|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
29.9.2009 11:37:35   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: dadada

A pa ubili su se jedno za drugo...ovaj se doduse u 5 raskokodakao a ja ne znam ni ko sam ni sta sam...i onda sam ga nosala  "pjevala mu" pa je opet zaspao...jer se gospodin ne zna sam zabaviti...nego kada se probudi moraju svi ustati...Sto je najgore, probudi i tetu leni pa onda ona konta da je vrijeme da se ide vani...elem, kod nas u 5 opsti haos...a ko je kriv?!...zeko kriv!

i  u  nas  ti  je  tako..jojjj..samo  se  tješim  da  ćče  sve  proći..džaba  kadf  mi  se  zasmije  i  uhvati  me da  me  kofol  poljubi ..ili  me  pomazi  po  siki  ono  kad  sam  već  rtotalno  luda od  100-dojenja  po  noći  ja  se  raspekmezim..šta  ću  to  mu  je  zadaća....
Pita  me  neki  dan  neka starija   žena  u  prolazu  kako  beba ,  sluša  li?  govorim  ja  ma  jeee  zeza  mamu  ,  tad  mi  reče ona neka  neka, a  šta  ti  nisi  nikog  zezala   i  mučila!!!  I  stvarno   tako  je ..i  pomirim  se  sa  stanjem!!!  heheh
Vidim  ignorirale  ste  moje  postove  s  prošle  stranice  za  ABtronic-iz  topšopa!
A  što  se  tiče  kilaže, ja  po  svom  bebetzu  vidim  jel  on  ok,  živahan  je  veseo, i  ima  ga a  nije  predebeo..i  ne  opterecujem  se  kilima  niti  sam  ga  odavno  vagala..nekad  na  zadnjoj  kontroli  kad  mu  je  bilo  3 mjeseca,  i  sad  će  mo  sa  6  opet  u  savjetovalište  i  na vakcinu!!!
Nije  svaka  beba  iz  knjige,  mama  najbolje  zna  jel  jo0j  beba  ok!!!  pa  nismo  ni  mi  sve istih  godina  u  svemu  iste...što  bi  bile  bebe!!!  Bitno  je  da  dobija  na  kilaži,  a  sad  su  bebe  živahne i  normalno je  da  se  troše  kalorije!!!

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4126
29.9.2009 11:44:34   
škorpija
ivančica imala sam ja taj hepek za stomak, ništa mi nije pomogao, čak me nekoliko kao struja neka pecnulauser posted image , ma to su puste priče, samo stari dobri trbušnjaci, još staviš bebija na stomak i to je touser posted image , naravno ko je uporan u vježbanju, ja nisamuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 4127
29.9.2009 13:26:36   
mojbebac

ivancica i ja sam imala neku spravicu za stomak ali dzaba nista mi nije pomagala, nista dok se ne preznojis dobro, zato radi po jednu seriju trbusnjaka svaki put kad uhavbatis vremena, po cetiri pet puta dnevno, ispocetka manje pa onda pojacavaj,nista bolje od toga, ja sam skoro pocela vjezbati, zbog CR, ali se vec bolje osjecam, jos da mi se rjesiti slatkisa, od kad sam se porodila tako mi se jedu da je to strasno, pa sad pokusavam da prestanem....ja ne znam da li se to vama desava ali ja imam neopisivu zelju da jedem slatko, uzas jedan.....
doublemum i kod mene je ista situacija, ali sad vise ne nosim uloske za grudi zato sto se ponuda i potraznja uspostavila, tako da nemoj da brines o tome.... ja po noci jos moram staviti zato sto se moja guzaara ne budi po noci da ruca, pa kad se ujutro probudimo sike su tolikom prepunjene da me jako bole, ali ona to brzo porucauser posted image
ja prilicno pazim na ishranu ( osim slatkisa user posted image ), pijem mnogo vode, meni je flasica sa vodom uvijek na stolu, ali definitivno NE gazirano, grah, grasak, limun ..... ostalo uzimam! neko mi je rekao da ne bih trebala jesti ni borovnice, kao zatvaraju stolice, ali ja ih jedem jako puno, mm mi ih bere vikendom kad idemo na planinu, tako da taj savjet nisam poslusala!
e sad odoh biti vrijedna , dolaze mi gosti, striko i strina od mm, a on nije tu, a ja ljude samo jednom vidjela i to na svadbi....tacno ne znam ni sta cu ni kako sa njima user posted image probudicu moju curu da ih zabavlja!!!!

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4128
29.9.2009 14:01:21   
Pretty mamma
Hello!!!
Stigli i mi! Evo bili smo na moru pa se nismo javljali. Vrijeme je bilo divno, kupali smo se do samog odlaska. Pelješac smo prešli uzduž i poprijeko, a šli smo i u Dubrovnik.
Eh, kod nas su se desile neke promjene. Laura je od početka divno spavala, cijelu nić, samo bi se budila oko 5 da jede i nastavila još 2 sata. Od prvog dana na moru, budi se 2 puta noću i ranije se budi. Ja sam luda od nespavanja. Sada odspava po danu, ali ja bi ipak da ima mirnu noć!
Danas smo bili na kontroli, ima 6450 i 66 cm, dobila je vakcinice. Doktorica prezadovoljna...kaze da ju probam odučiti od noćnih podoja radi sebe...kaže bit ću premorena, a malena ima dovoljno kg. Kad smo kod toga, Belmac ne brini se. Ja sam bas pitala je li dosta da je za 40 dana dobila 900 gr. Kaže dr da je sasvim dovoljno da bebe dobivaju po 500 gr u toj dobi...
Eh sad jedno pitanje vezano za fontanelu. Lauri je mala, 1x1 cm, malo sam tražila po netu i ima svega. Poanta je da se ne bi smjela zatvoriti brzo radi rasta mozga. Sada je sve ok, za mjesec idemo ponovo mjeriti glavicu da vidimo kako napreduje. Obujam joj je 39, raste po 2 cm mjesecčno i to je ok. Eto brine me što se brzo zatvara. Ima li tko slična iskustva?
Pusa svima a najviše drugovima Ajni, Dini i Benji...

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4129
29.9.2009 14:13:53   
marinčii
pozdrav za sve mame i pusice za bebice!
matej sinoć zaspao u 6 sati i pošto se nije budio ja ga digla u 9 podojio i nastavio spavati ..probudio se opet u 1 h dojio i spavo do 4..posle toga nije više ..valjda se naspavouser posted image ..sreća mm je bio toliko dobar da ga je odveo u dnevni tako da sam ja odspavala do 8

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 4130
29.9.2009 16:06:55   
suna
pozz.uh sta ste napisale....user posted image a ja sam sve procitala...vidim uglavnom ne spavanje i kilaze...
pretty mama koliko ima mjeseci tvojoj bebi?
i mi cemo abd.na kontrolu 5.10.pa cemo vidjeti kako napredujemo..mi smo danas isli na uz. kukova i sve je ok.hvala bogu...pusa guzarama

eh da vas nesto pitam....ja da prostite malu nuzdu imam ujutro i pred spavanjeuser posted image a pijem dosta tecnosti ni sama ne znam koliko dnevno...nesto mi nije jasno,jer nikad nisam imala problema s bubrezima i mjehurom...moze li biti razlog dojenje? ne boli me nista hb.

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

više volim što nemam sve a imam VAS,nego da imam sve a nemam VAS

Neposredna veza do poruke: 4131
29.9.2009 17:40:40   
pocahontas
evo da se i mi javimo mada vidim da nikome nismo falili user posted image user posted image user posted image mada vi nama jeste ali nismo imali interneta ovih par dana.....vidim da se svasta pisalo..belmac negdje sam stavila link o dobijanju na tezini kod beba mislim na temi kako napreduje vasa beba ]

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=239&Show=2301

sudeci po ovome mislim da je ta doktorica jako neuka i neupucena(mi smo imali jednu takvu i brzo smo je zamijenili)malo surfaze po netu ce te uveriti u to, kao i da je s tvojom bebom sve ok u popunosti..mi smo porodjajnu tezinu udvostrucili sa 4 mjeseca mada ja mislim da bi moja guzara mala mogla biti i deblja ali eto..imamo jedva 6 i po kila user posted image a dugi smo 63,5 cm...narasli 11,5 cm od rodjenja...kaze meni muz da ne zna na koga je Raf tako dugacak ("da nisi ti kojim slucajem bila ne nekakvoj kosarkaskoj utakmici prosle godineuser posted image user posted image user posted image ")..sto s tice fontanele 1x1 cm mislim da je sasvim ok dimenzija..bar je tako kod Rafinja sad za sad(rekli nam na pregledu) i ne znam kojom brzinom se to smanjuje tj.zatvara....
uloske za grudi stavljam samo kad idemo vani, po kuci nam ne trebaju....kada dojim, refeksno mi krene mlijeko iz druge dojke, ali brzo stane...to rjesavam jednom gazom koja je stalno sa nama kada krene podoj....

< Poruku je uredio pocahontas -- 29.9.2009 17:49:25 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu suna)
Neposredna veza do poruke: 4132
29.9.2009 18:37:14   
Pretty mamma
suna,
Lauri je 3,5 mjeseca....

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 4133
29.9.2009 19:34:26   
škorpija
Evo da se pohvalim i mi smo kupili ćilibarsku ogrlicu za zubiće user posted image (43 KM), al teta u apoteci me zbunila, kad sam je pitala treba li puniti ogrlicu na suncu i prati vodom, ona kaže nema potrebeuser posted image , kao ćilibar u dodiru s kožom otpušta te smole, bla, bla, bla. Al hajd mi smo pare za ogrlicu dobili namjenski pa sam je morala kupitiuser posted image , vidjećemo kako će se pokazati

Neposredna veza do poruke: 4134
29.9.2009 20:14:08   
Anoniman
Pretty mamma, pa bas danas kontam gdje li ste vas dvijeuser posted image , super da ste se nahodale, a sto se tice spavanja, pa i moja nikad ne prespava cijelu noc, i ne kontam kako je odvici kad je dijete gladno i trazi da jedeuser posted image , i ti dr. vise, kao da ja ne bih voljela spavqatiuser posted image
Bile smo danas u setnji, i otisle cak do Azela na Pofalicima, pa moram reci da je prazno, nisam odusevljenauser posted image

Neposredna veza do poruke: 4135
29.9.2009 20:43:46   
Ella_H
Poz mamice i bebice...I ja sam zainteresovana
za tu ogrlicu od cilibara neznam ima li ovdje
kupiti ali mozda da mi neko iz Bih posalje..
Ammar je fina bebica malo su ga sinoc grcici
davala sam mu sirup i kao da je prestalo, najvise
se borimo s previse ljubomornim bracom velikim
i njemu se nemoze nikako ugodit ali ga zato posaljemo
majki malo da ja i Ammar mozemo odahnuti hehe...
Puuuusica svim bebicama od nas :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4136
29.9.2009 21:14:28   
Ella_H
Ps...Te masinice koje obecavaju six-pac nisu efektivne
i nekako mi cudno to na struju hehe moj lijek
za slaufcice su dobre steznjak gace i vjezba nadam se
sve se kanim ali nikad vremena ali najvaznije je biti zdrav
i dobro se osjecati iako je tesko s malim djetetom nekad
sve postici sto smo nekad ali moramo se truditi

pusica :)

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 4137
29.9.2009 21:26:31   
iv@ncica
škorpija    i  mojbebac -  hvala  na  info..moj  se  muž  naložio  na  tu  spravu  kao  sad  je  poboljšana  pa sigurno  valja..nemam  pojma..normalno  da  ne  vjerujem da  nešto valja  bez  muke i  truda..ehhehe..sigurno ja  sjedim  i  mažem  čokoladau  a  ono  mi  masira  stomak  i  skida  salo hahahha  svakako neće  ići..user posted image user posted image user posted image

-I  ja  sam  navučena  na  slatko  jojuser posted image ..ali  stvarno  od  kad  sam  rodila  imam  i  ja  želju  više  za  slatkim  nego za  slanim..nutela  mi  ide  uz  sve  heheheh..neki  dan  sam  namazala  bananu nutelom  u  nedostatku  slatka...ali  kad  skontam više  sam  jela  u  trudnoći  a bila  pravo fina  trudnica i  spalo  mi  nakon  poroda  odmah  10 kila i  ostalo 5,  pa  sam  u  ovih  skoro 6  mjeseci  nagurala  još 3,5..a  jedem  manje  i  brate  mali  mi je živ  i  satra  me pa  me čudi  što  ne  spadam samo  se  pušem..pijem  puno tekućine  isto-vode,  i po  noći  je  bočica  uz  mene!user posted image

-Meni  rijetko  kad  mlijeko  curi  i  kad  dojim, ja  jastučiće  nosim  radi  higijene  samo,  da  mi budu  čiste za  njega, da  ne diraju odjeću i grudnjak i  slično i  to  kad  negdje  pođem..po  kući  kad  smo sami  ih  luftam..bez  grudnjaka..onako  visećeuser posted image user posted image user posted image

-ogrlice jantarske  ili ćilibarske  treba  održavati..prosurfajte  malo..meni  je  došlo  upustvo..one  ispuštaju u  dodiru s kožom tu  neku  supstancu,  ali  i skupljaju  negativnu  energiju,  bolesti  i  prljavštinu..pa  je  preporučeno  je  jednom  mjesečno  pod  mlazom  hladne  vode  je  dobro  oprati  i  napuniti  na  večernjem  ili  jutarnjem  suncu,  da  se  očisti od  svega i  ne  dati drugima  da  je  nose..

< Poruku je uredio iv@ncica -- 29.9.2009 21:27:30 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 4138
29.9.2009 23:16:30   
Apotekarka
Evo i nas...joj nesto me tako zeludac boli i muka mi da nije od baklave sto sam kod susjede pojela,sta cu nisam mogla odolitiuser posted image
E izgleda da cu i ja u kupnju cilibara...maleni ruku ne ispusta iz usta,pocela mu voda curiti,kemka,a desni mu nabubrile i bijele se...pa je li moguce tek mu je sutra 3 mjeseca...spava danas nije nikako pa mi je u 22:30 zaspao,nadam se da nam mis nece ometati spavanje iz podruma...

< Poruku je uredio Apotekarka -- 29.9.2009 23:25:32 >

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 4139
29.9.2009 23:19:21   
Apotekarka
eh te fontanele mom malom jos nitko nije mjerio ili pogledao...a isla sam pedijatru...osjewtim da mu gore jos koza mekana,dise...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 4140
29.9.2009 23:19:47   
škorpija
moguće je moguće user posted image bog zna do kad će to trajati, neugodni simptomi mogu potrajati mjesecima a da zubića nema na vidikuuser posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 4141
29.9.2009 23:33:05   
Anoniman
P. mamma welcome back user posted image !! Šaljemo vam vejiki ljubac!!!

Eh što se tiče ogrlice (pošto su prošla 2 dana), stavimo je ujutro a pred spavanje skidamo. Čini mi se da je manje nervozan (ili sam se ja nafurala user posted image ) al sad za sad nemamo onih "neopravdanih" noćnih buđenja i razgovora u gluho doba user posted image I dalje bali katastrofa i sve mi se čini da je iz dana u dan više i više!
E moje drage, ja sam baš umorna od njegove dnevne aktivnosti. Skroz slabo spava po danu, al hajde to i nekako, navik'o je da smo stalnoooooooo vani, čim ugleda vrata kad krenemo uči u kuću plaće...... A kad smo vani moram ga nositi okrenutog da naravno sve vidi a sjesti smijemo samo par minuta user posted image Tako da skoro čitav dan provedemo na polju.... I onda sam ja naveče gotova user posted image Ne znam kako da ga odviknem od nosanja (istu grešku 2x pravim user posted image )....

Izjadah se ja za čas user posted image user posted image , sorry.....

< Poruku je uredio enisa_sara -- 29.9.2009 23:34:12 >

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4142
30.9.2009 8:24:48   
ivanak
Drage mame dobro jutro.
Ja ne znam što se mojoj majoj bebi dogodilo, jer ima u petak će dva tjedna da je nemiran, budi se noću po tri puta...
Inače nije takav, jedan put bi se budi noću i preko dana bi jednu turu lijepo odspavo.
Ne boli ga ništa, nema febre pa opet ne znam što mi je. Jeli tko imao slično iskustvo?
Volila bi da sve bude po starome i radi sebe i radi njega. Ne znam što da radim? Po danu i po noći me iscrpi, a muž mi većinom radi tako da smo sami.
U petak će 3 i pol mjeseca imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4143
30.9.2009 8:43:30   
seka87
JUTRO ja jos nemam iskustva sa bebama pa tako da ti bas i ne mogu dati neki savjet!!

u svkom slucaju sretno i tebi i maloj user posted image

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4144
30.9.2009 9:01:51   
gvendolina
Pozdrav mamicama i bebabramauser posted image

Ajdinu danas punih 5 mjeseciuser posted image   Sinoc smo imali punu kucu djece i kasno smo zaspali,tako da je jutros nakon hranjenja produzio spavanjacuser posted image

Ovih dana super slusa,ne ureklo se...samo sto nam nosic malo curi

pusa svima

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 4145
30.9.2009 9:10:11   
Anoniman
Cestitam Ajdinu mali rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ivanak- moj se od samog pocetka budi minimalno 3 puta a nekada zna i po 5,6...tako da ti je to jos uvijek supeeeer

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 4146
30.9.2009 9:23:17   
ivanak
Znam da je to uspijeh s obzirom na druge mame koje se bude više puta. Brine me jel ne znam što mu je, koji je razlog, zašto tako odjednom????

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4147
30.9.2009 9:27:58   
Anoniman
ja ti na to gledam ovako...sto je stariji to je jaci, ima vise energije koju zeli preko dana da trosi pa mu je automatski potrebno i vise hrane nocu...a i vise informacija upija preko dana sto opet mozak treba da preradi preko noci...ovako ja sebe tjesimuser posted image ...ali kada skontas kako i na tebe neke stvari ostave utisak, pa ih sanjas...pa se probudis...a zamisli kako je tek njima...njima je sve novo

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 4148
30.9.2009 9:30:16   
cicana
Draga moja i kod mene je mojauser posted image imala isto tako jedan period budjenja nocu vise puta ali nije dugo trajalo, jedno 5 ili 6 dana i opet na staro. Inace spava cijelu noc i ima samo jedno budjenje nakon kojeg samo nastavi spavati. Mislim da je vezano sa tzv. skokom u razvoju.

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4149
30.9.2009 9:43:00   
ivanak
Moja beba je mlađa od tvoje mjesec dana, a opet mu ta faza traje skoro dva tjedna.

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 4150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *