Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja mislim da imaju i one nesto malo oko 150 KM sa biroa dok su na porodiljskom. Imam prijateljicu koja ne radi a koja to prima,barem ona kaze da prima.
mislim da to ima samo u KS, kod nas u SBK šahbaz
Ja znam dok sam bila trudna prvi put pričalo se da imam pravo i plus od općine da se dobije neki simboličan iznos..ali kad sam se porodila MM je pokušao nešto izganjati ali prvo su ga slali od vrata do vrata pa na kraju da bi mu rekli nema ništa od tog zato što je njemu plata 600KM,pa šta trebam bit za sadaku da bi mi dali sadaku jer to ti tako dođe a ne stimulans ženama da rađaju djecu. Žalosno s obzirom na to da je BiH država u kojoj bi se to trebalo forsirati zbog tolikih izgubljenih života Nije mi do tih bijednih njihovih para ali tačno bih voljela znati ako imam IKAKVO pravo ne bi mi bilo mrsko ganjati ga samo zato što jedva čekaju da narod ne zna šta ima pravo pa da njima ostane.
djenifer, ja sam jedna od tih zena iz drzavne institucije i nema jos naznaka da ce biti promjena u vezi sa propisima o porodiljskoj naknadi. ovo znaci da do daljnjeg poslodavac skida sa sebe obavezu da isplacuje placu odnosno razliku place izmedju visine naknade i visine place. tako nam je.
to od kantona je jednokratna pomoc i dobijes zajedno sa zadnjom naknadom tj porodis se u septembru,sljedece god u septembru dobijes za avgust i jos tu jednokratnu
Nije od kantona, nego od grada, znači od kantona iliti općina porodilje dobijaju 450 KM mjesečno (imaju pravo na 12 mjeseci), samo one koje ostanu na porodiljskom svih 12 mjeseci imaju pravo na jednokratnu pomoć od grada (alija behmen, folovi-golovi) u iznosu od 350 KM i to je ta 13 naknada
znaci i ja bih trebala do kraja mjeseca da dobijem tu jos jednu ....al ima jedan problemcic meni u rjesenju stoji od 27.10.2008.do 24.07.2008. e sad je pitanje imam li ja pravo na to
stvarno tacno ne znam gdje utrositi sav taj novac... kad pocnu lijegati pare, tih oko 450? juce mi rece drugarica da se to racuna od 9-tog mjeseca trudnoce? istina?
to ti pocnes dobivati kad se porodis, prijavis bebu i imas rok 60 dana od poroda da prikupis dokumentaciju i predas, a ja sam za nesto vise od mjesec dana nakon predate dokumentacije dobila prvu. Znaci porodila sam se osmog oktobra, predala sam nekada krajem novembra i u januaru sam dobila za oktobar novembar i decembar. ja primam 120KM, jer nisam bila zaposlena.
a ja glupaca nisam zalbu ulozila,trudnicko otvorila 24.07.porodila se 22.08. a predala 24.10. papire a rjesenje dobila na 27.10.....rekli mi svi da se zalim da mi isplate za sep.i okt. ja nisam ma hajd reko nema veze ne mogu se peglati....a sad kad skontam 800 KM sam im halalila
Izgleda da cu ovog mjeseca ja biti zadnja... Gore mi je ovako nego kad kod sviju kasni (jesam sebicna, ha, ha ) Vilo, ima li tvog postara, da nam nije isti, sta li mu je, da se nije razbolio..?
Izgleda da osim nadje08 i mene nema niko od forumašica iz državnih institucija, .... zato nam je ovako, nema nas puno i zato su nam ukinuli što nam po zakonu pripada, nažalost državni nivo je izjednačen sa privatnicima , katastrofa....