Lalana
|
evo da i ja ispricam svoju pricu sa prvog poroda, a sa drugog cu drugi put cekali smo termin 20.02.2007. trudnoca sve po PS sto se kaze. Nikakve bolove nisam osjecala do 7 dana pred porod kada me je pomalo stomak poceo stezati, ali nista znacajno. Ja sam se bas bojala da ne prekoracim termin i onda 19.02. popodne osjetim pomalo jace bolove, al hajd reko nije nista strasno, odem u hodnju to cijelo poslijepodne, ma osjetim ja sve jace i jace me boli, ali hajd rekoh sebi cim mogu hodati uz pomalo zastajanja kad naidje bole nije to to jos uvijek. Navecer otisli na veceru, vecerali i krenuli kuci da spavamo, kada smo dosli ja legla, i govorim MM mene ovo pocelo bas da boli. Kaze on meni da idemo a ja necu ma reko nije to to jos uvijek trpim dobro, ali mene stvarno pocelo boliti. i mi se spremimo polahko i direkt u bolnicu, pregleda me primalja i kaze 4cm otvorena, uh super obradovah se ja a tada kada sam otisla u bolnicu bilo je 1 sat, kaze ona meni ti ces do jutra biti gotova, ja sva sretna. stave me na ctg, i ukljuce drip, auuuh bolovi sve jaci i jaci, svako malo ulaze gledaju otvaram li se a ja ni makac. Proslo je jutro, ja se gubim od bolova, prejaki bolovi, gladna zedna ma svasta, ali ni makac i dalje, doslo podne, ja vise nemam nimalo snage, placem, molim ih da me porode kako znaju i umiju, al eto nekako sam prezivljavala. Nekad oko 1 sat mi rekose otvorila se jos 2 cm, aaa moje srece, dade mi snagu da nastavim dalje, i oko 3 sata dodje jedna pregleda me kaze 8 scm, uraa odvedoseme u salu, prekinuse vodenjak, kad dodje doktorica kaze pa nije 8 tek je 7 cm, a ja sam pocela da placem ne mogu vise, uh. obrijali su me tek tada, mada sam ja kod kuce sredila, al mora da nisam dobro vidjela i dali su mi neku masku sa oksigenom koja me je automatski osamutila, i bilo mi je lijepppoooooo kao da letim, hehe. i onda se dalje slabo sjecam jer sam bila kao u polusnu, i kada sam trebala da tiskam, iz 2 puta je bebana izasla, a ja tu masku sam drzala sa svom snagom, samo da mi ne ispadne jer sam jedanput provjerila, odmakla sam je od lica a ono booollii i ja brze bolje vratim. Bebu su odnijeli da je kupaju, obuku, a mene je doktorica uslila nisam nista osjetila, valjda zbog te maske, nakon sivenja, odveli su me u sobu i sve je bilo kao da nikad nisam ni jedan bol osjetila, donijeli bebu, i sve Super
|