|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
4.11.2009 9:40:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mala mu
e pingpong a moj mali sebi sve navlaci na nosic i glavicu.ja mu nist ne smije staviti povise glave jer to on odma rukicama navuce na lice,a dekicu uhvati pa ju podigne skroz preko nosica pa me strah da se ne ugusi

mala mu, ja sam u početku Esmi stavljala tanki jastučić ispod glave. Međutim, kada se počela vrtiti, radila je isto što i tvoj maleni. Sada spava bez jastuka i u vreći, jedino tako se ne otkriva, ne stavlja deku preko lica i u usta, ne povlači jastuk preko glave... a ja mirna.

IZVORNA PORUKA: Pretty mamma
ali ne može zaspati nego digne glavicu i razgleda okolo dok se netko ne probudi.

I moja curica je tako radila... al' me nije bilo strah jer odmah reagujem na njeno gugutanje, no ovako...

(odgovor članu mala mu)
  Neposredna veza do poruke: 6701
4.11.2009 9:45:20   
Anoniman
pingpong mislim da nemaš razloga za brigu, ona je velika curica, vjerovatno joj sad tako odgovara, u tom položaju da spava. Moj user posted image  od 1. mjeseca spava potrbuške (sutra će mu biti aBd 5 mj.). Ništa ti ne brini - to je, koliko znam, najbolji i najzdraviji položaj za spavanje.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6702
4.11.2009 9:46:26   
marinčii
jutro enisa_sara kako ste mi jutros?jeli bolje maleni?
user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6703
4.11.2009 9:50:44   
Anoniman
Ne zelim te ispravljati pocahontas, ali ja opet imam totalno drugo misljenjeuser posted image

Mene naprosto frka hvata na samu pomisao koliko je ova nasa zemlja zagadjena...jos prije rata se kod nas prskalo nemilosrdno....u opste se nije gledalo na dozvoljene kolicine vec im je bilo u cilju da dobiju sto veci urod ( a to sve ostaje u zemlji) tako da danas i ne mora da prsce plod je vec otrovan...a onda rat i osiromaseni uran i ostala srauser posted image koja su opet u zemlji...a na to sve jos i olovo iz goriva...koje ne da je stetno nego ga organizam ne moze preraditi, pa se samo talozi...(to pogotovo vazi za one male bastice pored ceste)...e kada ja to sve zbrojim i oduzmem meni je draze kupovati  kasice napravljenje u svici pod strogom kontrolom jer ako nista oni imaju kontrolu za razliku od nas

http://www.ekapija.ba/website/bih/page/178364

(odgovor članu Pretty mamma)
  Neposredna veza do poruke: 6704
4.11.2009 10:14:47   
ena23
Pozdrav generaciji!
Nemam kad bas sve iscitati pa samo nabrzinu da pitam da li vi izvodite bebe po ovoj temperaturi napolje? ja nisam izasla iz kuce par dana i ludiiiiiiiiimuser posted image moj emir ima 2.5 mjeseca pa mislim da je jos mali za ovog vremena, iako imamo ona kolica sa AS pa kad ga izvedem bude ko u kapsuli...

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6705
4.11.2009 10:23:26   
Anoniman
jutro,jestel mi spavali.Mi jesmo al ne dovoljno pa sad jedva gedamuser posted image
Hvala svima na cestitkamauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 6706
4.11.2009 10:29:52   
marinčii
ej felix ja noćas svega 5 sati i to ne u komaduuser posted image evo matej sad zaspao a meni se neda 
ena23 ni je nisam nekoliko dana nigdi izašla s njim jer ova glupa kiša padala,al evo danas će izgleda biti fino pa možda i prošetamo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6707
4.11.2009 10:34:34   
Anoniman
kod nas snijeg,zimaaa nemoze se van previse hladnouser posted image sta je mateju.
Anel je spavo al ustao oko pola8.zaspo u 21.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 6708
4.11.2009 10:39:41   
marinčii
a malo mu nosić začepljen pa nije baš najbolje spavo,doduše rano sinoć zaspo u 7h probudio se u ponoć dojio i spavo do pola 5 dojio i više nije htio spavati,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6709
4.11.2009 10:44:17   
Pretty mamma
Ma i ja sam bila u dilemi oko izlazaka van sa malenom, ali opet zima nije ni počela,kako li će biti za koji mjesecuser posted image  Mi se ubundamo, imamo jako toplu jaknicu, kapicu, cipelice pa u navettu i vanka user posted image .
Nego ena23, moram te pitati za malinovo ulje. Ti si nekada davno rekla da ćeš piti ulje da bude lakši porod (moram reći da je to meni ipak bilo nebulozno) pa me zanima da li je štogod pomoglo?

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6710
4.11.2009 10:53:11   
ena23
NIsam pila user posted image Nisam mogla, povratila bi sve. Kazu zene da pomaze. Ja sam se poradjala "aktivno" pet sati na dripu a prije toga citav dan (20 sati)kontrakcije na 3 minuta... pa ti skontaj jel mozda bilo bolje da sam popila kaju kapuser posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 6711
4.11.2009 11:06:51   
Pretty mamma
Ma ne bi ti to ništa pomoglo, i tako drip služi za otvaranje grlića, ulje ne igra tu nikakvu ulogu. Neka ti nisi pila.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6712
4.11.2009 11:09:40   
Anoniman
Dobro jutro, ako je nekome bar dobro, ja sam bljak nazalost, sinoc principesa legla ranije i mi kao da je prevarimo i mi cemo leci ranije da se naspavamo, i tako oko 4 ona se probudi i klasika guguce, grebe po krevetu i tako dalje ali najstrasnije je sto je mene spucala takva glavobolja, znate ono kad vam i najmanji sum izaziva bol i nervozu, pa niti ustati u ta doba niti mogu zaspati, i nekako sve troje ponovo zaspimo i jutros sam se probudila sva 'rastimana', glava, nagon na povracanje(trudna ne merem biti 100 %user posted image ) i kontam da nije konacno red da i ja dobijem user posted image , ali vjerovali ili ne jedna nessica je rijesila glavobolju i solja pahuljica dala energiju, ma prosto mi je glavobolja jedna od najmrzih 'bolja'user posted image , eto sad je sunce opet u krevetu pa odoh i ja da nadoknadim san, ljubiiimmm vasuser posted image

p.s. dadada, nadam se da je Andrej bolje i da nije nisss ozbiljnouser posted image

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 6713
4.11.2009 11:09:53   
marinčii
joj ena koda si prepričala moj porod samo što su menepustili bez dripa,al kako je bolilo i koliko je trajalo ma da su mi nudili i drogu ja bi prihvatilauser posted image user posted image šala mala,još uvik nisam napisala porođajnu priču jer mi je bilo baš grozno pa se ne volim ni sjećati,još nakon 10 dana i temperatura i zaostala posteljica pa me tri put čistili..uf nikom nebi poželila takav porod

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6714
4.11.2009 11:12:41   
delly
poz i od nas drage mame i bubite user posted image
evo mi ustale u 10 user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6715
4.11.2009 11:16:46   
delly

IZVORNA PORUKA: ena23

Pozdrav generaciji!
Nemam kad bas sve iscitati pa samo nabrzinu da pitam da li vi izvodite bebe po ovoj temperaturi napolje? ja nisam izasla iz kuce par dana i ludiiiiiiiiimuser posted image moj emir ima 2.5 mjeseca pa mislim da je jos mali za ovog vremena, iako imamo ona kolica sa AS pa kad ga izvedem bude ko u kapsuli...

skafander kolica dobro utopliti (ja stavima krzno ispod i ima kupiti vreca za kolica ako vec nisi dobila uz kolica) rukavice,kapa i napolje , bolje je da se navikne na hladnocu ,... ja evo danas planiram na terasu makar ,kisa je ali spustit cu tendu ,mora ona zraka kao i mi svjezeg da dobie ,glavno da se utrpa dobro i nek udise malo i hladnoce ... ja sam nedavno na -1 bila vani s njome i odma je cura zaspala i nije joj nis bilo

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6716
4.11.2009 11:50:44   
pocahontas
mi smo setali Boga mi ovih dana pravo jer je bilo sunce..juce smo bili do Grand centra Mercator, pa malo u TL i kupili sal i 2 kapice pamucne zelene, bas smo takve trazili....ima novih stvari pa eto da znate...super slatkih bodija, kratki i dugi rukav, jednodijelnih kombinezona tj. pidzama gegice u onim plasticnim vrecicama sto ih dodje po nekoliko komada...slatko bas....
mozda cemo i danas u setnju jer vidim ima sunca...neka se čeliči, sta cu mu ja...a  da mu ne godi ne bi zaspao..fino ga udundam u skafander-vreca divna pernata GAP-ova, jest da je crvena ali boli nas briga...vazno je da nema zime...i dekicu preko i onaj prekrivac zimski od kolica, kapa, sal i nema mrdanja..samo okice vireuser posted image
a dadada i ja sam za opciju prirodnog i naravno bez pesticida, aditiva i sl...ali sam po nekoj logici razuma sumnjicava i prema tim evropskim da izvines sra.....kako Boga ti vrhnje sa spinatom od cika Hippa ili bilo koga drugog u teglici moRe da stoji mimo frizidera a da nema nekih "baja" tj. aditiva u sebi..e haj molim te mi objasni user posted image user posted image user posted image ja bi volila da je to neko super vrhnje i spinat ali bojim se da nije...sta ja znam..vise vjerujem ovim nasim jabukama i spinatu i vrhnju jer ipak stoje u frizideru...pa kako god....moram jos malo istrazivati po tom pitanju jer me bas zanima pa mozda se i moje misljenje promijeni...who knows...jer i meni mi Boga mi bilo lakse da kupim par teglica pa navalimo narode ali pod uslovomd a znam da je to najbolji izbor za njega...

nego da vas pitam, valja li ova Basmati riza dakle obicna (ne baby shon fon user posted image ) da skuham, izblendam i dam bebici? daje li to iko od mamica ovdje? i koju vrstu kukuruza? ova palenta obicna ima glutena pa to ne bih? ima li cika Hipp smao kukuruzne zitarice za bebache bez rize?
thanx..

svim bebicama zelimo brzo ozdravljenje...

gdje nam je ex yu kraljica, malenaa (nje nema odavno pa nisam u toku)user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 6717
4.11.2009 11:56:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

jutro enisa_sara kako ste mi jutros?jeli bolje maleni?
user posted image user posted image user posted image

Dobro je hB, jest da ima nešto rjeđu stolicu.... a i mene da prostite proljev safatao i na momente mi bude muka user posted image user posted image
Joj ne znam da li da mu i dalje dajem ceclor user posted image user posted image znam da ne valja prekidati započeti antibiotik al meni se baš nešto ne daje.... user posted image
ena a ja stalno provirujem ima li tvoje priče o porodu user posted image
Mislim da mi prvi put nećemo danas vani.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 6718
4.11.2009 12:01:45   
Ex Yu
Tu sam ja 

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 6719
4.11.2009 12:07:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

joj ena koda si prepričala moj porod samo što su menepustili bez dripa,al kako je bolilo i koliko je trajalo ma da su mi nudili i drogu ja bi prihvatilauser posted image user posted image šala mala,još uvik nisam napisala porođajnu priču jer mi je bilo baš grozno pa se ne volim ni sjećati,još nakon 10 dana i temperatura i zaostala posteljica pa me tri put čistili..uf nikom nebi poželila takav porod
user posted image user posted image user posted image jojj marina nije ti bilo lako,bas mi je zao.Nije ni meni bolje bilo sto kazes nezelim se sjecati neku noc nisam mogla zaspat a meni sve pred ocima vraca se film unazad jedva sam zaspala.Al nekajem se ni jednog momenta al da bi ponovila sve to neka mi Bog oprosti ali nebi 100%.......
hb BILO PA PROSLO I NEPONOVILO SE NIKAD NIKOME.
mOJ Anel zaspo sad ce mi doc seka pogledam je vec od jutros ja sam nesto danas,nikakava.
Sahara mila,nadam se da ce glavobolja brzzo popustituser posted image user posted image
Da bas i ja se pitam gdje je Ex yu???

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 6720
4.11.2009 12:09:07   
mnn
evo i mene,pilence nana a mama pije kavu jer kad je bila susjeda nije mogla popiti do kraja jer je pilence zezalo...miš mamin.uf ja mislila da če danas biti bez kiše jer mi je rodjendan ali vidim opet kiša..biče žali vrijeme jer je mama danas ušla u 30...šmrc...

danas smo se i mi budili.sad mu kuham juhicu od piletine samo da jede...jer me zeza u zadnje vrijeme. marinčii nadam se da če nas zaobiči joj ta svinjska gripa....

sretan rodjendan želimo svim bebicamauser posted image user posted image user posted image a on bolesnim da nam ozdrave što prije.user posted image user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 6721
4.11.2009 12:13:25   
marinčii
felix dobro kažeš ne ponovilo se nikad nikome uf,ma bolje o tome i ne pričat..joj i ja sam danas nikakva sve mi muka i povraća mi se malaksala joj samo da me nu uhvati gripa pa nisam je imala mislim 7 godina i baš me prošle uhvatila dok sam bila trudna srećom nije bila jaka nije valjda da će i ove godine kad imam malenog i strah me da ga ne zarazimuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6722
4.11.2009 12:14:03   
ena23
Enisa_sara cuvaj se, sada kako sam cula, pocela kruziti i neka stomacna bajka. Ebemu baje... ali mi je jako drago sto je benjo bolje, a kaka ce se popraviti valjdauser posted image Joj ma nisam je pisala na pocetku jer nisam najbolje prosla pa da ne prozivljavam ponovo, a sad ne bi da strasim trudnice, ionako imaju dovoljno briga user posted image Helem, danas ja znam da je mene bolilo, ali ne sjecam se kako i sto sam onoliko vristala user posted image

Joj mene strah izac sa bebom po ovom vremenu. Al veceras sa mm idemo u TL da vidimo te skafander-vrece, pa kad zapicimo po dobrinji i alipasinom, nece nas niko zaustaviti user posted image joj evo ga kmezi a nece da spava, dotuailo i njemu u kuci jadniku...

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6723
4.11.2009 12:15:00   
marinčii
mnn draga i ja se nadam i želim ti sretan rođendanuser posted image user posted image da ga u lipom društvu proslavišuser posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6724
4.11.2009 12:21:33   
mnn
hvala ti marinčiiuser posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *