|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pocetnica u dohrani!
11.5.2009 23:06:31   
Romali
neki, i ja bih još malo sačekala, ali ti ćeš sam odlučiti, naravno. Mi smo počeli sa 5,5 mjeseci, jer je user posted image super napredovao. Kao što Visnja reče- neka se mala crijeva još malo razvijuuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 226
12.5.2009 10:04:21   
neki
I ja sam za to da jos malo pricekamo,hvala vam zene punouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 227
24.5.2009 15:48:39   
Skvo RR
Samo da prijavim da smo zvanicno uveli treci obrok..
Sada uz dvije bocice mlijeka, jutarnju i onu pred spavanje, imamo vocnu, slanu i zitno-slatku kasu.
user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 228
24.5.2009 21:35:44   
teta berta
Mi još nismo uveli treći obrok, Nika fino napreduje i spava cijelu noć pa mislim da joj to ne treba, jer ionako kasno ruča i pije dosta mlijeka(kravlje namjeravamo probati tek kad napuni godinicu)...

Zanima me kako da napravim bebi mahune i grah ako to smijem dati naravno??? I kako dajete bebi paradajz, kako ga stavite u kašice???user posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 229
25.5.2009 14:07:43   
hanabanana
Bobe od graha poredam na dasku stolice za hranjenje. Davala pomalo od 11 mejseci. Grašak ranije.

Paradajz - tek nakon godinu dana. Ogulim i ubacim komad kada kuham ostalo povrće.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 230
28.5.2009 15:07:41   
teta berta
Hvala hanabana. evo ja kupila u dm neke heljdine rezance smijem li to dati niki u nekoj kašici????

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 231
29.5.2009 12:35:05   
beban
Pozdrav forumasicama, imam mnogo iscitanih stranica ali nije mi nista jasno?!
Moj djecak ima 4  mj.i 3 sedmice. Pocela sam mu davati jabuku sokic i kasicu i od nje je imao proliv pa sam isla svaki drugi dan. Jucer sat prije hranjenja sam mu dala kasicu nestle pahuljica riza i kukuruz oko 18 sati( 7 dana nakon jabuke). Kako cu dalje?Pahuljice 7 dana ili da kombinujem sa jabukom i kruskom ili mrkvom i koliko obroka nista ne kontam i strah me? Pomoc

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 232
29.5.2009 14:14:10   
emma.L
beban,
tek počinjete, dakle treba ići po 7 dana samo jednu namirnicu, dok je skroz ne prihvati, onda 7 dana drugu i tek tada krenuti s kombinacijom. A nema tu obroka u početku, to su mrvice, minimalne količine po nekoliko kašičica nekih sat vremena ili manje po podoju. Pridržavala sam se tih savjeta, davala joj samo jednom dnevno i bilo je ok, nikakvih proljeva ili reakcija.
Sretno!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu beban)
Neposredna veza do poruke: 233
2.6.2009 11:46:44   
Lady A
Evo i mi da podijelimo svoje iskustvo.
Moja princeza ima 4,5 mjeseca i mi ne dojimo. Poceli smo sa rizom (Hippovom) i to joj se jako svidjelo. Probali smo (sve po 3 dana) i mrkvicu, krompir i jabuku. To za sada. Nije bilo nikakvih reakcija HB. Cekam jos da probamo bananu pa cemo polako uvesti jedan kompletan obrok. Pocela sam da joj dajem i sok ( za sada Hipp od mrkve) i to po 3-4 kasikice, pa postepeno povecavam. Sto se tice vode, ja njoj dajem Olimpiju, koja je testirana i moze se neprokuhana davati bebama. Ja nemam neki specijalni redoslijed. Pratim gospodjicu, koliko moze i sta moze. Necu da forisiram ima vremena da sve proba.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 234
2.6.2009 17:27:59   
Inayat
Sada uz dvije bocice mlijeka, jutarnju i onu pred spavanje, imamo vocnu, slanu i zitno-slatku kasu.

Super user posted image Koliko mlijeka pije dnevno, posto su blizu rodjene moja i tvoja bebica?
Meryem ima 2 obroka guste hrane i pije mlijeko 4-5 puta na dan po 120ml vecinom. Nisam sigurna da mi je jos spremna za treci obrok posto je bas izbirljiva u hrani na mamu :)

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Lady A)
Neposredna veza do poruke: 235
11.6.2009 10:43:36   
neki
Eh evo da se i mi pohvalimo,mom Saidu ce aBd za 7 dana punih 5mj.Prije pet dana smo probali rizine pahuljice,a juce je probao HIPP-ovu kasicu jabuka i banana,ma odlicno je prihvatio,pojeo po nekoliko kasicica,ali on bi cini mi se jeo i jeo,dok sve ne spucauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 236
11.6.2009 10:56:45   
Suzana
Neki,

A zašto malenom ne daš bananu u izvornom obliku, i potrudiš se naći domaću jabuku?
Ja sam isto davala HiPP voće ali samo ono kojeg nije bilo na pijaci (šljiva, marelica, breskva...). Iako su HiPP proizvodi kvalitetni, moje je mišljenje da banana koju kupiš na pijaci ima mnogo više hranjivih sastojaka od HiPP banane u teglici, koja ipak ima rok trajanja od godinu dana.
Naravno, ovo je samo moje mišljenje a poštujem ukoliko ti misliš da je banana iz teglice bolja.

Lijep pozdrav.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 237
11.6.2009 11:01:05   
neki
Ovo je samo bila pocetna proba,evo upravo sam spremila bananicu i skuhanu jabukicuuser posted image user posted image user posted image Hvala tiuser posted image Zanima me,ako on zeli jos,mimo tih nekoliko kasicica koje mu dam,da li da mu dam jos iliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 238
11.6.2009 11:06:04   
bebano
Neki ja cu ti reci svoj iskustvo, kako se moj sincic ponasao.
On bi zaista kada mu je dosta okretao glavicu i nije "slatko" otvarao usta da jede. A to bi uvijek bilo nakon tih par kasika koliko sam mu u pocetku davala. Znaci ja sam uvijek po njemu vidjela kada je dosta. A i dan danas, evo ga momak veliki user posted image , skida siperak i gura kasiku rukicom kada vise nece da jede.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 239
11.6.2009 11:08:02   
neki
Heh...Ma Said tako slatko otvara usta i fino rukicama ganja kasikicuuser posted image user posted image user posted image Cini mi se da bi stvarno pojeo puno vise nego sto mu ja damuser posted image Ali malo,pomalo,strah me da ga ne pretrpamuser posted image user posted image user posted image Hvala ti puno bebanouser posted image

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 240
13.6.2009 11:56:12   
Anoniman
Imam jedno pitanje moj mali sad samo doji, još mjesec pa počinjemo sa uvođenjem guste hrane, zanima me kako ste davale sokiće, hoće li odmah prihvatiti flašicu ili da dajem na kašikicuuser posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 241
14.6.2009 21:03:16   
nanika
Breskva,kad sam ja svojoj curici pocela pomalo davati sokice nije htjela ni da cuje za flasicu, gadila joj se. Davala sam joj po malo kasikom a onda joj kupila onu čašu sa rupicama i nju je odmah prihvatila. obicno djeca koja doje nece flasicu. Puno sreceuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 242
15.6.2009 17:26:48   
Inayat
Neki, ja bih bebi davala da jede dokle hoce da jede. Blago tebi pa ti hoce. Mojoj je 8.5 mj mashallah, i jos mrzi kasiku. Ma ni da je vidi. Slobodno ti daji, nece se on prejesti.

Moja malena voli vodu da pije, ali sokove nece i mislim da je tako i bolje. Voda je zdravija.

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 243
15.6.2009 22:15:55   
Anushka
da se javimo, kako su nam ustanovili manjak zeljeza, ne toliko da je alarm, ali dovoljno da se brinemo, tako sam lagano uvela dosta namirnica i sad jedemo spinat, grasak ili prokulice sa mesom skoro svaki dan, probali smo prije 3 dana u kasici maline sa jabukom i posto je proslo OK, sad mu svjeze propasiram kroz cjediljku zbog kospica pa taj sok izmijesam sa bananom, ili nekim drugim svjezim vocem. pokusala sam cijediti i cveklu ali se na kraju nisam usudila dati jer mi je preporucila pedijatrica koja mi je rekla da mu sa 15 dana dajem razmucene sode bikarbone u glukozi!? tako da joj bas i ne vjerujem sto se savjeta za ishranu tice.  vidjela sam sokove i kasice od sumskog voca za jako male bebe, a i po nekim kalendarima bi to moglo se lagano uvesti, na pijaci sam kupila i borovnica i sumskih jagoda ali sam ih zamrznula. sad se pitam da li bi se usudila da mu iscijedim malo i borovnica sa malinom pa da razblazim taj sokic sa vodom ili jabukom ili bananom isl.. i kupila sam alnaturin sok od cvekle, pa cu vidjeti hocu li mu to dati ili cu ja popiti. sta kazete iskusne mame, za 10 dana puni 8 mjeseci.. je li neko vec davao nesto slicno u ovom periodu?

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 244
15.6.2009 22:52:07   
mirnac
ne znam anushka sto se ishrane tice- nisam davala jos ni bobicasto voce ni cveklu ni sok od cvekle, samo onaj sok frutek borovnice i grozdje ( ali me nervira zbog boje siperka poslije). Ali hocu da kazem da je meni dr. spec.neonatolog kad im je bilo 40 dana dala Leili ( i to bez krvne slike, kasnije je ustanovljen manjak zeljeza, a ona je vidjela da je blijeda) 1ml dnevno ferumlek sirup sa par kapi limuna. Ja sam nerado prihvatila bilo kakve lijekove, a Leila ih se do tad naprimala pravo, ali to je bio najbrzi nacin vracanja zeljeza u krvi na normalu. Zato mislim, ako je ona tako mala pila taj sirup(1ml, ali je sirup), zasto onda ne bi davali cveklu ili sok ok cvekle. Jagode ne bih, zbog cestih alergija, pa nek' su i sumske.
Samo napomena, a i inace je poznato, ako slucajno neko ne zna - uz namirnice ili lijekove koje sadrze zeljezo trebaju se unositi u organizam uz vitamin c jer on raznosi to zeljezo.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 245
16.6.2009 7:18:32   
Anushka
mirnac, znam to za C vitamin, a puno je kasica sa bobicastim vocem vec od 4 mjeseca u prodaji pa zato pitam, ja necu jagodu jos sigurno, mislila mozda malo borovnice propasirati sa kojom malinom pa sa par kapi limuna mu dati na kasiku, i onako je sve sareno od breskve, mrkve isl pa neka malo i ovih boja:))) strpit cu se jos mjesec-dva pa probati i sa borovnicom. hvala ti na odgovoru:)

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 246
16.6.2009 12:11:21   
Visnja RR
Anusha citrusi sto kasnije...dakle limun NE

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 247
16.6.2009 12:18:36   
baby
IZVORNA PORUKA: neki

Heh...Ma Said tako slatko otvara usta i fino rukicama ganja kasikicuuser posted image user posted image user posted image Cini mi se da bi stvarno pojeo puno vise nego sto mu ja damuser posted image Ali malo,pomalo,strah me da ga ne pretrpamuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  i kod mene je isto , to je tolika sreca da vam nemogu opisat kad ugleda kasikicu

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 248
29.6.2009 11:42:34   
Nunichi
Eh drage moje,mojoj dusici je 3 mjeseca i par dana.
Prosle sedmice smo bile na vakcini,jedna pedijatrica je insistirala da vadimo nalaze jer Zarica malo dobija na kilazi. Izvadili smo i sve je ok,pa nam je druga rekla da pocnemo sa sokicima i hapicama polako.
Zara samo doji,mlijeka imam hB,znam jer se nakon njenog dojenja izdojim i po 100ml. Flasicu i AD odbija,probali smo i to...Sve moguce hrane,sve flasice,sve cuce,nistaaa,nece pa nece.
Mene je tako strah poceti sa dohranom...a pedijatrica je sva sretna rekla da pocnem,jer je za 3 mjeseca dobila jako malo na kilazi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 249
29.6.2009 11:51:09   
bebacha
ja sam Ajla nadohranu uvela kad je napunila 4 mjeseca mada je i prije probalo pomalo sokica.ti znas najbolje sta ces i kako ces ali ja bi ti savjetovala da sacekas da napuni 4 mjesca.ako su nalazi uredu onda se nemoras brinut,citila sa na drugoj temi da ona kratko doji.ako ti neplace i ako nezna znakova da je gladna onda najbolje da sacekas da napuni 4 mjesca.a onda ides jedna vocka ili povrce pa za 2-3 dana drugo.ja nisam cekala da prode 7 dana.otprilike sta i kako mozes naci na forumu.eto to ti moj savjet.
voce,povrce,riza,kukuruz od 4 mjesca,gluten od navseni pet.jasam tako radila.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *