bebbe RR
|
Dobro jutro, drage moje drugarice! Evo mene zorom, da se tradicija ne promijeni:) MM ode na posao, a mama, Anja i Ema spavaju. Kisa pljusti kao da je oktobar, a ja sjedim i pijem kaficu. Malo sam "preletjela" vase postove zadnjih dana, pa vidim da su nam bebe i mame uglavnom OK. I mi smo OK. Dobili smo nalaz od doktorice iz razvojne ambulante i bas sam zadovoljna, iako nije napisala nista sto ne znam, dobro je imati potvrdi da je sve OK, kada vec moramo ici tamo. Pocela sam Emi u slani obrok dodavati kasiku punomasne pavlake. Ne jede kolicinski puno, ali, eto, jede. Sama otvori usta, pa se malo buni, pa opet jede i sve tako... Inace, ono mahanje i "Pa-pa" je juce ponovila vise puta. Idalje sam bas iznenadjena, jer, niko je nista ne forsira niti uci, uglavnom se svi koliko nas je samo i stalno igramo s njom. MM kaze da je, kao i Anja, brbljiva na mamu:) A, inace, citam cesto kako vase bebe vas zovu. U Eminom oskudnom rijecniku nema rijeci ni za mamu, a ni za tatu (na slovenackom, kako se kod nas u kuci price, to bi bilo "mami" i "ati"). Ponekad kao da ponovi "Anja", ali i to joj se, cini mi se, samo omakne. Nita, kako su male bubuljice, jesu li "ozdravile"? Ni kod nas nema zuba, a ni trag mu se ne naslucuje jos uvijek. Dinciii, znam da si vesela. I ja bih bila na tvom mjestu. Jos malo, pa eto cetvrtka. Sto bi moja Anja kada je bila mala rekla - jos jednom spavas:) Eto, Mamabb ti je objasnila zasto ne cijelo jaje i kako treba uvoditi zumance. Mada, ja poznajem dosta ljudi koji daju cijelo, pa bez problema. Samo, ja ne bih to jos probala. Ema jede zumance dva puta sedmicno i to tako dto tvrdo skuhano dodam u mesno - povrtni obrok i sve dobro smiksam. Mamabb, potpuno si u pravu sto se tice hranjenja. Bilo bi bolje jesti, bez animacije, ali, lako je to s tvojom Leluskom kada rado jede. Imas puno djece koja nisu previse zainteresovana za hranu i, po mom misljenju, bolje ih je animirati nego odustati. S vremenom steknu naviku da treba jesti, pridruze se ostalim clanovima porodice u vrijeme obroka, pa se i igracke i animacija polako ukidaju. Mynxlee, draga, ja bas volim tvoje postove! Uvijek sve tako slikovito opises! Zao mi je sto vas muce s tim godisnjim odmorima. Ne daj muzu da se previse podmece na poslu. Za to mu niko nece reci hvala. Ali, imam ja jednog takvog kuci... Anushka, kako tvoje cesljanje? Ja sam sinoc doslovno sat vremena rascesljavala kosu! Moracu poceti da je cesljam svai dan, jer ovo je previse bolna i glupa navika. Hehehehe... Kako nam je Alen? Manuelice, vozate li se u novim kolicima? Je li se Emir navikao? Kako je muz sada, da li se je malo umirio i prihvatio situaciju? Skvo, super je cuti da vas Umce milo ne zeza vise! Ma, bravo! Te bebe su fakat prepune faza! Cuda mala! Enna, to s dermatitisom stvarno zvuci strasno, ali, hvala Bogu da je za vama. Cmoka curici! Novima - dobrodoslica. A svima, i onima koje sam pomenula i onima koje nisam, veliki pozdrav i poljupci bebironcicima nasim dragim!