dina_89
|
evo da i ja napokon napisem svoju porodjanu termin je bio 9 juni, mm i ja malo izasli 7 juna, pred spavanje malo se mazili i poslije akcije ja vidim da sam malo prokrvarila , nisam htijela nista govoriti mm jer on noc prije nije nikako spavao a i ja pomislila mozda je sluzni cep i ja zaspala, oko 5 ujutro ustanem da idem u wc kad vidim jos krvi i to ne bas tako malo nije mi licilo na sluzni cep pa sam probudila i mm, pita on hoces li da idemo u bolnicu ja kazem necu jos sacekati cu da dodje doktorica na posao pa cu je nazvati da je pitam, tako malo na internetu trazila ima li sta o tom krvarenju pred porod, poslije ponovo zaspim i probudim se oko 9, nazovem doktoricu i ona kaze odmah u bolnicu, ja polako spremim se, jedem i dole sam otisla sa mm i jetrvom jer ona radi na gradini, pregledaju me kazu otvorena 7 cm brzo ce to, za koji sat, pa onda ona njihova procedura, klizma, morala sam skinuti lak iako je bio bezbojan, sminku itd. ja im rekla da zelim da muz prisustvuje porodu i kaze sestra vidjeti cemo, poslije 5 minuta vraca se ona i kaze kako je mog muza poslala kuci jer sala u kojoj on moze prisustvovati nije slobodna,ja poludila, pocela da placem, ma suze teku kao sa cesme, mene nista ne boli ali ja placem ko luda, i dodje ta sestra kaze hajde sad cu ja vidjeti da oslobode salu pa ti njeg nazovi da se vrati i tako oslobode oni tu salu ja ga nazovem da se vrati i ja onda sretna, smijem se, ma mene nista ne boli ja mislila tako cu se i poroditi bez bolova, dok smo cekali da spreme tu salu za mene, da je ociste, doktorica mi probije vodenjaki nakon 10 minuta dodje da me "izmasira", ta masaza boli kao i sam porod,vjerovatno su nekim od vas radile to stave ruke dole i cupaju sve zivo, rastezu, prvu sam dobro podnjela jer nisam bila dobila kontrakcije, nakon toga premjeste me u tu salu i dok smo cekale da i mm dodje ponovo me "izmasira" sestra, uh bas je bolilo, i kad je mm usao ona me jos jednom "izmasira", nakon toga ostavi nas same u sobi da bi dobila prave-bolne kontrakcije, valjda zbog te indukcije one bas brzo dodjese i to na svakih 10 sekundi, i sve bolnije i bolnije, na pocetku sam ih nekako podnosila disala kako su nas u skolici naucili ali poslije ma ne mogu ni da stojim, ni da lezim ne mogu nista, okrecem se na sve strane cak i na stomak ali ne pomaze nista, u tim trenutcima sam mislila da cu umrijeti, nisam ni sanjala da tako boli onda sam pocela i da vristim, govorila sam im poradjate me vise sta cekate, pa poslije sam govorila ne mogu ja ovako uspavajete me i poradjajte me na carski ma ne znam ni ja sta sam im sve govorila ovo mi je muz pricao, on se isprepadao bolje receno ja sam ga isprepadala, a on mi je pomagao bas puno masirao me, donosio vode da me umije, pa tjesio me kaze misli na bebu, sad ce beba, ne znam kako bi da mi nije njeg bilo, kad sam pocela da osjecam napone dosla i doktorica kaze evo pocelo i pocele da poradjaju, mislim da sam onda bila malo bolja snagu sam koristila za tiskanje, ali ipak nisam mogla izdrzati da ne vrisnem koji put, iako se toga ne sjecam najbolje mm mi je rekao poslije poroda da mu usi zvone , ne bi znala reci koliko je to trajalo ali ne dugo i moje bebica je izasla, rodili smo je, babica mi je odmah dala, i stvarno kad sam uzela bebicu svi bolovi su nestali sve sam zaboravila, dok je babica malo pritisla stomak da izadje posteljica, malo je zabolilo i bebica je pocela plakati kao da i ona osjeti , a zaboravila sa napisati mm je presjekao pupcanu, ja sam ga prije pitala zeli li to uradti on je rekao da se plasi jer mozda ce to boliti bebu ili mene pa nije namjeravao, medjutim dole kad mu je sestra ponudila pristao je i bio je sretan, poslije kad sam ga pitala je li ga bilo strah presjeci kaze on ma kakav strah kad sve porod prezivio presjeci pupcanu mi je bilo najlakse jer se zavrsilo i tako hvala Bogu sve se zavrsilo super bebica je bila teska 3600 g i duga 56 cm, a nisu me sjekli niti sam pucala, tome su sigurno doprinjele one "masaze" kad razmisljam o svom porodu to je zaista porod za pozeljeti, jaki bolovi su bili svega pola sata,prosla bez epizotomije i pucanja,mm bio samnom i najvaznije beba je bila super nisam sigurna da li svaki porod tako boli ili ja jednostavno lose podnosim bol, ali tih zadnjih pola sata nisam mogla bez vristanja iako sam mislila necu ja to, cuvati cu snagu za porod, itd ali nisam mogla jednostavno meni je bilo lakse kad pustim glas eto ne znam jesam li sta preskocila, ali to je u sustini to ps.izvinjavam se na greskama,ali ovo ja brzo dok beba spava