|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
18.6.2009 22:35:44   
neki
Ex yu,bas mi je zao sto si se napatila,ali sad uzivaj sa svojom bebicomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 501
18.6.2009 23:29:53   
idana_85
mamabb, dosta sam citala ovaj forum i svakakva iskustva i zakljucke, nadam se da ce i druge mame kao i ja iz tvoje price izvuci zakljucak NE PROVOCIRATI POROD - SAMO PRIRODNO!
Stvarno mi je draga zao sto si se tako napatila, sve sam plakala i citala nekoliko puta. Drugi porod ce biti boji aBd, priroda i nemas se cega plasiti. Pusa za tebe i tvoju bebicu

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 502
18.6.2009 23:34:18   
Anoniman
sanjarka bravo, drago mi je da ste bebica i ti dobro user posted image . Ljubi nam princezu user posted image

ex yu, draga, ja što si se ti napatila user posted image . E ova me priča asocirala na moj prvi porod user posted image user posted image ......
al no siki riki, drugi je lakši user posted image user posted image

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 503
18.6.2009 23:34:32   
daca/maca
DraGE MOJE,
sve postove sam detaljno pročitala, i uzdahnula stotinu puta....
Prvi porod. Vojna bolnica. Dr. MAšić, babica Sabina. 20.02.09. 3950g, 54cm- RODIO SE NASLJEDNIK moja najveca ljubav .
19.og februara ( termin je bio par dana ranije) sam bila vrijedna i oprala 6 prozora, malo se umorila i legla u krevet. Osjetila sam lagani pritisak u donjem dijelu trbuha, ali sam bila ubijeđena da sam se umorila od rada...U PETAK -20og sam imala zakazan termin za CTG oko 10-11h. Te noci sam pokušavala zaspati, ali mi PRITISAK nije dao, vrtila sam se, ustajala i lijegala....i tako u krug....boli, pa boli....ali izdržljivo....Ujutro oko 9 sati sam konačno zaspala, i to jedan sat...dakle do 10h. Muž mi se uznemirio, htio me voditi u bolnicu, ali ja sam mu govorila da su ovo "varalice" i da je sve OK. Tek u 11h sam se obukla i krenuli smo do Vojne. Ja, kao žalosna SOVA, neispavana i umorna....Pozvonili smo doktoru ,i odmah me je pregledao. Dr. Salko kaže: "ma ti si gotova za dva sata...sad ceš tek vidjeti šta su bolovi, idi poljubi se sa mužem..." Ja onako nikakva pozdravim dragog, i zamolim da donese famoznu TORBU...
Sestra Senada me izmjeri, izvaga, klistira ( mada nisam ništa jela u zadnjih 24sata, i to klisitiranje mi je kasnije izazivalo strah i paniku...), zapisa u karton podatke...U tom periodu bolova nije bilo, a otvorena sam bila već 8 prstiju, samo se otvorilo sve...dadoše mikrevet da legim malo na boku...svakih pet minuta doktor me čačka, ja ga molim da ne pregleda više, jer me pregled boli, krv na sve strane...žene oko mene vrište, čujem sve, bebe KMEČE, sve se pomiješalo...a ja mislim na muža i plačem...dođe doktor i probi mi vodenjak, bolovi se pojačaše....tada je bilo negdje oko 12,30h, ne sjecam se više...I dalje ležim i dišem ( NISAM išla na vježbe za trudnice, niti sam znala kako treba disati-objasnila mi babica)..molim Boga za svojeg sinčića..noge mi se tresu...dođe Sabina i uključi mi DRIP, da vide kako ću reagovati...AUUUUUUUU...boli ...ja brojim do 100-toliko traje jedna kontrakcija, i onda PAUZA, pa opet 1,2,3....100. LUdnica. Opet SAlko pregleda, pa ubrizga mi neku injekciju, kaže: od ovoga će se razmekšati cerviks...ne brini... Doktor PIPNU, i napipa glavicu, ja tek tada VRISNU da se cijela bolnica okrenula...valjda se glava spustila. Uhvati me DOKTOR za ruku i : Trči, trči....hajd' u salu, ide porod...
Popeh se na ONO, i nasta frka, doktor, babica i ja ....1.2.3. i izletio moj mali DELFIN....za 5 minuta, možda čak i manje....ja malo pukla, valjalo izvaliti malenog BIGGija,,,od skoro 4 kile...
Staviše me u sobu,da odmaram. JA odmah uze mobitel, nazvah rodbinu i prijatelje, i mog cijenjenog ŠEFA, i naravno supruga_ PRVO NJeGA, izvadih ŠTRUDLU i mlijeko ih tašne....njam, njam...ogladnjelo se...Nakon 3 sata prvo tuširanje, donijeli mi mog DELFINA malenog....i od tada se ne razdvajamo....
p.s.
čim prestanem dojiti, tj.ciklusi se ustale idemo akobogda praviti još jednog DELFINA..hehehe
sorry što je dug post...bilo je još detalja...ali da ne dužimo...user posted image

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 504
18.6.2009 23:45:30   
Anoniman
user posted image user posted image  daca/maca!! Relativno lagan i brz porod, ma super, baš sam sa merakom pročitala tvoju priču user posted image

(odgovor članu daca/maca)
  Neposredna veza do poruke: 505
18.6.2009 23:48:26   
Anoniman
hhhhaaaahhhaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , cuj izvadi strudlu, a sto me nasmija, volim ove price,uvijek i pored svih muka postoji neki otkaceni detalj...

Neposredna veza do poruke: 506
18.6.2009 23:48:57   
lely
daca/maca-e bas mi je drago sto si tako fino prosla,hB da ima i ovakvih....user posted image
Uzivaj u svom bebcu,a posto vidim da planiras ubrzo drugu trudnocu zelim ti isto lagan porod...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 507
18.6.2009 23:50:52   
daca/maca
Kazu svi da je lagan i brz....ali ja se brinem kakvi ce biti slededeci, akobogda...imamo osjecas ad je sledeci HOROR, ne daj Bože...mada opet gledam optimistički....bar sada znam kako to hoda.
p.s
Kolegica moja rodila je troje. Na pitanje o porodima, tj. koji joj je bio najlakši rekla je: " prvi, jer nisam znala šta me čeka...."

KISS

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 508
18.6.2009 23:54:29   
Anoniman
Ja sam imala grozan prvi porod, a drugi.... user posted image user posted image  (možda si pročitala na prethodnoj str.) za poželiti!!!

Neposredna veza do poruke: 509
19.6.2009 0:02:22   
neki
Moji oba bili gotovi za sat i po,nevjerovatno,ibolovi i porod,sve sat i po,ma oooooooodlicnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 510
19.6.2009 8:16:43   
M kao Mama
Čestitam, daco/macom, moj termin prije dvije i po godine haman, bio je tačno na 20. februar, ali moja LAli požurila pa izletjela 1. februara. 

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 511
19.6.2009 9:59:16   
ena23
Moja strina, koja ima troje djece, kaze da pri prva dva poroda nisu joj bile jasne zene koje vriste, kaze "ja sam mislila one izvode i hoce paznju od doktora, gadile su mi se, jer ja sa prva dva poroda nisam znala sta je to porodjajna bol" (prvi porod bio neposredno prije rata a drugi u ratu, obs prirodno bez po muke)... a kaze treci put boga mi i ja sam malkice vristala, tek sam tad vidjela da se zene ne prave i ne glume, nego da to stvarno boli user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 512
19.6.2009 10:11:37   
Suzana
Daco maco super simpatična pričica sa poroda! user posted image user posted image
Čestitam! Pusa za Delfina. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 513
19.6.2009 10:21:10   
manuela RR
Daco/maco tebi porod izgleda nije bio previše težak čim razmišljaš o drugom delfinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Čestitke...user posted image user posted image user posted image user posted image

P.S i ja sam mišljenja da je prvi put lakše pregurati i najteži porod
(a ja sam imala jako težak porod)
jer ne znaš šta te čeka,to sam već negdje i napisalauser posted image

< Poruku je uredio manuela -- 19.6.2009 10:22:45 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 514
19.6.2009 12:08:44   
dina_89
evo da i ja napokon napisem svoju porodjanu

termin je bio 9 juni, mm i ja malo izasli 7 juna, pred spavanje malo se mazili i poslije akcije ja vidim da sam malo prokrvarilauser posted image , nisam htijela nista govoriti mm jer on noc prije nije nikako spavao a i ja pomislila mozda je sluzni cep i ja zaspala, oko 5 ujutro ustanem da idem u wc kad vidim jos krvi i to ne bas tako malo nije mi licilo na sluzni cep pa sam probudila i mm, pita on hoces li da idemo u bolnicu ja kazem necu jos sacekati cu da dodje doktorica na posao pa cu je nazvati da je pitam,  tako malo na internetu trazila ima li sta o tom krvarenju pred porod, poslije ponovo zaspim i probudim se oko 9, nazovem doktoricu i ona kaze odmah u bolnicu, ja polako spremim se, jedem i dole sam otisla sa mm i jetrvom jer ona radi na gradini, pregledaju me kazu otvorena 7 cm brzo ce to, za koji sat, pa onda ona njihova procedura, klizma, morala sam skinuti lak iako je bio bezbojan, sminku itd. ja im rekla da zelim da muz prisustvuje porodu i kaze sestra vidjeti cemo, poslije 5 minuta vraca se ona i kaze kako je mog muza poslala kuci jer sala u kojoj on moze prisustvovati nije slobodna,ja poludila, pocela da placem, ma suze teku kao sa cesme, mene nista ne boli ali ja placem ko luda, i dodje ta sestra kaze hajde sad cu ja vidjeti da oslobode salu pa ti njeg nazovi da se vrati  user posted image
i tako oslobode oni tu salu ja ga nazovem da se vrati i ja onda sretna, smijem se, ma mene nista ne boli ja mislila tako cu se i poroditi bez bolova, dok smo cekali da spreme  tu salu za mene, da je ociste, doktorica mi probije vodenjaki nakon 10 minuta dodje da me "izmasira", ta masaza boli kao i sam porod,vjerovatno su nekim od vas radile to stave ruke dole i cupaju sve zivo, rastezu, prvu sam dobro podnjela jer nisam bila dobila kontrakcije, nakon toga premjeste me u tu salu i dok smo cekale da i mm dodje ponovo me "izmasira" sestra, uh bas je bolilo, i kad je mm usao ona me jos jednom "izmasira", nakon toga ostavi nas same u sobi da bi dobila prave-bolne kontrakcije, valjda zbog te indukcije one bas brzo dodjese i to na svakih 10 sekundi, i sve bolnije i bolnije, na pocetku sam ih nekako podnosila disala kako su nas u skolici naucili ali poslije ma ne mogu ni da stojim, ni da lezim ne mogu nista, okrecem se na sve strane cak i na stomak ali ne pomaze nista,
u tim trenutcima sam mislila da cu umrijeti, nisam ni sanjala da tako boli onda sam pocela i da vristim, govorila sam im poradjate me vise sta cekate, pa poslije sam govorila ne mogu ja ovako uspavajete me i poradjajte me na carskiuser posted image  
ma ne znam ni ja sta sam im sve govorila ovo mi je muz pricao, on se isprepadao user posted image  bolje receno ja sam ga isprepadala, a on mi je pomagao bas puno masirao me, donosio vode da me umije, pa tjesio me kaze misli na bebu, sad ce beba, ne znam kako bi da mi nije njeg bilo,
kad sam pocela da osjecam napone dosla i doktorica kaze evo pocelo i pocele da poradjaju, mislim da sam onda bila malo bolja snagu sam koristila za tiskanje, ali ipak nisam mogla izdrzati da ne vrisnem koji put, iako se toga ne sjecam najbolje mm mi je rekao poslije poroda da mu usi zvoneuser posted image , ne bi znala reci koliko je to trajalo ali ne dugo i moje bebica je izasla, rodili smo je, user posted image  babica mi je odmah dala, i stvarno kad sam uzela bebicu svi bolovi su nestali sve sam zaboravila, dok je babica malo pritisla stomak da izadje posteljica, malo je zabolilo i bebica je pocela plakati kao da i ona osjeti
, a zaboravila sa napisati mm je presjekao pupcanu, ja sam ga prije pitala zeli li to uradti on je rekao da se plasi jer mozda ce to boliti bebu ili mene pa nije namjeravao, medjutim dole kad mu je sestra ponudila pristao je i bio je sretan, poslije kad sam ga pitala je li ga bilo strah presjeci kaze on ma kakav strah kad sve porod prezivio presjeci pupcanu mi je bilo najlakse jer se zavrsilo user posted image  i tako hvala Bogu sve se zavrsilo super bebica je bila teska 3600 g i duga 56 cm, a nisu me sjekli niti sam pucala, tome su sigurno doprinjele one "masaze"

kad razmisljam o svom porodu to je zaista porod za pozeljeti, jaki bolovi su bili svega pola sata,prosla bez epizotomije i pucanja,mm bio samnom i najvaznije beba je bila super

nisam sigurna da li svaki porod tako boli ili ja jednostavno lose podnosim bol, ali tih zadnjih pola sata nisam mogla bez vristanja iako sam mislila necu ja to, cuvati cu snagu za porod, itd ali nisam mogla jednostavno meni je bilo lakse kad pustim glas user posted image

eto ne znam jesam li sta preskocila, ali to je u sustini to 

ps.izvinjavam se na greskama,ali ovo ja brzo dok beba spava

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 515
19.6.2009 12:18:28   
marinčii
dina..bravo user posted image user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 516
19.6.2009 14:21:41   
Ex Yu
i ja sam brzo pisala dok bebac spava pa sam pola preskocila tj onaj najvazniji dio kad je bebac izasao ... na stolu sam vristala ko luda jer vise poslije 30h nisam mogla podnjeti bolove ... doktor mi je rekao da nesmijem tiskati da beba jos nije spremna i da sam otvorena samo 6 prstiju ali sam ja imala toliko nagone da nisam mogla izgrzati pokusala sam se suzdrzavati ali je to nemoguce ... ipak sam pustila i tiskala tako da su doletili do mene i skocili po meni doktor je skocio na stomak i samo rekao tiskaj sad jednom drugi put kaze zadrzi al udahnu i jos jednom jako i tad na treci put samo plusnu iz mene i bebac izleti ja sam mahinalno odma krenula ustajati i pogledala bebaca doktor me pridrzao dok je babaca dolazila do bebe rezala pupcanu vrpcu tako da sam to sve gledala i smijala se jer nemozes da vjerujes da u tom trenu kad beba izleti van vise nema niti trunke bola ... ali stvarno vise te nista neboli ... ja sam samo pogledala u infuziju i pocela plakati drip i dalje curi ali nista neboli ... nisam mogla vjerovati ... babica je oprala bebu izvagala ga izmjerila i u tom se druga do mene pocela poradjati ona mi je samo dodala bebu i kaze cuvaj ga dok ovu zavrsimo ... tako da sam ja dobila svoje zlato i divila se 15 minuta dok su porodili zenu do mene na stolu ... nista me nije vise bolilo samo je doktor rekao ajde da je usijemo dok se nije uhladila dao mi je anesteziju i zakrpio 10 konaca bolila su samo inekcija i zadnja dva ... bebaca su odnjeli u sobu za bebe i na pregled a mene izveli na krevetu ispred porodjajne sale i ostavili tu do 1 sat jer nije bilo slobodnih kreveta na odjelu ... ja sam se docepala mobitela i od 11 do 1 pricala na telefon ... smijala se i nisam mogla vjerovati da je sve proslo ... eto sad je sve to vec skoro zaboravljeno

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 517
20.6.2009 21:10:44   
travnik
evo drage moje da se i ja javim,malo kasno ali ne mozemo stici od hodanjauser posted image mene je zabolilo tacno na termin01.05. oko 01h poslije ponoci.pocelo odmah na 5 min,ali nisam ja to toliko ni farmala(drugi porod)nego polakice do banje,tusiranje i te stvari.muz samo pita hoces da te vozim za bolnicu,a ja neka jos.na kraju odemo oko 03 i 30.prime me pregledaju,ja 4 prsta otvorena.ja se obradova,reko jos malo i porod.kad su me smjestili na krevet,isto kao i ex yu odmah do porodjajne sale,bolovi poceli sve jaci i jaci.a ja samo hodam i govorim nije me ovako bolilo sa prvim,a babica kaze ti si to zaboravila(posto sam napravila razliku 11 god)ma koje zaboravila,bolovi za kose cupati.
i tacno u 08h iz dva tiskanja rodio se moj mali princ arman 3300tezak i 53 dug.
kcerku sam rodila 3600kg i 52 cm.i porod duze trajao,ali manje bolio.(vakum)i eto mame sve prodje,a bol se kazu zaboravi,ja ga boga mi nisam,ni sa jednim.ali moje duse su tu.user posted image

farah ceza moja 09.06.98
arman mali princ 01.05.09

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 518
20.6.2009 21:38:42   
meme27
pa moja prica je vec stara 5 godina pa tako da se puno i ne sjecam
znam da su me bolovi budili dosta dana bila sam umorna i iscrpljenja otisla sam kod babice ona me je pregledala i poslije pregleda mi je rekla da se ne cudim ako se odma sa puta kuci vratim da rodim i nakon 2-3 dana koliko se sjecam da sam dobila bolove cesce od jutra pa bili su svako pola sata pa rijedze pa kao stali pa ponovo bolovi cesti zovem drugu bomnicu i babicu i kazem da sam iscrpljena da se budim po noci da imam bolove i dolazim i da rade sta hoce od mene ili da mi daju tabletu da se dobro naspavam da bi imala snage da se porodimuser posted image posavjetuju me da dodzem oko 21 sat do tada sam imala bolove moj muz je sjedio za kompijuterom i nije blage imao sta se desava ali je racunao minute od bola do bola
ja sam se previjala i susila fenom reko toplo pa mi je trebalo
popila sam dva alvedona i ubrzo povratila citala sam da nakon povracanja brzo se i rodi ali ja sam bila jaka i strpljiva kazem danima i taj citav dan 
kazem ja muzu uzimaj torbu idemo necemo u 21 sat ja moram sada u 20 sati u autu sam vec osjecala pritisak bebe a do bolnice je bilo 15 minuta voznje samo se sjecam da sam cak morala pjesice i do ti prokleti vrata od bolnice da sam svaku sekundu cekala da udzem kada smo stigli u bolnicu stavilu su me na krevetic i tu su stavili neke sprave da mjere koliko su jaki bolovi a ja sam u stvari svo vrijeme i bila otvorena i radzala otisla je ta zena ponovo mi sami u sobi moj muz ponovo nista ne konta ja jecim od bolova ali sam ipak u neku ruku bila sabrenija od njega kazem mu donesi mi salavetu brisi me po celu ne donesi mokru a on donese mokru krpu stavi na celo a ono cijedi voda ja dobivam jezu hladno mi i nikoga nema jos uvijek kazem njemu zvoonii ja idem vrsiti veliku nuzdu moram a on pozvoni ona me pregleda dali sam tada prije pregleda ili poslije oprala se ne sjecam znam samo da sam vodu ispustila oprala se jedva)kada ona konacno dolazi pregleda me i shvata da sam otvorenna ili otvarala se nemam blage veze jer se sve ovo desavalo bez ikakve anestezije stavljaju me u krevet i pravac u porodilicku sobu- vristim da zelim epidural ali vec je kasno daju mi lustgas da udisem vristala sam a on je bio uz mene porodila sam se 22,00 17 oktobra dosla je mala kcerkica smedze kose plavi ociju babo je prvi uzeo u narucje a niz njega je lila znoj

< Poruku je uredio meme27 -- 20.6.2009 21:40:38 >

mala dijeca piju mlijeko a velika piju krv

(odgovor članu travnik)
Neposredna veza do poruke: 519
20.6.2009 22:04:28   
lely
Bravo dinouser posted image user posted image user posted image ,citajuci tvoju porodjajnu pricu smijala sam se i plakala,uh.....
Nek ti je princeza ziva i zdrava,a i sretni roditelji sa njom...

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 520
21.6.2009 18:52:22   
dina_89
IZVORNA PORUKA: lely

Bravo dinouser posted image user posted image user posted image ,citajuci tvoju porodjajnu pricu smijala sam se i plakala,uh.....
Nek ti je princeza ziva i zdrava,a i sretni roditelji sa njom...

user posted image user posted image user posted image  hvala

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 521
21.6.2009 19:21:04   
tary
ja bih da vam se pohvalim mojim drugim porodom ,jer na pomisao na prvi sva se najezim,a drugi je bio idealan, ako takav uopste postoji.naime cijeli dan su me boljuskala ledja kao kad treba da dobijem sto je naravno nista u poredjenju sa onim pravim bolovima,nisam znala sta se desava i dali je porodjaj krenuo jer sam prvo djete rodila sa izazvanim bolovima,i kada su bolovi poceli da budu jaci ali opet nista strasno(cistila sam po kuci, kuhala, bila napolju)pozvala sam jetrvu i sa njom se posavjetovala i tako smo otisle u bolnici na moje veliko iznenadjenje bila sam otvorena 9 cm, kako ja nemam ni dan danas pojma ,kaze doktor ni pola sata ti si gotova ja nemogu da vjerujem, jer nemam napone tad su mi dali sredstvo za jacanje bolova i moja curica je dosla na svijet 4200kg, a rodila sam je ko od sale ,gledam ispod sebe beba, a kako nemam pojma.sa ponosom se sjetim mog drugog porodjaja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 522
21.6.2009 22:29:48   
Sonja

IZVORNA PORUKA: manuela

P.S i ja sam mišljenja da je prvi put lakše pregurati i najteži porod
(a ja sam imala jako težak porod)
jer ne znaš šta te čeka,to sam već negdje i napisalauser posted image

hehehe lopovko kako si me hrabrila kad smo bile na kafici kako nije nista strasno
user posted image
na kojoj je stranici tvoj porod da procitam
pusa

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 523
21.6.2009 23:36:31   
liliputanka
Ja sam bila ubjeđena od početka da ću ja roditi prije termina, kažu beba krupna, ja stalno trčala gore dolje, čak sa stomakom do zuba žnjela ječam za pokus na poslu! I tako ja došla do zadnjeg mjeseca, nisu mi više dali raditi jer mi je do posla svaki dan 100 km, a ja vozila sama. Dani me ubijali, svaki isti, čekam ja vodu da ode jer tad je kao siguran porod, ono ništa. Pročitala sve žive priče s poroda na svim forumima koji postoje, educirala se u svakom pogledu i čekala. Dan po dan, došao termin ništa, 1, 2 ,3, dana poslije ništa. E u noći na četvrti dan nakon termina, probudi me stezanje u leđima, ali zaspem ja opet jer je to po tko zna koji put taj zadnji mjesec da me steže. Sutra dan vidim spao mi stomak, ispratim muža na posao u 11 sati i krenem spremat kuću, perem prozore, podvlačim se pod krevet, penjem na kuhinju sve nesjesna da ono stezanje u križima kada sjednem da se odmorim su ustvari trudovi. Navečer oko 7 vidim smeta meni sve više stezanje, odem se okupati i kažem mužu ajde mjeri, Razmak je većna tri minute. Odemo mi do bolnice u kojoj sam se planirala porodit, čekam prvo babicu pola sata da se probudi da mi otvori vrata, pregleda me, kaže jedva dva prsta, sad ću ja zvati doktora ( jer ga zovu samo kad je porod ) i kaže dat ću ja tei uputnicu za Mostar, krupna si a krupna i beba. Ali ne vjeruje ona meni da mene boli svako tri minute, pita treba i mi hitna, reko ja ću s mužem sama. U Mostar stižem u pola 12 u noći na peti dan, 4 prsta otvorena, kažu ajde skidaj se, obuci našu spavačicu i pošalji muža kući. Ja tek tada shvaćam da ja rađam tu noć.user posted image Na stol on mene bez klistira, mjere CTG pola sata, na njemu nema ništa a mene boli sve više. Kaže meni doktorica probudi me u 3 sata, ako ti ne ode voda prije. Ajde kaže odspavaj malo. Došla ja u sobu, žene spavaju gdje ću puhat tu i hodam ja hodnikom gore dolje sama samcata, kad mi dojadi ležanje na lijevom boku. ( to sam radila dok se nebi iscrpila skroz jer sam čula da se tako duplo brže otvara nego hodanje. )U tri sata opet sto, CTG, sada pokazuje, 5 prsta otvorena. Tada usljeđuju 2 najteža sata poroda. Hodam ja opet, kombiniram s lijevim bokom, pušem na hodniku i u jednom trenutku od puste muke mal nisam iščupala cijev od grijanja koliko sam je stegla. U pet na stol, probijaju mi vodenja, 8 cm otvorena, spazmex i još nešto, dolazi doktor, kažu nemoj tiskat još, a meni već ide, ja osjetim i tada sam se prvi put dreknula ja nemogu više, hajde dadnu mi zeleno da tiskam ja nemogu. Počupam kanilu iz ruke, ctg sa sebe sve, ali ne. Dva puta se doktor nalakti na mene, a ima ga mašala i ugledam ja malo stvorenje koje mi danas znači sve  u životu. Rezali su me, a i pukla sam. O šivanju i daljnjim bolovima neću jer već sam i ovako naduljila.

Lorena, 22.10.2008.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 524
27.6.2009 22:59:19   
mamabb
Eee moja Idana, provocirani nikad više, vjeruj mi. A šta ćeš kad ne znaš a još ponukana iskustvom žene prije mene, rekoh ma tako ću i ja.

Vrijedilo jeste, ni za šta na svijetu ne bih dala svoje malo pile, ovaj osjećaj i nikakva patnja ga ne može pomutiti ali sljedeći aBd, ako se usudim, čekamo do zadnjeg user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *