|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
24.6.2009 23:43:40   
bebbe RR
Dinciii, necu u Sarajevo do avgusta. Cini mi se jako dugo, ali sta je tu je. Mama mi dolazi u subotu i ostaje 3 sedmice, hoce da bude malo sa curama. Kada ti ides?

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1526
24.6.2009 23:51:31   
dinciii
ja idem ako bog da sad 3.jula i bit cemo do 1.augusta,uh jedva cekam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1527
25.6.2009 7:48:54   
Anushka
dobro jutro mame, vidim putuje se dosta, a manuela i dinciii se spremaju za svadbe! dok se bebbe, nita, enna brinu sto bebice ne jedu, skvo i mynxlee svojima sakrivaju hranu, hehe, salim se naravno.
mi smo dobro, hvala Bogu. Zadnjih dana spava u svom kreveticu pola noci, pola sa nama u bracnom krevetu i onda ustajanje oko 5-5.30 i dobro ide za sada, spava fino, ne boji se krevetica pa ga i poluuspavanog spustim a on se nastima i zaspi:)
ivanu sretan imendan:)))
nita ja najcesce i uzmem frutekove kasice da imamo za napolje ako zaglavimo, i mislim da je negativna propaganda kako bebbe rece. A od svih sokica najvise voli banana/kruska frutekov pa ga uvijek imam u rezervi:) juce sam  uzela alnaturin sok od jabuke i iznenadila se sto je mutan, alen je probao i popio je sve sto sam mu dala. Hehe a Merjem u pubertetu.. ti i bebbe imate dosta slicnih probl enna kod vas zubici navalili nije ni cudo sto slabo jede.
bebbe ovaj moj od 4.mjeseca drzi prste u ustima, zna obje sakice ugurati, i grize sve i koga stigne, a samo su nam 2 zubica izasla oba sa 6 mjeseci i evo mjesec ipo nista, osim sto je ojacao ugriz pa sad suze na oci idu kad stisne.
skvo nek se i uma projela user posted image  more dobro uticalo na nju:)
mamabb sigurno je razlog sto puno jede. znao je i nama naletiti takav dan, dok je dobre boje dobro je:) a dobre ste sa tim mijesanjem, ja masnocu dodajem samo u slani obrok a vitamin C u vocni.
mynxlee ja sam alenu dala da proba nestle riza/kukuruz prilicno rano, i lino riza sa jabukom i bananom, pa je svaki dan jeo jednu od te dvije hapice plus voce, nekad odvojeno nekad sa tim pahuljicama, ako ti puno place, doji i sl tj vidis da mu treba slobodno uvedi kompletan jedan obrok plus voce.
moram ici drage mame, mm otisao na posao a alen se buni sto je sam,puno pozdrava i zelim vam da uzivate u lijepom danu

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1528
25.6.2009 8:33:25   
manuela RR
Vidim zubići nam aktuelni opet.
Emiru će sad 8 punih mjeseci a još ni jednog zubićauser posted image

Juče je progovorio i rekao je TATA,i do sad je govorio daj daj,da da,a od juče TATA i DEDAuser posted image user posted image user posted image user posted image ( a bio je kod djeda juče čitav dan)
MM skače od sreće i ko god nam dođe on Emiru de reci tata,a što je najinteresantnije on to i kaže i često ponavljauser posted image user posted image user posted image

Mame ni na vidikuuser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1529
25.6.2009 14:58:22   
Ilhana RR
Halo moje drage hanumice, bas mi je drago sto imamo ovu temu.

Evo vec 6 dan kako smo ovde i napokon lamija se malo opustala, juce sam je morala ostaviti samu ovde jer inace nebi ni za tri sata se vratila kuci... super je to podnijela, trazila me jeste ali nije plakala. Kasnije cu je ponovo ostaviti jer moram da idem do pijace da uzmem kakvu bilo trenerku dugu jer nemogu vise vako hocu se razboliti pa jos i taj belaj. Lamiji sam morala kupiti par trenerki da ima da nosa,i to sam na pijaci i u robotu kupila nisu bog zna sta al sta cu kad je zima...

Muz mi stize u ponedeljak ako Bog da taman ce se Lamija fino navici do tad pa da mozemo skitati... valjda i bude lijepo vrijeme da odvedemo Lamiju malo do pionirske doline... i tako malo da joj pokazemo ovu ljepotu po Sarajevu,...

kako su nam ostale bebice? kako ste mi vi ?

Pusa velika od nas dvije

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1530
25.6.2009 15:39:54   
enna
Drage nase bebeare i mamice evo i nas tj. mene samo Enica zaspala pa ja ugrabila malo da odmorim.I danas je nervozna malo bolje rucka plakala mi mao kad vidim tesko je isla kakit zaso nemam pojma ja odmah kompot skuham i dadnem joj kasicu od sljive i reakcija je bila u rok 45 min.kakila i odmah je bila raspolozenija.Vec dva dana ne ljuljam je user posted image  vec je stavim na krvet bracni dadnem flsicu i on popije i okrene se na stranu malo je mazim po ledima i zaspe pa sam sva sretna hehehehhe ne bole me tko strasno ruke valja nosati 12 kg.nadam se da ce ovako i ostati.
Ilhana ti nam se udaje aBd u ponedeljak user posted image  drago mi je za Lamijicu normalno je da te trazi alinaviknut e se ona polako.
Bebbe vidim dolazi mama sada ces se moci malo odmoriti ipak je mama ona koja nas stiti user posted image
Anushka ma bravo za Alena to je pravi momak moja se sao zna igrati i skakati po kreveticu ali spavati nedaj Boze hehehehh hoce nesto da joj bude kada se probudi i vidi da je u kreveticu.
Manuela bravo za Emira i za njegovon "tata,deda"a mama nek ipak saceka malo heheheh moa Ena je ispocetka samo zvala tata a sada 100 puta zovne mama dok samo 1 tatauser posted image user posted image user posted image .
Dincii user posted image  za melenu hrabricu i ja kada sm isli prije 7 dana pripremila se da ce plkati a ona ni glas nije pustila samo se namrsti na doktoricu i ona joj pode pjevati neku pjesmicu i Ena nista.Vidim da uskoro putujes blago tebi mi neznma kada cemo i hocemo li uopste ali sta se moze tako mora biti.
Eto drage moje ljubite te malene pilice pa se cujemo pusaaa!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1531
25.6.2009 17:26:27   
nita
Dobar dan! Meni je stvarno dobar, jer Kanita je danas super doručkovala i ručala. Nije bila ni nervozna i zaspala je bez ljuljanja.
Bebbe, kako nam je danas Emica?! Baš super što ti mama dolazi! Moja mama i nije daleko, ali me njen dolazak uvijek obraduje. I njen zagrljaj mi još uvijek tako prija! Mama ostaje uvijek mama!
Anushka, vidim da ima napretka u Alenovom noćnom spavanju user posted image Jeste li vi probali džigericu? Rado bih je dala Kaniti, zbog željeza, ali ne znam da li je rano?!
I Ena nam počela spavati bez ljuljanja user posted image Enna, dodaješ li šećer kad praviš kompot od šljiva?
Pusica

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1532
25.6.2009 17:31:20   
dinciii
Draga Enna i ja sam dobila taj isti problem nece da spava ako joj ne pjevusim i ne nosam..pa svaku noc sve budem mokra...valjda je i to samo neka faza jer do tada mi je sama spavala,samo je spustim u krevet...

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1533
25.6.2009 17:43:44   
remzy
drage moje hanume jedan veliki pozdrav za vas i vase bebiceuser posted image user posted image user posted image
evo nas NAPOKON u Krajini kod mojih user posted image otisli smo iznenada i nismo se stigli javiti
kod mojih nema interneta ,vec koristim priliku kad odem kod sestre u Bos Krupu pa vam se nakratko javimuser posted image
moji pacici su odlicnooooo,vise su napolju ,nego u kuciuser posted image odlicno jedu, prija im klimauser posted image
Ambera je prava curica ,jede,slusa ...eh da malo mi je poremetila nocno spavanje,je li to zbog promjene mjesta ,zubica...neznam ,ali nadam se da ce kratko trajati

kako ste mi vi i vasi pacici?
jedna velika pusa od nas!!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1534
25.6.2009 19:12:31   
enna
Dincii i to je samo jedna faza koja ce proci aBd.
Nita ja kada kuham kompot stavim kasiku pekmeza od jabuka i kasiku secera a ako nemam pekmeza samo kasiku secera!!!
Remzy ti na uzivaj sa svojom familijom i ljubi te malene pacice ako stignem dole javim ti se aBd!!!

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1535
25.6.2009 21:28:07   
dinciii
Znaci Remzy u svojoj si Otoci user posted image user posted image user posted image user posted image blago se tebi...I ja nemogu da docekam cetvrtak pa da ako bog da krenemo za Tuzlu,uh kako sam pozelilaaaaaa

Enna nadam se da si u pravu i da ce proci brzoooo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1536
25.6.2009 22:26:38   
Anushka
A sto smo se raspisali danas, hehe neka neka, nedostajale ste mi onih par dana mirovanja na ovoj temi:)
Inace danas fin dan, bili napolju, malo vise smo se nosali nego inace, ali sve OK hvala Bogu. Nesto hladno u kuci, a vidim i Alenu smeta tj smiri se kad se zgrije uz mene, pa sam upalila grijalicu jer nema sanse da ga pokrijem ili obucem dovoljno. Da mi je ko rekao da cu paliti grijalicu u sred ljeta...a danas je nesto posebno raspolozen za pricu bio, i mm sam fino nagovorila da ga nahrani za veceru i sav ponosan je sto nisu nista prosuli i sto je fino proslo. Polako ga angazujem sve vise oko malog, ne vrijedi drugacije:)
nita nisam dala dzigericu. jos ni jaje nismo uveli, hehe ja mu najcesce pravim za rucak spinata sa krompirom i mesom, a ako to preskocim onda dam sok od cvekle, tek od prije mjesec jede i meso sa bataka i junetinu, to sam bas po tablici. Ne znam sta bi ti rekla..
remzy nek si nam se napokon javila!!! samo uzivajteuser posted image
dinciii, enna kazu da se djeca "okrenu naopako" poslije par mjeseci, koja su u pocetku nemirna kasnije mirna i obrnuto. Kod mog se to obistinilo, a vidim i kod vas dvije.. neka da i vas dvije liniju dotjerate:))) salim se nadam se da ce uskoro biti po starom!
ilhana, i meni je ova tema najdraza:)) a hladno i ovdje i sreca pa je dobio dosta odjece za proljece ali velike brojeve pa mu sad sve taman:)
manuela, cestitke za pricalicu, a sta te ima zvati kad si stalno uz njegauser posted image
ja sam bas umorna danas, pa odo i ja leci, puuno pozdrava i poljubaca od mog slatkog djecaka i od mene..

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1537
25.6.2009 22:34:01   
Golubica
IZVORNA PORUKA: dinciii

Draga Enna i ja sam dobila taj isti problem nece da spava ako joj ne pjevusim i ne nosam..pa svaku noc sve budem mokra...valjda je i to samo neka faza jer do tada mi je sama spavala,samo je spustim u krevet...

I ja muku mucim sa ovim, necu reci problemom. Inace od rodjenja je bilo presvuci, poljubi i u krevet. Medjutim, u zadnje vrijeme je haos, da sam je cak i pocela na nogama ljuljati, a bila sam veliki protivnik toga.
Pokusala veceras da je samo ostavim u kreveticu, ali je toliko plakala da nisam imala srca da joj to radim, pa sam nastavila po starom. Imam negdje tekst, "recept", o navikavanju da beba sama zaspi pa cu morati potraziti. Unervozim se i ja s njom, po dva sata je znam uspavljivati.

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1538
25.6.2009 22:51:01   
enna
Eeee moje zenice ja vam muku mucim od hajmo reci drugog mjeseca zivota ispocetk je bila u kreveticu ahranim je ona u tom hranjenju zaspe i je samo spustim u krevetic i onda su nastupile kolike ili grcici jednostavno je bilo noci kada je spavala potrbuske na mom stomaku a od mog sna naravno nista eto kako je nekad bilo.Poslije grcica je dosao taj prokleti dermatitis koji je imala na licu tako da kada zaspe jadnica cese lice i ujutru jastucnica krvava,pa sam je preacila sa nama u krevet stavljla joj carapice i sa tim smo se borili do 11 i po mjesecim,ali tada je vec bilo nemoguce je oduciti od ljuljanja i spavanj sa nama.Ali evo par dana jednostavno nemogu da je ljuljam leda i uke mi otpadaju pa je lijepo stavim na jastuk dadnem flasicu ona je popije i okrene s na stranu prema meni ja je lijepo mazim po ledima i ona zaspe,st mi je jakoooo drago nadam se da e tako i ostati sledeci korak bi nadam se trebao biti pemjestanje u njen krevetic ali kako hmmmmm valjda cemo i to polako uspjeti.Sta se moze drage moje procice i to pa cemo se jednog danasamo sjecati tih lijepih trenutaka.Znala sam nekad plakati vjerujte mi koliko su me bolile ruke a uvijek je bila masalla napredna beba pa evo saa je i to iza mene zelim vam puno stpljenja i kazem vam iz iskustva procice i ta faza jednostavno zele da su vam blizu ipak ihe pogedajte kada zaspu kako su divni ti mleni andeli i sve muke i teskoce nestanu pusa vm drage mojei samo naprijed!!!

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 1539
25.6.2009 23:51:46   
bebbe RR
Dobro vece, drage moje drugarice!
MM i ja smo veceras bili na koncertu Budipestanskog ciganskog simfonijskog orkesta i bilo je super! No, sto je jos bolje, jeste da sam se okurazila i prvi put ostavila Emu na cuvanje. Cuvala ju je Anja i jos dvije djevojcice njenog uzrasta. Sada cete se smijati - no, doveli smo ih sa sobom, pred dvoranu, i onda su one setale s Emom, isle na picu, onda sam je ja u pauzi nadojila, pa im je zaspala:)) Nije bilo frke. Polako, pa cu se mozda usuditi i da je kod kuce s nekim ostavim... Joj, kada se sjetim kako mi je bilo lakse odgajati Anju, koliko sam, sa 19 godina, bila opustenija... Ali, sta se moze... Emu ne smijem jos ni sa kim. Svekrva mi se nudi, ali, ona je nekako cudan lik... Misli da sve zna bolje nego iko drugi i niti jedno upustvo koje joj ja kao majka dam nece da poslusa, sto uvijek rezultira haoticno. Neki dan kada je bila ovdje na rucku, kazem joj ja da je ona uspava, i bas mislim, ako joj uspije, ostavicu Emu veceras kod nje, da ne mucim djecu. I, jos joj objasnim kako to kod Eme ide. A svaka mama to najbolje zna, zar ne?! No, ona, naravno, po svom, i na kraju mi je trebalo jos 15 minuta da umirim bebu kako se je tesko rasplakala...
Moja mama dolazi i ja se bas veselim, ali, ona meni ne moze pomagati, jer je veoma, veoma bolesna. Imala je nekolicinu mozdanih udara, tako da tesko hoda, Emu moze drzati samo nakratko, i to kada sjedi, no, psihicno je super dobro i pozitivnija je od pola zdravih ljudi. Ma, ne treba mi ni pomagati. Lijepo je da dodje i da bude sa unukama.
Dinciii, nadam se da ce ti brzo proci vrijeme do Tuzle. Sto se tice Rejhanice - znam ja sta znaci kada se dijete ne da uspavati, ali, sve ce to proci. Neka su oni nama zivi i zdravi.
Nita, bas mi je drago da si se danas opustila i da nije bilo frke sa papanjem! Pusa Kaniti! Pa, ona i Ema su danas velike cure! Punih sedam mjeseci, masala!
Remzy, super da si se javila. Lijepo je cuti da su pacici dobro! Uzivajte!
Anushka, super je to da tm angazujes oko Alena. Oba roditelja su roditelja i treba da ucestvuju u odrastanju svoga djeteta na sve nacine. I mm bez problema i hrani i presvlaci Emu. Jedino mi zao sto je ne moze dojiti, kada se nocu budiuser posted image .
Enna, naucice bebara i spavati u svom krevetu, polako. evo, vec ste prvi korak napravile...
Ilhana, super da se je curica prilagodila. Jos malo, pa eto i tvog muza, pa uzivajte i skitajte skupa...
Ja sam silno umorna i pospana i odoh sada polakjo u krevet.
Laka vam i lijepa noc!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1540
26.6.2009 10:33:19   
remzy
drage moje hanume i mali pacici
evo nas opet ,ali kratko ,jer hocemo malo u setnju pored rijeke UNE,pa vam se javimo opet ,ali kad se vratimo...
djecica su super ma vec su i boje dobili ,jedu....
Ambera je sinoc puno bolje spavala ,samo se 2x probudila..

pusa vama i vasim bebanama

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1541
26.6.2009 10:50:42   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image bebbe baš mi je drago što ste malo izašli i opustili seuser posted image
Situacija sa Anjom mi je baš simpatična,između mene i mog brata je baš tolika razlika ko izmađu Anje i Eme,i mene jo moj brat uvijek čuvao kad god bi mama gdje nešto obavljala,i nikad nije bilo problemauser posted image user posted image user posted image user posted image
Mislim i da Anja najbolje zna kako sa svojom sestricom,jer ona je sa vama po čitav dan i zna kako ti šta radiš oko Eme

Ja sam sinoć doživjela,blago rečeno,šok.
Naime,dok sam ja spremala večeru Emir se uobičajno igrao u sobi,i odjednom počeo toliko da plače,odmah sam znala da se udario.
Čim sam dotrčala vidjela sam mu na nosu(predio gdje su sinusi)sve poplavilo i počela kvrgica,muž i ja smo brzo reagovali,odmah smo mu stavili hladnu oblogu i kvrgica se povukla a ostalo je malo plavo.
On se igrao oko stola,i kad je pokušao da se digne na koljena,ko što obično radi,podkliznulo mu se,i padne na čošak stola i to svojim nosićemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Koliko sam se samo isplakala,baš sam se osjećala grozno,kao da sam loša majka.
On,duša moja,odmah se umirio i opet počeo ponovo sa igrom.

Jutros ga mm odnio mojoj mami,jer ja danas imam oko 20 gostiju,pa moram sve pripremiti,a muž je do večeras na poslu,ne može mi pomoći,pa smo Emira ostavili kod moje mame.
Biće čitav dan kod nje,do večeras,kad mm završi sa poslom.
Sad kad sam ustala sve mi prazno,ne znam kako ću izdržati bez njegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Puno vas pozdravljam.

< Poruku je uredio manuela -- 26.6.2009 10:52:30 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1542
26.6.2009 18:50:06   
mynxlee
Evo nas!

Dinciii, mamabb, bebbe, manuela, nita, enna i Anushka hvala vam za cestitku za imendan.

Dinciii, onu kasicu jos uvijek nisam dala, ali Ivan malo bolje spava. Probudi se na kratko u 02.00 i 04.00 h. Cim mu dam da doji ili cucu, odmah zaspi. Veceras sam si zacrtala da cu dati premijerno kasicu.

Anushka, dajem ja Ivanu u podne i kasicu od voca, ali pojede u vrh glave 2 kasicice. Inace i slabo mi doji. Nije bas kao prije. Mozda ga muce desni, pa mu tesko i dojiti. Ko ce znati. Evo bas sad vice iz kreveta ''mama''. Dusa mamina.

Moram ici. Pusa.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1543
26.6.2009 23:05:11   
bebbe RR
Pozdravcic i od mene!
Samo cu vam se kratko javiti! Mi smo danas OK jeli, pa sam zadovoljna. Sada bepce spava, a ja odoh malo peglati, nakupilo mi se. Sutra cemo do Zagreba po moju mamu. 
Manuela, znam da si se prestrasila, ali, nije to nista, djeca se udare, sve je to normalno. Bez brige budi.
Mynxlee, budi uporna, pa ce Ivan poceti da jede i kasice. On je apetitli beba, nema razloga da ne bude tako i sa drugom hranom. A, moguce da ga desni bole zbog zubica. Mi smo jos krezavi i ne zovemo "mama".
Eto, mile moje!
Zelim vama i vasim bebama lijep vikend!
Cujemo se!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1544
26.6.2009 23:47:54   
mamabb
Dobro veče, drage moje mamuške i bebuške :)

Jao, moja je Leila juče ujutro dok sam joj pripremala doručak kazala ''ma-ma'' !
Ja sam ostala izbezumljena sjela i počela da plačem od neke sreće i uzbuđenja, ma ne mogu vam opisati...mada, na šta li je ona mislila kad je to kazala, Bog zna, ali meni je bilo fantastično. Odavno ona govori ba-ba, nešto kao grr-br,r ali ovo je bilo...uh i sad sam se sva raspekmezila :)

Ja ne znam, ova djeca što su rođena u mjesec dana, sve neke slične faze  i nekako mi se čini da svi isto prolaze.
I moja Leila nešto neće sike kao i obično, ostalo jede, ima četiri, eventualno pet obroka i sika je bila u neograničenim količinama, a od juče jedva koji gutljaj da povuče...ne znam šta joj jeuser posted image

Sa spavanjem mi je lutrija, nekad ustane samo jednom a nekad svako sat vremena. Kad se probudi neće siku nego vode, sok user posted image
Tako sam se poželjela onih noći kad sam ja nju budila da jede :(

Remzy, pa ti se šetaš po Krupi :) Nadam se da ti je danas vrijeme dozvolilo šetnju pored Une, ja se nisam usudila. Javi se pa da kahvendišemo :)

Bebbe ne zavidim ti na peglanju veša, nego na sinošnjem koncertu user posted image

Mynxlee, ništa se ne sekiraj, samo strpljenja i jesti će on sve.
Da ja ne idem redom, žurim, pročitala sam sve i žao mi je što se Emir udario i što mnoge ne spavate. Drago mi je što je Rejhana bila prava hrabrica na vakcini, što je Enna počela da spava bez ljuljanja, što Lamija navikla na nanu i dedu...ljubac svima i budite nam živi i zdravi :)

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1545
27.6.2009 0:14:27   
milenium
ja nikako neznam di je nova tema da postavim pa ću va pitati.ako ima koja da dugo doji da mi odgovori.dojim 10 mj i djete mi odbija bočicu koju bih mu ja volila da uvedem pa da počme jesti čokolino ili rižolino ili nešto slično.jer pitam se što će beba jesti u 10 sati naveče kad prestane dojiti.zar ću mu u ta doba kuhati blitvuuser posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1546
27.6.2009 0:18:03   
mamabb
Da li s pokušala da promijeniš dudu na flašici, moja curica nije htijela ni da zine kad sam joj pokušala dati vodu, tek kad sam joj pronašla odgovarajuću dudu za flašicu onda je počela.

04.12.2008.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1547
27.6.2009 0:21:35   
Okarica
Ja sam imala isti problem, nije htjala niti jednu silikonsku dudu. Na kraju sam u DM-u kupila flašicu sa gumenom dudom. To je ona široka sa tri rupice, tzv. prelazna. Hvala Bogu, sad joj mogu dati vodu, čak je i sokove počela da pije.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1548
27.6.2009 0:45:58   
milenium
beba pije i vodu i sok ali samo adaptirano mlijeko neće,pa ja kontam kako će onda jest mešto drugo na bočicu.ako je moje mlijeko u boci onda hoće.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 1549
27.6.2009 9:00:19   
Anushka
Dobro jutro mame i bebe, nemamo puno vremena, samo dok traje pocoyo:) inace smo dobro, ali je ovo jedino vrijeme kad se on sam potpuno zabavi, maloprije je cuo reklamu za pocoya i eno ga gleda, samo sto nije usao u TV, sad im prica nesto, ma presladak mi je. Inace na TV gleda samo pocoya i pjesmicu fifi, nece nista drugo, prilicno fino smo spavali, ali opet na kaucu, valjda mu je hladno u kreveticu a ja necu da ga forsiram kad ovako fino hvala Bogu napreduje i osamostaljuje se pomalo. od juce su druge komsije pocele raditi stan, dijeli nas zid i pod vibrira od busilica, juce je spavao ujutro napolju pola sata i popodne 40tak min pa je uvece pao od umorau 7 ali i ustao u 8!? jedva sam ga u 10 uspavala. Evo opet buse i nemam pojma sta da radim, u tudjim kucama nema mira, a ni meni se ne sjeli po kucama pa sad smisljam gdje cemo, jer nas je juce i pljusak dva puta otjerao kuci.. hehe, prosao pocoyo al je masina aktuelna opet, hehe kako je djecu jednostavno zabaviti!
milenium koliko je star bebac? ja sam presla na kravlje mlijeko zbog lina sa 6 mjeseci, ali ih jede na kasiku a ne na flasicu. Inace mu na flasicu i ne dam nista osim caja i soka, vodu pije iz soljice za kafu a hapice kasice i sl ide na kasiku. Ako nece AD onda mu se ne svidja ili mu ne odgovara, pa probaj neko drugo ili jednostavno nemoj mu ni davati AD. mi smo prije mjesec uveli cak 4 obroka, vec sam to pisala ranije, ujutro oko 7-8 je lino na kasiku, pa oko podne vocna kasica, pa oko 4 rucak meso i povrce i oko 8-9 uvece vecera griz, lino i sl. Imas na temi uvodjenja cvrste hrane masu podtema i dosta "jelovnika" za bebe 4,5-12 mjeseci
okarice, nema te nesto? moj nece opet gumu, samo silikon:) kako koja bebica hehe
mamabb nedavno sam se i ja tako rastopila, tj ima mjesec stvarno je predivan osjecaj, onda je mm poceo govoriti tata tata i sada najcesce i kaze tata i deda, mama nista, ja se zezam da je zato sto sam mu stalno tu pa me ne mora ni zvati:)
bebbe bas super sto ste se odlucili da tako lijepo posvetite sebi vremena, odusevila si me! i ima dobrih strana kad je veca razliak izmedju djece, hehe jeste li se dogovorili oko satnice za dzeparac? hehe a ja sam peglanje skoro potpuno ukinula, niti imam vremena ni snage a ni zelje, pa samo ponekad neku odjecu i posteljinu ispeglam, ali i to rijetko, kako sam prestala peglati pamucne pelene opustila se. a mmu sam juce rekla da ne bude otac samo na papiru, ne bi mu pravo al se skontao, jeste da ima puuno posla i nema vremena al i njega "ucim" da se odmara i rastereti uz dijete i usput vidi zbog cega sam ja umorna - njega izmori za pola sata a ja sam sa malim preostalih 23,5user posted image  
mynxlee super vam je to budjenje dva puta, i ja sam se nocas prilicno naspavala, do 7 jutros nismo ustali, ali je bilo dosta budjenja, stim da sam ga ja kroz san nahranila, naucila vise, tako da nam je bas lijepo jutro. Vidjet ces kako je lakse kad pocne obroke prave jesti, alen npr nije htio mrkvu nikako kao vocnu kasicu, i uvijek je odbije, a i breskve-kajsije radije u soku pojede, od voca jabuka, banana, kruska, sljiva su glavne pa ostalo ubacujem sa tim. Kad skontas sta uvijek hoce, to koristi kao bazu a ostalo podvaljujesuser posted image
manuela bas mi je zao sto se emir tako udario, vjerujem da si potresena jako, uhh mi smo imali par padova sa kauca i tresla sam se strasno, doduse bez vidljivih posljedica, al tako je valjda to sa djecom, ako njega nesto boli mene dusa boli.. ja se tjesim i necu da placem sve kontam da moram biti jaka i sabrana zbog njega da ga ne uznemirim dodatno.. uhh nije nam lako. e ja sam sve stolove ogradila velikim jastucima dekama isl i za sada nema pristupa al ga i ne ostavljam bez nadzora skoro nigdje, sad je u kupatilu u hodalici npr ali nakon sto sam ga 2 dana gledala da vidim sta moze dohvatiti i sta moze biti opasno i kad sam to regulisala tek sad ga mogu pustiti ali opet osluskujem baby phone..
remzy, samo uzivajte, nadam se da vas vrijeme sluzi:)
enna bas mi je zao lutkice sto se patila sa dermatitisom, to je bas strasno naporno i za bebu i za tebeuser posted image  a i ja u zadnje vrijeme mazim i masiram ledja alenu i on se opusti i smiri, mm ga grijalicom opet opusti da dijete bas uziva i ne mrda!
golubice, dinciii  samo vam mogu preporuciti da ne uspavljujete bebce kad nisu bas pospani i umorni nego tek kad se bas izmore onda, a ako su nervozne onda ih nekako smirite - masaza, mazenje, pjevanje, igranje, hrana, evo i grijalica, ma sta stignete pa tek onda uspavljivanje.. sretno vam
nita nema te jutros? skvo? nadam se da su kanita i uma dobro:)
evo ga zove me mam mam a bas nije dugo, idem lutkici svojoj
puno pozdrava od mene i alena!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *