|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
12.6.2009 15:43:01   
budućamama
Samo da pozdravim medene onako brzinski...
Vidim da ste i vi utanjile nešto s javljanjem na ovu temu, a hvala Bogu sve se manje javlja novih curica koje su prošle kroz ovo grozno iskustvo...
Malaja, i ovaj ciklus vam držim fige da uspijete user posted image user posted image user posted image user posted image
Ostalim trudnjačama želim laku i ugodnu trudnoću, te zdravu bebicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I mi smo hB u redu, bili na kontroli i doco nam kaže da ćemo imati curicu, pa sam presretna user posted image user posted image user posted image
Ljubim vas sve

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1351
12.6.2009 23:18:46   
Aquarius
Ma samo polako, bice user posted image ako Bog da, za izvozuser posted image .
Nacula sam da nam je jos jedna medena trudnauser posted image , ali necu nista da govorim, dok sama ne kaze. U svakom slucaju fino je cuti. Drzim svima fige.user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 1352
13.6.2009 17:30:45   
Malaja
Bmama user posted image  
Drago mi je da ste ti i user posted image user posted image  dobro, jako mi je drago sto je user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image
Džaba kada mi žene za nijansu više volimo curiceuser posted image  U principu najbitnije je da je živo i zdravo!
A biće aBd ovaj ili slijedeći ciklus +,ne sekiram se što je najbitnije, a vala mi se nigdje ni ne žuri user posted image  Kada bude bilo suđeno....

IZVORNA PORUKA: Aquarius

Ma samo polako, bice user posted image ako Bog da, za izvozuser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pusa vam velika!

Strpljen-spašen!

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 1353
16.6.2009 13:37:51   
zagrebmama
bok cure i žene. Nova sam ovdje pa bi i ja htjela s vama podijeliti svoje iskustvo s pobačajem. Majka sam dvoje djece i to sina od skoro 18 godina i kćer će mi za 2 tjedna imati 16 godina. Dakle, nisam baš ni mlađahna kao vi ovdje na forumu. Mogu samo reći da ponosno nosim svojih 44 godina i što je najljepše od svega, nakon dugog premišljanja i razgovora, pristala sam na trudnoću i ostala napokon po treći puta trudna. Sve je bilo ok, ali sam prije dva tjedna išla na pobačaj. Zašto? Ne zato što sam starija trudnica, nego sve ovdje rade između 12 i 13 tjedna ultrazvuk - gleda se nuhalni nabor i ide se odmah poslije tog uzv pregleda vaditi krv - kromosomski probir. Uzv se ne plaća, a vađenje krvi ovdje 320 kn. Pogledajte na netu što je to nuhalni nabor da sada ovdje ne dužim, uglavnom, mojoj bebi je bio 10 mm što je strašno puno i beba je imala mnoštvo tumora na vratu i kromosomski i genetski nije bilo 80% u redu. Dakle, dijete je moglo biti rođeno sa down sindromom, ...... dok je doktor govorio što je moglo biti, ja sam pala u neki trans, a muža sam vidjela da mijenja boje od muke. Prekinula sam trudnoću. Bila je totalna anestezija i vrlo malo je boljelo, ali psihička bol je užasna i ne znam kada i kako će uopće proći. Muž mi je u još gorem šoku i ne možemo doći k sebi. Doktor je rekao da sada dođem poslije pobačaja k sebi par mjeseci i da pokušamo ponovo jer sam sasvim zdrava. Neki me odgovaraju jer imam toliko godina koliko imam, a dr kaže da to nema veze s godinama i da slobodno mogu pokušati jer sam potpuno zdrava, a prve dvije trudnoće su mi prošle super i porodi također.
Ne znam što da kažem vama svima koje ste imale pobačaj i izgubile na bilo koji način bebu, jer ni meni nema utjehe. Evo i sada plačem dok to pišem, ali imam osjećaj da se samo tu na forumu razumijemo, a van njega nas nitko ne razumije. Mi smo silno željeli tu bebu, kćer mi je u totalnom šoku, sin me od muke ništa ni ne pita.A što je najgore, radim u državnoj upravi gdje u sobu do mene ljudi dolaze prijavljivati bebe u matičnu knjigu rođenih. Dolaze roditelji s bebama. Strašno se osjećam.

REcite mi što mislite o kasnoj trudnoći.
Hvala vam svima na mišljenjima.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1354
16.6.2009 13:42:54   
bebana27
pa nisi ti tako stara kao sto mislis najljepse godine
ako imas zelju da imas bebu pokusaj ponovo nista te nece kostati bitno je da imas zelju
drzim ti figeuser posted image user posted image user posted image

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu zagrebmama)
Neposredna veza do poruke: 1355
16.6.2009 14:40:32   
zagrebmama
Hvala ti na podršci. Za dva tjedna idem na kontrolu pa ću vidjeti što će mi ginekologica reći. Hrabra sam i pozitivno gledam na sve, pa mislim da ćemo bar 3-4 mjeseca paziti i čekati da mi se organizam sredi, pa pokušati ponovo. Vjerojatno nam ova beba nije bila suđena.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 1356
16.6.2009 19:06:49   
Malaja
Draga zagrebmama dobro nam došla!
Žao mi je što si sve to preživjela i mogu da zamislim kako ti je user posted image  Ali kao što si i sama rekla ova beba ti nije bila suđena, kao i svima nama koje smo preživjele to što jesmo-nažalost!
Što se tiče tvojih godina ja kao i Bebana smatram da nisi stara. I starije žene od tebe su rađale bez ikakvih problema.. Ja vjerujem da u ovom momentu sumnjaš na sve, počevši od godina pa na dalje, sve smo mi prošle kroz to. Trebaće vremena da sve dođe na svoje mjesto, ne kažem da ćeš preboljeti u potpunosti ali biće lakše..
Ja ti želim da se što prije oporaviš i da kreneš u akciju za novu user posted image  zajedno sa svima nama user posted image  user posted image user posted image user posted image

Strpljen-spašen!

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

Neposredna veza do poruke: 1357
20.6.2009 4:24:17   
Aquarius
Već sam ti poslala PP, ali i da ovdje dodam par riječi. Ako doktor ( stručna osoba, školovana ) kaže da je uredu da pokušaš ponovo, ne vidim odakle ikom pravo da kaže bilo šta drugo.
Što se nuhalnog nabora tiče, to se i ovdje radi, upućene smo.
Žao mi je zbog tvog gubitka, svaka od nas zna kroz šta prolaziš. Meni je lično jako puno značilo druženje sa ovim ženama. Nekako mi podrška muža, prijatelja, porodice, koliko god da je jako bitna, nije bila kao ovi naši razgovori. Svaka riječ ovih divnih žena bila mi je ko mehlem na ranjenu dušu.
Drži se.  Vrijeme je najbolji lijek za ranjeno srce.
To će ti sigurno potvrditi svaka od nas.
Želim ti sve najbolje.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1358
20.6.2009 19:52:53   
lida
Drage moje docepala sam se komp.na par minuta (na moru sam) i nemam vremena citati ima li sta novo pa de mi ti malajice moja molim te ukratko napisi sta mi se s vama desava

Puno vas voli vasa seficauser posted image user posted image user posted image user posted image

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1359
21.6.2009 0:12:40   
Malaja
Draga naša šefice,
Kada stigneš pročitaj-poslala sam ti PP...

Pusa user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 1360
21.6.2009 20:22:36   
nensy
Cao svima!!!                                                                                                  user posted image Vidim da ima dosta novina i moje iskrene cestitke svima vama. Ja sam neko vrijeme bila odlucila malo da se izolujem od svega ali pomisao na trudnocu vraca me na ovu stanicu. Nemogu lagati al strah je toliko prisutna da vise ni sama neznam gdje sam. Uvjek sam mislila da sam mnogo jaca i hrabrija al vidim da ste vi sve punooo,punooo hrabrije.   Neprodje niti jedan dan da nemislim na ono malo cudo koje je zivjelo 7 punih mjeseciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1361
22.6.2009 10:57:35   
Malaja
Nensy koliko ono ima od tvog spontanog?

Možda nije dovoljno vremena prošlo.. Svi smo drugačiji, i svi drugačije doživljavamo i preživljavamo svoje gubitke. Možda i ne znaš da li si spremna dok ne pokušaš opet..

Ja se nadam da će te strahovi brzo proći..

Strpljen-spašen!

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 1362
23.6.2009 11:43:00   
Mika
Pozdrav medenim i svim ostalim novim kolačićima koji su na ovom forumu koji više i nije tako tužan kao što je nekad bio.

Fakat nas dugo nije bilo ali je valjda svima trebalo malo vremena da se srede user posted image  

Žao mi je zbog tvoje situacije zagrebmama ali mislim da nisi prestara za trudnoću ako je želiš. Ona možda jeste nešto rizičnija kao što si na žalost iskusila ali ako dr kaže da je ok onda je ok. Očito da imaš pouzdanog dr da otkrije sve na vrijeme za razliku od nekih nas ovdje koji su imali jako loša iskustva sa istima. Priključi nam se u borbi, zajedno smo jače! user posted image

Aquarius draga neka si se javila, sad kad si sve postavila na svoje mjesto valjda se možeš konačno opustiti i prepustiti planiranju nove trudnoće. Ima ih još napetih ovdje ne brini nisi sama tako da smo si svi u istom sosu user posted image

Neka i tebe šefice obiđi nas s vremena na vrijeme da vidiš u kojoj smo fazi.

Ja sam vam drage moje na bolovanju od početka ovog mjeseca. Trudni smo u 16 nedjelji i prekosutra idemo u državnu bolnicu na ljekarsku komisiju a radi serklaža. Prvih 12 nedjelja trudnoće je proteklo ok, nije bilo ni pretjeranih paničenja oko ovog ili onog. Nije bilo krvarenja kao u prošloj trudnoći tako da osim folne nisam dobila nikakve lijekove. Pred kraj sam se malo uspaničila jer mi je dr rekla da će ona biti mirna tek kad me podveže. Elem da skratim priču prekosutra je dan D kada će se odlučiti kada će biti serklaž. Ja sam se ovih posljednjih par dana zakucala za krevet kako bi sve to dočekala bez komplikacija.

Za one koje strahuju od novog pokušaja mogu samo reći da strah nikad ne nestaje ali kad sa sobom rasčistite da si dajete novu šansu onda se i nosite sa svakim novim strahom. Ja živim dan po dan i ne gledam daleko u budućnost. Kad me panika uhvati nastojim da se smirim i tako korak po korak.

Sretno nam svima i svakako se čujemo uskoro! 

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1363
23.6.2009 12:39:09   
zagrebmama
Hvala svima na podršci. Svaka riječ od vas svih puno znači. 1.7. idem na kontrolu kod svoje ginekologice i vidjet ću da li je sve u redu, a onda ću zvati dr u bolnicu koja mi je vodila trudnoću i pitati ju što da radim. Ono jutro kad sam išla na pobačaj, dočekala me i otpratila do tog odjela gdje to rade i bila je jako utučena zbog mene jer se veselila bebi isto koliko i ja. Zato ću ju nazvati i pitati što radim bez obzira što mi je dr kojem me poslala rekao da probam ponovo. Rekla je ona meni na prvom pregledu kad sam ostala trudna da je u stvari svaka trudnoća rizična i da se mora paziti, a normalno da je trudnoća starijih trudnica još rizičnija. Nadam se da ću moći ponovo zatrudnjeti i roditi, bez obzira na ovo moje dvoje pubertetlija.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1364
23.6.2009 13:33:59   
Mika
Hej zagrebmama ako si spremna za još jednu trudnoću i ako si zdrava, a dr kaže da jesi, to je onda ok! Svakako nije zgoreg konsultovati još jednog dr. Trudnoća u kasnijoj dobi je rizičnija zbog tih mogućih anomalija ali i žene u mladosti znaju imati istih problema. Hej meni su 34 i tek čekam svoje prvo user posted image  tako a bi te mogla lako stići! user posted image

Žene na zapadu rađaju prvo iza 40. pa fakat ne znam što je to kod nas bauk! Opusti se i ne brini, ne uspije uvijek sve iz prve!

Borba je počela!

Neposredna veza do poruke: 1365
23.6.2009 13:40:54   
Zoe
S vremena na vrijeme svratim do vas, da vidim novosti i draga Mika, tako mi je drago zbog činjenice da si user posted image user posted image user posted image
Čestitamuser posted image i želim tebi i TM sve najboljeuser posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1366
23.6.2009 13:46:03   
Sladjusna
Draga Mika,
cestitam od srca! Zelim ti sve najbolje, tvojoj user posted image i tebi, da sve prodje u najboljem reduuser posted image user posted image

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1367
23.6.2009 13:49:33   
Malaja
Draga moja drugo čestitam ti od user posted image user posted image  user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 1368
23.6.2009 14:01:36   
mamy Sabina
Mika čestitke od srcauser posted image
Baš mi je drgao što sve glatko teče
Polako ,nisam ni mislila da ću skakati i biti jedna od sretnica koje čitavu trudnoću rade,putuju, itd
Nema veze sve za naše maleuser posted image Da me nije strah i odlaska u wc ,lagala bih.
Dan za danom ,svaki naredni beba je sve veća i jača.
Malajice moja draga smo da jos tebe prebacimo aBd u trudnjače i otvaramo novu temu
Trudnoća nakon spontanog
Mi smo trudni 8+3 dugi smo čitavih 13,3 mm srculence nam kuca lijepo
Iduća kontrola je za 4 sedmice(UZV pregled)
Eto

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 1369
23.6.2009 14:29:51   
Malaja
IZVORNA PORUKA: mamy RR

Mi smo trudni 8+3 dugi smo čitavih 13,3 mm srculence nam kuca lijepo
Iduća kontrola je za 4 sedmice(UZV pregled)

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mamy baš mi je drago što fino napredujete i što je sve ok hB. Da tako bude i do samog kraja aBd!
Svaki put se iznenadim kada čujem od mojih dragih trudnjača koja su sedmica. Meni sve to nekako brzo kod vas prolazi. Vama je vjerovatno drugačije user posted image
Ma najbitnije je da ste vi sve od reda dobro user posted image

IZVORNA PORUKA: mamy RR
Malajice moja draga smo da jos tebe prebacimo aBd u trudnjače i otvaramo novu temu
Trudnoća nakon spontanog

user posted image
Biće biće moja Mamy aBd, kada bude trebalo da bude. Ni prije ni kasnije... Samo ću vas jednog lijepog jutra iznenaditi sa novom temom user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 1370
23.6.2009 14:57:53   
Mika
Hvala na čestitkama Mamy također! user posted image

Pusti Malaju da nam se još nauživa na moru ovo ljeto prije nego počne opet strahovati! user posted image

Drugo moja, samo mi se ti nauživaj bez straha i strepnje pa te tek onda očekujemo u klub! user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 1371
23.6.2009 15:26:29   
točka
pozdrav,
čistila sam se 21.5 u drugom mjesecu trudnoće. zanima me je li kome od vas kasnila iduća mjesečnica, meni već kasni 5 dana, pa me zanima kakva su vaša iskustav i spadali to u normalu...

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1372
23.6.2009 16:44:35   
Mika
Pozdrav i tebi točka, pisale smo o tome ali smo valjda zatrpale ovaj pdf pa se teško snaći. Ja sam poslije kiretaže dobila 34 dan, neke su žene dobile na vrijeme a nekima je isto kasnilo. Sve je individualno ali i normalno da se poslije kiretaže poremeti ciklus. Kasnije se vrati u normalu ili bi bar tako trebalo biti. Ja sam uvijek imala u par dana tako da mi par dana gore dole nije ništa značilo.

Borba je počela!

(odgovor članu točka)
Neposredna veza do poruke: 1373
25.6.2009 23:07:15   
vitezanka_20
drage moje cestitam novim buducim mamama, mamy RR i drugima. zelim i ja da se upisem u nove trudnjace poslije pobacaja Hvala Bogu sad mi je 11+2 i jos malo i izaci cu iz krize...
Moram priznati da me strah jer sam imala pobacaj 11+4, svaki put kad ide bijelo pranje ko luda slomi se trceci do wc-a te onda slatko odahnem kad vidim da je sve ok.

Ja sam ZA da osnujemo forum trudnoca poslije pobacaja... Bilo bi extra da razmijenimo iskustva jer je ovaj PDF vec pretrpan...

Pusacha

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1374
26.6.2009 12:52:19   
batterfly
Pozdrav medene,
Nisam bas bila redovna u zadnje vrijeme na forumu i na ovim "stranicama", ali sam se ugodno iznenadila...

Drage moje medene,
prvo da vam kazem da se divim vasoj hrabrosti, snazi, upornosti i nadasve njeznosti i duhu koji imate...

Zatim, da vam od srca cestitam na novim srculencima koja kucaju tik pored vasih...i iz duse svoje se nadam da ce vam naredni mjeseci biti ugodni i da ce donijeti "sretan kraj"...

A za medene koje se jos uvijek nadaju, iscekuju, bore, molim dragog Boga da im da strpljene i snagu i da ispuni njihovu zelju i nadu....(Amin!)

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vitezanka_20)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *