ja mrzim temperaturu kod beba user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 482
19.9.2009 20:58:27   
Ivona
Hej drage moje,Selena je malkice bolje bar sto se tice temp..Zlocesta tura je spala u noci oko 3h i zasada je nema.Spavala je malo na meni,malo na muzu,malo izmedju...,a ostalo smo je nosali.
Imamo sada dva problema.Stari problem-nista,apsolutno nista ne jede.Ona nekada i pokusa,ali jednostavno ne moze progutati,zbog tih bijelih naslaga na grlu i nepcu.Cijeli dan samo nesto kuhamo,miksamo,pokusavamo na kasicicu,na spricu,na pipetu,iz ruke,da ona sama jede...,ma nista...
Novi strasni problem je taj da je dobila proljevaste stolice,zasada 4,pa vidjet cemo.Sa 6 mjeseci je imala strasan proljev i mene je sada bas uhvatila panika.
Sve se tjesim da je to mozda zbog toga sto nista cvrsto ne jede ili zbog paarcetamola,a svjesna sam da bi virus mogao i tako napredovati.Popila je jos Aptamil na rizinoj sluzi i to u snu.
Na silu smo joj dali prolife.Naoruzali smo se i ostalim "rekvizitima" za proljev...,veceras pojenje u snu,jer je to jedini nacin da nesto popije.
Sada kuham krompiric i mrkvu i nadam se da ce uzeti bar zalogaj.Tako je tesko gledati je ovako malaksalu,tuznu i placljivu user posted image Ispalakala sam se od muke i ja danas nekada,ali da me ona ne vidi.
Maloprije je malo i plesala uz "medu Brundu",pa mi odmah nekako lakse user posted image

Drago mi je da su ostali bebaci dobro user posted image ,valjda cemo i mi biti ubrzo...user posted image

Romali, tebi posebna pusa user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 483
19.9.2009 22:02:11   
Amrino
Drago mi je da su turice spale i da su djecica malo bolje!
Ivona- mnoga djeca cesto dobiju mali proljev od sirupa tako da moze biti to ali to je i jedan od nacina da se tijelo ocisti od virusa, slajma, naslaga...tako da se ne brines previse. Ako je grlo boli- nije ni cudo sto nece da rucki. Znam da je frustrirajuce ali ne sikiraj se...dovoljno je da popije mlijeko. Cim joj bude bolje sve ce to ona nadoknaditi! Nas Hamza je u vrijeme kada je zezao s hranom najbolje jeo bas tako poslije bolesti...Dodje dijete sebi i pomete sve user posted image . Ogladnice i mala guza pa cim je prestane grlo pocet ce fino ruckat. Probaj joj dati nesto hladno...npr. pavlaku sa kasikom ili jogurt...mozda ce joj goditi.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 484
19.9.2009 22:28:38   
Ivona
Ma,nema sta nisam pokusala dati...,nece nista.Najgore je sto smo sada zbog proljeva ograniceni sa izborom hrane.Ostale su mi traume od proslog puta,kada je zavrsila i na infuziji i zamalo u bolnici,jer nije nista htjela piti.

Zna li neka od vas iskusnijih mamica kako da olaksam malom grlu da manje boli?Spricamo taj Tantum Verde,mazemo malo Daktarinom (da se ne bi sada i gljivice "dovukle")...,ali jako je boli i voljela bih jos nesto pokusati.Znam da sam negdje procitala za neki caj od luka...,ali ne znam gdje,ni kako se pravi.Svejedno ne znam ni kako bih joj to ugurala u usta.
Mozda da joj pokusam dati 2-3 puta dnevno kasicicu caja od kadulje?user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 485
19.9.2009 23:14:54   
Visnja RR
caj od luka

ocisti luk al samo od povrsinskog sloja... nemoj sve bas skinuti ...i dobro ga operi... prerezi na cetvrti i stavi u 4 dcl vode... kuhaj nekih 15 minuta...
nije ruzan ukus...al ja sam ga Asji mjesala sa malo Hipp kamilicom...

03.04.`08

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 486
19.9.2009 23:23:39   
Amrino
A meni su svi rekli da se luk mora skuhati neoguljen tj. sve onako sa korom...samo ga na cetvrtine i skuhati....mada je to vise protiv kaslja.user posted image
Ja koristim neki Propolis sprej kada me zaboli grlo. Naspricam jednom, dvaput i prodje. Mislim da ga mogu koristiti i djeca ali nisam sigurna.
Ne znam...kod nas je obicaj da se pije caj i jedu se supice a svugdje u svijetu predlazu kada je upala grla da se uzme nesto hladno. Sladoled ili jogurt. I meni hladno vise godi.
Ali djaba...kada to nju boji dabogda da ista htjedne. Valjda ce joj sutra biti bolje...user posted image user posted image user posted image .
Kakva je situacija s mlijekom? Ako hoce flasicu, sta mislis da tako nesto probas dati? Ohladjenu supicu ili nesto slicno?

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 487
19.9.2009 23:26:54   
Amrino
Joj sad se sjetih ovih "narodnih" lijekova...da se namaze vrat medom i da se na vratic stavljaju obloge od luka...To kao izvlaci upalu. Nisam stvarno nikada probala ali sam cula vise puta za ovo...pa kontam da ti je mozda lakse staviti nesto na vratic nego je tjerati da popije caj. Moja mama se kune u ovaj med.

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 488
19.9.2009 23:32:47   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

A meni su svi rekli da se luk mora skuhati neoguljen tj. sve onako sa korom...samo ga na cetvrtine i skuhati....mada je to vise protiv kaslja.user posted image
Ali djaba...kada to nju boji dabogda da ista htjedne. Valjda ce joj sutra biti bolje...user posted image user posted image user posted image .

pa da s korom al samo jedan sloj skinuti .. ostane jos kore user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 489
19.9.2009 23:32:55   
dinaa
Eh Amra da nisi napomenula ja se nikad ne bih sjetila,a ja sam stavljala obloge od meda svom sinu na vrat bas je bio mali tada namazala bi mu medom vratic i omotala gazom i znam da mu je bilo bolje od toga.

Zelim djecici da sto prije ozdrave!

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 490
20.9.2009 21:54:02   
Ivona
Visnja,Amra,dinaa...,hvala puno na receptu i savjetima user posted image
Mislim da nam zasada nece trebati,ali dobro je znati user posted image

Guza je danas puno bolje user posted image Sinoc je imala jos malo turice,ali nista strasno -37.7.Preznojila se i vise se nije vracala.
Cijelu noc smo muz i ja dezurali i pojili je Orosalom da ne bi dehidrirala.Presli smo jos jucer na HumanuHN i danas je vec bila samo jedna rjedja stolica user posted image
Danas se i igrala i ponesto ruckila(kao vrapcic,ali oporavljamo se korak po korakuser posted image )

Kada je sinoc dobila tu turicu,pojavio se i osip sa zadje strane nogica,na guzi i ramenima.Mislim da se sve sastalo-trodnevna groznica,herpangina i zubic user posted image
Ujutro idemo na kontrolu,ali nadam se da je najgore proslo.

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 491
20.9.2009 22:02:39   
dinaa
Bas mi je drago da je curica bolje,znam kako se boriti s temperaturom ali bitno je da je to sad iza vas.Pusa ljepotici i nadam se da ce vam ova noc biti puno mirnija.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 492
21.9.2009 11:55:43   
Visnja RR
Ivona javi sta je sa Selenicom?

Asji se jutros pojavio osip po stomaku i ledjima ... a praznik je njena dr.  ne radi user posted image

03.04.`08

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 493
21.9.2009 12:13:11   
remzy
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ivona javi sta je sa Selenicom?

Asji se jutros pojavio osip po stomaku i ledjima ... a praznik je njena dr.  ne radi user posted image

Ma nemoj ju nositi ljekaru , to je izbacilo od temperature koju prouzrokuje ova tzv trodnevna groznica...

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 494
21.9.2009 12:50:28   
Visnja RR
hvala remzy user posted image  
ma tako sam i predpostavljala user posted image  al savjet iskusnih majki dobro dodjeuser posted image

03.04.`08

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 495
21.9.2009 13:09:40   
dinciii
Visnja i moja je mala nakon tri dana temperature imala osip po citavom tijelu,ne sikiraj se i ljubni nam je jednom user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

Neposredna veza do poruke: 496
21.9.2009 16:23:30   
Ivona
Visnja ,vec sam ti napisala na FB da sam ja za to da ipak odvedes Asju dr.,cisto da pogleda malo taj osip.
Mi smo danas bili na kontroli,ubjedjeni da je kod Selene trodnevna groznica.Medjutim,dr. kaze da je kod nje bas Herpangina,koja je takodjer jedna od ovih djecijih bolesti na koje se stekne dozivotni imunitet(ima tu nekih varijacija).
http://wap.mtel.ba/maipc/preview_story/33220?s=a1abcbe007750bf212ecdcac4c60da69

Selena je danas super!user posted image Jutros se sunce moje napokon probudilo gladno i otrca u kuhinju da prsticem pokaze frizider user posted image
Grlo je jos malo crveno,ali vise nema onih bijelih naslaga.Temp. se ne bi smjela vise vracati...,samo bi se mogao osip prosiriti,ali se ne treba tretirati,sam ce se spontano povuci.
Moja vesela djevojcica je danas bila malo i u setnjacu...Ma,super mi je!Tako sam sretna sto je ovo iza nas.Nadam se da dugo necemo doci na ovu temu.

Pusa malim bolesnim guzama i nadam se da ce sto prije ozdraviti user posted image

< Poruku je uredio Ivona -- 21.9.2009 16:24:45 >

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 497
23.9.2009 16:49:55   
Ivona
Visnja,kako je Asja?Je li se povukao osip?

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 498
25.9.2009 19:07:00   
sarayka
Bolesni smo :((
Već par dana Lamija kaslje a danas je imala jako visoku temperaturu, nakon sto smo je vodili pedijatru rekao je da je Gnojna angina user posted image
Dobili smo neki antibiotik da pije 3 dana po 5ml, 1x dnevno. Da li je neko davao dječici to? I kako su podnijela?
Mi imamo inače veeeliki problem: Lamija ne podnosi nijedan sirup, nakon svakog nakon 30 secundi povratiuser posted image Nadam se da neće biti sa ovim ovako... Temperaturu liječimo samo voltaren čepićima jer nam to jedino i pomaze pored svih sirupa koje smo probali....
Eto samo da se izjadamouser posted image user posted image

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 499
25.9.2009 19:46:27   
Visnja RR
daj caj od luka...gore je napisan nacin pripreme...
i
uprzi secer s mlijekom i dodaj malo putera (prijeki lijek je mast al predpostavljam da ga ne korisitis pa...)...

a vjerovatno je antibiotik nepohodan ...bitno je popije sve tabletice do kraja...

ljubim bolno grlo da prodje

03.04.`08

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *