ivanak
|
Bok drage mame, evo da se i ja prijavim za porođajnu priču. Sve kontam sad ću pa nikako i tako… Termin nam je bio 9.6., no meni je muž bio uvjeren da ću ja roditi prije i tako je i naravno i mene uvjerio. I tako mi čekali i čekali, a ono termin prođe. Ja više nervozna i krivo mi što se ništa ne događa. Sve forumašice, bilo nas je više na taj termin za roditi, ili su otvorene što daje nadu da se bliži ili rađaju prije… A mislim se ja, ni ti sam otvorena – ma zabetonirana, nikakve promjene nema… Svako nekoliko na preglede, uvjek ista priča ( zatvorena, grlić omekšan, produžen ). Ja se više i pomirila sa time da ću prenjeti puno, puno… I tako tek 17.6. mene uhiti u noći neka bol, boli me u leđima u stomaku. A što je najgore ja nisam imala bolne mestruacije pa tako da nisam sigurna da li je to ona prava bol, ali sam sigurna da boli. I tako od pola sata dođe na 5 minuta. Meni se ne ide u bolnicu, i više ne znam što da radim i zovnem ginekologa i kaže meni on idi u bolnicu, to je znak da je počelo. I famoznu torbu sam spremila davnih dana i konačno došao dan da je i ja odnesem u bolnicu. Došla oko 1h u bolnicu. Pregledao mene doktor, i objasni da 5 prstiju znači otvorena do kraja, jer jedan prst je 2 cm. A ja ono bila jedan prst otvorena. Ja luda od bolova, a tako malo se otvorila. Obrijali me, klistirali i stavili u predrađaonu. Obilaze me babice, doktor… govore da šetam da će to potaknuti trudove. Ja se nahodala ko luda po onom hodniku i pri pregledu otvorena 3 prsta. Kontam miče se, rodit ću do sutra. Ja nastavila hodati. A tad su počeli problemi. Zove mene doktor da mi napravi aminoskopiju, a treba se pomokriti prije pregleda, a ja ne mogu, a piški mi se puno, puno. On je sa nekakvom iglicom provociro meni mjehur da se popiškim, jedva dvije kapi. Mene zima uhatila, febra 38 i nešto narasla – dobila upalu mjehura u bolnici. Svašta, i to u bolnici! Cijelu trudnoći nikakvih problema, a na porodu upalu pokupi. I sa svoja 3 prsta – moje dostignuće, pošli mi u 19.30h provocirati porod. Probili mi vodenjak i dali drip. Najveći bolovi su bili od 20.30h do 21.15h. Lako je bilo za bol od dripa. Meni savaki bol provocira povraćanje, a nema što povratiti. To me je najviše izmorilo. Znam svaku uru, jer je sat bio ravno mene. Trud sa trudom, ja se grčim, ali izdržajem i u 21.15h sam se nategla 3 puta i u 21.30h dobila moje sunce na svijet. Stavilu su mi ga na prsa vrlo kratko, jer sam imala febru pa nisam smjela držati. Moja duša teška 3400 i rekli su mi da je dug 52 cm, ali se kasnije ispostavilo da je dug 57 cm. I tako me ostavili ispred rađaone dva sata i prebacili na odjel u ujutro oko 9 sati vidio ga tata i slikao… Ma presladak je naš maji Antonio. Svakako porod mi je bio lak i nije mi ništa bilo teško. Više m nervira ova 4 ponta, nego to. Ispričavam se na dugom postu.
|