Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Alnatura Polenta...eto tako pise na kesici . Posto ni mi jos nismo uveli mlijecne proizvode ja je skuham u vodi pa onda kao sto Emina rece pustim mastu na volju . Meni su inace ovi Alnaturini proizvodi super tako da sam se odlucila za tu. I proso i prosene pahuljice uzimam u DM-u isto Alnatura proizvodi...
ja vise nikad necu reci "moje djete odlicno jede" ... stalno sam to govorila ali odkad se sat pomjerio ona uopste nece glavni (slani) obrok... pojede mozda 2 -3 kasike samo ako joj dam jogurt s tim... jel to neka faza ili ?! ... ne kontam...
ja vise nikad necu reci "moje djete odlicno jede" ... stalno sam to govorila ali odkad se sat pomjerio ona uopste nece glavni (slani) obrok... pojede mozda 2 -3 kasike samo ako joj dam jogurt s tim... jel to neka faza ili ?! ... ne kontam...
Visnja kada joj je slani obrok? Moja rodica je davala oko 11-12h slani, slatki popodne i kada joj je mala pocela brljati obrok ona samo zamijenila obroke i onda je papala....I moja jede prvo slani...oko 11h...kasnije cu ga pokusati malo pomjeriti...
E drage moje i kod mene nesto pocela zezati sa slanim obrokom jedva joj dam par kasika,ali zato slatki smaze ko velika,a to je na mamu ,tako da neznam ni ja sta da radim,reko da joj nije dosadilo povrce,a i kod mene ujutro jede slatki ,a poslijepodne slani pa neznam, i ja sam razmisljala da joj mozda zamijenim,sta vi mislite ,a kupili smo danas u dm alnaturinu palentu da probamo ,pozz...
ja sam kupovala Nestle... pahuljice riza\kukurz...najukusnije su... Ima ih u Konzumu .... znam da ima i u drugim prodavnicama al rijetko bas ova kombinacija...najcesce pojedinacno..
Evo i mi smo danas poceli s kasicama, odlucila sam se za mrkvu u koju sam nasula par kapi jabukovog soka uspjesno je savladao tri kasikice i nakon toga se vratio svojoj "siki" . A zitarice sam kupila "hippove" super je ako neko doji, razmute se s vodom bas bi bilo glupo da mu sad dajem adaptirano, a nesto mi komplikovano sad izdajati miljeko i praviti zitarice na taj nacin. Hippove vec sadrze mlijecnu formulu, a vidjet cemo hoce li biti ukusna. I da isto ona "baby first milk pap" Ima u Merkatoru.
Evo moje Eme i mene na ovoj temi. Zadnjih sat vremena iscitavala sam "pisanija" mudrih mama, i, drage zenice, stvarno ste super! Emički će, aBd, biti punih 5 mjeseci za koji dan i mi se dojimo, no, pedijatar me neki dan naruzi sto je ne dohranjujem. Dao mi je čak i informator koji kaze da bi vec do sada morala jesti dosta povrca i cak i meso. Nisam u panici, jer ne slusam slijepo cika doktora, vec i svoj osjecaj, te i literaturu, kao i mamice ovdje, ali, ocito, moramo krenuti dodavati. Za sada nam voce ide bolje nego povrce, ali zadovoljna sam. Od zitarica smo probale malo Milupinih rizinih pahuljica. Kupila sam i Hippovu First Pap, ali me malo zbuni to sto pise da nisu dodani rafinirani seceri?!?!?! Znaci li to da kakvi drugi jesu?!?! Ja ovdje nisam vidjela Nestleove pahuljice od rize i kukuruza koje spominje Visnja vise puta. Da li mi neko moze malo opisati kutiju?! Naravno samo u slucaju da ne sadrze secere, inace ih svakako necu kupiti.... Hvala vam puno! Nadamo se da nas primate "u raju". Pusa
Drage moja,i mi smo počeli da ručkamo vočnu kašicu oko 11 do 12 sati pa onda oko 17 povrće.Obićno joj kuham krompir,tikvicu,karfiol,mrkvu i sad sam poćela da joj stavljam pomalo i tjestenine čisto da se to malo uveze.Ono što meni se čini kao problem jeste tečnost.... Moja Naida hvala bogu doji pa skoro svaka 2 do 2,5 sata i pored tih kašica,ponekad to bude 3 sata.Do sada sam joj vodice davala na kašikicu,al mi se čini da je to malo,pokušavam joj dati iz flašice al malo popije i neće više.Nisam sigurna koliko je djeci od dobi 7 mjeseci akobogda puni sad 30-tog,dovoljno da unose tečnosti u organizam.Pokušali smo i sokiće,i čajeve i vodu al ništa..... I još jedno pitanje kad treba da se uvede treći obrok,kao što sam rekla mi imamo ova dva i to već oko 20-tak dana da li da sačekam još ili bi trebala joj uvesti i predspavanje nešto kao frutolino i sl. Pusa
Dinka 79...ako ti ista znaci...i moja bebara jako malo pije tecnosti...I ono malo sto popije poslije obroka cvrste hrane ona izbaci dok podriguje ili kasnije bljucka... U zadnje vrijeme mi je opet pocela i flasicu da bljucka...taman sam pomislila prestalo je ali . Ima dva obroka...slani ujutro i voce poslije podne...i 3x flasicu... Nisam sigurna koliko tecnosti im je potrebno...ali cini mi se da sam ovdje negdje procitala na forumu taj podatak
Moja Sara je dojila samo prvi mjesec onda smo presle na AD mlijeko tako da joj i vodu pocela davati sa nekih 3-4 mjeseca...ali to su bile kasikica dvije u toku dana... Ali s obzirom da sada jede cvrstu hranu brine me sto nece da pije vode...ustvari nije da nece nego jednostavno izbacuje sve sto je u tecnom stanju
Hm.... Ni moja Ema nece da pije. Ni vodu, ni caj, ni sokic. Probala sam i na solju, i na kljun, i na flasu, i na kasicicu. Malo me brine, jer vec dva-tri dana ima zatvor zbog toga, pa ako ko ima kakav savjet... Dobro bi dosao. Inace, ja njoj dajem ujutro oko 9 voce, onda, oko 15 povrce i pocecu oko 19 mlijecno-vocni obrok. Nijedan od tih obroka jos nije konkretan, sve je to mrvicak, ali ucimo. A dojim je kada god to hoce, jos uvijek, sto je rijedje nego prije.
bebbe, jesi li mijenjala okuse? moj pije samo sok od jabuke i kamilice jer mirise na kamilicu, a i to rijetko i malo, a caj kako kad, hoce ako je bar malo zasladjen, vodu mu ne dajem, dam mu vrlo rijedak caj umjesto vode, ali sam primijetila da tacno zna kad je zedan i sta hoce, pa odbija mlijeko ako je zedan i obrnuto, pa kontam da je zedna uzela bi. Jedino mi jos pada na pamet spricom da joj das, al to ima smisla samo ako je ne daj Boze bolesna pa da ne dehidrira, ovako probavaj okuse pa sta joj se svidi to ce vjerovatno i htjeti.. a za zatvor probaj one vocne varijante sto poguraju stolicu, opipaj joj fontanelu, ako je puno uvucena onda je zedna, a ako nije i ako dovoljno cesto mokri onda se ne sekiraj ljubi malu emicu (da sam dobila cerkicu tako bi se zvala:)
Hvala ti, Anushka! Provjerila sam joj fontanelu - sve OK. A i cesto piski. Tako da vjerovatno ne bih trebala paniciti, ali bas bih je rado naucila da bilo sta pocne piti. No, za sada sam odlucna da joj ne secerim cajeve, pa kako god. Probacu kakav drugi sokic razrijediti. Ljubac za malog slatkisa Alena!
Daja sa htjela sam te zamoliti,ako ti nije teško da mi negdje opišeš jedan dan i noć svoje bebice,pošto su one tako blizu,da mogu da uporedim,sve me nekako strah da šta ne pogriješim,stalno se pitam da li joj je puno ili joj je malo i tako to Ako ti nije zamorno a ako jese razumjet ću,pusa
Mojoj curici će 6mj aBd za 7 dana i već neko vrijeme joj dajem da proba kašice voćne i napravim joj slane.Slatke i nekako prođu,nije nešto oduševljena ali bolje nego slane.Njih neće nikako.Jeli to normalno?Šta da radim?Ima li neko savjet kako da joj dajem obroke,u koliko sati itd???
Naravno da je normalno. I moji su odbijali slane obroke, a sada ih vole podjenako kao i slatke. Djetetu je sve to novi okus, tako da treba vremena da se navikne. Ja sam dohranu uvela sa 4 mjeseca, tako da sam u sestom imala dva obroka cvrste hrane i to jutarnji vocni i oko tri sata po podne slani, nesto kao rucak. Ali, sam im uvijek poslije toga davala i flasicu sa mlijekom, jer nisu kolicinski dovoljno jeli cvrstu hranu, pa sam se bojala da im ne bude malo.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.