Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam kao i ElmaB RR pocela od 4 mjeseca sa dohranom i u 6 mjesecu vec imala 2 cvrsta obroka. S tim sto je moja bebe oko 12h imala slani a oko 16h slatki (voce) obrok. Ja dosad nisam imala iskustva sa odbijanjem hrane...kod mene je obrnuti slucaj...njoj je uvijek malo i mene je strah da joj ne opteretim stomacic previse...
Ja sam kao i ElmaB RR pocela od 4 mjeseca sa dohranom i u 6 mjesecu vec imala 2 cvrsta obroka. S tim sto je moja bebe oko 12h imala slani a oko 16h slatki (voce) obrok. Ja dosad nisam imala iskustva sa odbijanjem hrane...kod mene je obrnuti slucaj...njoj je uvijek malo i mene je strah da joj ne opteretim stomacic previse...
Ista stvar i mi smo uvijek gladni..zao mi patiti bebu, ali u drugu ruku ne mogu je "sopati"...Nisam pametna!
Elma, ne znam sta bi ti rekla, mi jos nikada nismo okrenuli glavu, ni povratili...hvala Bogu....Ilustracije radi...obrok joj je u "covjecijem" dubokom tanjiru...i opet trazi jos....E sad kako masallah pojede po danu, navece nema obroka po 11-12 h, pa vjerovatno radi toga vise jede po danu.
Neka jede, masala!!!! Ne bi valjalo da je drugacije. Ja tu nista ne bih mjenjala, hvala Bogu pa hoce, zamisli da moramo skakutati oko njih da bi barem kasiku pojeli. Ja bih je pustila da jede koliko hoce!
Elma, ne znam sta bi ti rekla, mi jos nikada nismo okrenuli glavu, ni povratili...hvala Bogu....Ilustracije radi...obrok joj je u "covjecijem" dubokom tanjiru...i opet trazi jos....E sad kako masallah pojede po danu, navece nema obroka po 11-12 h, pa vjerovatno radi toga vise jede po danu.
Heh ista stvar...njene posudice postadose male pa mmi presli u duboke tanjire . S tim sto Sara jos nikad nije okrenula glavu da joj je dosta...ali se zna desiti da izbacuje visak ...pogotovo kad pije tecnosti nako obroka cvrste hrane uhhhh...Ne mogu da joj ne ponudim jer je zedna...ali kao sto kaze Elma...nek oni samo jedu lakse mi presvuci kad bljucne nego da je ganjam da pojede barem kasikicu
IZVORNA PORUKA: Daja_sa Heh ista stvar...njene posudice postadose male pa mmi presli u duboke tanjire . S tim sto Sara jos nikad nije okrenula glavu da joj je dosta...ali se zna desiti da izbacuje visak ...pogotovo kad pije tecnosti nako obroka cvrste hrane uhhhh...quote]
Slatka cica debelica, ljubni mi je jednom, gledala sam je neku noc na slikama, porasla je i medena je. Samo neka ona rucki Dajo!
daja i skvo necu vise citati vase postove, odmah pomislim kako moj maleni slabo jede . teta berta naravno da mozes dati teletinu, Mark je papa vec 20-tak dana i svidja mu se , a sto se tice pavlake ja jos nisam pocela sa mlijecnim proizvodima, planiram ovih dana...
Tweety, tek sad vidjeh tvoje pitanje. Ne znam ti za flašicu...
A što se tiče odbijanja slanog ( povrtnog ) obroka, sve je to u fazama. Zadnjih 2 mjeseca i Omar je zezao s povrćem, da bi ove sedmice jeo 2 tanjira za ručak . Možda da probaš zamijeniti obroke, oko 12- 13 h povrće i kasnije ( oko 16 h )voće?? Mada je njoj još rano za 2 obroka, sačekaj još malo, jer niste davno počeli.
Prince `05 Princess `08
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."
tweety, poslije flasice nekih pola sata do sat je bar meni bilo najbolje, kad se malo navikne i uhoda onda umjesto flasice, ali do tad je najbolje izmedju obroka, jer kad je gladna unervozi se i nema strpljenja jesti kasikom, jos novi okus, a odmah poslije flasice je sita pa ce vjerovatno zbog toga odbijati..
ma i mi smo prije mjesec ipo poceli uvoditi po kasikicu dvije novih okusa, a kao obrocic je u zadnjih 15tak dana ali opet neredovno. Sad kad je napunio 6 mjeseci i naviknuo se na kasiku, cim vidi kasiku i svoju zdjelu sav se ozari lutkica moja. ali ipak nekad hoce nekad nece. Jutros je prvi put probao plazmu i nije htio. pokusala poslije opet ali nece. ali je zato pojeo rizine pahuljice sa vocem sav sretan. polako ce i ona prihvatiti, sretno
ako beba nece slani obrok, treba ga ponuditi sa slatkastim povrcem dok se ne navikne. mislim da se bebe pocinju prvo hraniti s vocem, a zatim sa slatkastim povrcem.
od pocetka do danas flasica ide nesto prije 9 a prvi cvrsti oborok iza 11... al sve je to draga individualno...posmatraj svoje djete... i vidjeces zelje... ako das bas blizu flasice tada je beba sita pa ce odbijati....
mozda da pricekas jos dvije sedmice pa da pocnes sa laganom dohranom... al svakih 4-5 dana po jednu vrstu voca i povrca... ja sam pocinjala sa jabukom, pa kruskom, pa bananom, pa mrkvom a onda malo sve to mixas sa Nestle pahuljicama riza\kukuruz... pa onda karfiol, krompir, bundeva, tikvica... ti obroci ce nekad biti 3-4 kasicice , pa ce postepeno da se povecaju malo :) sve je individulano...
< Poruku je uredio Visnja RR -- 11.5.2009 22:30:11 >
Zene,mom Saidu ce za 7 dana puna 4mj. Masallah,narasto...Pa se nesto neckam da li da pocnem sa nekim kasicama,rizinim pahuljicama,ili mi je ipak prerano?Sta vi mislite?
najvaznije je da napreduje... ti znas da ja a niti jedna od nas nemamo pravo da ti kazemo pocni ili nemoj sa dohranom... ja sam Asju pocela dohranjivati sedam dana prije 6-og mjeseca...
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.