|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
13.8.2009 16:38:00   
Anoniman
pa, o tome ti i govorim! Ja obično dobijem od 430 do 465 KM.

(odgovor članu ali84)
  Neposredna veza do poruke: 951
14.8.2009 9:36:48   
bebana27
IZVORNA PORUKA: alesija

ja mislim da imaju i one nesto malo oko 150 KM sa biroa dok su na porodiljskom. Imam prijateljicu koja ne radi a koja to prima,barem ona kaze da prima.

ja sam u SBK i isla sam da vidim za naknadu jer sam na birou i medjutim nemam pravo na to pa ne znam kako ostale dobivaju a ovdje niko tj one sto su nezaposlene nemaju pravo

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu ali84)
Neposredna veza do poruke: 952
14.8.2009 12:28:41   
aazra
Ima li jos ijedna osim mene da nije primila porodiljsku naknaduuser posted image ?
Novo Sarajevo - Hrasno.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 953
14.8.2009 12:31:15   
Okarica
Meni poštar donosi na Grbavicu i još nije bio, ali on uvijek kasni, tako da mu se ne nadam do ponedjeljka.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 954
14.8.2009 12:36:16   
aazra
Pa i moj je imao obicaj da kasni ali nikad ne ovoliko - kontam da nije ovaj moj na godisnjem pa da nije dosao neki drugi mozda se nije snasao jer moje prezime ne odgovara onom na vratima, ali mogao je vidjeti na sanducicu...
Najgore sto nemam broj telefona u BH Posti koji bi mogla nazvati da provjerimuser posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 955
14.8.2009 12:39:20   
Okarica
Budući da su penzije kasnile, vjerovatno će kasniti i naknade. Ako ne dođe danas, vjerujem da će u ponedjeljak sigurno doći.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 956
14.8.2009 12:48:19   
aazra
Meni nije problem kada svima kasne ali problem je sto su SVI dobili osim nas, i ne znam da li je dobila ova forumasica s C. Vileuser posted image
Bar nisam jedina koja nije dobilauser posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 957
14.8.2009 13:14:37   
MinaMM
IZVORNA PORUKA: Nadja08

djenifer, ja sam jedna od tih zena iz drzavne institucije i nema jos naznaka da ce biti promjena u vezi sa propisima o porodiljskoj naknadi. ovo znaci da do daljnjeg poslodavac skida sa sebe obavezu da isplacuje placu odnosno razliku place izmedju visine naknade i visine place. tako nam je.

Drage moje, i ja sam vam jedna od tih iz drzavnih institucija i cula sam kako ce se situacija promijeniti do kraja godine. Navodno se nesto priprema za parlament prema uputama ombdusmena za ljudska prava. Ali nisam sigurna da je to tacno. Bilo kako bilo slazem se sa vama da drzava "kaznjava" trudnice, bilo one zaposlene ili one na birou. Meni su ovi moji objasnili kako me skidaju sa platne liste, zamrzavaju mi radni staz i naknade za PIO te me prebacuju na socijalno koje mi izgleda uplacuje i zdravstveno. Drugim rijecima, prema mojoj instituciji, ja odoh na neplaceno! U isto vrijeme, drzavni sluzbenici koji su suspendovani zbog raznoraznih optuzbi primaju 80% plate do okoncanja procesa. Bolje da odem i umlatim sefa user posted image pa da me suspenduju nego da odem na porodiljsko. Vise prava imam! A za trudnice koje su na birou, izgleda moraju imati barem 6 mjeseci radnog staza! Idiotizam. Mojoj prijateljici je falilo 2 sedmice i nije uspjela ostvariti ikakva prava. A ona prica da naknada zavisi od plate muza, provjerite jer to NE BI SMJELO biti uopste povezano. Isto kao isplata naknade sa Biroa kad vas otpuste, pa vam muljaju samo da vam ne bi isplatili. Raspitacu se ja, jer to je cista prevara.

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 958
14.8.2009 15:00:28   
aazra
Evo napokon je bio postar sad mogu "dahnut" dusom.
Mislim, ne zivim hvala bogu od te naknade ali je pravo nezgodno ovako kad cekas.
Vidjet cemo kako ce biti iduci mjesec sad sam se navikla da primam zadnja..

Ah, da navodno je kasnio jer mijenja ovog postara koji je na godisnjem a nije se mogao snaci jer ne pise moje prezime na vratima..

na sta se sve oni izvlace...

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 959
14.8.2009 23:51:28   
slono
Jucer bio postar Nesib i donio lovuuuuuuuuuuuuuuuuu! user posted image user posted image user posted image
Novi Grad

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 960
15.8.2009 0:09:55   
veeseelaa
ja potrošila porodiljsku naknadu  u cjelostiuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 961
15.8.2009 0:15:30   
malenaa
od mog postara ni habera... cengic vilu izgleda zaobilazi u sirem krugu
:(

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 962
15.8.2009 0:18:47   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: malenaa

od mog postara ni habera... cengic vilu izgleda zaobilazi u sirem krugu
:(

pa jel iko dobio novac iz Novog Sarajeva? znaš li?
jesil ti ikako počela primati nadoknadu? sad vidjeh da si se skoro porodila
Ja sam čini mi se od podnošenja zahtjeva do isplate čekala 2 mjeseca i onda sam dobila novac za oba mjeseca

< Poruku je uredio veeseelaa -- 15.8.2009 0:20:42 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 963
15.8.2009 0:19:55   
belmac
meni je u stari grad poštar dolazio još u četvrtak user posted image user posted image user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 964
15.8.2009 0:21:07   
malenaa
ako ces iskreno draga moja ja sam preko veze to ubrzala, i vec sam primila jednu za prosli mjesec ali ove ni na mapi :)

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 965
15.8.2009 0:21:48   
Anoniman
Ja sam u N. Sarajevu i juče dobila već drugu naknadu..... Meni su nešto baš brzo počeli isplaćivati, rodila 05.06..... na dobro da izađe user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 15.8.2009 0:22:21 >

(odgovor članu belmac)
  Neposredna veza do poruke: 966
15.8.2009 0:24:31   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: malenaa

ako ces iskreno draga moja ja sam preko veze to ubrzala, i vec sam primila jednu za prosli mjesec ali ove ni na mapi :)

ti si trebala vezu tražiti kod poštarauser posted image user posted image user posted image  

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 967
15.8.2009 0:39:03   
Anoniman
Samo da prijavim Cvila dobila 465 KM juceruser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 968
15.8.2009 18:37:17   
leki34
Jedno pitanje ako mi mozete objasniti,trudna sam havala bogu drugo djete.Interesuje me zaposlena sami znaci kako sam razumila poslije porodaja akobogda pošto živim u Sarajevi ,Opština S.G dobijam 445 km,a zanam da mi firma nista ne doplacuje pošto imam iskustva poslije prvoga poroda.Imam li ja koja neka prava pošto mi muž radi i koja su to ako mi neko može reći.

Hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 969
17.8.2009 7:33:15   
Dinkica
leki34, koliko ja znam nemas nikakve dodatne privilegije ako ti firma ne uplacuje razliku, jedino imaju neki socijalni paketi u vidu jednokratne pomoci poslije poroda, nesto u novcu a nesto u hrani cini mi se za bebe a sve pod uslovom da su vam sveukupna primanja jako niska, ja mislim da to imaju porodice koje primaju djeciji doplatak pa ako dobiju jos jednu bebu, tako nesto...
Znaci dobivat ces normalnu naknadu kao i ostale zenice, s tim da ima isto tako neka jednokratna pomoc od grada Sarajeva al to je na kraju po isteku porodiljskog odsustva a o tome se pisalo na temi
http://www.ringeraja.ba/forum/povecane_porodiljske_naknade_SA/m_282526/tm.htm.
Kako procitah imaces samo 10 km vise nego zenice koje su primale razliku.
eto, pozdrav

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu leki34)
Neposredna veza do poruke: 970
17.8.2009 7:34:12   
Dinkica
Ja nisam bila kuci kad je dolazio postar sa naknadom a nije mi ostavio nikakv papiric, zna li neka zenica sta cu ja sada? Hvala....

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 971
18.8.2009 9:08:37   
Arijana2
Mama da li je bila nanada za august meni jos nista nije doslo, novo sarajevo user posted image

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 972
18.8.2009 9:36:45   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebana27

IZVORNA PORUKA: alesija

ja mislim da imaju i one nesto malo oko 150 KM sa biroa dok su na porodiljskom. Imam prijateljicu koja ne radi a koja to prima,barem ona kaze da prima.

ja sam u SBK i isla sam da vidim za naknadu jer sam na birou i medjutim nemam pravo na to pa ne znam kako ostale dobivaju a ovdje niko tj one sto su nezaposlene nemaju pravo

zkon o zadrvstvenom osiguranju kao i naknadama za vrijeme podrodiljskog odsustva je na nivou kantona...tako da su razlike od kantona do kantona različite.
u sarajevskom zaposlena žena porodilja prima 60% prosječne plate federacije za posljednja tri mjeseca po objevljenim statističkim podacima a porodilja koja neradi dobiva 120 KM. U nekim kantonima nema niti jednog niti drugog. znam recimo da je 2006 godine zenički kanton imao najmanja šrimanja za porodilju oko 30 % prosječne plate. za druge kantone sada zaista ne znam ali ako u SBK nema za one koje nerade nema potrebe da se čudite ova država je šuft a svaki kanton država za sebe.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 973
19.8.2009 11:45:03   
malenaa
20. a postara nema.... hmmmmmmmmmmm cvila-novo sarajevo

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 974
19.8.2009 18:02:59   
malenaa
evo sad sam zvala postu... kod njih je lova a krelac od postara je navodno bio, a nigdje obajvjestenja da je bio ..krelac!!!!!!!!!

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

sihiri
djidjibufon

Da li vjerujete u vradzbine(sihire)?Odnosno u njihovu "moc"?

ne,nikako (47%)

da,naravno (40%)

mozda (13%)

Broj svih glasova: 135

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *