Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:21:34
Mika
Eh drugo i sama sam ti takva! Iako sam jutros odlučila malo prosjek da popravim i ustanem malo ranije, opet smo MM i ja na posao došli haman u isto vrijeme!
Ipak sam se uspjela naspavati pa sam jutros poprilično .
A što ti Happy ne kafenišeš? Je li to neka terapija na snazi?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:32:19
Happy
Homeopatija, pa mi rekao da ne pijem kafu 5 dana
Ma znam moja Malaja, svi smo mi osjetljivi sada i ja, mislim da nikada, ali nikada ne bih abortiral, za mene je to ubistvo, ali nikada se ne zna... I ono je moja "NIKADA NE RECI NIKADA", samo znam da šta god sam rekla da nebih, sve mi se vratilo....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:36:10
Malaja
Ista sam ti Happy.. Djelimo isto mišljenje! I meni se uvijek vratilo kao bumerang ono za šta sam rekla da ne bih NIKADA.. Zato i kažem nikada čovjek ne zna šta ga može snaći...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:39:31
Mika
IZVORNA PORUKA: Happy
samo znam da šta god sam rekla da nebih, sve mi se vratilo....
Kako mi ovo zvuči poznato! Ma meni je stav o abortusu isto kao i stav o dojenju (a ovo sa jedne forumske teme). Ko neće ok, ko hoće njegova stvar! Mi u ovakvoj situaciji se pitamo zašto Bog nekad da djecu onima koji je ne žele To je stvarno žalosno ali ne kaže se džaba, čudni su putevi Božiji! Ja znam slučaj gdje je žena u drugoj trudnoći rodila bolesno dijete za koje će se brinuti i vodati po doktorima cijeli svoj život. Kad joj se zaletila treća trudnoća abortirala je bez razmišljanja! Ja je ne osuđujem jer znam kako joj je. Slažem se sa drugom da postoji kontracepcija ali mnoge žene bježe od kontracepcije u tabletama ili spirale, a muške neću ni komentarisati! Valjda je to razlog za nekorištenje iste. Onda s druge strane nevjerovatno je koliko žena i muskaraca malo zna o kontracepciji i sličnim stvarima (sjetite se samo tema da li sam trudna i sl.) a za mlade...no coment!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:40:08
Happy
IZVORNA PORUKA: Malaja
Ista sam ti Happy.. Djelimo isto mišljenje! I meni se uvijek vratilo kao bumerang ono za šta sam rekla da ne bih NIKADA.. Zato i kažem nikada čovjek ne zna šta ga može snaći...
Baš kao bumerang, ali bukvalno sve što sam rekla i na šta sam se zgrožavala sve se vratilo, tako da sam od sada po strani
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:48:12
Malaja
Drugo u principu svako ima svoj izbor!!! Ja jednostavno ne mogu da budem indiferentna prema tome iako bih najradije... Slažem se to za tu ženu koja ima nažalost bolesno djete Kažem sve od slučaja do slučaja.. Ali zdrava žena u vezi, plod u redu.. Jednostavno ne mogu da shvatim! I to nije moje mišljenje od kako mi se sve dešavalo. To je moje mišljenje oduvijek! Opet ne smijem da kažem ne bih nikada, ne znam šta me može u životu snaći
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:51:44
Happy
Tako je Mika... Ma nisu ni čudni putevi Božiji... Kaže se da ono što mi mislimo da je dobro za nas, ne znači da jeste zaista dobro za nas, iako nam se čini da jeste... Trenutno radim gdje radim, da čujete priča i svega šta ima, po 10 djece... Ali to su neuki ljudi, bolesni... To su druge krajnosti... Opet je do dragog Boga sve... Ali nekako čim stupiš u odnose treba da bude čovjek spreman na sve, pa i na MOja drugarica je godinama imala odnose i onda odjednom ostala , čuvala se kao i prije, ali eto dragi Bog tako htio... Doduše ona se je planirala uzeti, ali ne tako brzo i ne odmah , ali evo sada čeka termin Ali ako zaista ne želiš treba preduzeti sve moguće mjere... Ja lično nikakda nisam pila tablete, čuvala sam se prirodno... I to je bilo ako se desi desi i nikada se nije desilo... S druge strane poslije spontanog, kada mi je rekao da se moram čuvati, bez gumice nikada E tu ja krivim druge, opuste se i sve i onda odakle Pa nisi sjela na mravinjak
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 9:57:21
Malaja
IZVORNA PORUKA: Happy
MOja drugarica je godinama imala odnose i onda odjednom ostala , čuvala se kao i prije, ali eto dragi Bog tako htio... Doduše ona se je planirala uzeti, ali ne tako brzo i ne odmah
E ovo ti je moja priča!!! Sem happy end-a Ja sam se sa MM zabavljala 7 godina.. Od tih 7 , jedno 3-4 godine sam pila kontracepciju, kada sam prestala išli smo na "prekinute odnose" i eto tada se desila Iako u momentu kada ni jednom ni drugom nije baš odgovaralo. Niti jednog momenta nisam pomislila da bih trebala abortirati. I MM sam rekla 100 puta, ja bih rodila sa tobom ili bez tebe... Ne znam to su neki moji stavovi i moje mišljenje...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.4.2009 10:41:06
Mika
Ma dobro slažem se ja da se abortus treba izbjegavati ali ima situacija kada je to jednostavno nemoguće. Nikad ne znaš kao ćeš reagovati dok ne dođeš u određenu situaciju. Fakat je lako govoriti drugom...šta da imam kćerku od 16 godina i ostane trudna Teška tema za ovako lijepog dana
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 10.4.2009 21:36:49
Aquarius
Medene moje, samo da vas pozdravim. Vidim ista ekipa je jos na okupu. Super. Cula sam se par puta s Nikitom tako da znam sve novosti. Bar mislim da znam. Kod mene je uglavnom po starom. Jedino sto sam isle kod endokrinologa (specijalista za stitnu zlijezdu- za neupucene ), i sad pijem Letrox. Kontrola za 2 mjeseca. Nazalost, isto toliko mi je ginekolog preporucio da jos odgodim nove pokusaje, dok ne stabilizujem stanje sa stitnjacom. Dobra vijest je da usporen rad stitnjace ne dovodi do spontanog, ali moze dovesti do niza drugih problema ako se ne trosi terapija. A uz tablete je sve OK. Ostali nalazi su mi odlicni, ne mogu biti bolji (hvala Bogu). Nadam se da ste i vi sve OK. Puno vas pozdravljam.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.4.2009 10:30:28
Malaja
Dobro jutro drage moje Reko da se tuspasim i da vas obavjestim da je jutros stigla.. Nema veze, dobro došla i još bolje otišla Bar znam da mi je ciklus 29 dana ako ništa.. Boli me glava, stomak i sva sam
Aquarius drago mi je da su nalazi ok hB Nadam se da će i štitna biti ok.. A dva mjeseca i nije tako puno. Za čas će to
Nikita vjerovatno sprema kolače i jaja njamiiii, Mika na putu a Happy 100% hoda po radnjama
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.4.2009 11:32:40
Private
Dobar dan i ugodan vikend zelim.Nekakva me prehlada uhvatila,citavo jutro kisem.Znate sta,nemogu da vjerujem da moram da nosim 44 br.Od jucer zalim za jednom kosuljom,probam 38,stislo,40 isto,dok nisam dosla do 44 koja je komotna.I hlace i kosulje sam nosila 38,a da me vidite sada.Sve se to jos uvijek ne primjeti na moju visinu,al ostajem da zalim za svim onim lijepim stvarima koje jos necu moci obuci.Citam da Nikitu hvata muka,ista je ko i moja kuma.Ja sam joj rekla da sve sto ona nemoze da jede ja mogu. I da ne zaboravim,one koje sutra slave Uskrs,neka im je sa srecom.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 11.4.2009 15:43:11
nikita
OOOOooooooooooooooooo medene,
ja nikako da se izčudim kako slabo kondicije imam, ne znam jel to zbog trudnoce ili zbog mojih leđa ( na prvom sistematskom u osnovnoj skoli receno mi je da moram na vjezbe za kraljeznicu jer sam naglo izrasla i pocela je se savijeti na S) ali ja fakat ne mogu biti ni 2 sata na nogama a da ne sjednem bar 10 min da se odmorim.
Malaja novi mjesec u nove pobjede, nek je dosla, brže ce otici ! Aquarius kad si mogla ovoliko izdrzat mozes jos malo, taman do ljeta, negdje na moru da ga fasujes Private nek si nam se javila, pa koliko si se udebljala za 4mj? Ja sam smrsala 2 kg al nema veze vratit ce se to kad bebač poraste i kad mi bude trazio hranu ! Mika i Happy su u mahalanju, sretno vam bilo !
Pusa i
P.S. Hvala na cestitkama za Uskrs , također i ja cestitam svima onima tko slavi ! ( A tko ne slavi nek dođe u mene da se potucamo i na kolače )
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 9:03:43
budućamama
Dobro jutro medene Samo da se tuspasim ovdje i da vam kažem da vas nisam zaboravila već sam pretrpana poslom pa me zato nigdje nema Na kontroli sam bila 08.04. i vidjela sam svoju mrvu kako skače i maltara rukicama i nogicama. MM i meni je cijeli dan bio zalijepljen osmijeh na licima U glavnom, sve je hvala Bogu super prošlo i doco je rekao da je sve ok Na kraju sam ja smogla snage da ga pitam smijemo li MM i ja imati odnose, a njegov je odgovor bio: pa probajte
Nadam se da ste vi sve ok. Evo opet moram bježati. Velika pusa za sve, nadam se da ću vam se i kasnije moći javiti
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 9:06:53
Malaja
IZVORNA PORUKA: budućamama
Na kontroli sam bila 08.04. i vidjela sam svoju mrvu kako skače i maltara rukicama i nogicama. MM i meni je cijeli dan bio zalijepljen osmijeh na licima U glavnom, sve je hvala Bogu super prošlo i doco je rekao da je sve ok
Da i ovako kažem da mi je jako drago da je sve ok i aBd da tako ostane sve do kraja
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 9:41:46
Happy
IZVORNA PORUKA: Malaja
Na kontroli sam bila 08.04. i vidjela sam svoju mrvu kako skače i maltara rukicama i nogicama. MM i meni je cijeli dan bio zalijepljen osmijeh na licima U glavnom, sve je hvala Bogu super prošlo i doco je rekao da je sve ok
Hvala dragom Bogu da je sve OK... Puno mi je drago, da ako Bog da tako bude i do kraja
Joj Malaja razumijem te u potpunosti... Ne znam šta bih ti rekla... Ali tu nema lijeka, nego samo da prođe... Nego zbrzi taj posao i šibaj kuci Ja sam vam onako... Sinoć sam išla na aerobik i super je bilo, onda smo bili kod drugarice na rođendanu, legla sam oko 1.00, a jutros u 6.30h na nogicama , ali sam pješke došla na posao (treba oko pola sata) Danas ću na aerobik i odmah u krevet aBd...
Čuvaj se NIkita,sve će ovo jednom biti "juče"... Radi onako kako ti organizam govori da radiš...
Da i ovako kažem da mi je jako drago da je sve ok i aBd da tako ostane sve do kraja
Dobar ti je doktor, čuj probajte
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 10:53:00
budućamama
Evo mene opet Hvala vam svima na prelijepim željama, stvarno ste divne. Nadam se da ću ih i ja vama uskoro upućivati aBd Happy, ne odustaj tako lako! Nije lako biti trudilica, ali dragi Bog da snagu... Biće sve u redu
Malaja, nadam se da ti ja malo lakše glavi... Ovo vrijeme ubi, i ja sam osjetljiva na ove promjene... Jesi li i ti krenula u akciju? Koliko se sjećam ne čekaš glupaču krajem aprila
Nikita, drago mi je zbog mučnina, da su manje... I meni su malo usitnile, ali mi se još uvijek desi... Sretno s prijavom ispita
Mika, zijevaš li?
Bebana, Nikita, pomilkite pupu
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 10:56:40
Malaja
Malaja, nadam se da ti ja malo lakše glavi... Ovo vrijeme ubi, i ja sam osjetljiva na ove promjene... Jesi li i ti krenula u akciju? Koliko se sjećam ne čekaš glupaču krajem aprila
Bmama popila tabletu i naravno ništa Sve dok ne prilegnem-ništa od prestanka glavobolje Što se tiče akcije evo prolazi pa ću da se bacim na MM A aBd ne očekujem slijedeću početkom Maja.. Potrudiću se ovaj put da je otjeram na mjeseci
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 10:57:53
bebana27
bmama da ti i ovdje cestitam na 4 cvijeticu da ti bude sa srecom. ja sam vam danas dobro vrijeme nije odlicno ali kako vrijeme tako i mi. ali sto bi stari rekli udri brigu na veselje.
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 11:40:11
Mika
Ma ne mogu vas stići kolk'o ste se raspisale!
Čestitam bmama! Sretno i dalje!
A vidim da su se ostale medene zadale u aerobik umjesto nešto drugo! Ali biće vremena za sve... Nikita sretno u Mostaru, bar je super kad te MM vozi da se ne truckaš u autobusu.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 11:40:24
Happy
Drage moje jeste mi se raspisale, ne mogu da pohvatam Drugo moja nadam se da je glava bolja Ako nije strpi još malo i kućici svojoj pravac :) Ja imam nekog posla, a sve pomalo radim... Radim nekuz evaluaciju, pa kad nju odradim onda ćemo nešto drugo... Bila sam vani, popila čajček zeleni da mi se malo razbistri...Ali evo na pola smo radnog vremena...Vani je pravo hladno.... Još malo pa ćemo da jedemo i onda još jedna pauzica i idemo kuci Bmama gdje to ti radiš pa te tako smoriše... Malo ženo ohani bebana drago mi je da si OK..... Gdje nam je Mika
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.4.2009 11:46:50
Mika
Ma evo me zeno nešto me pos'o poklopio. S druge strane volim kad je tako jer mi brže dan prođe. Evo sad je laganica pa sam skapala čitajući mahalanje medenih!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.4.2009 10:41:03
Mika
Jutro medene samo da se javim (evo me ko Aquarius da ne mislite da sam vas zaboravila! )
Posla preko glave, spremam se za goste preko vikenda a nisam baš najbolja za izlazaka. Sad je i mene krenulo, muka mi je non stop, ne povraćam doduše (sinoć poslije posla sam imala neuspješam pokušaj ) ail nisam ni za šta! Kod dr. ću u sljedeći petak ABD, nema potrebe da žurim.
Drago mi je zbog tebe Nikita i svaka čast na preguranom prvom tromjesečju!
Eto žene odoh raditi i vjerovatno se neću javljati više jer imam posla preko glave.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.4.2009 10:50:25
nikita
Jutro medene, ustala se ja digna roletnu u sobi kad tamo kišovito, razocarala sam se ! Sinoc sam se najela slanine i luka i popila citavu AB kulturu, nisam znala gdje udaram. Stomak me zabolio koliko sam se najela, al nisam povratila ! Joj Malaja tebe opet zub muci, ne bih ti bila u kozi al dobro si ti to skontala, odmah ga izvadit i gotovo. Bona Happy kad si se tako sredila nađi nekog drugog, nemoj da si se džabe ranije ustajala. Mika nam je u polsu do grla. Nadam se samo da se ne umara previse.