|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  163 164 [165] 166 167   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
28.9.2009 21:29:20   
belmac
veliki ljubac za sve male guze!
danas smo otišli pedijatru  jer sam mislila da ćemo dobiti vakcinu. prošli put su nam rekli da dođemo kad napuni 6. mjeseci, pa pošto je napunila 6. mjeseci 21. mi otišli danas. kada smo došli poćela je frka. amna je u fazi da  plaće kad joj  se obrati neko nepoznat i da joj treba izvjesno vrijeme da "odkravi". naravno plakala je kao da je neko davi. dr. je začas pregledala i rekla da je super, mašAllah, zdrava, jaka i super bebara. kada smo otišli na vaganje..zijan! moja guzara je za 40.-tak dana dobila samo 600. grama. mada je prva dva mjeseca dobivala po 1000gr, treći i četvrti po 800gr., a sad za mjesec i po samo 600 gr. možda je to i normala, ali..ja nekako nisam zadovoljna. mada je ona sva ko bombica. prava je guzara i sva je od bibica. mislim da joj malo fali da bude debelinđa.ipak, ...dr. je rekla da dođemo za 10.-tak dana ponovo na vaganje, pa ako i dalje bude slabo napredovanje da radimo nalaze da vidimo da nije anemija.user posted image
tako da danas nismo dobili vakcinu, nego ćemo čekadt još 10.-tak dana.

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 4101
28.9.2009 21:46:39   
Mya_81 RR
Belmac, mila moja, sigurno je sve OK user posted image

Nemoj se sekirati puno...sigurno je to rekla čisto iz neke mjere predostrožnosti...

Vidjet ćeš da će na kontroli biti sve super user posted image

user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 4102
28.9.2009 22:01:07   
mojbebac

belmac ma bice to sve ok, nemoj brinuti.... dr uvijek oko nicega prave problem, a i ti ces biti mirnija kad uradis nalaze i vidis da je sve ok....
marincii ni moja anja cetiriipo mjeseca nije htjela primirisati flasicu, pa joj nista nisam ni davala osim sike... sad sam joj pocela malo davati kamilicu i vodu pa vec pomalo uzme, par kapi ali ja sam zadovoljna....samo polako i sve ce htjeti, sve u svoje vrijeme ....
i mi za 10 - ak dana idemo n vakcinu i jedva cekam ,,,, guza mala vec otezala .... bogu hvala super je, i spava i jede.... spremno cekamo zubice user posted image .......
moram da se pohvalim da sam krenula na fitnes, veceras prvi put poslije godinu dana i super se osjcam, a kakva ce sutra upala biti vidjecemo ....
zelim vam svima mirnu i ugodnu noc.... i saljem pusice svim bebcima

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4103
28.9.2009 22:06:27   
Anoniman
belmac, ma to je ok, pa svaki mjesec bebe dobijaju manje, bar sam tako citala, ali eto provjeri i krv pa da si mirna, ljubi ljepoticuuser posted image

(odgovor članu mojbebac)
  Neposredna veza do poruke: 4104
28.9.2009 22:21:08   
shejla
belmac i nama je isto tako bilo... mozda smo i pricali o tome, ne znam, ali pisala sam ovdje o tome...

Mi smo odmah izvadili nalaze i sve bilo OK, otisli na kontrolu za 7 dana dobili 200gr, pa onda opet za 14 dana 400 gr... Prekosutra idemo opet, proslo je jos 2 sedmice... Mislim da ce nam faliti 200-300 gr da uduplamo porodjajnu tezinu (kazu treba se uduplati do 6 mjeseci)

Tako da nemoj brinuti, to je sasvim ok, jer su taman zadnjih 1-2 mjeseca pocele da tamburaju i "skacu", pa se vise trose :) Tako je meni rekla dr. i zvuci logicno :)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4105
28.9.2009 22:23:27   
belmac
hvala vam drage moje!
i ja vjerujem da je sve OK. ona meni skroz fino izgleda; vesela je, živahna, i dobra bebara. nekako su mi to znakovi njenog opšteg stanja, puno više nego dobivanje na kilaži, mada smatram da ni tih 600. grama bebi od 6. mjeseci nije zanemarljivo. ipak, bebare neće do kraja života dobivati po 1000 grama mjesečnouser posted image
da ne kažem da je ona svoju porođajnu od 2750gr davno udvostručila i puno više, pa sad ima 7600gr.

< Poruku je uredio belmac -- 28.9.2009 22:25:59 >

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4106
28.9.2009 22:25:51   
shejla
belmac i nama je isto tako bilo... mozda smo i pricali o tome, ne znam, ali pisala sam ovdje o tome...

Mi smo odmah izvadili nalaze i sve bilo OK, otisli na kontrolu za 7 dana dobili 200gr, pa onda opet za 14 dana 400 gr... Prekosutra idemo opet, proslo je jos 2 sedmice... Mislim da ce nam faliti 200-300 gr da uduplamo porodjajnu tezinu (kazu treba se uduplati do 6 mjeseci)

Tako da nemoj brinuti, to je sasvim ok, jer su taman zadnjih 1-2 mjeseca pocele da tamburaju i "skacu", pa se vise trose :) Tako je meni rekla dr. i zvuci logicno :)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4107
28.9.2009 22:26:22   
Apotekarka
user posted image user posted image user posted image Ponedjeljak mm otisaouser posted image user posted image user posted image
Vidim o tezini pricate...e pa moj guzlo je dobio 1800 za 40 dana...da nije malo previse mada doktor nije nista rekao jer je na pocetku bio puno izgubio 550 gr..belmac ne brini ako nalazoi budu dobri jer i od moje rodice je mali dobivao od 600-800 gr
Moj je danas bio dobar a pred mrak ga opet grcevi hvatali pa nerovoza,kupala ga i zaspao a mama maloprije zapela za tastaturu i bio se probudio...
Joj nocas kad ne dobi slom zivaca...u podrumu imamo misa i to puha koji je jutrod od 3 do 6 i 15 greljio po podu i nisam od njega oka sklopila...uzas bude li veceras zezao...kupila sam mu kolacica nadam se da ce ih popapati...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 4108
28.9.2009 22:29:42   
dady
belmac ne sekiraj se bezveze naša guzara je dobro ,pusti njih možda im vaga nije bila o.k.!!!user posted image user posted image user posted image
što uopšte nije isključeno,jer si se neki dan uvjerila s dawudovim trombocitima koliko su nam diktori sposobni!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
oni su naši debelinđosi i ne sekiram se ja za amnu,
ljubim vas puno

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 4109
28.9.2009 23:46:08   
Ex Yu
belmac to je ok pa zamisli samo kad bi bebe do godine dana dobijale po kilu kilu i po svaki mjesec znaci nek se rode sa 3 i dobiju svaki mjesec 1500 to ti je skoro 20kg sa godinom dana ili da dobijaju po kilu to je 12+3 = 15 kg a bebe prosjecno sa godinom imaju od 10-12kg mada moj sad ima 8 kg i vise ... ali je to ok

bebe poslije 5tog mjeseca dobijaju znatno manje

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 4110
29.9.2009 0:09:57   
DM
E belmac, ja mislim da ti u dubini svoje duše znaš da je tvoja guzara dobro i da ,hvala Bogu dobro napreduje!
Mene je to njihovo vaganje i non-stop kontrolisanje težine kod beba i zeznulo pa sam prvo dijete dojila jedva 3 mj, i to uz dohranu onakon 1. mj!
A sad kad je drugi stigao, naoružala sam se znanjem( mada mi stalno treba podrška),strpljenjem i Božijom pomoći i evo hvala Bogu dragom dojim ga 4 mj- rođen 3900,a danas ga ja vagala 6900,dakle 3kg za 4 mj!
Imam običaj reći da nisam dijete rodila da ga tovim nego da ga gijim(dojim)!

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 4111
29.9.2009 0:33:00   
DM
Pardon,mislila sam "gojim"user posted image user posted image user posted image ,ali me mij "sisavac" smeo,tražio da siki!
A sad drugi dio:imam i ja nekoliko pitanja za mame "dojilice":
kad sam se porodila za grudi su mi trebali ulošci za mlijeko i po nekoliko puta na dan sam morala mijenjati,a sada nakon 4 mj(odn neko izvjesno vrijeme) nemam potrebe za njima-mlijeko mi ne curi iz dojki-da li je to u redu( ima li dovoljno mlijeko)?
Koju hranu i piće vi izbjegavate (ne zbog grčeva)zbog navodnog nestanka mlijeka(limunada, neki čajevi),jesu li to bapske priče ili je to istina?
Da li pijete tečnost nakon noćnih podoja?
Još da napomenem da sam nekoliko puta imala zastoj mlijeka,odn. začepljenje dojke, pa da nije šta i do toga?
P.S. Odgovarajte što prije,pa da idem sleepiti,moje budilice ustaju rano!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 4112
29.9.2009 0:55:46   
Anoniman
belmac ma sve je to dobro. U potpunosti se slažem sa ex yu (da ne ponavljam user posted image ). A vala više i to vaganje user posted image i dr. "prognoze". Moj samo doji a znate da napreduje i više nego bi trebao (sa 3 mj. i par dana je imao 8900 gr. user posted image ). Prva 2 mjeseca dobijao po skoro 2 kg a u trećem dobio 1450 gr., ofalio user posted image Ja sam se na početku brinula i nije mi bilo drago al vidim da se postepeno smanjuje to dobijanje na kilaži a i sad kad ga gledam, ma meni brate i nije tako "krupan" user posted image user posted image (ovo progovara iz mene ona da svaka majka misli kako je njeno dijete najljepše user posted image user posted image ). Najbitnije je da je ona zdrava hB!!

doublemum, vremenom se uspostavila ponuda-potražnja pa ti zato ne trebaju ulošci. Naravno da mlijeka imaš dovoljno, ako ti ne curi mlijeko ne znači da ga nemaš, no siki riki. Ja još uvijek spavam sa peškirom na grudima jer bebi pajki čitavu noć i tad mi se dešava da curi mlijeko a to je isto zato jer hormon opuštenosti (ili već kako se zove user posted image ) djeluje na "otpuštanje" mlijeka. Što se hrane tiče, imaš temu o ishrani dojilje pa malo isčitaj. Ja i dalje vodim računa da ne jedem i ne pijem sve ono što bi moglo praviti poteškoće bebi (gazirana pića, kupus, grah, suhomesnate proizvode, paprike isl.) mada uskoro mislim i to polako uvoditi u prehranu. A od čega nadolazi...... od baklave user posted image user posted image , bijele kafe...... to sam primjetila user posted image .

Uh što se raspričah.........izvinite user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 4113
29.9.2009 9:09:24   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: belmac

dr. je rekla da dođemo za 10.-tak dana ponovo na vaganje, pa ako i dalje bude slabo napredovanje da radimo nalaze da vidimo da nije anemija.user posted image

Nemoj se brinuti mila,bile smo u istoj situaciji.
Prosla vakcina odgodjena zbog kilaze,uradili sve nalaze,sve bilo ok. I onda zakljucak doktorice "sitna beba,prava njezna djevojcica". A ja izludila dok sam uhvatila urin,dok su joj vadili krv,dok sam cekala nalaze... user posted image
Sad vise i ne razmisljam o tome,prihvatila sam to tako,sitna je brate dragi na nas dvoje user posted image I ne moze ni biti drugacija.
Mi smo neki dan bili na toj boci sa 6 mjeseci i udvostrucili smo kilazu od rodjena,umal. user posted image user posted image
Opet je to jako malo,spram nekih ovdje beba,ali ja nemam problem s tim,Zarica je takva i to je to.
Ljubac nasoj "sitnoj,njeznoj" drugarici... user posted image

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 4114
29.9.2009 9:13:12   
neki
E moja enisa_sara,kud ja nadjoh posle tebe da pisem o kilazi djeceuser posted image Moj je jucer isao na vakcinu,i gospodin mrva ima samo 8400kg,jooooooooj meni to bas nesto malouser posted image Mada doktorica kaze da je sasvim OK.Ma dobro ima i ovih 8kg,jer ga ne mogu stici niti smiriti,kako je zivahanuser posted image
Belmac,ne sekiraj se zeno,bice to aBd sve okuser posted image
Poljubac svima od nasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4115
29.9.2009 9:39:21   
majki
belmač ja bih rekla da je tih 600 gr u šestom mjesecu sasvim normalno, da ne citiram ex yu. Djeca napreduju svako svojim tempom. Moja je djevojčica (sada ima 3 i po god) prva dva mjeseca dobivala po 900 gr. a treći oko 600, niko mi nije rekao da je to malo, niti sam to pomislila, mislila sam da je najnaprednija na svijetuuser posted image  jer je bila kao šljivica punačka.
Sada ima dječaka od pet mjeseci i u prosjeku dobiva 1 kg mjesečno i čini mi se kao div u odnosu kakva je ona bila. Dakle genetika je tu glavna a opet i svako dijete povuče druge gene i eto dobiješ potpuno različitu djecu.
Nek su živa i zdrava sva naša dječicauser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 4116
29.9.2009 9:59:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

Pardon,mislila sam "gojim"user posted image user posted image user posted image ,ali me mij "sisavac" smeo,tražio da siki!
A sad drugi dio:imam i ja nekoliko pitanja za mame "dojilice":
kad sam se porodila za grudi su mi trebali ulošci za mlijeko i po nekoliko puta na dan sam morala mijenjati,a sada nakon 4 mj(odn neko izvjesno vrijeme) nemam potrebe za njima-mlijeko mi ne curi iz dojki-da li je to u redu( ima li dovoljno mlijeko)?
Koju hranu i piće vi izbjegavate (ne zbog grčeva)zbog navodnog nestanka mlijeka(limunada, neki čajevi),jesu li to bapske priče ili je to istina?
Da li pijete tečnost nakon noćnih podoja?
Još da napomenem da sam nekoliko puta imala zastoj mlijeka,odn. začepljenje dojke, pa da nije šta i do toga?
P.S. Odgovarajte što prije,pa da idem sleepiti,moje budilice ustaju rano!

Posto ja nisam mogla (radi totalno uvucene jede bradavice, koju ni bog nije mogao istjerati) dojiti...a mlijeka sam imala...e da bih zaustavila sto brze da jos ne bih fasovala mastitis...znam da su mi  i patronazna i doktorica rekle da pijem sto vise limunade...prema tome limun nije babska prica

< Poruku je uredio dadada -- 29.9.2009 10:00:16 >

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 4117
29.9.2009 10:01:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nunichi

dr. je rekla da dođemo za 10.-tak dana ponovo na vaganje, pa ako i dalje bude slabo napredovanje da radimo nalaze da vidimo da nije anemija.user posted image

Prosla vakcina odgodjena zbog kilaze,uradili sve nalaze,sve bilo ok. I onda zakljucak doktorice "sitna beba,prava njezna djevojcica". A ja izludila dok sam uhvatila urin,dok su joj vadili krv,dok sam cekala nalaze... user posted image
Sad vise i ne razmisljam o tome,prihvatila sam to tako,sitna je brate dragi na nas dvoje user posted image I ne moze ni biti drugacija.
Mi smo neki dan bili na toj boci sa 6 mjeseci i udvostrucili smo kilazu od rodjena,umal. user posted image user posted image
Opet je to jako malo,spram nekih ovdje beba,ali ja nemam problem s tim,Zarica je takva i to je to.

sitna al' dinamitnauser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 4118
29.9.2009 10:06:49   
Mya_81 RR
Ovo što kažu da porođajnu težinu treba udvostručiti do 6 mjeseca, je li se to podrazumijeva da je OK ako se ona udvostruči i ranije, recimo do 3 mjeseca user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4119
29.9.2009 10:10:47   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Nunichi

sitna al' dinamitnauser posted image

Bas tako... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4120
29.9.2009 10:40:51   
škorpija
belmac baš gledam slike tvoje curice pa ona je mašlah baš napredna beba, čak je buca mala, ne znam čemu tolika panikauser posted image , sigurno će sve biti o.k.user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4121
29.9.2009 10:54:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ovo što kažu da porođajnu težinu treba udvostručiti do 6 mjeseca, je li se to podrazumijeva da je OK ako se ona udvostruči i ranije, recimo do 3 mjeseca user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ma jeste...i moj jeuser posted image user posted image user posted image user posted image , a nije pretio...jednostavno "jaca" beba...kako se kaze "krupnija"

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 4122
29.9.2009 10:58:17   
Anoniman
Cao, kako ste danas?
Nas Ajna oko 4 probudila i raspricala se, pa onda u 6 dojila, pa kakila( svu mrkvu od juceruser posted image ), i do 7 smo onako ludi oko nje, pa na kraju covjek ne zna ni da li spava ili budan sanjauser posted image user posted image user posted image , mi polako ruckamo hippove kasice, i ide nam lijepo, a uskoro cu aBd poceti i kuhati dok sve proba od cika hippauser posted image

Pusa svim mamama i bebamauser posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4123
29.9.2009 11:05:12   
Anoniman
A pa ubili su se jedno za drugo...ovaj se doduse u 5 raskokodakao a ja ne znam ni ko sam ni sta sam...i onda sam ga nosala  "pjevala mu" pa je opet zaspao...jer se gospodin ne zna sam zabaviti...nego kada se probudi moraju svi ustati...Sto je najgore, probudi i tetu leni pa onda ona konta da je vrijeme da se ide vani...elem, kod nas u 5 opsti haos...a ko je kriv?!...zeko kriv!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4124
29.9.2009 11:14:05   
Anoniman
Joj mogu misliti, mi nemamo kucnih ljubimaca( izvinjavam se zbog ove sintagme teti Leni), ali Ajna nas bas zna postrojitiuser posted image

< Poruku je uredio sahara -- 29.9.2009 11:15:27 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  163 164 [165] 166 167   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  163 164 [165] 166 167   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *