|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
30.9.2009 10:00:40   
Anoniman
jutro kako ste mi,bebice jesul mi zdrave.Ja sam dobro,mada sam iscrpljena maksimum sto moze biti,nemam kad se javit na rr.Anel vec tri dana ima grceve za neizdrzat,podani slabo spava,jede malo,navecer od 6 do 11 samo place.Sinoc je na meni zaspo tako,se samo smiri stalno ga nosam na rukama.
Danas sam bila kod pedijatra kaze zdrav je samo eto,prokleti grcevi jos uvijke nas pate.
punoo pussa

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 4151
30.9.2009 10:11:49   
Pretty mamma
ivanak,
i mi imamo isti problem. Laura je prije super spavala, samo bi se jednom budila, sada sve naopako. Jučer sam pitala pedijatricu u čemu je problem. Kaže da mora postojati razlog zašto se prvi put probudila...ja sam skontala da se to desilo prvu noć na moru. Kod nas je dakle promjena okidač. Od onda se budi 2 puta po noći, ali evo noćas je opet samo jednom, i to ujutro oko 5 i odspavala do 8. Probaj se sjetiti ima li kod tebe razlga zašto se prvi put probudila.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4152
30.9.2009 10:22:38   
ivanak
Nakon što se cijepio zadnji put sve je pošlo naopako

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 4153
30.9.2009 10:24:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak

Nakon što se cijepio zadnji put sve je pošlo naopako
i kod mene isti slucaj,ovakav od tog dana sve se poremetilouser posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4154
30.9.2009 10:30:24   
ivanak
Ja nemam pojma što da radim. Evo on sada plače bez razloga. Jesi zvala pedijatricu pa joj to rekla ili što???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4155
30.9.2009 10:40:54   
Anoniman
ivanka,znam kako ti je kod mene se to desava vec 3dana ja danas ga vodila pedijatrici kaze zdrav hb.samo grcevi muce.Sinoc je toliko plakao da ni sama nisam znala sta da radim,osim nosanja i ninanja .
Bas mi je zao sto placeuser posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4156
30.9.2009 10:53:14   
ivanak
Evo sad zaspo. A bože moj, više ne znaš što mu je. Ni ti je predvidiljiv, ni ti išta. Zovnut ću ja pedijatricu pa je pitati što se može u ovom slučaju napraviti...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4157
30.9.2009 10:57:10   
Anoniman
ajd pa javi nam sta je rekla?
pussa za i tebe

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4158
30.9.2009 11:00:00   
Pretty mamma
Meni je dr rekla da probam malenu odviknuti od noćnog dojenja, kaže da nema potrebe jer ću ja biti umorna, a ona i bez toga dobro napreduje. Kaže da ju nekako zavaram po noći, da ne doji pa će se s vremenom vratiti stara rutina.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4159
30.9.2009 11:11:24   
ivanak
I meni je to rekla dok je još uvijek budio se jedan put noću - da ga umirim nekako pa da sam skonta.
Rekla mi je da pokušam i sa čajem, da mu ga dam preko noći kad se probudi.

Zovnem je kad bude radila pa obavezno javim što i kako

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 4160
30.9.2009 11:28:29   
iv@ncica
ivanak-to je  kod  nas  bio  skok  u  razvoju..kad  je  cendrao,..budio  se  stalno  nije  htio  spavati..nervoza..i  potrajalo  je  2-3 tjedna  s  tim d a  sam  ja  u  to  vrijeme  još  i  dobila  pa  se  razvuklo..a  onda  vakcina  tako  da  je  dugo  trajalo  i  od  tada  mi  se  budi  često  ponoći..i  evo s ad  će  mu 6 mjeseci  i  ako  nam  se  budi  3 puta  mi  odmorimo  inače  je  i  češće...nema  šanse  bebu odviknuti  od  noćnih  podoja..glup  savjet  moram  da  primjetim..jer  nemam  ga  čim  umiriti..čaj  i  cuca  ne  pali..on  se  malo  nasloni  na  ciku  potegne  mali  nekad  i pojede..imam  osjećaj  da  se  više  budi    iz  nekog  straha  i  iz  svegaw  novoga  šta  je  naučio  tokom dana  te  samo  da  ga  privijem na  grudi  da  osjeti  sigurnost  i  utjehu..i još  zubići  su  tu  tako  da  os  spavanja  ponoći  ne  očekujem još  dugo  ništa :))))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4161
30.9.2009 11:32:43   
marinčii
pozdrav generaciji!
mi smo se noćas lipo  naspavali tek u 4 se prvi put probudio dojio i onda odspavo još do 6...ali mislim da ga već muče zubići ruke non stop trpa u usta i bali..a na mjestu di bi trebao biti zubić ima ko neku bijelu točkicu..prvo sam mislila da  nije što utrpo u usta i probala obrisati ali ne ide...to mi baš čudno jeli u koga se to još desilo  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 4162
30.9.2009 11:37:00   
ivanak
Felix zvala sam pedijatricu... rekla je da je to normalno za razdoblje kad je beba u trećem i za šesti mjesec, jer oni traže više hrane za jesti i da to traje tako otprilike dva tjedna dok se priviknu na to. Rekla mi je ako to potraje do kraja ovog tjedna, da ga dovedem na pregled da vidi jeli možda neki problem drugi.
I rekla je da dojena dijeca zanaju dosta, dosta puta tako reagirati, jer opet naše mlijeko nije kao umjetno.
A i rekla mi je da mu obavezno dajem da papa kad se probudi.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4163
30.9.2009 11:37:48   
ivanak
Marinči da to nije malo rano za zubiće????

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4164
30.9.2009 11:51:14   
Anoniman
Pozdrav generaciji!
Uh, ja se nemam  cime pohvaliti kad je rijec o cjelonocnom spavanju,kod nas toga nemauser posted image , a evo sad smo ludi i po danu, jedva je maloprije uspavah, i slazem se sa dadadom, svidja mi se tvoj nacin razmisljanjauser posted image user posted image user posted image , a iskreno ni ja nisam bila bajno dijete pa je ona premija u odnosu na mene i tatuuser posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4165
30.9.2009 11:56:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak

Felix zvala sam pedijatricu... rekla je da je to normalno za razdoblje kad je beba u trećem i za šesti mjesec, jer oni traže više hrane za jesti i da to traje tako otprilike dva tjedna dok se priviknu na to. Rekla mi je ako to potraje do kraja ovog tjedna, da ga dovedem na pregled da vidi jeli možda neki problem drugi.
I rekla je da dojena dijeca zanaju dosta, dosta puta tako reagirati, jer opet naše mlijeko nije kao umjetno.
A i rekla mi je da mu obavezno dajem da papa kad se probudi.

Eh superr drago mi je da si zvala i rjesila se nedomice sta mu je???
A i meni si pomogla,vidim vama svima pedijatrica govori da nedojite,nehranite navecer dok meni savjetuje da bebe male moraju da jedu svaka 3sata...
Tko ce ga znat sad,jedni kazu ovako,drugi onako nezna covjek koga bi poslusao.
A meni je rekla isto da im naleti taj,njihov period nejela slabo jede kod mene skroz malo pojede,a znao je po puno flasicu.
Ima kaze nesto sto ga muci,ovak je zdrav a tko zna sta im jeuser posted image ko nezna ona kako bi ja znala.
Nadam se da ce proc i to abd.user posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4166
30.9.2009 12:00:52   
ivanak
Ona je meni rkela ako nema febru da se ne brinem. Da je to onda taj njihov period. Evo spavao je bio, pa se probudio pa se opet sam uspavao.
Ma valjda će to sve biti dobro. Meni je najvažnije da je njemu dobro, onda sam ja mirnija, a i on je. Osjeti kad sa ja nervozna.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4167
30.9.2009 12:00:53   
Arijana2
Drage mame,moj bebacima 3,5 mjesewca i u zadnje vrijeme dosta bali trpa rukice u usta ali ono sto me zabrinjava jest da cesto povraca i to nekako tek sat nakon hapice,ponekad i nesto vodenasto,inace je super raspolozen i ne pokazuje da ga nesto boli user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4168
30.9.2009 12:03:21   
ivanak
Moj je svega dva puta povratio pa tako da ti se ja nerazumijem u to.
Ali moj isto će sad za par dana 3 i pol mjeseca i bali i stavlja rukice odavno. Meni je rekla pedijatrica da neće još zubi, nego da on priprema teren za zube. Da valjda omekšava meso... a osim toga, oni sad upoznaju sebe na način da sve stvljaju u usta pa tako, to ti je to.

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 4169
30.9.2009 12:04:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gvendolina

Pozdrav mamicama i bebabramauser posted image

Ajdinu danas punih 5 mjeseciuser posted image   Sinoc smo imali punu kucu djece i kasno smo zaspali,tako da je jutros nakon hranjenja produzio spavanjacuser posted image

Ovih dana super slusa,ne ureklo se...samo sto nam nosic malo curi

pusa svima

Cestitamoooo, evo jedna lopta i auticuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 4170
30.9.2009 12:07:43   
Ex Yu
jeste se raspisale uhhh i moj je par noci bio aktivniji nego inace al eto sinoc je u komadu spavo od 8 do 4 jutros pa u 6 usto i gotovo al sam ga prevarila i spavali smo do 11h user posted image user posted image

a ond asam ga nahranila i skupa s tatom "izbacila" iz kuce sad su otisli malo u grad u hodanje a ja odo malo preletit kucu vec sam parkirala usisivac user posted image user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4171
30.9.2009 12:07:55   
Anoniman
kako vi rjesavate probleme sa nokticima,ja sam mu odrezala al on se opet scapa snjima,ostriuser posted image pa sav se izgrebe pa mu moram ponekad obuci  rukavice...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4172
30.9.2009 12:09:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ex Yu

jeste se raspisale uhhh i moj je par noci bio aktivniji nego inace al eto sinoc je u komadu spavo od 8 do 4 jutros pa u 6 usto i gotovo al sam ga prevarila i spavali smo do 11h user posted image user posted image

a ond asam ga nahranila i skupa s tatom "izbacila" iz kuce sad su otisli malo u grad u hodanje a ja odo malo preletit kucu vec sam parkirala usisivac user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image pametni momcina,fino pajkijo blago vama bas vam zavidim user posted image (salim se)
pussa i nemoj se puno umoritiuser posted image

(odgovor članu Ex Yu)
  Neposredna veza do poruke: 4173
30.9.2009 12:33:44   
Ex Yu
ja malo u naletu svratim masine rade brasinu brisem ves prostirem uhh miline sve mirise ovo je prvi put da ga je tata odveo vani inace ga cuva u kuci al opet ja od njih nemogu nista a sad je bas fino user posted image user posted image

felix i moj se sav izgreba al mu nestavljam rukavice valjda ce nekad skontati da ga to boli i da se negrebe vise svo mu je lice u parnicama a i glava cupa se nazad svu kosu pocupo sve mu po rukicama budu dlacice od kose ... al sta cu mu ja kad ga zaboli prestace valjda

odo dalje

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4174
30.9.2009 12:56:50   
Apotekarka
Evo i nas na brzake dok nismo počeli kmečiti...Danas nam je 3 mjeseca isli smo u kafic jutros i malo u kolicima prespavali...Joj moj Antonio ima vec 15 ak dana budi se ujtro oko 6 pola 7 ali ne otvori oci negoio se 100 put okrene u krevetu da nisu jos uvijek grcevi...s pcelicamA SE 2 SEDMICE NIJE HTIO IGRATI SAD KO NESTO SE IGRA...OPET MU MALO BUDE ZELENKASTA STOLIOCA I MEKANA...ali 3 put dnevno kaki Mama je dala Antonia zaovi da se igra i pospremila malo kucu odmah mi lakse kad je pospremljeno...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 4175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *