|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
30.6.2009 23:11:27   
mamabb
Di ste devojke, naspavane i ne naspavane :) ?

Na zapadu ništa novo user posted image

E da mi smo probali žumance. Moram priznati da me bbebe ohrabrila, vodila se time što je Ema starija sedam dana, pa smo sačekali malo i probali :)
Nikakvih problema nije bilo, ali prvo je probala četvrtinu, pa polovinu, e danas smo cijelo :)
dincii jaja su jak alergen pa se zato ne daje cijelo do godine dana. Žumance, tvrdo kuhano, ja sam u nekim kalendarima dohrane čitala čak da može i od petog mjeseca, ali se nisam usudila, doduše mi smo dhranu uveli tek nakon petog mjeseca, i oko njega se vode velike diskusije šta i kad i ovdje na forumu, kao i za sve ostalo, pa sad na tebi je...

mynxlee je l' Ivan još jede uz zavaravanje? Ja bih ti toplo preporučila da ga ne navikavaš tako, jer ćeš kasnije imati problema baš u magazinu mama&beba sam to pročitala. Vjeruj mi da pali, moja Leila sad zna kad je vrijem za jelo nema igranja i igračaka u rukama,''leti, leti avion..'' ručkimo i onda se igramo.
Nije da nešto pametujem, nego je u nas tako, pa...eto :)

Uh, tako se veselim muževom godišnjem, da ne mogu dočekati...sve ću da mu prepustim...a ja ću da uživam

Ljubac ekipi od nas dvije :)

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1576
1.7.2009 7:22:18   
bebbe RR
Dobro jutro, drage moje drugarice!
Evo mene zorom, da se tradicija ne promijeni:) MM ode na posao, a mama, Anja i Ema spavaju. Kisa pljusti kao da je oktobar, a ja sjedim i pijem kaficu. Malo sam "preletjela" vase postove zadnjih dana, pa vidim da su nam bebe i mame uglavnom OK.
I mi smo OK. Dobili smo nalaz od doktorice iz razvojne ambulante i bas sam zadovoljna, iako nije napisala nista sto ne znam, dobro je imati potvrdi da je sve OK, kada vec moramo ici tamo. Pocela sam Emi u slani obrok dodavati kasiku punomasne pavlake. Ne jede kolicinski puno, ali, eto, jede. Sama otvori usta, pa se malo buni, pa opet jede i sve tako... Inace, ono mahanje i "Pa-pa" je juce ponovila vise puta. Idalje sam bas iznenadjena, jer, niko je nista ne forsira niti uci, uglavnom se svi koliko nas je samo i stalno igramo s njom. MM kaze da je, kao i Anja, brbljiva na mamu:) A, inace, citam cesto kako vase bebe vas zovu. U Eminom oskudnom rijecniku nema rijeci ni za mamu, a ni za tatu (na slovenackom, kako se kod nas u kuci price, to bi bilo "mami" i "ati"). Ponekad kao da ponovi "Anja", ali i to joj se, cini mi se, samo omakne.
Nita, kako su male bubuljice, jesu li "ozdravile"? Ni kod nas nema zuba, a ni trag mu se ne naslucuje jos uvijek.
Dinciii, znam da si vesela. I ja bih bila na tvom mjestu. Jos malo, pa eto cetvrtka. Sto bi moja Anja kada je bila mala rekla - jos jednom spavas:) Eto, Mamabb ti je objasnila zasto ne cijelo jaje i kako treba uvoditi zumance. Mada, ja poznajem dosta ljudi koji daju cijelo, pa bez problema. Samo, ja ne bih to jos probala. Ema jede zumance dva puta sedmicno i to tako dto tvrdo skuhano dodam u mesno - povrtni obrok i sve dobro smiksam. Mamabb, potpuno si u pravu sto se tice hranjenja. Bilo bi bolje jesti, bez animacije, ali, lako je to s tvojom Leluskom kada rado jede. Imas puno djece koja nisu previse zainteresovana za hranu i, po mom misljenju, bolje ih je animirati nego odustati. S vremenom steknu naviku da treba jesti, pridruze se ostalim clanovima porodice u vrijeme obroka, pa se i igracke i animacija polako ukidaju.
Mynxlee, draga, ja bas volim tvoje postove! Uvijek sve tako slikovito opises! Zao mi je sto vas muce s tim godisnjim odmorima. Ne daj muzu da se previse podmece na poslu. Za to mu niko nece reci hvala. Ali, imam ja jednog takvog kuci... Anushka, kako tvoje cesljanje? Ja sam sinoc doslovno sat vremena rascesljavala kosu!  Moracu poceti da je cesljam svai dan, jer ovo je previse bolna i glupa navika. Hehehehe... Kako nam je Alen? Manuelice, vozate li se u novim kolicima? Je li se Emir navikao? Kako je muz sada, da li se je malo umirio i prihvatio situaciju? Skvo, super je cuti da vas Umce milo ne zeza vise! Ma, bravo! Te bebe su fakat prepune faza! Cuda mala! Enna, to s dermatitisom stvarno zvuci strasno, ali, hvala Bogu da je za vama. Cmoka curici!
Novima - dobrodoslica. A svima, i onima koje sam pomenula i onima koje nisam, veliki pozdrav i poljupci bebironcicima nasim dragim!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1577
1.7.2009 13:39:20   
enna
Evo drage moje da se i mi kratko javimo cekamo mm da dode pa idemo nesto kupiti.Vidim da ste mi svi ok hB nekom je dosla mama neko se sprema za put uglavnom se mi sretne i uzivate.I mi bi trebali za Bosnu ak mom muzu nista ne bude od posla do kraja sedmice pa dolazimo nazad tek u septembru ali jos nista sigurno.
Ena je uce i danas uzasno nervozna jede masalla dobro ali slabo spava uzas jutros se probudila u 7.00 i plakla je dali j nesto sanajla nemam pojma samo znam da j bjezala uz mene ja sam vala unmorna uhhh nemogu vam opisati.
Evo da vam pokazem kako strasno izgleda taj dermatitis.
user posted image
user posted image
Znalo je bti i gorih dana ali je hB sve iza nas ljubim slatke bebice a mamama topli pozdrav!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1578
1.7.2009 15:47:46   
mamabb
Dušica draga user posted image ...neka je to prošlo, mnogo mi je drago zbog vas da nemate više problema sa zloćom dermatitisom user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1579
1.7.2009 20:27:29   
dinciii
cao drage mamice i bebice...

DA VAM SE POHVALIMO NIKAO NAM JE ZUBIC user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mala se veceras unervozila reko sigurno je svrbe desni i ja uzmem gel da je izmasiram kad ono imam sta i osjetit,bocnu me nesto,user posted image user posted image user posted image bas sam se sturila ko malo dijete kad nesto dobije.Bas mi je bilo drago.

Da vas se i mi javimo malo.Mi smo u stresu,nesto nas krenulo katastrofa,laguna nam je od prosle sedmice na servisu i danas saznamo da nece bit gotova do sutra user posted image user posted image user posted image user posted image kako sam se izivcirala katastrofa i sto najgore nece da nam daju drugo prikladno auto nemaju user posted image user posted image user posted image Sad nam  najverovatnije  nista drugo ne preostaje nego da sa cliom krenemo a ne znam kako ce sve stati il sta ce stati...Jer smo imali problema sa kolicima  da stanu u clia.a kamoli ostale stvari jer idem na mjesec. user posted image user posted image user posted image user posted image   Kaze mm da uzmemo od druga mu megana karavan pa cemo se jos skontat.Iako bi ja na kraju voljela da idemo cliom jer se mogu usudit i ja vozit a tudje ne bi vozila.Ja se u veliko pakujem,danas sam sebi kupila PINK cipele za svadbu user posted image user posted image user posted image user posted image   odlucila sam se za kombinaciju pink-crno a htjela sam crno-crveno,al kad sam ugledala cipele nisam mogla odolit....user posted image

Mamabb hvala na odgovoru....

Bebbe i ja cu onda ove sedmice uvest zumance,taman kad stignem dole....

Enna drago mi je da je iza vas i da je sada sve ok.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1580
1.7.2009 22:44:10   
Anushka
uh bebbe, dobro si me podsjetila, mrsko mi veceras pa cu nekad sutra, i meni valja najmanje pola sata u kupatilu nad kadom da ne rasipam dlake, a nemam bas cesto pola sata slobodno:) gdje me nadje, hehehe a btw alen ne mase, ne govori pa-pa a ni tasun tanana mu nista ne znaci. Ali kad je radostan odusevljen i sl onda kao pljesce i skace, pogotovo kad mu pjevam nesto. A emi je bas zabavno kad ima toliko ljudi oko sebe, nas dvoje sami po cijeli dan pa ga stalno vani nosim, danas smo pred ulazom gledali auta i cekali kisu da makar pola sata dijete ne gleda samo u meneuser posted image   
dinci CESTITKE za zubic! ja svom trljam zaledjenom mrkvom jos uvijek, al vec 2 mjeseca nema novih zuba.. nema veze presladak mi je sa ova dva. Sad se cuvaj grizenja, mi smo alenu pustili da nas grize, jedino mu ne dam da grudi grize kad doji, to je bilo par puta ne ne sa ozbiljnom facom i skontao je, grize me za rame, prste, nogu, stomak, bradu nos ma svuda gdje dohvati al bradavice ne, a jesam ga i ogranicila, hehehe i ja bi vise navijala na crno-crveno zbog rodnog mi grada al ajd sad moze i pinkuser posted image  mozete li odgoditi put dok vam vas auto ne poprave?te nepredvidjene stvari bas znaju poremetiti, ali imate se cemu radovati, i zubic i dolazak na god odmor..
enna hvala Bogu da je iza vas, nasmijana curica a meni je premija kad se u 7 digne! uh nesto ne brojim al mi se cini da smo nocna budjenja sveli na nekih 4-5 (od 21h do 6h) i to vise u drugom dojelu noci. Iako ovih dana nam je sve nesto poremeceno, ovi pored nas su izbili doslovno sve zidove, balkon potpuno srusili, sve prozore i vrata, ma strasno i izgleda, juce se istravila, gledam majstora kako na 4 spratu na balkonu bez ograde hiltovkom busi beton.. ma strasne poslove ljudi rade! elem spavanje nam je pogotovo dnevno potpuno poremeceno. A juce i danas je imao i vise stolica nego inace, OK je boja i to al bas puno i sve razmisljam da je od kako sam mu uvela zumance tako, al nema drugih reakcija.. valjda ce biti ok
mamabb zelim ti sretno prepustanje, hehehe mm nece na godisnji do daljnjeg, a mogu samo zamisliti koja je to srecauser posted image  masala za leilu pametnu i finu curicu sto ne zeza puno mamu:)
mynxlee poznato mi to sa vozom, hehe nama je pruga preko rijeke, ali se vise cuje sa druge strane stana valjda odzvanja. Toliko je glasno da kad sam tek dosla, skakala bi od straha!? a i sad ne mozemo pricati na telefon npr dok voz ne prodje. Jos je setaliste blizu pa kad god prodje zatrubi da se sklone ljudi sa pruge ajooj a sreca pa nam bebama ne smeta. a bas mi je zao za tvog muzauser posted image  natjeraj ga kako znas i umijes na bolovanje, isprepadaj ga posljedicama i sl
a dobrica ti je kad se sam uspava!!! a vjerovatno je samo prolazno lose nocno spavanje..

idem i ja spavati, alen mi inace vrlo janso daje na znanje kad mu je dosadno, kad je gladan, zedan, pospan, kad mu polozaj ne odgovara,kad je ljut i nestrpljiv, a pustim ga da sjedi fino u kolicima i da razgleda okolo a on galami li galami sve nesto doziva daaa daaa gaaa meden mi je. ali jos ne puze, okrece se za 360 stepeni i prevrce se ali nece da puze, hoce da ustane:)
laka vam noc drage moje drugarice mame!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1581
1.7.2009 22:46:03   
enna
Dinciii user posted image user posted image user posted image  cestitke za Rejhanin prvi zubic sada ce oni aBd redom jea po jedan!!!
Sigurno si u slatkom iscekivanju sutra hehehhe znam kako je kada se spremas kuci.zao mi je zbog auta a zasto ne bi mogli sacekati sutra pa da idete svojom lagunom???
I mi bi trebali aBd u subotu krenuti za Bosnu p ako bude srece mozda popijem kafu sa remzy mada ce biti guzva dolazi i brat od mm iz Svedske ali vidjet cemo necu nista unaprijed da planiram.kako su nam ostale bebice,evo Ena malo prije zaspala a ja hocu pod tus i u krevet umorna sam ko pas.
Dincii jos jednom sretan put i lijepo mi se provedite!!!
Svojim dragim drugaricama zeim da provedu lijepu i ugodnu noc sa svojim bebicama ljubite ih pa se cujemo!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1582
2.7.2009 0:31:20   
mynxlee
Svi spavaju, a ja po obicaju surfam. Hehe... Iako nemam nista novo za napisati, eto bar da vam se javim i da vidim sta ima kod vas novo.

Kod nas je sve po starom, osim sto je Ivan poceo malo bolje da jede nemlijecnu hranu. Samo brine me kod njega sto se nocu, dok spava, puno znoji. Bude sav mokar. Imate li vi takvih problema? Evo veceras sam mu obukla body kratkih rukava i samo nogice prekrila pelenom, pa cemo vidjeti kako ce biti. Inace sam mu oblacila pidzamu, ali ga nisam pokrivala. Jos nam i prozori otvoreni, ali dzaba izgleda.

Mamabb, slozila bih se s bebbe da nase bebe ipak treba animirati prilikom ishrane, bar na pocetku. Za njih je sve to novo i kako da znaju kakvog je okusa ako ne probaju. Moraju se malo zavarati da bi osjetili okus i otpoceli jesti. Evo ja sad npr. nemam problema oko zavaravanja, jer Ivan sam otvori usta. Tokom hranjenja ni Ivan se ni s cim ne igra, ali sam ga ja zasmijavala da otvori usta da mu mogu ubaciti kasikicu. Eto ja sam citala da je bebama pozeljno u pocetku dohranjivanja dati kasikicu da drze u rukama, da se priviknu na taj predmet, jer ga oni sami od sebe stavljaju u usta kad se igraju. Moj Ivan se igra s kasikicom, zdjelicom i casom user posted image Ti si dala zumance, a i ja sam kao i ti. Cekacu jos malo. Na pocetku smo, pa neka se polako i postepeno privikava. Primjetila sam da ima redovitiju stolicu sad kako se hrani i ovom hranom. Sad svaki dan kaki po 2x, a prije je 1x dnevno ili 1x u toku 2 dana. Konacno i mi znamo kad cemo na godisnji. Ako Bog da 15.08. cemo biti u Bosni i picu kavicu sa svojom mamom user posted image

Bebbe, hvala Bogu pa nasi andjeli lijepo napreduju i lijepo je kad covjek pogleda unazad vidjeti da niko od nasih beba nije imao ozbiljnih problema. Ako Bog da nece ih ni imati. Citala sam da je dosta zdraviji jogurt i pavlaka od mlijeka, te da se vocni jogurt vec sada moze davati bebama. Imam u planu i to skoro uvesti, pa sta mislite o tome? Naravno, ne bih jogurt od jagode, jer je ona jak alargen i bojim se. Ema je naucila ''pa-pa'' i nema dalje. Ivan samo mahne rukicom, ali kao da hoce udariti, jer ja njemu tako nekad masem. Bas sam danas ostavila Ivana kod svekra i svekrve u basti, a ja to slobodno vrijeme iskoristila za sebe. Kazu da je 10 minuta gledao u tom pravcu u kojem sam ja otisla i da se za svo to vrijeme dok je bio s njima nije nasmijao. Cim je mene ugledao poceo se smijati. Pored toga sto sam slikovito opisala prolazak voza, voljela bih kad bi vam i zvucno to mogla prikazati. Ko nije navikao, uplasio bi se. Meni jos uvijek nije svejedno. Drago mi sto volis moje postove user posted image

Draga Enna, bas mi je zao sto je Ena imala taj grozni dermatitis. Valjda ju nije mnogo mucio. Ko zna zbog cega se budila. Vjeruj da se Ivan budi svaki sat. Ovih dana se osjecam kao da sam se tek porodila. Tako ustajem. A i ja glupaca umjesto da legnem kad on zaspi, ja provodim sate i sate za racunarom.

Dinciii, naravno odmah da cestitamo za rast prvog zubica. I kod vas je Zubic Vila bila brza. Jos malo vidjeces kad se nasmijesi, a ono sjaji mali bisercic. Sto se auta tice, to kad krene covjeka nikako da stane. Nisi ni ti bas iskusan vozac, je li? Ja sam polozila vozacki prije 3 godine i ne vozim auto. MM me moli da vozim, a ja necu. Imamo inace Audi A6 i on oko njega dirlika k'o oko male bebe (pretjeruje), pa kakav sam ja baksuz da ga zagrebem negdje... Joj, ne smijem ni pomisliti. Mada on govori da mu nista bi-bi ne znaci, ali sve se bojim. Muski auta gledaju kao na svoju muskost. Moracu ovdje polagati razliku za vozacki, pa cu se valjda odvaziti. Cim budes imala priliku, salji nam slike da vidimo tvoju kombinaciju user posted image Sretan put i iskoristi svaki trenutak.

Anushka, u susjednoj zgradi su poceli renoviranje skroz na skroz, pa to drnda kao da je kod nas. Tako da znas da nas ima jos takvih koji trpe. MM je odlucio sutra otici ortopedu da vidi sta mu je, jer ga jos nije popustilo. Zao mi sto jadan toliko radi i nema vremena da bude sa nama. Kako je krenulo, ko zna kad cemo moci provesti zajedno poslijepodne ili vikend user posted image Ne znam je li to normalno, ali Ivan se ne okrece. Samo na stranu, ali jos nije nikako prevrnuo se s ledja na stomak i obrnuto. O puzanju da i ne pricam.

Cure moje i bebice, laku noc, pa se tipkamo sutra.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1583
2.7.2009 1:28:24   
dinciii
Hvala vam drage moje na cestitkama...

Anushka imamo svadbu u subotu i trebali bi sutra krenuti navecer da budemo u Tuzli u petak ujutro fino se odmorimo i onda u subotu na svadbu...

A Enna auto nece biti gotovo,bog sami zna kad ce taj dio doci iz Francuske...A auto kupljeno u martu user posted image

Mynxlee ne volim velika auta a laguna mi je prevelikaaaa,ja sam se navikla na naseg clia i njega mi nije problem vozit.A iskusan vozac  nisam al se trudim da postanem iskusna user posted image user posted image sad ovo kako sam bila trudna nisam plaho vozila sad cu opet u akciju.Pogotov u bosni vozim cesto uzmem od oca auto i picim user posted image ...Ja sam nedavno zamjenila bosansku za austrijsku iako sam i sa bosanskom vozila al sam molila boga da me ne uhvati policija user posted image user posted image user posted image platila bi kaznu...
Kaze mm danas a kako cu ja 2 sedmice bez vas,ajd od tebe da se i malo odmorim user posted image al od moje princezeeee user posted image
bas je bio tuzan...Samo kad se sjetim kakav me je stan prosle godine docekao kad je ostao 7 dana sam user posted image necu ni da razmisljam o tome inace cu ostat ovde da to izbjegnem.Kritican je,to je jedina stvar koja mi kod njega bas ono smeta.user posted image

Sto se tice pakovanja,evo i trosjed i dvojsjed puni stvari,peglala sve pripremila pa cu sutra slagat u kofer.Sutra jos moram kupiti neke sitnice i nadam se da ce sve stati u auto user posted image

Na kraju smo se dogovorili da cemo uzet auto od babe mu i sredjena stvar ima mjesta opet za moje stvari user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1584
2.7.2009 17:47:47   
enna
Drage moje drugarice evo i nas da vam se javimo.
Mi smo ok osim sto Ena danas je dva puta kakila zelenu stolicu to mi se nije ikad desavalo do sad pa sam malo zabrinuta,mada onaniti place niti daje bilo kakve druge simptome da nije nesto ok igra se lijepo je i jela spavanje je tu i tamo sinoc smo dobro spavale,eh  dobila je jedan zubic jos a vidim da ce jos jedan izbiti pa dali je moguce da je od toga sta vi mislite???user posted image Bas sam enkako tuzna hmmmm ako bude i sutra ista situacija zvt cu njenu doktoricu da je pitam sta je uzrok jer n ije jela ni neku zelenu hranu mada ja sumnjam da su zubici.
Dincii vidim da ste se dogovorili ok aut i bas mi je drago i da j pakovanje pri kraju.Ljubi mi malenu rejhanu i sretan vam put.
Mynxlee vidim da se Ivan projeo bas lijepa vijest a to sa spavanjem i znojenjem je isti problem i kod nas evo par noci joj upalim klim ohladimsobu pa uasim ali uvijke je glava oznojena uzas,a sto se tice dermatitisa bilo je noci kada je i moje maleno pie plakalo a sa njom zajedno i ja ali opet kazem hB to je sve iza nas i ne bi pozelila ni najvecem dusmanu da to dozivi.
Anushka kako nam je Alen vidim a moras pjevati to je i kod mene slucaj bio kada je Ena bila manja sada je vec druga prica.Uhhhh to mi nesto ponto mrsko mi sutra cu heheheh evo ja se danas citav dan pripremam za taj cin brijanjauser posted image  pa sam odlucila to obaviti vecaras!!!
mamabb vidim da je Leila prava dobrica slusa mamu ma bravo a i ti malo odmori kada tm bude na odmoru.
Gdje su nam bebee i Ema sigurno uzivaj sa mamom tako i treba i ja jedva cekam da odem kod svoje na kafu.
Gdje su nam Manuela i Skvo i ostale mame.
Eto toliko za sada od nas javimo vam se i vecers malo sada cemo u setnju evo sunce zaslo pa se lakse dise ljubimo vas ja i Ena i ako ste imale iskustva sa zelenom stolicom javite nam pusaaa!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1585
2.7.2009 22:15:11   
dinciii
Ma sta je ovo nema vas cijeli dan sem mene i Enne user posted image user posted image user posted image

Evo da vam se jos jednom javim,krecemo ako bog da oko 12 mm malo da od spava pa onda idemo...

Evo sad uzivam malo jer sam se stvarno smorila dok sam sve upakovala....Hvala bogu sad je iza mene...user posted image

Eto drage moje budite mi pozdravljene pa se cujemo....Javit cu vam se ja user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1586
2.7.2009 22:30:31   
enna
Dincii ja i ti dezurne na ovoj temi hehehheh.Neka si se ti nama spakoala evo i ja sam pocela sa pakovnjem mi cemo u subotu ujutro aBd al nama nije nesto tako dleko imamo samo 460 km.A sto se tice voznje mm je profesionalni vozac pa kada ja vozim a on samnom u autu ja bi najradije izbacila ga van uhhhh samo nesto broji.Imam vozacku evo 6 godina polozila sam na malenom cliu a mi tada imali volvo V40 pa za mene bio ogroman i okna promjenimo uzmemo audi A4 karava a ovaj jos veci ali hB nisam imla ni udesa niti ikad da sam ogrebala auto i ne hvalim se mislim da sam dobar vozac.Moj djever mene uvijek pita kako ti smijes tamo voziti (on zivi u Skandinaviji gore svi mirno polko voze) kad kaze samo "jasu" jedan na drugog autom hahahhah ja se uvijek smijem mene strah po Hrvatskoj i Bosni voziti bas ima pijanih i raznih vozaca.Od ja OT i to podobro dobit cu ukor hahahah.
Da vam se pohvalimo dobili smo jos jedan zubic eto tolko od nas Dincii ljubi nam Rejhanu i lijepo nam se provedite inaravno ako uspijete jvite se pusica i ostalim bebicama i njihovim mamicama!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1587
2.7.2009 23:32:44   
dinciii
user posted image user posted image user posted image user posted image Dobra si...

Ma ja ti vise volim vozit po bosni nego po becu izgubim se koliko ima traka haha jesam seljanka user posted image user posted image user posted image
a i moj ti je profesionalni vozac user posted image user posted image user posted image user posted image i isto samo nesto ronda user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti draga moja,evo cekam 12 da probudim muzica i da krenemo sa hajrom...

pusa velika i budite mi pozdravljene....user posted image

< Poruku je uredio dinciii -- 2.7.2009 23:34:50 >

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1588
2.7.2009 23:57:11   
bebbe RR
Dretan put, Dinciii!
Svima laka noc i sutra lijep dan!
Nemam vremena, ali mislim na vas! Ema je, hB, OK. Veceras tek u 11h zaspala... Pusa i pozdravi i vama i bebosima.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1589
3.7.2009 19:09:48   
nita
Dobar dan, drage prijateljice! Kod mene idalje sve u pokretu, pa se ne stignem javiti. Upisala sam Merjem na atletiku, pa mi je to dodatna obaveza, jer je vodimo Kanita i ja. Još nam nije izvirio zubić, iako se uveliko nadamo. I bubuljice su se, hB, povukle. Jedemo samo neparnim danima user posted image Jedan dan super jede i pomislim kako joj se vratio apetit, a onda sutra po starom. Juče me iznenadila kako je skoro pet minuta pratila leptira koji je letio oko nje.
Bebbe, bravo za Emino pa-pa! To mi je tako slatko! Ni kod Kanite još nema riječi sa značenjem. Izgovara tata, nana, dada, ali to ne vazuje za osobe.
Dinciii, čestitke za zubić i sretan put!
Enna, kako nam je danas Ena?! Je li stolica uredu?
Mynxlee, i moja beba se puno znoji dok spava. Često joj bude mokra posteljina ispod glavice. Zbog toga joj preko bodija kratkih rukava obućem samo donji dio pidžamice. Pokrivanje je samo formalno, jer se ubrzo sve nađe pod nogama.
Anushka, nekako se stignem i naspavati! user posted image Kad uspavam cure i ovog velikog momka, onda se u miru dokopam računara. A ako Kanitu kasno nahranim, onda se ne budi tokom noći, pa mi dobro dođe taj kasni odlazak na spavanje.
Pusica!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1590
3.7.2009 22:13:15   
mu be da
halo zenice ups ženice ,da nemislite da pozdravljam svoj grad user posted image
moj mali je napunio danas 9 punih mjeseci,i danas se prvi put popeo na fotelju i to sam ,a da je bilo to vidjeti kako se gura nogicama ko da se penje na najveci vrh svjeta,a kad se popeo osmijeh od uha do uhauser posted image user posted image user posted image user posted image
bila malo moja mama i  cak ga je natjerala da napravi par koraka prema njoj a poslje dosao mm i ja da pokazem sta smo naucili a on nece da se pomjeri....
a ja sam bolesna juce i danas uhvatio me kako da kazem prolj.. (skontale ste)sve otislo iz mene jedva evo i tipkam,jela malo kuhanog krompira i jaja...a stomak samo kvrci user posted image user posted image
citam o drugim bebama pa da kazem i ja nesto o svom : masallah  to dijete se samo smije on bas nezna sta je plac(kad se udari malo kmekne) poceo je mahati rukicom oko 8 mjeseca  ali nema jos nijednog zubica pa je prava kreze user posted image user posted image user posted image a puza otpuza nemozes ga stici samo sto se ja okrenem on ga nabere,a dusa mu je vuci kablove ,zice ,susilo za vez ono stojece,i steke gleda,i omiljena mu je igracka stara pokvarena pegla....
ma ima jos svega ali moram malo na vvvcccc upssssssssss

pusicaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

SULTAN MAMIN ...DAVUD 3.10.2008.

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1591
4.7.2009 7:07:03   
Anushka
dobro jutro drage mame:)
mi smo hvala Bogu dobro. Lijepa vijest je da je alen propuzao! i to bas fino, digne se na sake i koljena i gdje je naumio, za sada ne ide predaleko, samo do prve zice, kabla ili parketa ili igracke koja ga interesuje, ali presli smo i u tu fazu. A ovih dana je aktuelno galamljenje, napravi nekako facu i tako galami i crce od smjeha, posebno ako ga mm gleda i "odgovara" galamom. Izgleda kao da se ljuti jer nekako stisne facu i iz petnih zila se drekne ali mu je valjda zabavno sto skrene paznju i izmami osmjehe, u medjuvremenu je prava maza:) sad mu je frizider postao jako interesantan, ako je u hodalici, cim ga otvorim dojuri kao vjetar i pocne grabiti sve sto stigne - juce zgrabio list persuna i melja ga po rukama, malo liznuo i nije mu se bas svidio, hehe al ga je nosio sa sobom bar pola sata..
mu be da ima jos djecaka kojima je steka glavna igrackauser posted image  vec par mjeseci je cini mi se najsretniji kad ga donosem do steke i zgrabi je i odusevljava se, a sto kazes nasmijan je stalno, sve me pitaju place li on kada, a ja kazem da nema razloga da place, hvala Bogu!
nita naviknemo se mi lako na malo sna, vidim ja, i moj alen kad jede oko 9 i zaspi do pola 10 mirna sam bar do 2 i bas je super, pa onda i ja legnem do 11 jer sam sama sa njim po citav dan. Majstori su izgleda zavrsili velike radove pa malo rjedje pale busilice pa nekako i uspije odspavati u toku dana.. a interesatno je kako im svasta privuce paznju, juce je alen gledao jato ptica dok nisu nestale u drvecu, bas dijete ne dise cini mi se kad mu nesto privuce paznju.. a ima trenutaka kad se zagleda i kao da odluta, zamisli se nestouser posted image  to mu i tata ima obicaj i svaki dan primijetimo kako je karakterom i temperamentom 100% mm
dinciii nadam se da ste sretno doputovali i da cete se dobro provesti na svadbi!
enna masala za rejhanu, pa malo malo zubic nikne! koliko ih to ima sada? a ja alenu pjevam stalno, ma ne zatvaram usta, najcesce svoje verzije, znam nekad i sa mm pricati dok pjevam malom - pjesmom mu sve kazemuser posted image  tipa stisaj TV, vecera je na sporetu, donesi nam dekicu i sl, nadam se da joj se stolica ustabilila..
mynxlee vecina beba se izgleda znoji, alen zna potpuno smociti jastucnicu ili dekicu, koliko se oznoji, i otkriva se stalno, ali opet nekad mu zan biti i hladno i tad lose spava i cesce se budi, sad uglavnom spava u bodiju dugog rukava i pidzamicom donji dio i nema sanse da ga pokrijem, kao i nita, samo formalno. A mi smo tek neki dan probali zumance i jos se privikavamo na njega. ima vremena sve ce stici:)
bebbe ema izgleda prihvatila da sama spava u sobi ili ste je vratili?
ostale mame i bebe? na godisnjmi odmorima? u skitnjama? hehe samo nek su nam zivi i zdravi! puno pozdrava od mene i moje vesele pricalice

PS juce smo gledali kako je jedan ribar upecao jadnog goluba pred zgradom, oslobodili su ga ali smo se stvarno ismijali hehehe

(odgovor članu mu be da)
Neposredna veza do poruke: 1592
4.7.2009 14:21:10   
bebbe RR
Cestitke Alenu za puzanje! Velike nam odjednom ove nase bebe!
Mi smo OK. Nemamo puno vremena. Juce smo bili na Bledu i Bohinju. Dosli kasno, ali Ema je uzivala. I dobro je jela. Evo, sada spava. Mama joj kuha rucak:) Danas sam prvi put dodala malo prosene kase u onaj njen buckuris, vidjecemo hoce li joj se dopasti.
Sve mi puno nedostajete. Puno, puno pusa i pozdrava! 

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1593
5.7.2009 14:12:10   
new mama
Drage moje nadam se da me niste zaboravile,evo vratija se Simeuser posted image user posted image ,puno ste mi nedostajale,evo tek sam dosla,super bilo,bila 7 dana u Makarskoj,7 u Zaostrogu,prvih dana malo vrijeme zezalo,ali kasnije bilo suprer,stavicu sllike i na fb i na albume pa cete vidjetiAjna je uzivala,toliko voli vodu to je cudo,non stop bila u vodi,super je podnijela,ma sve u svemu bilo super,javim vam se dok se
raspremim i malo snadjem,nadam se da ste sve dobro i vase bebice,nisam nista procitala,user posted image user posted image user posted image user posted image
Ljubim vas puno i Ajna naravno pa vam se javimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1594
5.7.2009 16:31:51   
juni
Drago mi je da ste uzivale a jos draze sto ste nam se vratile, pa se vidimo uskoro. Ljubi nam ljepoticu user posted image

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1595
5.7.2009 19:58:20   
Skvo RR
Pozdrav drage moje,

Evo mi sada iz skitnje...:).....Bili malo u  BBI...Danas nam 9 mjeseci, pa mama curicu ponovila sa cipelicama..Vec par dana trazim neke koje su cvrsce, jer pomalo hodamo...:)...I da je malo fiksiran zglob i konacno sam nasla....user posted image
Vidim ima povratnika sa mora..New mama...nek ste se hairli vratili.
Anushka...Alen puze- Svaka cast!...Uma jos nista..nema cak ni naznaka....ljenguza mamina...user posted image
Bebbe....mi jos ne znamo pa-pa, ali smo od juce naucili halo....Fol ona telefonira...

Ljubnite bebare!!!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1596
5.7.2009 22:43:31   
bebbe RR
New mama, nek' ste nam se sretno vratile!
Skvo, to je bas slatko, da zena telefonira! Medic mali!
Kako su nam druge mame i bebe?!
Mi smo OK. Emicka opet fino jede, pa sam se malo umirila. Kod nas je vrijeme cudno - kisa, vrucina, sparina, sve to nekako zajedno. Zuba ni na pomolu:)
Pusa i pozdrav svima!
Ema i mama!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1597
5.7.2009 22:49:12   
dinciii
Drage moje evo da vam se na kratko javim,pa cu sutra sve detaljno napisati,dobro smo prosli na svadbi je bilo super...laku noc pa vam pisem sutra...pusa

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1598
6.7.2009 9:55:52   
Anushka
drage mame najljepse nam teme:)))
mi smo super, izgleda da nista od spavanja pa cemo napolje, mm snimio 104 epizode pocoya za malog jer se bas obraduje uvodnoj spici, i onda je skontao da ga samo to i interesuje, tako da sad mm gleda pocoya kad dodje sa posla a ja smisljam kako alenu sastaviti "spotove" jer nece da gleda crtane a odusevi se kad cuje pjesmice i od tomice, i fifi i pocoya, ma skace od srece, siri rukice, smije se, i kad pocne crtani okrene se i trazi novu zabavu.. presladak mi je..  od juce se postavi u pozu puzanja pa se ljulja naprijed-nazad, kaze moja mama da sam i ja isto tako.. i steka je jos uvijek najdraza.. bas nam nije jasno sta to tako zanimljivo, sve je dira, prica joj, hvata kvaku, pokusava skinuti sarafe!? lupa po njoj i mlati nogama.. a ne reaguje kad se otvore vrata.. moj brat se zeza, nasao je "bebi steku" koju moze dohvatiti na vratima balkona pa se uglavnom ne mrda od vrata balkona:)))
dinciii bas lijepo sto ste se fino proveli na svadbi, i da ste dobro doputovali. javi nam detalje:)
new mama i vama dvjema dobrodoslica nazad:)
bebbe i kod nas ti je tako, malo sunce izadje pa bude prevruce, pa se naoblaci, i sparina, pa pljusak, pa opet sunce, pa opet sparina i oblaci i tako par puta dnevno, a cini mi se, kad god izadjemo pocne kisa... a meni opet draze i ovako, nego da je stalno +35.. onih par dana vrucine mi je bas grozno bilo i bas sam se zabrinula, ovako je podnosljivo:) rastu nam bebice, hvala Bogu, a ja se jos nisam pocesljala, opet uzgajam dredoveuser posted image
skvo vas dvije u zenski shopping, neka neka, i ti ocekujes "prohodavanje" uskoro? ovaj moj sam stoji, dize se, skace kad se drzi za ogradicu ili nesto slicno, cak i napravi koji korak ali onda padne ali jos to nije to.. cekamo pa javimo.. a uma vec telefonira:) slatko bas, mi toga nemamo. samo ponekad kao zapljesce kad se raduje, i nesto prica na svom jeziku, evo upravo saduser posted image
al bar kaze mama i tata, hehe
eto puno pozdrava od nas za sve mame i bebe idemo se spremati napolje

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1599
6.7.2009 12:00:37   
nita
Dobar dan, drage mame i bebe! Kod nas super vijest:
dobili smo prvi zubić!!!
Već je manje nervozna i bolje jede.
Anushka, to Alen liči na mamu?! Čestitke velikom momku na puzanju! I kod nas je ovih dana aktuelno galamljenje. Još napravi i ozbiljan izraz lica i nešto se ruži ...
Dinciii, drago mi je da ste stigli u Bosnu i da vam je lijepo bilo na svadbi. Kako je Rejhanica podnijela put?
Bebbe, super da nam Ema dobro jede! Kako joj se svidjela prosena kaša?
Skvo, bravo za Umino "halo"! Izgleda da će nam Uma prohodati prije puzanja :)
New mama, čekamo sličice s mora?! Velika pusa Ajni, maloj ribici!
Mu be da, jesi li nam ozdravila? Bravo za Davudove prve korake!

Pusica!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *