|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
15.7.2009 16:43:27   
Mya_81 RR
Evo da se i ja napokon javim sa svojom pricom.   Zaista ću se potruditi da ne budem previše opširna (možda samo malo) stoga ću izostaviti neke detalje koji su možda i pokrenuli cijeli proces mog poroda, a i dosta toga se može ispričati i o samoj bolnici i osoblju, ali ni s tim vas neću daviti.   Naime, sve je krenulo u srijedu 24.06. u 23h kada mi je pukao vodenjak. Bila sam u šoku upravo zbog događaja koji su se desili to popodne i ne razmišljajući odmah sam krenula u bolnicu. Sad znam da je bilo bolje da sam još koji sat ostala doma jer sam se bezveze dosađivala sama u bolničkoj sobi s vrlo izdržljivim trudovima koji su mi počeli negdje oko 12 i trajali do nekih 3h. U nekom trenutku sam dobila i cimericu, ali nismo uspjele puno ni razgovarati jer nam je objema vrlo brzo počeo onaj pravi show s pravim trudovima. I ti pravi su me malo ostavili u čudu jer sve čekam jake menstrualne bolove, ali nisam znala da s njima u kompletu ide i onaj osjećaj da ti se istovremeno ide na wc i da će ti beba sama ispasti. Imam osjećaj da su mi trudovi odmah krenuli s vrlo kratkim razmacima. Cimericu su odveli prvu i sjećam se da sam tada bila strašno ljubomorna na nju jer sam već bila na izmaku snaga i jedva sam čekala da sve prođe. A sjećam se da sam uspjela napisati sms suprugu da ću ga ubiti kad ga vidim jer je on kriv za sve! user posted image Cijelo to vrijeme sam slušala raznorazne zvukove iz rađaone što mi u tom trenutku nimalo nije odgovaralo. Negdje oko pola 7 su došli i po mene, koje je to olakšanje bilo! Neko vrijeme sam ležala na stolu dok su doktorica i sestra šivale moju cimericu koja je bila toliko glasna da sam opet po ko zna koji put razmišljala ''O, Bože, šta me to zadesi!''. Ja ću se malo pohvaliti i reći da sam cijelo vrijeme bila jako tiha i mislim da sam sve vrlo dobro podnijela.   Imam ja i jednu anegdotu sa samog poroda. Cijelo vrijeme u prolazu sestra i doktorica me pitaju da li mi se kaki. Ja kažem pa imam osjećaj da bih mogla misleći doslovno – da li mi se kaki. A sve mi glavom prolazi čemu onda služi klistiranje. U jednom trenu je krenuo sam porod i sestra mi stavi dolje prste i raširi svom snagom i zajedno sa dr. govori hajde kaki, ti to možeš. Ja i dalje poprilično zbunjena odgurnu sestru i kažem joj šta mi gura prste valjda mogu sama kakiti. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Nisu njih dvije mene shvatile već su mi odbrusile nešto pomalo bezobrazno i tada sam shvatila da ih očito moram slušati. Kako su one meni cijelo vrijeme govorile da kakim u trenu kad su me capnuli pomislila sam pa neću valjda istovremeno kakiti i roditi bebu. Ali nije prošlo ni par sekundi osjetila sam bebinu glavicu i tada mi je bilo jasno šta im znači ono – kakiti. Nevjerovatan osjećaj me je preplavio kada sam ugledala našu mrvicu koja je na svijet došla u tačno 7 sati ujutro. user posted image user posted image user posted image
  Šivanje mi nije bilo nimalo zanimljivo. Mislim da su pustile da prođe puno vremena i da sam se već ohladila.   Moju malu mrvicu su mi pokazali kratko i odveli je, a ja sam provela 2 sata u rađaoni uživajući u jednom divnom osjećaju koji me je preplavio sva sretna s mobitelom u ruci – primajući ponosno bezbroj čestitki.   Da, ono prije poroda, sam porod, a i poslije poroda boli, ali se zaista i vrlo brzo zaboravi. A ja se zaista sa sjetom prisjetim svih tih trenutaka i isti tren bih prošla sve ponovo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 576
15.7.2009 16:47:48   
neki
Svaka cast dragauser posted image I nasmijala si meuser posted image Ja svaki put kad citam ove price,prisjetim se oba svoja poroda,i krenu mi suze,zbog mene,mojih bebica i vas i vase djeciceuser posted image Svim mamama i trudnicama zelim sve najbolje u zivotuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 577
15.7.2009 16:48:44   
djevojčica
Prelijepa priča! Svaka čast!

dok čekaš,iskoristi to vrijeme i radi korisne stvari-čekanje neće biti toliko dugo a i život će biti puno ljepši............

Neposredna veza do poruke: 578
15.7.2009 16:50:35   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image  Mya, čestitam i ovdje user posted image

Neposredna veza do poruke: 579
15.7.2009 17:14:27   
Mya_81 RR
Hvala drage moje....i ja vec nakon 20 dana razmišljam kako je to sve divno i jedva čekam ponovo....jest da se mama jedva snalazi i sa ovim prvim čudom, ali uhodat ćemo se mi....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 580
15.7.2009 18:21:14   
mamin_zivot
super Mya_81!!! user posted image user posted image
I ja se kanim napisati svoju, pocela sam pa je sacuvala da nastavim, morat cu...citate uskoro moju porodjajnu pricu. user posted image

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

Neposredna veza do poruke: 581
15.7.2009 18:42:23   
Mya_81 RR
Mamin_zivot, hvala puno, a tako sam ti i ja...pisala na rate kad sam imala vremena, a tek je danas postavila....tako je to sa malom bebom user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 582
15.7.2009 18:45:04   
mnn
Mya_81 svaka čast! lijepa priča, koliko god je bila bolna ali sa sretnim završetkom! bravo!

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

Neposredna veza do poruke: 583
15.7.2009 19:08:25   
Anoniman
Mya_81, pa divna prica, ovo je idealno za citati onima koje se trebaju ubrzo poroditi jer si izbacila sve one popratne ruzne detelje, superuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 584
15.7.2009 19:13:30   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: sahara

Mya_81, pa divna prica, ovo je idealno za citati onima koje se trebaju ubrzo poroditi jer si izbacila sve one popratne ruzne detelje, superuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ni ja ne bih voljela cuti neke lose detalje zato sam izbjegavala citati neke stvari u trudnoci...uostalom, svako dozivljava stvari na drugaciji nacin....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 585
22.7.2009 18:30:50   
mamin_zivot
Dragi i drage nase, evo i mi smo spremni podijeliti nasu porodjajnu pricu sa vama!

Prvi bol u dnu stomaka i krstima koji je najavio dolazak moje user posted image javio se u subotu 13.6 u pola 7 ujutro, tako jak i prodoran da me probudio. Kako sam ga dozivjela mislila sam da je subota vece moja i da cu napokon ugledati moje malo sunce, ali nije bilo tako blizu kako se cinilo. Od bolova nisam vise mogla ni zaspati, ustala sam hodala po sobi, disala, masirala krsta, ali nije pomagalo. Pauze su bile kratke, to me najvise zbunjivalo, pratila sam bolove koji su bili 2h redovni svakih 10min, pa neredovni naredni 1h. Jako uzbudljivo!!!!
Nekako me malo prenijelo,uspjela sam zaspati nepuni pola sata, bol me opet probudio. Ustala sam ignorisuci ih.
Trebala sam na kontrolu ctg-a, koja mi super dosla da bi vidjela o cemu se radi, objasnim ja sve kako je pocelo, svako koliko se javljaju, gdje boli. U dezuri je bio ljubazni dr.NAKAS, pregledao me ginekoloski, zatvorena totalno, kaze idi kuci ako nastave bolovi i postanu redovni dodji. Nije me prestajalo, vratila sam mu se za pola sata, predlozio mi je da ostanem, ali je uvjeren da nece jos. Tako je i bilo do ponedjeljka gdje sam bila da granici totalnog iscrpljenja od bolova, dan poslije termina 16.06. Opet sve nanovo!
Pregledao me dr.Miseljic i dalje 1 prst, vratio me kuci. Ali mm je ponio stvari, nije zelio me vratiti kuci. user posted image
Predvece sam otisla znajuci da cu ostati, jer kao i sve kod nas, preko stele!
Stigla sam u 19h u bolnicu, legla i nastavilo je po starom, bolovi krasni. Ujutru kad je bila vizita jako sam se razocarala kad mi je dr. Masić rekao da sam otvorena tek 3-4 prsta. U 11 sati ukljucen je drip, tad su krenuli na 2min. Pregledali su me jako cesto, da vide kako se otvaram. Otvaranje se ubrzalo, napinjala sam iz sve snage, tiskala svoju bebu. Oko 14:30 uveli su me u porodjajnu salu, napinjala sam jako i u 14:55 sam rodila sina, 3600 tezak, 53 dug, kad sam ga uzela plakala sam i ljubila ga, nisam mogla vjrovati da je to nasa beba napokon dosla na ovaj svijet. Meni je radjena mala epiziotomija, nakon dva sata lezanja, donijela mi je sestra mog sina, cak je i spavao pored mene nisam dala da ga nosi. Uzivali smo, mazili se, dugo je 9 mjeseci, jedva smo docekali. user posted image Navece nam se pridruzila nasa mama_emza, tako da smo pozelili dobrodoslicu i njenom sinu.user posted image
Kuci smo izasli 17.07 i od tada smo jedna dusa, dva tijela.
pusa*****
user posted image

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 586
22.7.2009 18:41:30   
Mya_81 RR
Hej, draga, super prica user posted image .....jest da si stvarno dugo imala bolove.

Ali isplatilo nam se sve to.user posted image

Pusa!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 587
22.7.2009 19:05:30   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image superiska, ljubi pile malouser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 588
23.7.2009 11:22:27   
Suzana
Mya_81 stvarno preslatka pričica, super da je sve tako fino ispalo. A moram pohvaliti i izbor imena vaše djevojčice, jer je krasno!

mamin_zivot ti si se bas nacekala, ali opet je sve dobro proslo!

Uzivajte sa svojim bebicama. user posted image user posted image user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 589
25.7.2009 17:51:39   
Apotekarka
Evo i mene napokon sa svojom pricom...
29.06.2009 cijeli dan me stomak poboljevao i krsta a cijekle sedmice sama sebi sam nekako bila drugačija,umornija...
29.06.legla sam spavati s bolovima u stomaku i krstima ali kako mi doktor prije 2 dana rekao da nece to jos samo jedan prst otvorena nisam puno ni obraćala pozornost na bolove kontam uobičajeno...ali od bolova ja ne zaspa cijelu noć a mm u Hercegovini...oko pola 4 ushodala se ja po sobi a ono boli i boli...pa prestane pa sve tako...i padne mi na pamet da brojim minute od bola do prestanka kad ono sva šokirana 4 minute...e izgleda to je to mm probudim a zaovu i svekrvu zovem one idu sa mnom jer dragog nema...oko 6 nazovem doktora kaze on oko 8 je tamo pa vidimo se...spremam se ja a ono boli nije baš da se ne mozže trpiti ali prisutno je stalno...i tako oko 8 sam bila na Koševu doktor me pregledao kaze neće ovo do noći ili idućeg jutra otvorena si 2 prstanajbolje je da ideš kući ili ostni ali dan je 150 km,ma nema veze odlučim ostati...otisli smo nesto pojesti i ja se vratila...oko 11 ujutro doktor me pogledao kad otvorena 4 prsta primili su me u sobe za cekanje povadili nalaze a ctg bebi non stop snimali...sestra me kristirala fuj i čekam ja s bolovima,hodam i hodam a cijelo vrijeme pomalo krvarim...oko 13h doktor me pogledao kaze 5 prstiju probusio mi vodenjak i poslao me u porođajnu salu gdje su mi drip priključili da ubrzaju...i u 14:25 sam se triput nategla i izustila oj doktore moij i maleni je djeck izasao tezak 3700 i dug 52 cm odmah su mi ga dali na prsa koji divan osjecaj a tata je stigao iz Hercegovine i pred bolnicom cekao rodjenje svog sina...bol pri porođaju nije strasan ali šivanje mi je bilo užas vise od pola sata me šivali s injekcijom za bolove a bolilo ko sam vrag...to me bas bilo iscrpilo...sutra dan smo izasli kuci presretni da bi 10 dan zavrsili u bolnici sa žuticom i maleni spao na tezini 550 gr ali hvala Bogu to je vratio i napreduje...tako sam srtetzna sto sam ga rodila a izadovoljna svojim doktorom koji me porodio...zezala sam ga to mu bio zadnji dan pred godisnji a eto moj dječak se bas tad odlučio poroditi... ja sam dobila upalu grudi i radije bi još jednom rodila nego muku s grudima mučila...

< Poruku je uredio Apotekarka -- 25.7.2009 17:53:41 >

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 590
25.7.2009 18:05:34   
škorpija
čestitam draga na prinovi, ali šta je ovo svi sa dripom rađajuuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 591
25.7.2009 18:07:28   
nanika
Apotekarka cestitam, i nije tako strasno, dobro si prosla na porodjaju.user posted image Jedino sto si kasnije imala problemauser posted image
Koji te doktor porodio?

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 592
25.7.2009 18:25:00   
Anoniman
Cestitam, a nadam se da ce i ostali problemi i bolovi uskoro nestati i da ces jos opustenije moci uzivati sa svojom bebomuser posted image

(odgovor članu nanika)
  Neposredna veza do poruke: 593
29.7.2009 20:15:22   
suna
Napokon i moja prica....Prosao mi termin od poroda sedam dana a ja otvorena 3cm.i  naravno ko muha bez glave,ujutro na ctg pa popodne a uz sve to svaki put vucem i stvari za ostati u bolnici ako nsto ne bude ok...psihicki sam vise bila iscrpljena iz dana u dan,a dr.govori sve je ok.hajde ti kuci pa cemo cekati....dan prije poroda meni moj dr.uradi nalaz plodne vode i kaze hajde ti kuci nista nemoj jesti i piti pa ujutro dodji u 7,30h.ja cu te poroditi do kraja svoje smjene...i ja vam tako ne prospava noc i ujutro bi u bolnici u dogoveren termin,pa ide prijem,pregled,klizma,a ja i dalje 3cm.otvorena..oko 9h.ukljuci on meni drip i bolovi polagano krenuse,a on me obilazi i kaze kada ne mognes izdrzati zovi,sestre takodje super svi me hrabre,tjese,ali kad god me on pregleda ja se ne otvaram ni cm.vise..izdrza ja tako do 13h.iskapao meni sav drip,bolovi nesnosljivi ctg ukljucen,i dodje on opet pregled a ono ni makac dalje od 3....pogleda ctg i meni rece kada ja dobijem kontrakcije srce moje dusice podje da usporava,hitno zovnu jos jednog dr.rece mu da spremi salu za carski rez i tako ja vec u 1,15h na stolu za operaciju..dok sam isla do sale meni puce vodenjak,beba pobjegla skroz do ispod grudi,umjesto da ide dole,ja se bogami i uplasila pravo...bude mene nesto oko 14,30h.kazu beba super,djecak tezak 3,750kg.dug 52cm.ja u roku 10min.odmah zvala sve redom jer niko nije znao i niko mi nije ni vjerovao sudeci po glasu...super sam se osjecala i odmah ustala na noge u roku 3h.nikad ni glasa nisam pustila..tako da se ne plasite ni cr.nista strasno,cak sta vise prvi porod prirodnim putem drugi ovako i vjerujte mi ovaj drugi bar meni laksi...bitno je da smo dobro hb.i da nismo napaceni...uh sto se nakuca ali je to sve tako..pusa mojim forumasicama

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

više volim što nemam sve a imam VAS,nego da imam sve a nemam VAS

Neposredna veza do poruke: 594
30.7.2009 4:54:11   
Mya_81 RR
Apotekarka, čestitam još jednom...nadam se da je sve ono ružno sada iz vas! user posted image user posted image user posted image

Suna, i tebi čestitam od srca user posted image user posted image user posted image Svaka čast kako si se tako brzo oporavila od carskog.

Pusa za sve naše hrabre forumašice!!! I njihove bebače!!!!

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu suna)
Neposredna veza do poruke: 595
30.7.2009 11:19:53   
mnn
Apotekarka i Suna svaka čast!user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

Neposredna veza do poruke: 596
30.7.2009 11:34:17   
jasmin
Kako volim citati price s poroda.
Draga Apotekarka i suna,najiskrenije cestitke.
I slazem se s tobom za carski rez.Imala sam oba
puta carski rez(bebe se ne okrecu glavicom dolje)
i nije tako strasno.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 597
30.7.2009 13:22:47   
suna
hvala svima na cestitkama....beba se u toku pokusaja poroda okrenula na zadak i tako da je uradjen cr.i opet ne bih bjezala od njega kad bi znala da ce biti i jedna cura user posted image user posted image user posted image user posted image ...moj porod i oporavak zelim svakom..kako prvi put tako i drugi...user posted image user posted image

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

više volim što nemam sve a imam VAS,nego da imam sve a nemam VAS

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 598
6.8.2009 11:37:29   
delly
moja prica.:
dan prije poroda tj 24.07 ja odem na ctg i na uzv i tamo ustanove da je maternica zrela i da je obavila svoj posao ali grlic jos nije bio omeksao ,rekli su da bi mi izazvali porod zbog bebe ,i da dodem za dva sata...znalo se sta me ceka,..odmaranje tu noc i iduci dan drip tek pred vecer porod...
kad smo se vratili stavili mi taj balon koji ispadne kada grlic sazrije..ispao je nakon 2 sata ali ja sam tad vec dobila bolove ali budala nisam obracala paznju.... dobila sobu svoju i tabletu za spavanje i rekli su da MORAM se odmorti jer me ceka tezak dan,..bilo mi je jako tesko jer sam imala u glavi sta me ceka...plakala sam... oka sklopila nisam..imala sam bolove tu noc..sve jaci i jaci....dosli su i vodu su mi probili ...bolovi se nastavljali ..babica i doktori su mislili da su bolovi zbog sazrijevanja onog vraga...ctg mi stavili ali nije niti biljezio trudove ...
babica dosla ujutro rano i rekla ako budem 4 prsta otvorena da ce me vodit u poradaonu i sjela zenska i prica o epiduralnoj ovom onom a meni tad spali na 1 minutu ona me pregleda i smije se ja ono STA JE ZENO?? kaze 9 PRSTIJU OTVORENA. ja sam bila sretna...dok su me izvezli do sobe i uvezli u drugu ja sam bila vec 10 cm i za tiskanje e tu je bio sow poslije svasta sam provaljivala,i od muke i od srece sto nnnecu na drip... pitala jel ima mala kose i koliko ima,pa jel sigurna da cu ja rodit..
i zadnji uzdasi su bili da je zavezala cvor na plahti i ja sam to vukla s jednom rukom dok su njih dve vukle drugu stranu i tako je ispala moja curica vanka placuci trebalo je 27 min da se porodim....
svi su bili iznendeni i rekli da sam talent za radanje i mm presjekao pupcanu vrpcu user posted image
bilo je nesto "brzinski" trudovi su to bili cijelo vrijeme a ja nisam niti znala...cekala sam vecu bol user posted image user posted image a jesam glupa boze dragi...user posted image da boli boli da ali da se bome prezivit bez muke velike...

dobila svoju curu u narucje ,odmah je sisala,pa sam ja jela i muz i onda je muz s malom otisao kupat dok sam ja se isla isto tusirat i onda smo dobili sobu di je i muz bio s nama 3 dana user posted image ...
ovakav porod svakome zelim ..ma predivno user posted image user posted image user posted image
25.07 u 7.27 se rodila moja curica teska 3150 duga 50 cm .
user posted image user posted image user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu suna)
Neposredna veza do poruke: 599
6.8.2009 11:41:44   
Schecherlemica
Bravo Delilah!!!
Cestitamo od srca,svaka cast...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I ljubi svoje malo pile...

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *