|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
11.9.2009 22:04:29   
Niobe
Hvala..zaboravila sam da cestitam Noor na bebari i na hrabrosti.

U odnosu na trudove, sivanje je smijesno..neke zene ne osjete ni rez ni sivanje..kod mene je 30 konaca, ali zaboravi se to vec dan poslije. Kad vidis kakvu nagradu dobijes, zaboravi se sve..uzmite u obzir da se radi o desecima minuta u odnosu na jedan mali zivot user posted image

Vrijedno je svega, i vise user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 676
11.9.2009 22:05:52   
Rina26
Šta mislite koliko je kod mene trajalo šivanje moj mali bio 4550kg i 61 cm

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 677
11.9.2009 22:08:30   
Niobe
Sheri user posted image user posted image user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 678
11.9.2009 22:12:15   
Noor
Bravo hrabre mame! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 679
11.9.2009 22:32:47   
acudesa

user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo Niobe!!
malo me rastužilo to sa vrpcomuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 680
11.9.2009 22:35:25   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Noor

Znaci nigdje nikoga, u zivotu nisam sablasniju zgradu vidjela.

uh i ja se toga sjećam, kao lavirint uklete bolnice

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 681
12.9.2009 0:31:33   
ena23
IZVORNA PORUKA: acudesa

IZVORNA PORUKA: Noor

Znaci nigdje nikoga, u zivotu nisam sablasniju zgradu vidjela.

uh i ja se toga sjećam, kao lavirint uklete bolnice

Isto ovako! Jos smo na vratima porodilista ugledali onaj papir na kome pise "strajk"... muzu malo falilo da u nesvjest padne... Medjutim, to je bio strajk nekad u junu mjesecu pa nisu skinuli natpis...

Noor, Niobe, svaka vam cast na hrabrosti i na tihom porodu. Iskreno, ne znam kako ste izdrzale bez glasa one zadnje kontrakcije. Svaka vam cast.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 682
12.9.2009 15:01:57   
Azure
Hvala ti noor. Zaista sam nestrpljiva. Pogotovo zadnjih 3 dana kako sam ih pocela osjecati konstantno. Jedna bebica (mislim curica) je pravi mali bokser, a ovaj djecak je nesto miran ili lijen. hehehe

Melina ja te zaista nisam zeljela uplasiti. Sivenje i ne mora boljeti toliko. Mene je boljelo jer se rana ohladila zato sto posteljica nije izasla odmah nego nakon 15-20 min. Kod mene je jako tesko izasla i dr. su mi stalno pritiskali stomak. Sem toga granica boli kod svakog je razlicita.

Ne brini se. Kako ti rekoh. tada sam rekla necu to ponoviti, a sada JEDVA CEKAM!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 683
12.9.2009 15:39:39   
_melina_
IZVORNA PORUKA: Azure

Melina ja te zaista nisam zeljela uplasiti. Sivenje i ne mora boljeti toliko. Mene je boljelo jer se rana ohladila zato sto posteljica nije izasla odmah nego nakon 15-20 min. Kod mene je jako tesko izasla i dr. su mi stalno pritiskali stomak. Sem toga granica boli kod svakog je razlicita.

Ne brini se. Kako ti rekoh. tada sam rekla necu to ponoviti, a sada JEDVA CEKAM!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

To se s tobom potpuno slazem da je granica boli kod svakoga drugacija...
Moja mama je imala jako lagan porod za 10 minuta je rodila pa se nadam da cu i ja mada sam svjesna da ne mora znaciti...
Boljeti mora mada poslije bude sigurno slatko kad dobijes bebicu ali eto ako Bog da jos malo pa ce i nasa bebica doci na svijet... user posted image user posted image user posted image

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 684
12.9.2009 15:51:44   
neki
Noor,Niobe,sheri,svaka cast,drago mi je da ste konacno osjetile taj carobni osjecajuser posted image user posted image user posted image
Super ste prosle,sheri,kod tebe bas zacasuser posted image

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 685
12.9.2009 20:06:25   
sheri
drage moje, koje se trebate poroditi, mislite samo da idete da rodite. nista drugo ne mislite, vec samo kako cete ubrzo imaqti svoje sndjele blizu sebe, a kad vas pogledaju onim svojim okicama... ma planetu ce te moci pomjeriti. sretno vam svima, i samo hrabrouser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 686
16.9.2009 11:52:37   
Srculence
Evo i moje priče:
Termin mi je bio 06.09.09.,bolovi su me probudili 02.09.u 4h ujutro.Nisu bili tako jaki i nisu imali nikakakv ritam,tako da sam odlučila da se vratim u krevet.Međutim neki mi đavo nije dao mira pa sam ustala i otišla u wc i tamo vidjela  da sam prokrvarila.
Probudila sam muža i rekla da me vodi u bolnicu.Bila sam sva isprepadana.Muž je rekao da je možda bolje da ih prvo nazovem.Tko sam i uradila.Nazvala sam Opću bolnicu i rekli su mi da tosve može da sačeka do ujutro i da se ujutro javim na ctg i pregled.
Jedva sam dočekala jutro.Bolovi su bili skoro prestali.
Ujutro me pregledao Dr.Bećiragić i rekao da nisam se ni počela otvarati i da dođem u bolnicu tek kada kontrakcije budu na 10 min.i treba da traju 20-tak sekundi.
Taj cijeli dan sam imala bolove ali uopšte nisu imali taj ritam već možda svakih pola sata,pa svakih 20 minuta.Navečer oko 22 h počeli su da bivaju ustaljeniji i bili su na svakih 10 min.Tad me uhvatila panika i neki strah...Muž je htio da idemo u bolnicu ali ja sada nisam htjela:-))).Nekako me je uspio nagovoriti i kada smo došli pregledao me Dr.Nakaš i bila sam otvorena 1 cm.Rekao je mužu i mom bratu da ću da ostanem ali da bi porod mogao da bude tek ujutro oko 10 h.
Cijelu tu noć u bolnici nisam spavala.Hodala sam po sobi i mjerila vrijeme između kontrakcija.Negdje pred jutro su bile na svakih 6 ili 7 min.
Kada je ujutro došao Dr.Nakaš da me pregleda i dalje sam bila otvorena jedan prst.Bila sam nekako razočarana.
Cijeli taj dan kontrakcije su bile na 5 i 7 min.ali ja se i dalje nisam otvarala:-(((.
Žene su dolazile i porađale se a ja sam čekala....
Kada je došla noć kontrakcije su postale jače i tu cijelu noć su bile na 5 a pred jutro na 3 minute.
Kada sam ujutro bila pregledana bila sam otvorena 5 cm.Iako me je bolilo sve jače i jače bila sam sretna.
Negdje oko 10 sati bolovi su bili nepodnošljivi ali sam nekako uspijevala da ih predišem....Već oko 11 sati dernek je počeo.Imala sam osjećaj da nema ni minute odmora.Kada je babica došla da me pregleda bila sam otvorena 8 cm.Bolovi su idalje bili jaki oko 12 sati su mepregledali ponovo i nisam se makla od 8 cm.Ludila sam i svaki čas dozivala doktora i babice.Na kraju je došla babica i rekla mi da dr.Gutić hoće da me pregleda.Kda me pregledala rekla je da je glavica visoko i još nešto na latinskom što nisam razumjela.
Pitala me bi li voljela da se istuširam i da popijem čaj.Rekla sam da bi.Babica me odvela do kupatila u drugoj sobi i ja sam onako izmorena uspjela nekako da se istuširam.Kada sam izašla iz kupatila sve su moje stvari bile prebačene u tu sobu.Bila sam sama u sobi.Ležala sam na krevetu pod bolovimai i dalje dozivala babice i doktore.Nisam imala snage u rukamani da držim onaj krug od CTG-a.
Nakon nekog vremena došlaje sestrica i uključila mi Drip.Jaukala sam i molila ih da mi isključe Drip jer su bolovi bili jaki.Ne znam više ni koliko je sati bilo kada je došao Dr.Bećiragić pregledao me i rekao da će morati da uradi carski rez jer sam i dalje i poslije dripa bila otvorena 8 cm.Rekao je da se glevica ne spušta i da je rodni kanal preuzak da bi bebina glava mogla da prođe.
Meni više ništa nije bilo bitno.Pitala sam ga samo kad ću spavati...
Uradili su carski rez i mali mamin princ Dino se rodio u 15 i 50 h.Međutim ja sam bila tako izmorena da sam se iz nerkoze probudila tek u 21h.U sobi su bile neke dvije babice i ja sam im odmah tražila da mi donesu bebu.:-)))Rekle su da je beba ok. 54 cm dug i 3700 težak.Kada sa ga ugledala bio je to najljepši trenutak u mom cijelom životu.Gledao me svojim krupnim okicama:-)))!!!Bila sam sretna kao nikad do tad.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 687
16.9.2009 12:41:41   
Anoniman
Noor, Niobe, Sheri, cetitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Noor)
  Neposredna veza do poruke: 688
16.9.2009 12:46:29   
_melina_
user posted image    user posted image    user posted image    cestitam Srculence   user posted image   user posted image   user posted image

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 689
16.9.2009 12:51:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: _melina_

user posted image    user posted image    user posted image    cestitam Srculence   user posted image   user posted image   user posted image

i jauser posted image

(odgovor članu _melina_)
  Neposredna veza do poruke: 690
16.9.2009 13:45:25   
pocahontas
user posted image user posted image bravo srculence, ti se bas napati,ali eto vrijedilo je user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 691
16.9.2009 13:59:41   
emma.L
Srculence, ti si heroj user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 692
16.9.2009 15:24:34   
acudesa
Moja srculence porod cio ti je gotovo identičan mome
(od bolova, neritmičnosti, carskog, ... do dovikivanja babicauser posted image )

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 693
16.9.2009 15:33:50   
sweet BaBy
IZVORNA PORUKA: _melina_

i od mene cestitke.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 694
16.9.2009 16:18:09   
kasper
Evo da i ja napisem svoju pricu :

termin mi je bio 24.08 i prosao kukala sam ovdje na rr da se svima nesto desava samo meni nista
23 posle podne pocne mi curiti nekakva sluz,24nastavlj a i plodna voda polako pocela da curka,
nazovem bolnicu kazu dodji 25 ujutru pa ce doktor posle pregleda reci sta ces.
Tako je i bilo ja na pregled,otvorena prst ipo plodna curi ostajem u bolnici.
Citav taj dan sam bila na odjelu,bolovi svakih 10min jako slabi,dan nikad proci,ctg stalno prikljucen nist se ne desava.
U 7uvece doktor me pregleda i kaze ides u radjonu,ja sva sretnauser posted image .
U 8 sam vec bila na krevetu pored mene jos jedna porodilja,ukljucili nam drip i babice nestale.
Sati i minuti su mi bili ko godine,bolovi uvijek isto svakih 10 min a ja se neotvaram,pojacavaju i drip...
i tako ja ispratim skoro 8 porodilja tu vece,mislim da sam ih toliko nabrojala..
Lezala sam i ludila,cekala ,naidje babica i kaze NECES TI JOS,joj boze samo da krene neko desavanje.
I tako  ja do 4 ujutru lezim,predisem bol svakih 10 min i cekam novi...
Oko 4 dok me pregleda kaze 8 prst napokon,probiju vodenjak i onda krecu sve cesci i jaci bolovi,uf ja sva sretnaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image
u pola 5 vec sam pocela smarati babice da me poradjaju jer sam osjetila napone od bebe,kazem im ispasce mi dijete a nema ko da ga docekauser posted image ,a one meni  nece to tAko lako ici kao sto ti mislisuser posted image
Međutim,jedna mlada babica dodje do mene objasni mi kako da guram i napinjem,bez vristanja galame i plakanja i sve ce biti OK
Tak je i bilo ,rodila sam svog pisonju iz drugog napona u 20do5
3450tezak, 54 dugacak ,place on placem ja
a babice mi cestitaju,odlican porod za primjeruser posted image .
Mislila sam sad je sve gotovo rodila sam svoju bebu nema vise sta,nije bilo nista strasno kad ono ...
sivanje user posted image
Zene moje ,doktorica me sila 45min,ja sam je molila da prekine
,rodila bi jos 100 beba samo da
taj pakao ne prolazim,nisam puno ispucala niti su me oni rezali,samo dje god ona napravi sav tu mi koza pukne ,.namucila se ja namucila ona,krvi sam puno izgubila bas na sivanju,pa sa infuziju primalauser posted image

Ali opet i to saam brzo zaboravila kad su mi donijeli mog ĐorĐa,na prvi podojuser posted image user posted image

Eto svim bi pozelila takav porod a da naravno samo bolje sivanjeuser posted image

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 695
16.9.2009 16:41:46   
nanika
Kasper cestitam!!!!!user posted image user posted image user posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 696
16.9.2009 16:43:26   
kasper
hvala ti nanikauser posted image

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 697
16.9.2009 16:51:58   
Mya_81 RR
Kasper, čestitamo user posted image user posted image user posted image user posted image

Svaka čast!!!!

user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 698
16.9.2009 17:03:05   
željana
kasper čestitke i od mene i molim te da se javiš na temu porodilište u banja luci ako se ne varam tamo si se porodila jer ću se ija tamo porađati pa me sve zanima

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 699
16.9.2009 17:04:39   
kasper
da željna tamo sam se porađala
javi cu se na tu temu pa me pitaj sve sto te interesujeuser posted image

(odgovor članu željana)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *