|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
3.9.2009 14:40:37   
neki
IZVORNA PORUKA: Nunu 08

sweet BaBy, super si prosla, bravo i rodila si moju imenjakinjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Potpisujem....user posted image user posted image user posted image ...i ja sam Aida

Sto nas ima,masallahuser posted image user posted image

(odgovor članu Nunu 08)
Neposredna veza do poruke: 651
7.9.2009 21:40:16   
Noor
I ja sam tokom trudnoce uzivala citajuci vase porodjajne price, pa sa zadovoljstvom donosim i moju.
Termin mi je bio 09.09. i cijelu trudnocu sam bila bas aktivna. Tako i kad sam usla u 9. mjesec iako mi je dr savjetovao mirovanje. 15.08. sam krenula da gledam film na SFF i maltene pred samim ulazom osjetila sam da me nesto obliva, kao da nekontrolisano mokrim. Oho, rekoh sebi, evo ga, izgleda da je krenulo. Nazovem muza da spremi sve potrebno i ja put bolnice. Vozio me rodjak i bas smo se bili iznervirali jer prvo na kapiji cuvar nije htio da ga pusti da prodje autom, uz pitanje meni "pa sta ce ti on"???? Cuj sta ce mi??? Onda smo usli na glavni ulaz (Vojne bolnice) i na prijemnom pise "Na hitnoj sam". Znaci nigdje nikoga, u zivotu nisam sablasniju zgradu vidjela. Onda smo mi basali po bolnici trazeci porodjajno dok nismo nabasali na neku sestru koja nas je uputila. Konacno, porodjajno. Primio me dr. Puzic, pregledao, vodenjak samo napukao, otvorena dva prsta i predlozio mi je da ostanem kako bi pratili moje stanje. Ja sam molila da idem kuci i cekam bolove, ali on je insistirao da je ostanak za moje dobro. I ostala sam, u onoj sobi sa najvise kreveta a bez wc-a. U onoj do vrata gdje cujete svakog ko udje i izadje, a isto tako dobro cujete bolne krike iz ostalih soba, i porodjaj svaki ispratite jer se vrata nikad ne zatvaraju, a kako idete u wc na hodniku obavezno morate proci pored porodjajne sale. Znaci, pocelo mi je veselo. user posted image A bolova nigdje, samo curi iz mene. Sutradan ista prica, malo su bolovi ko poceli, ali nista strasno. Kako sam se naslusala svega, mislim na porodjajne muke, od moje hrabrosti s kojom sam dosla nije ostalo nista i muzu sam rekla da cu ja traziri epiduralnu, nema sanse da ja to prezivljavam. Ja sam mislila dodjes u bolnicu, imas bolove i porodis se sad pa sad, a ono sto sam vidjela jeste da zene vriste cijeli dan i onda se nekad porode. Meni su u medjuvremenu ko poceli neki bolovi ali nisu jaki i neredovni. Cak sam uspjela i odspavati uz vrisku zena na koju sam se u medjuvremenu navikla. user posted image Dobra stvar je sto sam se uz te takve nikakve bolove ja uredno otvarala i u ponedeljak 17.08. ujuto bila sam otvorena 7 prstiju i dr. Puzic odluci da mi probije vodenjak. To je bilo oko 9 ujutro, onda su krenuli bolovi, ali ja sam bila u nekom stanju izmedju sna i jave, kao da bih zaspala svakog casa a ne mogu zbog bolova koji usput receno i nisu bili nesto strasni. Bolilo me kao jaca menstruacija, a kako sam bila u nekom bunilu onda mi se izgleda i culo sluha malo poostrilo user posted image pa sam cula svaku vibraciju mobitela u sobi, svako cvrkutanje onog zvona na vratima i onaj zvuk otvaranja vrata, ma cinilo mi se da se cijelo sarajevo tad izredalo na onom ulazu. user posted image ja sam se sklupcala na krevetu jer mi je taj polozaj najvise odgovarao i dahtala sam ko luda i kad imam napon i kad nemam. Samo sam sebi govorila da necu da jaucem i da je svaki napon korak blize mojoj bebici. Oko 11 sati govori meni cimerka "hoces da ti zovem dr"? "Ma jok, nece ovo jos" rekoh ja njoj sjetivsi se da se ona poradjala cijeli dan. Ja sam sve cekala one ludjacke bolove od kojih bih trebala da vristim ko luda, da se bacam po krevetu i da zovem doktora i molim ga da nesto uradi da se porodim. U tom dolazi Puzic, pregleda me i kaze krenulo je, idemo u salu, sad ces ti to zacas i izasao da zovne MM da prisustvuje porodu. Sreca pa je muz ipak ostao u blizini jer sam mu ja rekla da nece porod tako brzo. I odoh ja u salu, a sve ko da se nekom drugom desava. Znam da sam sebi govorila da moram biti pribrana i da saradjujem sa babicom, slusam sve sto mi kaze. I zaista sam bila dobra. jedino sam cijelo vrijeme zmirila jer inace ne volim ginekoloske ordinacije, tako da nemam pojma kako izgleda porod. user posted image Sebi sam zadala zadatak da tiskam i tiskam. Doktor je bio super, babica takodjer, imala sam stvarno srecu da me potrefi tako dobar tim. Babica se zove Zema i puno mi je pomogla, hrabrila me, razgovarala sa mnom, doktor isto tako, zezali smo se i samo sam cula plac bebe. Tad sam tek otvorila oci i vidjela malo, crno, kosato stvorenje. Moram priznati da me tek sad oblije njeznost kad se sjetim toga. Tad bas i nisam bila svjesna da sam se to JA porodila i da je TO dijete moje. Kad su mi je stavili na prsa ja sam bila sva zbunjena. MM isto. Tek sam se rashavizala kad je dr poceo da me sije. E to je bolilo ko nista. Radije bih se jos 5 puta porodila samo da me ne sije. Ali preguralo se i to, poslije na noge lagane i pravac soba. Sutradan kuci i evo nas, privikavamo se jedna na drugu, otkrivamo svaki dan nesto novo. Porod je zaista jedinstveno iskustvo, viese velicanstveno nego bolno, i iskreno, jedva cekam da se u to upustim ponovo. Ovog puta otvorenih ociju. user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 652
7.9.2009 21:50:41   
pocahontas
Noor user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 653
7.9.2009 21:57:59   
škorpija
joj noor tek sad si me ti podsjetila na ono odvratno cvrkutavo zvono u opštojuser posted image , to sam bila potpuno zaboravila
čestitam na bebiciuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 654
7.9.2009 22:04:02   
Amrino
user posted image user posted image user posted image
Bravo Nooor- da je i meni tako...user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 655
8.9.2009 9:18:26   
M kao Mama
Svaka čast, ako akobogda opet nekada budem trudna, i kada krene porod misliću na tebe noor-a i na tvoj porod, a što se tiće poroda, i ja sam bila u nekom bunilu, kada sam prepričavala porođajnu priču i dan danas kada je prepričavam isto kao da pričam nečiju drugu priču, imala sam dugo bolove, jako dugo, ali porod ko porod je prošao veoma brzo, i ja sam bila okupirana svojim Harisom kojem je bilo loše i samo sam mislila još mi treba da se obaljesti u sali, da me bruka, hahahahahaah. A kada su mi stavili Lalu na grudi, pitala sam koliko je teška ova mala i gdje joj je ta silna kosa (bila sam ogromna i imala sam nenormalnu kiselinu, tako da smo mislili da će se roditi sa kosom do pola leđa), a porodila sam se inače malo ranije, ali hvala Bogu opet je sve dobro prošlo.

Inače, ovo mi je jedna od najdražih tema

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 656
8.9.2009 10:22:07   
Suzana
Oduševljena sam Noor! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 657
8.9.2009 13:59:16   
Noor
Hvala drage moje! Samo sam htjela ohrabriti buduce mame da vide da porod nije strasan i da nema cega da se boje. Ja sam se uvjerila da je sve u glavi, cijelu trudnocu sam bila ubijedjena da porod ne moze biti tako strasan, nisam se opterecivala brigama, i na kraju je zaista sve proslo i bolje nego sto sam se nadala. Svim buducim mamama zelim lagan porod i da bez po muke ugledaju svoje user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 658
8.9.2009 14:07:49   
idana_85
sweetBaBy, tvoja je prica skoro kao i moja, samo sto ja nisam odgurnula doktora i sto je krace trajalo.
Al sto joj bona dade ime Aida...ja bih svoje rado promijenila :(

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Nunu 08)
Neposredna veza do poruke: 659
9.9.2009 7:07:59   
Lalana
Noor, predivna ohrabrujuca prica, kada citam cini mi se da bih sada direkt u salu user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 660
9.9.2009 8:03:49   
Nunichi
Stvarno lijepa prica Noor... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 661
9.9.2009 10:07:20   
Niobe
Eh evo napokon da se nakanim..
Dakle, moja porodjajna prica pocinje par sati nakon ponoci 03.09.09., tacnije sat ili dva nakon chatanja s vama drage moje, gdje smo intenzivno razgovarale i diskutovale o porodjaju (koje li slucajnosti)

Elem, oko 3 sata pocne mene malo zigati, osjecaj kao pred menstruaciju...medjutim, to postade ujednaceno, recimo svakih 15 - 20 minuta..ne previse intenzivan bol, ali ipak prisutan..
Nakon sto sam otisla u wc po ko zna koji put, na toalet papiru primijetim sukrvicu..eh to je to, meni pravo drago, znam da ce Adrian brzo..
Probudim mamu, popijemo kafu..istusiram se, spremim neophodne stvari i sacekamo 8 sati da bismo otisli po uputnicu u Dom zdravlja.
U domu zdravlja nam rekose da ce me voziti hitna u porodiliste, ali u tom slucaju trebamo pricekati sestru koja bi isla s nama. Kada je sestra dosla, pregledala me i kaze otvorena 4 i po centa.
Ja se zacudila, jer prakticno me nista nije bolilo..
Nakon dolaska u porodiliste, prijema i pregleda, ja otvorena 7 centimetara.
Doktorica je rekla da mi se ukljuci drip i da ce to biti zacas gotovo. To je bilo u 8:30 ujutro.
NAkon sto su mi ukljucili drip i probili vodenjak, rekose mi da hodam sto vise, kako bih se brze otvorila.
Bolovi su postali intenzivniji, kako naidje bol, ja ga prehodam i predišem..medjutim, nikako da se otvorim do kraja..vec oko 11 sati me pocelo boljeti svakih minut, a pregledali su me svakih pet..svaki put su bili neki ''rubovi'' i cekali su da se to izravna. Također mi je rekla da sjednem na onu ogromnu pilates loptu pa da cupkam kako bi to brze islo..kada sam to uradila iz mene je pljusnulo bar 3 litre vode, bljak..meni pravo nezgodno, cak sam u tom trenutku trazila od babice krpu da to obrisem user posted image user posted image
Uglavnom, vec je blizu dva sata, mene boli jako jako, trudovi prestanu na momenat pa dolaze jos jaci..i pocne me napinjat da kakim..
Tacno u dva legnem na stol..pregledaju me i kazu da je to to..da tiskam na sljedeci napon. dodje napon, ja se poceh natezat...vidim nista, a osjecam da ce mi mozak puknut..prestade trud, doktorica pogleda u mene, ja crvena ko paprika, oci samo sto nisu ispale..Kaze ona..nemoj se natezat u glavu, nategni se ko da se hoces dobro posrat user posted image ja se onako preznojena odvalim smijat, u to krene bol, ja se iz sve snage nategnem, a Adrian ispade u jednom potezu. Posto sam ga tako naglo izbacila, pukla sam sa dvije strane, plus sto su me rezali.
Uglavnom, beba je izasla i suti..suti i suti, ja cekam plac, on suti..pogledam ja dole, njemu pupcana vrpca triput omotana oko vratauser posted image
Majko moja, koja muka..ne bih tih minut ponovo prozivila nego deset porodjaja.
Napokon je proplakao..a ja odahnula..niko sretniji od mene..Kako je samo bio lijep..i kako sam samo plakala. Caroban osjecaj, neizmjerna sreca!!
Cujem kako doktorica govori da odavno nije imala hrabriju rodilju, rijetko se desava da neko ne pusti glasa na porodu..ja se smijem i placem, toliko sam opustena i sretna..
Šivanje..uh..imam 30 konaca. To je bilo malo bolno, šili su me 40 minuta. Al vrijedilo je..i vise od toga. user posted image

Par sati nakon poroda, dobila sam bebu..i bio je samnom sve do samog izlaska iz bolnice..i sad je pored mene dok ovo pisem.user posted image

Sunce me je obasjalo, moja sretna zvjezdica je zasjala.. Zelim da svaka zena na svijetu osjeti radost rodjenja svog djeteta.

P.S. Velika pusa za Remzy

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 662
9.9.2009 10:10:23   
emma.L
user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo Niobe!!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 663
9.9.2009 10:11:12   
chuci
svaka ti čast na hrabrosti

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 664
9.9.2009 10:12:38   
Apotekarka
O pa draga cestitamo na porodu gotov ti identican kao moj...lak porod sivanje urnebes mene su 30 min usivali...ali nek su bebaci dobro...hvala Bogu...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 665
9.9.2009 10:16:21   
seka87
bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 666
9.9.2009 10:37:48   
Anoniman
Kad čitam ove priče kao da se ponovo porađam, et Niobe vidiš da nije strašno, izgura se...čestitam još jednom.

(odgovor članu seka87)
  Neposredna veza do poruke: 667
9.9.2009 10:56:48   
Anoniman
Super Niobe, drago mi je da se nisi puno namučila! Čestitam još jednom i ljubi Adriana (krasno ime user posted image ).

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 668
9.9.2009 11:03:32   
salmy
Super Noor bas si me ohrabrila.............svaka ti castuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 669
9.9.2009 11:06:44   
salmy
Svaka cast ..............takodje za Niobeuser posted image user posted image

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 670
11.9.2009 16:11:45   
milenium
user posted image za noor
user posted image niobe!!!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 671
11.9.2009 16:28:47   
Azure
Svaka cast noor i niobe!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam svoju porodjajnu pricu davno ispricala. Sjecam se da sam se porodila bez problema ida su sestrice komentarisale da odavno nisu vidjeli tako veselu trudnicu. Na stolu sam se salila dok nije doslo i prislo. Tad nisam ni vristala. Svu sam snagu usmjerila na tiskanje. Ali kadjeam vristala i to toliko da se zenama krv ledila u zilama je bilo kad su me sili. Posteljici je trebalo dvadesetak minuta da ispadne i zato je pored tri lokalne mene sivenje boljelo. Jos sam puno iskrvarila. Zena (mladja) koja je dosla da se porodi dok sam jos lezala na stolu kaze samo sto nije unesvijest pala kad je vidjela koliko je krvi i kakvi su krici. Molila sam dr. da me vise ne sije. 10 konaca ali vala zeznutih. Tu noc sam rekla da necu nikad vise to proci. A sada tri godine poslije kada cekam blizance i suocena sam sa situacijom da cu se 99 posto poroditi na carski molim Boga da se opet porodim prirodno. Neka mi bog da porod kao sto je bio prvi samo da sivenje ne bude tako strasno. user posted image

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 672
11.9.2009 16:31:03   
_melina_
IZVORNA PORUKA: Azure

Svaka cast noor i niobe!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam svoju porodjajnu pricu davno ispricala. Sjecam se da sam se porodila bez problema ida su sestrice komentarisale da odavno nisu vidjeli tako veselu trudnicu. Na stolu sam se salila dok nije doslo i prislo. Tad nisam ni vristala. Svu sam snagu usmjerila na tiskanje. Ali kadjeam vristala i to toliko da se zenama krv ledila u zilama je bilo kad su me sili. Posteljici je trebalo dvadesetak minuta da ispadne i zato je pored tri lokalne mene sivenje boljelo. Jos sam puno iskrvarila. Zena (mladja) koja je dosla da se porodi dok sam jos lezala na stolu kaze samo sto nije unesvijest pala kad je vidjela koliko je krvi i kakvi su krici. Molila sam dr. da me vise ne sije. 10 konaca ali vala zeznutih. Tu noc sam rekla da necu nikad vise to proci. A sada tri godine poslije kada cekam blizance i suocena sam sa situacijom da cu se 99 posto poroditi na carski molim Boga da se opet porodim prirodno. Neka mi bog da porod kao sto je bio prvi samo da sivenje ne bude tako strasno. user posted image

ja se uskoro trebam poroditi i tako me je strah ušivanja da mi se krv ledi kad se sjetim

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 673
11.9.2009 21:59:20   
Noor
Melina, ne treba te biti strah sivanja, nije to toliko strasno vec je nama valjda dosta svega i samo bi da se vratimo u krevet jer smo izgurale najgore i donijele na svijet nase user posted image , pa nam onda sivanje dodje kao smrtna kazna. Ima cura koje niti puknu niti ih rezu, pa ih onda i ne siju, tako da razmisljaj da ce i tebi tako biti, lakse je, vjeruj mi! Sretno!
Sretno Azure i da sto prije ugledas svoje male tackice. I naravno, da porod prodje sto laganije!

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 674
11.9.2009 22:04:28   
sheri
eeeeevo i mene napokon. dobro nisam cekala da Nora krene u skolu pa da napisem svoju pricuuser posted image . naime, termin je bio 21.06.2009. nedjelja. mene su prve kontrakcije pocele loviti u subotu 20:40h, kad sam sjela da gledam film. i isle su na svakih 40 min. ja sam to sve coolirala, boljelo je , ali sam svaki put ustajala i hodala i bilo mi je lakse. fakat nisam mogla vjerovati da je krenulo. i tako otisla sam u noc, zaspala i budile me kontrakcije svakih pola sata. to se nastavilo i ujutro, u nedjelju, i pocele su se pojavljivati u kracim razmacima. najduze su se zadrzale one na svakih 20 min. ja nisam htječla u bolnicu ni pod razno, sve dok ne budu na 5 min. mm me molio bukvalno, ali ne, ja nisam htjela. oko pola 3 sam njega zamolila da idemo u setnju, a njemu user posted image user posted image user posted image user posted image faca. krenuli smo, ali sam pred zgradom osjetila tako jak bol, pa sam odlucila da ipak ne idem setati, nego da se provozamo baruser posted image user posted image user posted image , i odem ja na palacinke(inace ne jedem palacinke, ali te su bile praaavo dobre). i dok sam jela pojavila se najjaca bol, i onda kad sam dosla kuci krenulo je na svakih 10 min. mm me jedva nagovorio da krenemo u bolnicu, pomogao mi da se spremim , i krenuli smo oko pola 5. nisam mu dala da autom ulazimo u krug bolnice, vec da prosetam od kapije do gore. i tako je bilo. dosli gore, pozvonili i naravno nigdje nikog. nako 15 naisla je sestra i pitala sdta trebam i ja joj objasnoim sta je i kako je. ona me odvede u prijemnu, pozove doktora, on kaze 6 cm otvorena da me spremi ra radjaonu. i tako ja i ona se raspricale, sve ja polako. krenem u radjaonu, i kaze ona mm da cu ja biti do 8 gotova. udjem tamo, legnem na sto u pola 6, i kontam kad li cu ja izaci odavdje. ali u 10 do 6 mi ukljuce drip, otvorena 8 cm, i u 6 mi kazu da pocinjemo. ja nista ne kontam, alč hajd eto kad oni kazu valjda je tako. i ja 3 puta napnem, i  u 6 i 10 izadje moja cupava curica. user posted image .
definitivno, najljepsi osjecaj do tada.
sestra mi kaze da zovem mm da nas izvede da nas vidi, ja sva zbunjena zovem njega i katem mu da se popne, kad on gore konta da sam nesto zaborvila. kad mu je sestra pokazala curicu, on sav u soku.user posted image user posted image user posted image
super osjecaj , drage moje.
usivanje jest boljelo, i kontakcije, ali sve je to nebitno u poredjenju sa malim cvjeticem maminim.
svoj porod bih pozeljela svakome.
i zelim svima tako lagan porod!user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *