|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
22.7.2009 20:42:59   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: ena0002

IZVORNA PORUKA: Leva

.Od moje prve inseminacije po cetvrti put nema nista, imamo bakteriju u ejakulatu i moramo je sanirati. Da nije zalosno bilo bi smijesno. Idemo dalje... Doci ce i nas dobitni ciklus jedan dan samo treba biti strpljiv user posted image user posted image

Leva user posted image ,  znas kako  kazu strpljen-spasen user posted image

Baš tako, drži se, bit će nekad i veselih vijesti aBd...
Lady, ja tek sad vidjeh da je user posted image ipak došla, žao mi je mila, ali bit će sreće četvrti put aBd, samo ne gubi nadu user posted image .A i meni je dr. poslije inseminacije propisao utrogestan, samo što su kod mene bile tablete, a Cakana ti je objasnila zbog čega se koriste user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 376
24.7.2009 10:42:05   
medonja
ja sam novi clan ovde i sve sam procitala o cemu pisete i koliko se mucite i ja sam isto tako.najsavremenija privatna klinika je u leskovcu samo za sterilitet.u njoj rade priznati geneticari u svetu mozda ste i culi za to.znam mnogo zena koje su ostale trudne radeci po jednu inseminaciju u toj klinici i sve su uspesne,cak znam da su pojedine radile i na drugim klinikama ali bez uspeha.ali u leskovcu uspeva sve.zato se i ja spremam ali necu bacati pare  ni zivce po drugim klinikama ici cu odmah  u leskovac i to sledeci mesec.kosta 300 eura a pregled se ne naplacuje.a sta vise necu se vise kljukati tim tabletama i injekcijama za dzabe.pravac za leskovac!to vam je moj savet!srecno

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 377
24.7.2009 10:45:25   
medonja
ima li nekoga da je radio u leskovcu inseminaciju a da nije uspela?ili vestacku oplodnju?kod 99% zena uspeva

(odgovor članu medonja)
Neposredna veza do poruke: 378
24.7.2009 10:53:37   
Leva
Koliko znam ni jedna od zena nije bila u Leskovcu. Ne znam zasto ali su i dalje najpopularnije destinacije Maribor, Prag i Split. Uspjesnost inseminacije nazalost ne moze biti nikako 99% jer je u svim medicinskim casopisima napisano da je to od 10-15% u zavisnosti od dobi zene. Zato draga medonja nemoj biti razocarana ako bas ne uspije od prve, sa IVF i ICSI je vec druga prica tu je postotak uspjesnosti mnogo veci ali ni on nije 90% uspjesan. U cijeloj prici ce ti trebati puno volje, zivaca, snage i strpljenja... I obavezno nam se javi sa rezultatima iz Leskovca ja sam bas zaintrigirana.
LP

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu medonja)
Neposredna veza do poruke: 379
24.7.2009 13:27:15   
medonja
ja znam dosta zena koje su isle u leskovac  ili su se porodile ili cekaju bebu.moje majke direktorka recimo sada ceka bebu.napisala sam da 99% zena ostaje trudno a koliko vidim da tamo niko nije isao i jos nesto ljudi te ne zavlace.a imaju najsavremeniju tehniku  i mnogo je priznata klinika.

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 380
24.7.2009 13:28:53   
medonja
obavezno cu se javiti sta sam uradila jer mi je dosta vise maltretiranja po lekarima

(odgovor članu medonja)
Neposredna veza do poruke: 381
24.7.2009 13:31:15   
medonja
cak dolaze ljudi iz inostranstva tu.

(odgovor članu medonja)
Neposredna veza do poruke: 382
24.7.2009 13:33:39   
medonja
ja i moj muz 4 god se vucemo po lekarima svi nalazi super nikad nam niko nije pronasao nista niti znaju razlog zbog cega je to tako,sta nismo probali

(odgovor članu medonja)
Neposredna veza do poruke: 383
25.7.2009 10:11:47   
Cakana
Cure samo da vam javim da je user posted image stigla. Dakle definitivno inseminacija nije uspjela. Ali idemo na sledeću aBGD! Nesa kakva je situacija kod tebe?

Imam jedno pitanje za sve koje su radile inseminaciju: Gdje ste radile i koliko Vas je to zadovoljtvo koštalo? Ja plaćam 500 KM samo inseminaciju a lijekovi (menopur, pregnil) su me ovaj put koštali oko 400 KM.

Ja 29 MM 29, dva spontana i uzaludni pokušaji trudnoće već 2 godine! Nada nas ne napušta!

(odgovor članu medonja)
Neposredna veza do poruke: 384
25.7.2009 11:18:49   
teatea
IZVORNA PORUKA: Cakana

Imam jedno pitanje za sve koje su radile inseminaciju: Gdje ste radile i koliko Vas je to zadovoljtvo koštalo? Ja plaćam 500 KM samo inseminaciju a lijekovi (menopur, pregnil) su me ovaj put koštali oko 400 KM.

Ove cijene su užasne! Ja sam mislila da je moja inseminacija bila skupa. Radila sam je privatno 2007. god i koštala me 300,00 KM. Sad ne znam kako se cijene kreću, ali sve poskupljuje. user posted image

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 385
25.7.2009 11:20:14   
delfin
Cakana, baš mi je žao user posted image user posted image user posted image . Biće sljedeći put aBda.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 386
25.7.2009 17:26:50   
ena0002
Cakana user posted image user posted image user posted image , ma ne znam vise sta da zenama govorim a da ne djeluje kao obicna fraza user posted image , ali sta se moze idemo dalje

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 387
26.7.2009 20:00:35   
Lilipop

IZVORNA PORUKA: ena0002

Cakana user posted image user posted image user posted image , ma ne znam vise sta da zenama govorim a da ne djeluje kao obicna fraza user posted image , ali sta se moze idemo dalje

Potpisujem, i ja se tako osecam, nazalost, vec sam toliko dugo na forumu da ponekad osecam da se dosta cesto ponavljam i dodje mi malo bezveze, ali i ja ko tebe neznam vec sta da kazem osim zao mi je, vise srece iduceg ciklusa, drzim fige da uspijete !user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 388
27.7.2009 11:11:09   
Cakana
Danas idem na dogovor kod dr. oko 2. inseminacije. Nesa šta ima. Hajde obraduj nas da idem s novom nadom u postupak user posted image .
Hvala svima na podršci!  Svi se mi veoma često ponavljamo ali riječi podrške kada se upute lično znače mnogo. I zato hvala Vam još jednom, jer zbog Vas se ne osjećam usamljena u svom problemu.

Ja 29 MM 29, dva spontana i uzaludni pokušaji trudnoće već 2 godine! Nada nas ne napušta!

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 389
27.7.2009 12:27:53   
brzamala
Nesa nam se ne javlja ,a i ja sam znatizeljnauser posted image   
NESA hajde obraduj nas.user posted image

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 390
28.7.2009 10:34:34   
nesa
Evo i mene, nemam radosne vijesti, tacno 14. dan od insem u petak sam dobila pred vece.
Na testu mi je popodne bila svijetla druga linija, ali eto nista od toga....
U sept ponovo insem ili ivf, vidjecu sa dr....Pozzz

< Poruku je uredio nesa -- 28.7.2009 10:35:11 >

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 391
28.7.2009 10:38:03   
ljubičica 28
nesa, žao mi je user posted image , ali glavu gore, bit će bolje drugi put...

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 392
28.7.2009 10:42:08   
nesa

To mi je bila prva insem, pa nisam previse ocekivala, ali sam pustila suzuuser posted image kad sam poslije testa dobila...
Ovaj avgust preskacem dr, mada prirodno tesko sta jer mm ima leukospermiu koja smeta.....ali  ko zna, ja vjeciti optimistauser posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 393
28.7.2009 10:56:42   
Zoe
nesa, žao mi jeuser posted image , nadam se da će druga inseminacija donijeti user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 394
28.7.2009 11:01:59   
nella
IZVORNA PORUKA: nesa

ali  ko zna, ja vjeciti optimistauser posted image

takva i treba da budes, zelim ti puno srece i da druga bude uspjesna!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 395
28.7.2009 11:17:38   
Cakana
Nesa žao mi je. Nijedna ovaj put nije uspjela, ali idemo dalje. Ja sam juče bila kod dr. i rekla mi je da ovaj mjesec idemo na stimulaciju ovulacije i ciljane odnose, bez inseminacije.  Tebi puno sreće i da aBGD u augustu bude sreća bez postupaka!

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 396
28.7.2009 12:06:14   
brzamala
 e Nesa bas mi je zaouser posted image sto ins. nije uspjela.Ali samo naprijed ,draga, jednom ce i nas obradovati one dvije crtice ne testu,ako Bog da.Ja uvijek kazem da ne znam koliko ce vremena proci i ne znam kad ce to biti ali sam sigurna da cu jednog dana uzivati drzeci u narucju svoje malo zlato,i unaprijed se radujem tome.user posted image

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 397
28.7.2009 12:17:00   
Cakana
Svaka čast na optimizmu! I ja tako razmišljam. Evo jedne pričice tome u prilog: Prijatelji mojih roditelja, u braku 20 godina, pokušali sve moguće (inseminacije, terapija Slobodana Tešića, IVF, i td.....). Nakon 20 godina žena je ostala u drugom stnju i porodila se prije mjesec dana. Nisu odustali i isplatilo im se! 

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 398
28.7.2009 15:29:41   
Lilipop
Za sve curice koje nisu ovaj mjesec uspjele evo jedan user posted image da im malo ulepsa dan.
Zao mi je sto niste uspjele user posted image , ali sta da se radi , moramo se nadati.
ostalim curama koje cekaju testiranje

3 x IUI -0

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 399
28.7.2009 15:31:15   
Lilipop
Ostalim curama koje cekaju testiranje, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da ugledaju user posted image (vidi se da sam ja vise za curice, a? )

3 x IUI -0

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *