|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
16.10.2009 13:56:40   
chuci
dok beba spava (a kad bi drugo) da i ja napišem svoju priču

sve je počelo oko 2 ujutro 21.09. mene probudilo, nešto me zabolilo u krstima. nakon malo vremena prestade i ja nakon wc-a (svi u 9-om mjesecu znaju zašto) nastavim spavati. malo kasnije ponovo me probudi boli opet malo u krstima, ali ja ništa ne kontam i nastavim spavati. i tako to išlo negdje do 4 sata ujutro kad me opet, probudi bol i ja kontam ovo opet nešto boli, da nisu trudovi, ali ne boli puno. pogledam na sat, i nastavim spavati. sljedeći bol u 4 i 20, sljedeći oko 20 do 5. ma reko izgleda trudovi i to na 20 minuta. hajd kontam super, i nastavim spavati.
ujutro se mm i ja probudili, i ja njemu kažem mene nešto bolicka, mislim da su trudovi. e trebali ste vidjeti taj pogled, ono ko šta ćemo sad a iakolačio oči. kaže hajmo doktoru, ma neću reko, ne boli puno i veliki je razmak, šta ću bezveze ići. a taj dan njegov tetak trebao doći u novi stan da nešto radi, pa on morao da mu pomaže. ja trebala ići kod mame, jer je bio drugi dan bajrama, pa da nisam sama bezze. sreća pa smo dosta rodbine obišli prvi dan, a ostali su čekali treći dan bajrama zbog tih radova.
i tako se mi spremimo, ja kod mame, njemu zaprijetim da ne govori nikom da imam trudove, a on u stan. i tako je mene bolilo čitav dan, po malo, na 10-15 minuta bolovi. niko nije skontao od mojih, osim brata, a i on je skontao jer je vidio da bilježim nešto u mobitel svako malo, pa pitao mm jel to počelo.
helem mene malo jače svaki put zaboli i malo duže. prvo je bol trajao oko 5 sekundi, a sad su već trajali po pola minute, pa ona minutu. ovo je bilo oko ručka.
tada ja kažem mojima da idem kući, kontam lakše mi je tamo (sreća pa je iznajmljeni stan u kojem smo živjeli, mama i moj novi stan sve u 5 minta šetnje udaljeno). ja kući, i upalim neki film, trpim trudove na nekih 7-8 minuta, traju oko minutu. nakon filma zovnem mm i kažem hajd ti fino dođi da budeš sa mnom, ne mogu više sama. šta ću kad sam ja maza. on ''otjerao'' tetka i odmah došao. onda mi je nekako bilo lakše, masirao mi leđa, napunio kadu toplom vodom i dopunjavao, stvarno manje boli u vodi user posted image user posted image , zapisivao trudove i govorio a hoćemo li sad doktoru.
ja nisam htjela da idem reko bolje je što sam duže kući, lakše je. meni je samo bilo da ne moram ležati. najlakše je bilo na koljena i da mi on masira leđa.
helem kad su trudovi bili na 3-4 minute i trajali oko 1,5 minutu ja krenem prema bolnici. to je bilo oko 9 i 30 navečer.
javim doktoru situaciju (sam mi je dao br mobitela da ga nazovem ako mi nešto trebadne) on kaže hajte vi bolnicu, ja ću gore javiti da ste moj pacijent.
u bolnicu Koševo stigli 10 do 10, dole me u prijenoj pregledali, kaže otvorena 3 cm, ostajete u bolnici, nek muž donese stvari. tu se presvukla, mužu dali moje stvari u kojima sam došla a ja gore na sprat. njemu nisu dali da uđe, naravno. on htio čekati na stepeništu a ja ga pošaljem da ide kod svojih koji žive blizu bolnice, reko neka te tamo. mene doktorica poslala u sobu, kaže ako možeš bolje hodaj, brže će to ići. ja kontam ako je za cijeli dan tek 3 cm, kad će ovih ostalih 7 nadoći. u sobi sa mnom samo još jedna žena. kaže nju ništa ne boli ali prokvarila, pa došla i to u tri ujutro (nekad kad je mene počelo boliti) dosadno joj kaže dugo je sama. helem tada dođe zla sestra i mene stavi na ctg, to mi je užas bio boli a moraš ležati. nekako sam ja pretrpila i odmah ustala da hodam poslije ctg-a. kad naiđe trud ja dišem kao na vježbama i naslonim ruke na koljena. stalno sam išla u wc, jer je tamo bio otvoren prozor a meni godio svjež zrak. zla sestra me ružila što hodam, iako je dr rekal da je bolje da hodam.
negdje oko pola 12-12 dr me pregleda ponovo kaže 3-4 cm, i daju mi neku injekciju nisam upratila koju, ali mislim da je za otvaranje bila. helem ova moja cimerka nakon nekih pola sata kaže da počinje osjećati napone, a malo ranije je počelo i boliti (to joj je treće dijete) pa je odvedoše u salu, a ja ostala sama. helem i ja počeh osjećati napone, i zovnem zlu sestru kažem joj tako i tako, kaže ona otkud to user posted image . niđe veze pitanje. reko ne znam ali ja osjećam napone kao da mi se kaki. znam šta je napon, i vidim da se razlikuje od truda. dišem ja trud kako su rekli na vježbama, a napon isto. eto sestre nazad i mene isto odvedoše u salu.
dr me pregleda kaže 5-6 cm, i prokine mi vodenjak. to je bilo oko 1 i 10. pregleda me ponovo za nekih 10 minuta i kaže 7-8 cm, zovne ona mog dr, jer joj je on tako rekao, i kaže meni ne brini brzo ćeš, samo prodii napone, dolazi tvoj dr za nekih 15-20 minuta. meni drago. najgore od svega je prodisavati napone, ali ja sam puhkala kao vozić. da se pohvalim nisam se derala ni ništa slično. helem dr je došao u 15 do 2, Ajša se rodila u 5 do 2, i to iz dva napona. sve sam slušala babicu i dr, ali su me ipak malo recnuli, imala sam 4 konca ali nije me bolilo to rezanje.

najljepše je bilo kad sam je vidjela da se rodila, i pitala, šta je. a moje sreće kad su rekli da je curica. odmah su je stavili na moja prsa. pupčana vrpca joj je bila omotana oko vrata, ali nije bilo većih problema. imala 3900 grama, duga 53 cm. srećica moja mala, ima isti nosić kao mm, i malu crnu kosicu. kad su je izvagali i izmjerili opet su mi je vratili, a ja sam tada nazvala mm i rekla mu čuješ li je ljubavi, to je naša beba. on je odmah došao, i babica mu je iznijela da je vidi. toliko se zbunio kad je vidio, da je zaboravio da je slika, pa su ga nane ružile ujutro zbog toga.

mene poslije odveli u box, nisam mogla spavati, slušala bebe kako plaču, i pitala se kad će meni moju donijeti.
došla je ujutro, slatkica mamina. ručkala čitavih pola sata, a ja je gledala kako je samo mala i medena.

moja cimerica iz sobe, je neih sat poslije mene stigla u isti box, pa smo se nastavile družiti. i ona je rodila curicu, isto sa crnom kosicom, samo je njena bila 2700, 47 duga.

slikala je ja, jer sam ponijela aparat, pa kad je mm došao i donio mi doručak, dala sam mu aparat. moja mama je odmah izradila slike da može unukicu pokazati svima.
mala frka je nastala, kad je dr rekao da mogu isti dan kući, ali babi se brzo organizovao.

24 sata trudova, ne previše bolnih, odmah zaboravljenih. jedna mala seka više u našoj familiji, 3900 grama više u našoj porodici, puno veselja više na svijetu.user posted image user posted image user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna veza do poruke: 751
16.10.2009 13:57:05   
chuci
izvinite, ja pravo odužila

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 752
16.10.2009 14:43:22   
škorpija
chuci čestitam, i nek si odužila, ja najviše volim čitati duuuuge porođajne pričeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 753
16.10.2009 15:33:06   
nanika
chuci cestitam user posted image user posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 754
16.10.2009 15:45:24   
Srculence
chuci čestitke od srca a maloj princezi duuuug i sretan život!user posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 755
16.10.2009 16:02:58   
maja78 RR
Chuci prije svega neka vam je dug i sretan zivot i ljubi je i mazi sto vise!
A prekrasno si opisala evo ne mogu da prestanem plakati od neke njeznosti.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 756
19.10.2009 9:01:16   
mala mu
evo da i ja napisem kako je kod mene prosao porod-bilo jako brzo i neocekivanouser posted image
pa ovako:petak 10.07. ovdje u Tesnju neka poplava bila pa nam i struje nestajalo,jedan dio puta je bio zatvoren neko vrijeme..ma uglavnom pravo nevreme...
ja i mm izasli da vidimo kako voda dolazi komsijama pod prozoruser posted image onako za razbibrigu..a ja se jadna sva uzvrtila ako me zaboli kako cu do bolnice...isto da je jedan put do Tesnja..user posted image user posted image
ma nista mene nije bolilo,nikakav predznak porodu...fino ja na spavanje hladne glave a ono iza ponoci mene probudi moram do WCa.ma kontam nista neobicno za user posted image ja vec bila navikla svako malo piskit,al' kad ja na solju ono nikad stat ide li ide al ne na pravu rupuuser posted image user posted image uh skonta ja VODENJAuser posted image user posted image !!!pogledam na gacama malo krvi al' voda sve pomalo curi a mene nista ne boli..ja se uzvrtila po kuci ne znam sta cu pa skontam da nisam stvari za bolnicu spremila pa onda pakuj trazi gje je sta...uh pravo sam se spetljala..
krenuli mali bolovi onako nista strasno pa ja probudim svog dragog pa polako do bolnice..u autu me dva puta jako zabolilo al' nisam plakala-nemogu ni ja vjerovati...
fino mi dosli na odjel oko 01:30 a dr sav nadruser posted image kaze sto nisam ranije dosla i svast nesto jos broji isto da sam ja birala kada ce me zaboliti user posted image user posted image
uh tu sam se malo i posvadala sa njim jer me htjeo za Zenicu poslati a kod mene bolovi sve cesci..uglavnom osanem ja tu,smjeste me u sobu ma nisam ni legla kako treba ono mali navro hoce vani pa hajd odma na onaj stol..malo se napnes kaze mi babica isto kao da ces kakit i sve ce biti dobro..ja jadna sva pogubljena nemam pojma ni sta ni kako al' hB babica je bila extra pa mi sve polako govorila kako cu i sta raditi...uglavnom u 02:45 izletio moj mali misic user posted image a nije puno ni bolilo ja sam mislila da cu vristati al' nisam se osramotila,cak sam i pazila sta cu reci da ne opsujem sta kad naleti bol..
al' osjecaj kada se rodio moj Ahmed je nesto najljepse sto sam dozivjela,i prvi pogled  na njega i okice njegove...to je nesto neprocjenjivo i neopisivo...

uglavnom drage moje kod mene i nije bilo tako strasno,doktor je bio najgora stvar u momo poroduuser posted image sad bi ga namlatila da ga sretnem na uliciuser posted image user posted image user posted image

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 757
19.10.2009 12:54:46   
MineLaa
uuuuh a ja bi namlatila babicu Zerinu na kosevu katastrofa je

13.06.2009. Daris mamina srecaaa

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 758
19.10.2009 15:21:21   
teacher75
moja babica munira na kosevu je bila super:))

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 759
19.10.2009 15:27:11   
Anoniman
mala mu konacno da se i ti oglasis... prica je predivna i tako ohrabrujuca...

nek je ziv i zdrav puno godina mali Ahmed i ti zajedno s njim...

p.s. nedostajao mi je tvoj avatar... user posted image

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 760
19.10.2009 15:35:32   
jagodicabobica
evo i ja imam malo vremena da napisem svoju porodjajnun pricicu.
18.9 sam ustala u jutro i htjela doruckovati kad mi malo vodice potece niz noge, znala sam da je to to.
curila je po malo, oko dva smo nazvala bolnicu da pitam sta trebam raditi. rekli su mi da odmah dodjem na pregled.
Otisla sam, nista me nije bolilo, pratili su otkucaje bebinog srca, izvadili mi krv i klistirali me. Kazu otvorena si 1 cm ostani u bolnici. Termin mi je bio 22.9, hodala sam do besvijesti da bi se brze otvorila,voda i dalje curi ali od bolova nista. oko 5 sati sam primjetila malo krvi na ulosku i to sam prijavila doktorici. Pokusavala sam malo spavati jer sam se umorila od hodanja al nisam mogla od uzbudjenja.
pola 11 navecer dolazi sestra i pita me imam li bolove, rekoh ne, kaze haj na pregled. Mislila sam da sam otvorena jos bar pet cm, medjutim doktorica kaze samo dva (dzaba silno hodanje samo se umorila)
Ukljucila mi je infuziju, probila vodenjak i stavila gel. nakon pet minuta poceli su bolovi u razmaku od pet minuta.
disala sam kako mi jee govorila i disala sam na glas bilo mi lakse odrzati ritam. Govorila mi je da se svaka dva truda okrenem na drugu stranu. bolovi su postajali puno jaci ali nisam vristala, samo sam razmisljala to je jos jedan korak do moje bebice.
U 12 sati sam pozvala muza da dodje jer je htio prisustvovati porodu. Puno mi je pomogao, masirao mi ledja, brisao mi lice i davao vode. Gledala sam u sat i pitala se boze hocu li uspjeti bar do pet sati(citala sam da se prvorotka otvara po 12 sati)
Osjetila sam nagon za tiskanje, pitala sam hocu li tiskati doktorica kazee ne jos. Trudila sam se uz sve bolove da opustim tjelo tj da se negrcim da se prije otvorim. osjetila sam da se beba spusta sama od sebe i kao dda kakim. Opet me doktorica pregledala kaze brzo ces glavica je tu. Pomislila sam da me laze samo da me ohrabri, okrenula sam se na ledja i uhvatila za noge i tiskala dva tri puta i ugledala svoju bebicu, moj Dino ima dugu crnu kosu, tezak je bio 3.760 dug 51.( na uz pregledu mi je receno jedva tri kg da ce imati) Porodila sam se u 2:4 (sve se odigralo u roku od tri sata)
Poceo je plakati, stavili su mi ga na prsa i usutio je, svidjelo mu seuser posted image Plakala sam od srece, doktorica mi je nesto govorila vveze nemam sta  samo sam ponavljala "draga moja beba, neda mama bebu svoju" neopisivo...Savrsenstvo ipak postoji. Sili su me, puno sam popucala ali nisam nista osjetila jer su mi dali anesteziju. Onda su nas slikali i napravili otisak stopala. Prebacili su nas u sobu, moja beba ja lezala na mom krevetu i ostatak noci sam pregledala u nju.
Bol nije neizdrzljiva kao sto sam mislila tj nacitala se svacega, bar meni je bilo izdrzivo.
Ma predivan je osjecaj drzati i dojiti svoju malu bebicu.
Sad moram ici bebaca je glsdna i hoce sikuuser posted image

Nas bebac stize 22.9 2009

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 761
19.10.2009 19:14:47   
škorpija
čestitke mala mu i jagodica bobicauser posted image

(odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 762
19.10.2009 19:44:44   
Anoniman
Cestitam cure, super pricice, a jagodicebobice koja je to bolnica tako fina pa te i slikaju i jos urade otiske stopalauser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 763
19.10.2009 20:20:32   
škorpija
pa bolnica irfan ljubijankić u bihaću, ofkorsuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 764
19.10.2009 20:23:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

pa bolnica irfan ljubijankić u bihaću, ofkorsuser posted image

E vi Krajiskinje user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 765
21.10.2009 13:30:23   
MineLaa
nezz meni se cini svim aje bilo bolje vec meni.. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 766
21.10.2009 14:19:28   
HanaBana
Cestitke svim porodiljama, price su jako dirljive. Svaka majka prica o bolu a ond akaze kad je vidjela svoje dijete sve zaboravi. Ja imam kcerkicu, 2 godine i 4 mjeseca li nakon ovih prica pozelim da sto prije "pravimo" jos beba zbog tog najljepseg prvog pogleda....

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 767
21.10.2009 16:24:19   
MineLaa
a upravu si bas i zaboravis na taj bol kad ugledas to malo nevino divno bice i kad ga prvi put dotaknes poljubis pomilujes...ja se sva raznjezim kad se sjetim....ali nikad necu halaliti babici sto mi nije pomogla sto mi nije htjela ni da nakvasi gazu vodom ako nije htjela casu vode da mi donese jer sam od boliva i svega  bila zedna ko da nisam pila vode 100 god...samo neke male paznje bi mi pomogle da to sto bolje izduram ali eto mene su samu ostravili u sal dok se nisam otvorila 8 prst....i onda dosli a do tad samo uleti vidi jesam ziva i pode ona  :(

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 768
21.10.2009 16:28:13   
ena23
IZVORNA PORUKA: MineLaa

nezz meni se cini svim aje bilo bolje vec meni.. user posted image

NIje nego one sa ruznim iskustvom nece  da ga pisu user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 769
22.10.2009 16:27:44   
MineLaa
hehhe e moze bit da je to razloguser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 770
2.11.2009 14:49:33   
salmy
user posted image Evo i ja cu pokusati biti kratka...........zakazani termin za carski je bio ponedjeljak 26, kod dr.Masicauser posted image user posted image user posted image  
Nedjelju sam citav dan peglala pospremala,bila ovdje sa vama........i oko 10 navecer ustanem u tom trenutku nesto iscuri,onako bezzze.Ustanem i idem do wc..........tada je bukvalno  krenula poplava..........to lijr kao iz kante.Dolazim n wc solju i oblacim u panici pantalone,majicu(onako na golo tjelo) i tresem se od straha.MM jos izgubljeniji oblaci se i zbunjeno trci uzdise po stanu sta dalje????????? zovemo dr.preko koje smo dosli do Masica i kazemo da je puko vodenenjak da idemo u bolnicu.Uzeo MM torbu ja u soku..............stavila 3 debela ulozka ali i dalje lije..............lije.Oblacim tene i drzim se dole rukomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ullazimo u auto ja sjedim na boku i vristim na MM da vozi kropz crvenouser posted image user posted image user posted image user posted image i dalje curi..........lije............Boze sacuvaj
Ulzimo u krug bolnice ja prva istrcala( a nisam potrcala 9 mjeseci) trcim i cuvam se dole...................Dolazi MM i zvoni na ono odvratno zvono u drzavnoj bolnici.Jer kad to zvono se oglasi znaci nekome je prigustilo.Izlazi babica I MM se dere kaze puko joj vodenjak.Ulzim unutra skidam se i dalje lije............lije ........ja se izvinjavamuser posted image user posted image user posted image kaze babica nista to je sve normalno.Dajem nalaze i kazem da sam trebala sutra kod dr.Masica.Dolazi dr.koji je bio dezurni..............Drljevicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hahahahahhahahha
I Miseljic  sve pohvale za njegauser posted image user posted image zabi mi dole ruku..........auuuuuuuuuukako boli.kako je on zabio prst tako opet poplava............kaze samo 1 prst otvorena...........ja se opet izvinjavam sto lije( sada ne samo voda sada lije i krv)...............babica me odvela u sobu obukla spavacicu i kaze................vidjecemo sta cemo user posted image user posted image user posted image user posted image legla na krevet pored mene zena sa bebicom sva sretna tek se porodila....................Ulazi babica nosi kakater i kaze malo ce biti neugodno ali nista strasmo. Stavila ga obrijala stomak i kaze sad uzmite tu novu tasnicu u ruku.........i idite se pozdraviti sa muzem.Tako ja idem kroz hodnik sa novim krikom mode, MM ceka sa stvarima i onako punih suznih ociju me ljubi i kaze "sretno ljubavi"...............uh kako je bilo grozno..............Vrtatih se na krevet doalzi babica i daje mi moju majicu kaze: evo sve stvari vasem muzu ispale po hodniku.Jadnicak nije ni skonto.
i teko mene voze u salu ........ja sva sretna idem se poroditi a NISTA NE BOLI.
Idemo liftom hodnicima mracnim hladnim..............ja sretna...............ulazimo u saluskidaju mi spavacicu navlace mantil odvrani zeleni hladni............  prebacuju me na drugi sto...............ja se zezam i kazem pa pogledajte me ............kosurina me  spopala visi preko tog mantila,isto vjestica.Kzem ja njima samo mi fali jos metlauser posted image user posted image user posted image stavljaju mi one sprave mjere pritisak,noge vezu,isto iz filmova...........ja opet sretna idem se poroditi a ne boli.Stavlja mi teta kisik...........i pita kako ce se zavit beba???????????????

Budim se u polu svjesti drhtim tresem se od zime................babica ona ista od pocetka kaze dobili ste sina...........bla bla.........ja samo kazem meni zzzzzzzima...............ususkala me i valjada sam zaspala.Budim se ponovo ali ne mogu se pomac...........boli..zateze ............skontam ja da sam u krevetu .........ali ne kontam da sam dobila bebu....................opet zena pored mene sa bebom svojom..........kaze idem danas kuci....................
Donose mi bebu.............ja je gledam i kazem :ja ga necu!!!!!!!!!!!
gleda mene on majim okicama i ne konta.............kaze babica pa zasto??????????rekoh ne znam.........i tu pocnem da placemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kazem ma hocu dajte mi ga.....................i od tada......................ga volim vise od sebe...............cini mi se sebicno ali ...............bio je najljepsa beba gore.Cak su ga zvale mrguduser posted image user posted image user posted image user posted image prvi dan samo infuzija,drugi caj(umrla sam zamisllajuci pite,cevape,kolace) oastalih dana samo dijetalno.Prva dva dana bebu su smao donosili da je vidim a poslije je bila stalno sa mnom.Ali to je druga prica( krevet visok ne udoban........odvratan..........mene boli rana ne mogu se okrenuti..................a trebam dojiti bebu)..................ako zamolim da ga dohrane to ce uciniti,ako ne NECE.Pedijatar je svaki radni dan tu........pregleda bebe................ dr.su onako.Masic.........Misevis.........su ok.......................drugi  ( ne bih da udem ne pristojna) ali daleko ima kuca od moje........babice njih par su super........ostalo sve je fuj...................
Ali eto prezivi covjek sve..........kad mora............uglavnom sve u svemu moja prica je nista posebno, za razliku od zena koje su se poradjale dva dana .........koje su bile prepustene same sebi................vrisak zena,cika beba 24 sata...................Vjerujete da nisam izasla 5 dan poludila bih.....................
Ali to je MANA carskog reze....................Ali da se ponovo desi trudnoca vjerujte isla bih na carski ponovo.Ono sta sam se naslusala.................ravno je horor filmovima.Ali nisamo sve iste.........neko se porodi za cas a neko dva dana..........
Eto drage moje to je moje iskustvo.SAMO SAM BILA ISKRENA.........user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 771
2.11.2009 15:04:12   
MinaMM
draga moja, dirljiva pricauser posted image a u isto vrijeme strasna. zao mi je sto si neke stvrai morala iskusiti ali sve to vrijedi zbog onoga sto dobijemo na kraju. nisam ni znala da vodenjak moze toliko litiuser posted image ! ja sam sve mislila ma to je nesto pomalo. uh. vidjecemo uskoro, zar neuser posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 772
2.11.2009 15:09:28   
maja78 RR
Evo se i smijem i placem, tebi cestitam od srca, cuvaj svog sincinu i zelim vam u zivotu sve najbolje. Super si ispricala pricu, preslatki ste i ti i muz :))))

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 773
2.11.2009 15:20:58   
škorpija
odlična priča salmy čestitamuser posted image , ali ne slažem se s tobom u jednom, preživjela bih 100 prirodnih poroda samo da ne ostajem u porodilištu duže od jednog danauser posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 774
2.11.2009 15:25:10   
maja78 RR
Ja se porodila prirodno i ostala 15 dana, losa kombinacija hahaha

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *