|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pocetnica u dohrani!
29.6.2009 13:11:45   
Anoniman
Evo da se i mi javimo na ovu temu počeli smo jesti čvrstu hranu imamo 5,5 mjeseci. Počeli smo sa kuhanom jabukom, malenom se sviđa,ali  malo mu bude. Nešto me strah sad puno mu davati. Da li je dovoljna četvrtina jabuke? Negdje piše kad beba okrene glavu tad je sita, ovaj moj ne okreće samo bi da jedeuser posted image .
Probali smo još kuhanu krušku, tikvicu, mrkvu, sokić od kruške (voda gdje se kuhala kruška). I sve mu se to sviđa
A ne sviđa mu se banana i čaj od komorača...

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 251
11.8.2009 12:30:46   
Anoniman
Mi počeli sa dohranom 5.8. (sa 6 mj. i 6 dana)
Prvo smo papali rižolino, pa mrkvicu, a danas smo probali i tikvicu i sve nam se sviđa.

user posted image Papamo k'o veeeeeeliki jednu do dvije supene kašike : )user posted image
user posted image Pjava sam poguzijauser posted image

< Poruku je uredio pingpong -- 11.8.2009 12:31:12 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 252
11.8.2009 23:28:03   
Sonja
adin ima nepuna 3,5mj. i pocela sam mu davati sokice pomalo...od jabuke, breskve mrkve
popije oko 50-60ml. i ne bas svaki dan
i bas voli
pije i caj od kamilice i komoraca(al ne voli komorac bas nesto:)

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 253
11.8.2009 23:34:28   
veeseelaa
meni moja kći ne da jesti već mjesec dana, ja je držim u krilu a ona uzme moju ruku i prinosi je ustima, hoće dijete da jede, eto sad joj je 7 mjeseci
još uvijek je glavni aptamil i hypovi sokići i kašike
a jela je i po malko banane, nektarine, jabuke, mrkvu, supu, pavlaku, piteuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 254
12.8.2009 6:37:13   
Anushka
e mi smo probali skoro sve, polako ali sigurno dogurali smo skoro do kraja probavanja. Ostale su nam jagode, kivi, limun, kikiriki isl kad napuni godinu dana. Doduse, bjelance je probao u tikvenjaci u jako malim kolicinama, ali sve bilo OK tako da se broji da je i to probao. I jos uvijek ne voli puru!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 255
12.8.2009 8:56:31   
Anoniman
Ja svoju malenu nikako da prevarim da popije malo vode. Nekad joj dam malo na kašiku, ali to su dva-tri gutljaja i već se buni. Danas ću joj probati dati mlijeko u onoj čaši sa kljunom (umjesto u flašici) ne bi li se malo navikla i na tu čašu, pa onda iz nje pila i vodu i sokiće.

(odgovor članu Anushka)
  Neposredna veza do poruke: 256
12.8.2009 9:14:52   
emma.L
Ako uspijete, pingpong, reci mi što da radim. Damo 17 KM za njenu čašu i ona prestane skroz piti user posted image . Kao to je najbolji prijelaz na normalnu čašu, ali ova nakon što smo pokušali, nije htjela ni svoju flašicu s dudom par dana. Spakovala sam je, pa ćemo pokušati ponovo. Do tada joj ponekad dajem iz male šoljice, ali zaista se ne može još uvijek fino napiti tako, to su samo mali gutljaji. A ovo bi mi bilo idealno jer bi mogla sama piti, a ne bi prosipala okolo zbog onog mehanizma koji obično imaju te čaše.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 257
12.8.2009 9:33:15   
Anoniman
Moja je malena pravooo sretna kad ugleda svoju flašicu (mlatara i rukama i nogama). Sa čašom se dosad samo igrala (davala sam joj je samo da se igra i polako navikava da je drži) i nije znala da treba povući da bi se napila. Nekad joj sklonim onaj zaštitni čep, pa joj nekoliko kapi vode uđe u usta, a ona sva izbezumljena...
Probat ću danas to sa mlijekom... nadam se da će upaliti, jer je poguzijauser posted image

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 258
12.8.2009 12:05:13   
Anoniman
Ništa od čaše!!!user posted image Još joj nakapala malo mlijeka u usta, da zna da je mlijeko u čaši... ma, ni da povuče.
Prespem mlijeko u flašicu, popije bez problema i pojede punu kašiku mrkvice i tikvice...
POGUZIJAuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 259
19.8.2009 16:59:13   
Dinkica
Cao mamice,

evo i mene na ovoj temi i pravo sam ljuta na svog malog peru zderu. Prije 10tak dana smo poceli sa dohranom i kako smo bili na moru morali smo sehzadovoljiti HIPPovim kasicama od mrkve i jabuke, sve ij je redovno jela po jednu na dan umjesto flasice mlijeka. Sad kad smo dosli kuci hocu da se potrudim i da joj skuham domacu kasicu, jedan dan sam pravila samo mrkvu, drugi mrkvu i krompir, treci tikvicu i palentu, pa jedan dan jabuku iskuham i sve to obavezno izblendiram, bude fino kasasto kao i one iz teglice al gospodjica nece, pravi face, stisne usta i vise zavrsi na bradi, hranilici i tako... a ja sve govrim, Adna mama je ljuta, Adna nije fer, Adna sad ce mama plakati. Za ovo bas treba strpljenja, znam ja da ove domace kasice za pocetnike nisu bas nesto ukusne, ni slatke ni slane bas su beze al one HIPP popapa a ove moje pola supene kasike i to je to. Razmisljala sam kad bi ubacivala rizine pahuljice u kasice mozda bi bile ukusnije, moramo sve probati dok se ne ustelimo. Ne znam ni d ali d ajoj uvodim dva obroka kad ni ovaj jedan ne jede kako treba. Skontala sam da je krompir sa mrkvom najvise pojela al nije poenta da jede samo jedno...Vidjecemo valjda cemo se usteliti...

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 260
19.8.2009 17:26:09   
Anoniman
Ja sam počela kuhati malenoj hranu u kuhalu na paru... hrana je mnoooogo ukusnija nego kad je kuham u vodi. Doduše, moja malena sve popapa.
Pitanje za iskusne:
1. Počeli smo sa dohranom prije 15 dana. Moja bebana voli baš sve što joj spremim. Da li je previše za nju ako pojede tri supene kašike guste hrane? Ona to može, voli, ja je uopće ne tjeram... čak plače kad pojede sve (mogla bi jošuser posted image ).
2. Od jučer sam joj prestala davati mlijeko odmah nakon gustog obroka (tek neka dva sata kasnije, kad opet ogladni) - jesam li prerano zamijenila jedan mliječni obrok gustom hranom?
3. Kad trebam uvesti i drugi nemliječni obrok?

Unaprijed hvala

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 261
20.8.2009 8:39:48   
dana3
IZVORNA PORUKA: Dinkica

Cao mamice,

evo i mene na ovoj temi i pravo sam ljuta na svog malog peru zderu. Prije 10tak dana smo poceli sa dohranom i kako smo bili na moru morali smo sehzadovoljiti HIPPovim kasicama od mrkve i jabuke, sve ij je redovno jela po jednu na dan umjesto flasice mlijeka. Sad kad smo dosli kuci hocu da se potrudim i da joj skuham domacu kasicu, jedan dan sam pravila samo mrkvu, drugi mrkvu i krompir, treci tikvicu i palentu, pa jedan dan jabuku iskuham i sve to obavezno izblendiram, bude fino kasasto kao i one iz teglice al gospodjica nece, pravi face, stisne usta i vise zavrsi na bradi, hranilici i tako... a ja sve govrim, Adna mama je ljuta, Adna nije fer, Adna sad ce mama plakati. Za ovo bas treba strpljenja, znam ja da ove domace kasice za pocetnike nisu bas nesto ukusne, ni slatke ni slane bas su beze al one HIPP popapa a ove moje pola supene kasike i to je to. Razmisljala sam kad bi ubacivala rizine pahuljice u kasice mozda bi bile ukusnije, moramo sve probati dok se ne ustelimo. Ne znam ni d ali d ajoj uvodim dva obroka kad ni ovaj jedan ne jede kako treba. Skontala sam da je krompir sa mrkvom najvise pojela al nije poenta da jede samo jedno...Vidjecemo valjda cemo se usteliti...

Sto se tice gotovih kasica-hipp, nestle i druge,na teglici pise npr.mrkva i krompir ali u sastavu ima i luka i jos nekog povrca,znaci nije samo to sto pise.moj sin ih nece.samo je jednu jeo i to piletina sa krompirom i kukuruzom.tako sam i kod kuce napravila a on ni da pomirise.probam ,okus se malo razlikuje i pitala se zasto.kad sam malo bolje procitala pisalo je da ima i luka.od tada obavezno dodajem crveni luk u domace kasice i bolje ide.Ovo je moje islustvo pa probaj i vidi da li ce upaliti!Sretno

< Poruku je uredio dana3 -- 20.8.2009 8:41:18 >

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 262
20.8.2009 9:11:57   
emma.L
Dinkica, isti problem sam imala user posted image . Htjela je samo te Hipp i to brokoli i šljiva... i to je to. Teško je išlo, ali sam se trudila i svaki dan joj pravila ili slatko ili povrće ja, a drugi obrok davala joj te Hipp. Pa sam onda miješala recimo teleću juhu sa brokolijem od Hippa. Elem, nekako smo pregurali i sad nam te služe samo ako negdje idemo. Fino papa domaće sve, ali ja uvijek imam pokoji brokoli/riža za svaki slučaj, hehe, iako sad od toga nemamo ništa pošto je velika beba.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 263
20.8.2009 20:19:03   
Dinkica
dana3, emma.L hvala vam , znaci desvalo se i kod vasih bebica, bas mi nikako nije bilo jasno kako su moje kasice neukusne a stvarno jesu u odnosu na njihove pa cak i jabuka mi nije onoliko slatka kao njihova, al ne odustajem, danas sam joj kuhala tikvicu i mrkvu i bas se dugo kuha ( skoro 2 sata sam kuhala jednu mrkvu user posted image ) a jos nisam kupila pretis, stavrno cu morati i jela je danas malo bolje, evo sad sam joj dala malo hipp jabuka i kruska sa rizinim pahuljicima za laku noc da je nagradim sto je danas bila dobra user posted image .
Moram forsirati domace povrce da je navikavam na okuse jer prva sam ja kenjkava, ne volim ni tikvice ni paprike, patlidzane a sve je stavr navike.
Samo pretis lonac podhitno kupujem inace cu poluditi iskuhavajuci po jednu mrkvuuser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 264
20.8.2009 20:28:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dinkica

dana3, emma.L hvala vam , znaci desvalo se i kod vasih bebica, bas mi nikako nije bilo jasno kako su moje kasice neukusne a stvarno jesu u odnosu na njihove pa cak i jabuka mi nije onoliko slatka kao njihova, al ne odustajem, danas sam joj kuhala tikvicu i mrkvu i bas se dugo kuha ( skoro 2 sata sam kuhala jednu mrkvu

Zašto kuhaš toliko dugo??? Ja dok sam kuhala u vodi, izrezala bih mrkvu/tikvu (i sve drugo što sam joj kuhala) na manje komadiće i skuha se za najviše 30 min. Što manji komadići - kraće i vrijeme kuhanja!
No, moram opet: kuhanje na pari je zakon... a hrana je taaaako ukusna!!!

< Poruku je uredio pingpong -- 20.8.2009 20:29:20 >

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 265
20.8.2009 20:44:24   
Dinkica
pingpong vjeruj mi da sam i ja izrezla mrkvu po duzini na cetri i bas je bila tanka al jednostavno se dugo kuha, i stavim puno vode inace ispari kuhajuci, cak mi je jednom skoro zagorila jer je sva voda isparila, a tikvici treba manje nju ubacim pred kraj, ako mi se mrkva ne raskuha dobro ostanu komadici kad izblendiram....
Trebala bih i ja probati kuhanje na pari, al sad imam toliko drugih prioriteta da kupum pa akoBogda i kuhalo na paru ce doci na red. pusica za tebe i tvoju bebi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 266
20.8.2009 20:49:06   
Anushka
dinkice, isitni je na manje komadice, mozes je cak i izrendati, ja ne kuham duze od 15 minuta nista, i sve izmiksam bez problema u vodi u kojoj se kuhalo. Tikvici ne treba ni 5 minuta.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 267
20.8.2009 20:50:25   
neki
IZVORNA PORUKA: Anushka

dinkice, isitni je na manje komadice, mozes je cak i izrendati, ja ne kuham duze od 15 minuta nista, i sve izmiksam bez problema u vodi u kojoj se kuhalo. Tikvici ne treba ni 5 minuta.

I ja ovako radimuser posted image

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 268
20.8.2009 20:52:27   
Dinkica
E bas hvala za ideju rendanja to mi ni na kraj pameti, ma ljubim vas sve.......

IZVORNA PORUKA: Anushka

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 269
20.8.2009 20:57:51   
Anoniman
Anushka, svarno si legenda... nikad se ne bih sjetila rendanja!

Dinkice, i ja sam tako rasporedila kupovinu, svakog mjeseca samo ono što je nužno... pa je tako i došao red na kuhalo! : )

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 270
20.8.2009 21:01:37   
veeseelaa
ja sam se stalno pribojavala uvođenja čvrste hrane al samo izgleda to krene, beba da znakuser posted image
kad ja i mm večeramo malena pravo u nas gleda i vrišti ma moraš joj nešto dati sa stola, tako da pored hipo kašica ona s nama uzme i malo jajeta, krompira, ribe, riže, piteuser posted image  a danas malkice musake
naravno samo pazim da su mali komadići al ona jede ko velika, kad proguta zalogaj trči u hodalici prema nama i viče kuća se ori: nja nja, nja nja ili mmmammma

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 271
20.8.2009 21:06:46   
neki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Ajsuuser posted image user posted image user posted image I moj Said vristi dok mi jedemo,i ne prestaje dok ga ne nahranimo onim sto i mi jedemouser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 272
20.8.2009 21:09:22   
veeseelaa
djeca su zaista blagodat, bravo za našu dječicuuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 273
20.8.2009 21:14:14   
neki
Ja sam veceras oko 19h Saidu napravila griz i ubacila kasikicu obicnog kakaa(onog nezasladjenog) i dodala bananu,ma smazao sve,i rasplako se jer je htio josuser posted image user posted image user posted image Koristi li ijedna od vas ovaj kakao?

Neposredna veza do poruke: 274
20.8.2009 21:17:02   
Inayat
To je super sto ti beba voli da jede. Ja bih joj davala koliko hoce i ako pojede dovoljno vec sada bi joj zamijenila to sto jede za jedan mlijecni obrok.
Neko je spomenuo da bena jos nije jela kivi i jagode i da ceka se godina dana za to. Ovdje (USA) se kivi daje u 8 mj a jagode oko 9 mj Moja Meryem je vec oboje probala i kivi ne voli, a jagode da.

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *