|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
28.7.2009 15:37:09   
Leva
Bravo djevojke na optimizmu user posted image user posted image
Za postotak uspjesnosti inseminacije sve znamo, nama mjesta razocarenju duze od dva dana a poslije toga nastupaju novi planovi. Cak i plan za odmor od mjesec-dva je plan user posted image
Nase bebe ce se zakaciti kada one budu spremne za to a mi samo ne smijemo odustati i moramo se truditi da postanemo bolji ljudi kako bi bili dobri roditelji user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 401
8.8.2009 17:32:22   
Cakana
Cure samo da vam javim da sam ja danas radila svoju drugu inseminaciju! Slijedi čekanje........

Ja 29 MM 29, dva spontana i uzaludni pokušaji trudnoće već 2 godine! Nada nas ne napušta!

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 402
9.8.2009 12:13:31   
mina minka
cakana puno srece abd da bude uspjesna.samo da te pita jel radis kod balica posto si iz tz? koliko kosta i sta sve spada u tu cijenu

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 403
9.8.2009 22:53:04   
Cakana
Ne radim kod Balića nego kod dr. Hajder Elmire. Inseminacija je 500 KM. U cijenu su uračunati i svi ultrazvuci prilikom folikulometrije (3 - 4 UZ) i sam postupak. Samo ako moraš kao pripremu primati injekcije menopura izađe te skuplje, jer samo je jedna injekcija 50 KM.

Ja 29 MM 29, dva spontana i uzaludni pokušaji trudnoće već 2 godine! Nada nas ne napušta!

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 404
10.8.2009 12:43:31   
Leva
Neka druga inseminacija bude plodna cakana user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 405
10.8.2009 12:50:31   
Okarica
IZVORNA PORUKA: Cakana

Cure samo da vam javim da sam ja danas radila svoju drugu inseminaciju! Slijedi čekanje........

Sretno!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 406
11.8.2009 14:43:19   
Cakana
Hvala Leva!

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 407
11.8.2009 14:44:01   
Cakana
Hvala i lady blue i okarice!

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 408
12.8.2009 12:37:54   
Starka

Cakana  navijam za tebe user posted image user posted image . Samo hrabro.

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 409
12.8.2009 12:42:21   
esma*

Sretno.......navijam zauser posted image      user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 410
12.8.2009 14:01:21   
brzamala
IZVORNA PORUKA: Starka

Cakana  navijam za tebe user posted image user posted image . Samo hrabro.

Potpisuje.Nadam se da ces nas obradovati sa user posted image

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 411
12.8.2009 20:01:20   
Lilipop
Cakana, puno srece i ovaj put da konacno uspijeteuser posted image user posted image user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 412
12.8.2009 20:05:12   
Almaa
Ima li neko da čeka inseminaciju u septembru kod doc.Godinjaka?

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 413
12.8.2009 20:15:03   
Dragička
Cakana sretno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 414
12.8.2009 21:58:53   
Cakana
Hvala svima od srca! Zajedno smo jače i nekako što mi se više Vas javi i poželi sreću imam sve veću nadu da će stvarno uspjeti! 

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 415
13.8.2009 22:58:57   
Almaa
I ja sam radila jednu u maju ali od maja ne mogu da ga uhvatim ili nema njega ili Rade ili se meni ciklus ne poklapa i tako u krug. Naručena sam za septembar ali mislim da će mi ovulacija pasti za vikend ili bajram a nikako mi se neda. 

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 416
17.8.2009 20:28:44   
Lilly
Ima li neko a da mu je uspjela insem. posto ja nisam u toku. Vec duze vrijeme nisam na forumu. Pokusala sam malo da se opustim nakon dvije neuspjesne insem. Jedna je bila krajem dec. a druga krajem januara. Ne znam kad cu na trecuuser posted image ... user posted image nakon uradenih insem. su mi jakooo tasko pale, teze nego inace pa me strah za dalje...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 417
17.8.2009 20:37:35   
lamama
Draga Lilly ma ja ne znam da je ikome u skorije vrijeme na forumu uspjelauser posted image user posted image , evo sada pišem u čekaonici ne znam više šta da radim, dođe mi da Godinjaku predložim da mi radi vantjelesnu, a on opet vjeruje u ove ciljane sa klomifenom, imam jedan jajovod koji je nedavno očepljenuser posted image strah me ponovo vanmateričneuser posted image ne znam ni sama šta da radim, kada ćeš ti kod njega?

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 418
17.8.2009 20:55:55   
Lilly
Ma ni sama ne znam sta bih dalje?
Bila sam u meduvremenu kod endokrinologa pa su mi svasta nesto otkrili a do tada sve bilo ok. Trenutno pijem letrox za stitnu i siofor 2X a uz to folnu, vit C i heferol za zeljezo. Prije toga sam pila trojnu terapiju za helikobacter (zeludac). Nema veze sa sterilitetom ali otkrilo se usputuser posted image ...Od pretraga vezanih za sterilitet ja sam zavrsila na gastroskopijiuser posted image

Mislila sam mozda krajem sept. ili okt. ponovo poceti sa klomifenom. Opet mislim da bi bilo dobro ponoviti papa-test. Ma eto, razmisljam pomalouser posted image

Kako si ti Lamama? user posted image Dugo se nismo cule.

Sve sam vas puno pozeljelauser posted image

...............(_/....

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 419
17.8.2009 21:23:43   
lamama
Ma lilly baš sam i ja mislila šta je sa tobom, šta radiš, i ja deveram, uradila histeroskopiju u maju, sve uredu, pa opet malo klomifena i ništa, eto ne znam šta dalje i dokle ali valja deverati, jučer došla sa mora, malo dala sebi oduška da se odmorimuser posted image

Tebi želim da terapija bude uspješna i da se sve stabilizuje, a što se tiče gastroskopije ja sam je davno obavila ima 2 godineuser posted image user posted image user posted image , otišao mi želudac od silne sekiracije, sav bio u erozijma a ja od bola sve jaukala, pa pila kontrolok 2 mjeseca i čajeve i sada je dobro ali se ne smijem sekirati , malo sekiracije i boli odmahuser posted image user posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 420
17.8.2009 21:49:45   
ena0002
Lilly pa gdje si ti, nema te sto godina user posted image , neka si nam se javila, i ja sam krajem augusta kod Godinjaka da vidim sta dalje user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 421
18.8.2009 10:02:05   
Lilly
Mislila sam ja da vam se javim sa lijepim vijestima ali nista od togauser posted image ....Pitam se samo koliko ce ovo jos trajati..Vrijeme tako leti a kao da se nista ne desavauser posted image
Kako si ti Enice, kako napredujes? Stvarno sam vas sve pozeljela i bas me radovalo da navratim i vidim da su neke uspjele sto mi daje nadu za daljeuser posted image

...............(_/....

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 422
19.8.2009 15:04:43   
tesa
Bok cure!
Ja sam se tek prijavila na forum i iskreno se nadam da ćete mi pomoći da se snađem sa tim porukama jer to mi je prva koju šaljem s tim da nema vjerojatno niti jedne vezane za zatrudnjivanje koju nisam pročitala.
Moji problem je što nekoliko mjeseci nemogu ostati trudna,a bila sam na folikumetriji nekoliko puta tako da znam da imam ovulacije svaki mjesec,a ipak se ne dogodi trudnoća. Sad ćete sigurno mislit da sam sebična jer  znam da neke od vas pokušavaju godinama i da ste prošle niz insiminacija,ali problem je što sam ja imala dvije trudnoće;od kojih je jedna završila porodom,a druga spontanim,a bile su začete u prvom mjesecu pokušavanja.
Nakon spontanog sam dobila endometritis i zbog toga se bojim da mi se nisu začepili jajovodiuser posted image . Trenutno obavljam još neke pretrage i ako  ne uspijem uskoro ostat trudna razmišljam o insiminaciji,ali vjerujem da za to trebaju prohodni jajovodi što ja  neznam da li je to ostalo u redu nakon upale.Molim vas da mi pomognete svojim savjetima ili sličnim iskustvima. Bilo mi je drago i nadam se da ćete me primit u vašu zajednicu. Bokić!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 423
19.8.2009 20:07:50   
ena0002
IZVORNA PORUKA: Lilly

Kako si ti Enice, kako napredujes?

Ma Lilly nikako user posted image , nalazi sve gori i nista da rijesimo user posted image .
Tesa dobro dosla user posted image user posted image user posted image , pa mozda ne bi bilo lose da uradis HSG ili laparaskopiju ali to opet moras prvo vidjeti sa svojim gin, jer kod tebe je vec dolazilo do trudnoce user posted image
A ako razmisljas o insemenaciji onda i tm svakako mora uraditi spermiogram. U svakom slucaju sretno user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 424
20.8.2009 14:52:13   
tesa
Hvala ti ena na savjetu. Na laporoskopiju nebih išla pošto doktori kažu da se i prilikom tog zahvata mogu stvoriti priraslice,a o hsg-u sam razmišljala,ali moj doktor to ne smatra potrebnim pošto ja tek pokušavam oko tri mjeseca,a oni smatraju da je do godinu dana nepotrebno išta raditi.Stvar je u tome što ja imam sina od sedam godina koji mi stalno trubi da nema nikoga i da hoće brata ili sestru,a i ja sama mislim da mi je razlika u godinama već ionako velika tako da ne mislim još godinu dana pokušavati prirodno,a da ne provjerim dali je sve u redu. Znaš možda koliko to košta kod privatnika? Nego da ne pričam samo ja o sebi,što je kod tebe problem ?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *