|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR
19.12.2016 10:06:44   
Zelimo_bebu
Dobro jutrooo evo i mene...doruckovala popila kafu pa kontam sta mogu danas uraditi da mi ne ostaje za zadnji dan...inace sam dobro guram dan za danom hvala Bogu...
Orhideja cestitam na blizancima i nadam se da ce sve biti ok ne brini...
Vidim da spominjete macu ja sam cijeli zivot okruzena njima...radila sam torch prije dvije godine i bio je ok...vise nisam...imamo macka pet godina koji samo preko dana bude u kuci i to na podu...nadam se da to nije neki problem nisam.doktorici ni spominjala nadam.se da nije to opasno...cist je uredan zdrav...tako ce biti do proljeca a onda mu vise necu dati u kucu posebno kada beba dodje ako Bog da...

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 426
19.12.2016 10:07:29   
Midnight_489
bejbibi da perzijiska je rasa,i mnogo je čupav user posted image evo maloprije mi je ležao u krilu user posted image
I ja sam takođe kad sam bila mala odrastala uz mačku i mogu reći da je baš fino imati životinju u kući user posted image

Jooj žene,imate li vi prijedloga šta danas za ručak user posted image ja nemam ideje nikakve user posted image

Hana - mamina princeza 03.01.2017 :)

(odgovor članu Bubamara92)
Neposredna veza do poruke: 427
19.12.2016 11:17:59   
manuela RR

IZVORNA PORUKA: Bubamara92

To je preskupo sreca pa mi je daleko user posted image moja djevojcica kada je bila beba ustajala je jako rano nekad u 5h ujutro...manuela jesil se ti spremila za bebu. Kupila te sitnice?

Sve spremno ostalo mi jos da kupim posteljinu za Krevetic,kadicu za kupanje i sitnice za higijenu meni za bolnicu...

Neposredna veza do poruke: 428
19.12.2016 11:22:42   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Midnight_489

bejbibi da perzijiska je rasa,i mnogo je čupav user posted image evo maloprije mi je ležao u krilu user posted image
I ja sam takođe kad sam bila mala odrastala uz mačku i mogu reći da je baš fino imati životinju u kući user posted image

Jooj žene,imate li vi prijedloga šta danas za ručak user posted image ja nemam ideje nikakve user posted image

Meni su te mace najljepse user posted image blago ti se ,uzivas user posted image

Evo i ja kontam sta bi za rucak,nemam idejw ...i mrsko mi sve

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 429
19.12.2016 11:24:07   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu

Dobro jutrooo evo i mene...doruckovala popila kafu pa kontam sta mogu danas uraditi da mi ne ostaje za zadnji dan...inace sam dobro guram dan za danom hvala Bogu...
Orhideja cestitam na blizancima i nadam se da ce sve biti ok ne brini...
Vidim da spominjete macu ja sam cijeli zivot okruzena njima...radila sam torch prije dvije godine i bio je ok...vise nisam...imamo macka pet godina koji samo preko dana bude u kuci i to na podu...nadam se da to nije neki problem nisam.doktorici ni spominjala nadam.se da nije to opasno...cist je uredan zdrav...tako ce biti do proljeca a onda mu vise necu dati u kucu posebno kada beba dodje ako Bog da...

Sve je ok dok je macka zdrava :) ne sekiraj se ...jest malo nezgodno zbog bebe al kad vidim one snimke beba i zivotinja nesto kontam i nije tako strasno valjda :) bitno da su zdrave

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 430
19.12.2016 11:25:33   
manuela RR

Jutro ženice user posted image
Meni je bolje danas,hB nos se malo odčepio user posted image
Evo MM maloprije došao i donijeo mače,ma preslatko je,bijelo i duge dlake,a prethodno je bio kod veterinara na vakcinisanju user posted image evo sad malo istražuje kuću user posted image moram smisliti ime...

Kakve ste mi vi danas?

IMA bas da uzivas...
Meni je to super al ja se ne bih usudila...
Valjda odrasla u stanu i nikad nisam bila okruzena zivotinjama pa me nesto ni ne privlaci...
Premda ih volim al ne bih mogla da brinem o njima a sad jos i u kuci zivim.
Mali stalno spominje sto mi nemamo kakvu zivotinjuuser posted image
Svi imaju a ja samo idi kod ovih sto imaju pa se izigraj user posted image

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 431
19.12.2016 11:27:56   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Moja A spava po citavu noc kako je napunila 6mjeseci znaci odvikla sam se skroz ustajanja po noci jedino sto sada ustajem na wc po 3 put

Joj to je super ,fina bebica bila :) ...ma moji su terzuser posted image salim se ,nego oni dok god doje ustajali bi svakih satipo,dva ..to je ludnica ,ja ko zombi
A da napomenem da sam M dojila 2g a A 1,5g :) ....

A je dojila samo 3 mjeseca bila lijena al je punih 40dana plakala po citavu noc.od 23 pa do 3-4h ujutro

Grcevi garant ...joj i moja A je bila placljiva.ne tako po noci al po danu cini mi se non stop plakala uh ...te grcevi te skokovi ,ludnica ..ko ce ga znat vise kad tako placu

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 432
19.12.2016 11:28:22   
manuela RR
Juce za rucak batkovi i krompir,supa i kupus salata....
Danas mislila bosanski lonac...

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 433
19.12.2016 11:30:56   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: manuela

Jutro ženice user posted image
Meni je bolje danas,hB nos se malo odčepio user posted image
Evo MM maloprije došao i donijeo mače,ma preslatko je,bijelo i duge dlake,a prethodno je bio kod veterinara na vakcinisanju user posted image evo sad malo istražuje kuću user posted image moram smisliti ime...

Kakve ste mi vi danas?

IMA bas da uzivas...
Meni je to super al ja se ne bih usudila...
Valjda odrasla u stanu i nikad nisam bila okruzena zivotinjama pa me nesto ni ne privlaci...
Premda ih volim al ne bih mogla da brinem o njima a sad jos i u kuci zivim.
Mali stalno spominje sto mi nemamo kakvu zivotinjuuser posted image
Svi imaju a ja samo idi kod ovih sto imaju pa se izigraj user posted image

I ja sam odrasla uz macke i super je :) ..stvarno je bolje za djecu kad imaju ljubimca ..jos je tvoj veliki djecak ,sigurno bi se o svemu brinuo :)
Mada ja ne volim cuke ,ni u kuci ni u dvoristu ..vise sam za macke user posted image one su onako zivahne user posted image
A ovo ostalo papagaji,ribice,hrckovi ..nesto se bas snjima ne moze pa ne bi takve ljubimce ...znaci samo macke dolaze u obzir sto se mene tice user posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 434
19.12.2016 11:32:13   
manuela RR

Moja A spava po citavu noc kako je napunila 6mjeseci znaci odvikla sam se skroz ustajanja po noci jedino sto sada ustajem na wc po 3 put

Joj to je super ,fina bebica bila :) ...ma moji su terzuser posted image salim se ,nego oni dok god doje ustajali bi svakih satipo,dva ..to je ludnica ,ja ko zombi

A je dojila samo 3 mjeseca bila lijena al je punih 40dana plakala po citavu noc.od 23 pa do 3-4h ujutro

Grcevi garant ...joj i moja A je bila placljiva.ne tako po noci al po danu cini mi se non stop plakala uh ...te grcevi te skokovi ,ludnica ..ko ce ga znat vise kad tako placu

Joj grceve mi ne spominjite... Sa malim smo imali takvih problema dijete se izvijalo od placa uvece od 10 do 1-2 ujutro.Dojen a ja litre I litre ananasa pila tad nisam znala da mu je to probleme stvaralo.
Of 15 dana do 3 mjeseca I 5 dana svako vece lumperaj...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 435
19.12.2016 11:34:20   
bejbibi

Juce za rucak batkovi i krompir,supa i kupus salata....
Danas mislila bosanski lonac...

Mogla bih i ja ovo user posted image krompir i batake mislim hehe ...
Joj svaki dan haman isto vise ..bas nemam ideja ..juce pravila filete u nekakvoj smjesi sa jogurtom.iskreno,ja napravila da djeca grickaju kad i mm navaliouser posted image svidjelo mu se a ja bas mislila nece ...ugl ide
1jaje,solja jogurta,soli po zelji i brasna postepeno dok smjesa ne bude gusca nego za palacinke ....filete narezete na tanke linije i ostavite u smjesi jedno pola sata ...
Na pek papir redas i peces jedno pola sata ,dok ne porumene ..ja prvo stavila na 200 polako da se meso iznustra ispece a onda navila do kraja da porumene ...oddokativno sve user posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 436
19.12.2016 11:39:08   
bejbibi

Joj grceve mi ne spominjite... Sa malim smo imali takvih problema dijete se izvijalo od placa uvece od 10 do 1-2 ujutro.Dojen a ja litre I litre ananasa pila tad nisam znala da mu je to probleme stvaralo.
Of 15 dana do 3 mjeseca I 5 dana svako vece lumperaj...

Joj meni je to najgori period :((( ne znam kako cu ako bude plakalo puno jooj...zato cu se unaprijwd priprwmiti aBd ..kupiti waya lgg,biogaia kapi,dude dr browns i flasicu (ako budem ad davala) kazu da su te dr browns protiv kolika najbolje flasice ...
I ishranu paziti ...najbolje od tecnosti piti sok od jabuke po mogucnosti domaci ...ne treba grah,kupus,citruse jesti ...skroz ograniceno kod dojenja ...krompir,riza,piletina,telwtina,govwdina,...salate haman nikakve ...zelena,kupus,paradajz,paprike ne ...ma bas zeznuto kod dojenja ,ne znam kako sam prezivjela i debljala se user posted image
Al nekako ne smeta tada:) valjda zelja za dojenjem nadvlada sve :)

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 437
19.12.2016 11:50:14   
manuela RR
Bejbibi zeno sta cu onda jestiuser posted image
Samo supu i palentu izgledauser posted image user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 438
19.12.2016 12:10:51   
Zelimo_bebu
Bejbibi upravi si za dr.Browns ja sam kupila sestricu jer nije dojio i toliko su dobre to je nevjerojatno...nikad nije imao grceve i gasove crijeva rade lijepo stomo ne boli nema grceva...jer one imaju tu cjevcicu gdje odmah ide taj visak zraka ako ga ima...

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78

Neposredna veza do poruke: 439
19.12.2016 12:22:18   
Bubamara92
MANUELA BEJBIBI nek nam je bog na pomoci hehehhe user posted image ...uplasit cemo prvorotke nije to ni toliko lose kad te pogleda onim okicama pa prvi smijeh plac se zaboravi odmah,moja A je od pocetka bila na dohrani i dojila mozda je to najveci razlog njenih grceva ali kada smo kupili epumisan kapi to je proslo

24.02.2013 spojena nasa srca dva
08.12.2013 A nasa cura najvece blago... Nasa sreca...
03.02.2017 A mamin momak

Neposredna veza do poruke: 440
19.12.2016 12:43:16   
bejbibi

Bejbibi zeno sta cu onda jestiuser posted image
Samo supu i palentu izgledauser posted image user posted image

Evo napisala sam ti,krompir i rizu user posted image pa jest kod dojenja sve ograniceno,gore nego u trudnoci al sve za male lopove user posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 441
19.12.2016 12:43:54   
bejbibi

Bejbibi upravi si za dr.Browns ja sam kupila sestricu jer nije dojio i toliko su dobre to je nevjerojatno...nikad nije imao grceve i gasove crijeva rade lijepo stomo ne boli nema grceva...jer one imaju tu cjevcicu gdje odmah ide taj visak zraka ako ga ima...

Da ,bas zbog te cjevcice kao ...i to nedavno saznala o tim dr browns

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 442
19.12.2016 12:48:07   
bejbibi

MANUELA BEJBIBI nek nam je bog na pomoci hehehhe user posted image ...uplasit cemo prvorotke nije to ni toliko lose kad te pogleda onim okicama pa prvi smijeh plac se zaboravi odmah,moja A je od pocetka bila na dohrani i dojila mozda je to najveci razlog njenih grceva ali kada smo kupili epumisan kapi to je proslo

Ma ja bih rekla da ih pripremamo postepeno user posted image

Nek se ne plase ,bolje da znaju sa cim ce se sve suocavati user posted image jer onako kad te zadesi pa dodje sveki,mama,komsinica pametovati user posted image mnogo zena padne u depresiju kad ne znaju sta se desava sa bebom .a danas imamo net,toliko informacija sto je nekad dobro da znamo :) mame,svekijevke to nisu imale pa pocnu nesto po svom a porodilju hem sto muce hormoni ,pa beba,ne zna gdje sta je jos tome dodaj pametovanja i eto depresije ...
Zato nek citaju,nek znaju sta moze nesto biti ..eto ja sam prvi put sa A cula o tim skokovima i vjeruj bilo mi lakse nositi se snjima ..iako djeca stalno imaju te skokove odkad se rode user posted image nikad vise mira al sve ima svoje cari ..sve se zaboravi kad pocnu sa svojim slatkim nestaslucima,pa poljupci,zagrljaji,sve se ro isplati :)

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 443
19.12.2016 13:28:08   
manuela RR

Ja uzela Avent ko I sa malim ako bude zatrebalo...
Dr.Browns Sam vidjela u MasterKidsuuser posted image
Nije staklena kao ni ova Avent a kao kazu bolje staklenu...
Mene I sad zbunjuju te silne info a jos ko imam iskustvauser posted image
a kako je tek koje su trudne prvi putuser posted image

< Poruku je uredio manuela -- 19.12.2016 13:29:58 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 444
19.12.2016 13:28:37   
Zelimo_bebu
Dobro cete vi nas isprepadati...ali onda dajte i pametne savjete haha ako ih uopce ima user posted image
Mislim da je najbitnije zadrzati mirnu glavu...ja sam panicar plasljiva i samo.me.to brine jer ja kad cujem bebu bilo ciju da place ja se izgubim i bas se bojim kako cu oko svoje...bas sam kriticna

06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78

Neposredna veza do poruke: 445
19.12.2016 13:39:32   
Mina90
Heejj zeniceee,mi danas punih 16 sedmicaaa user posted image curenam na spisku u manjini, samo dvije user posted image
Ja za vikend bila sa muzem u Zg na Adventu, smrzli smo see, vjetar puse kroz kosti user posted image ali nek je guzica vidjela puta sto kazu user posted image
Koliko cesto vi imate stolicu ? Meni doktorica rekla moram izaci svaki dan, a kod mene to vazda malo stekalo, sad pijem I donat Mg I opet minimum svaka dva dana odem na wc... nekad zna bit I po 5 dana, al interesantno ne bude tvrda stolica... uprljah vam ja ovom temom novu godinu... user posted image ni mi ne znamo gdje cemo, do sad smo mogli svakako a Bgm ove godine valja pazit na Pupu.. user posted image

Neposredna veza do poruke: 446
19.12.2016 13:46:58   
bejbibi

Ja uzela Avent ko I sa malim ako bude zatrebalo...
Dr.Browns Sam vidjela u MasterKidsuuser posted image
Nije staklena kao ni ova Avent a kao kazu bolje staklenu...
Mene I sad zbunjuju te silne info a jos ko imam iskustvauser posted image
a kako je tek koje su trudne prvi putuser posted image

I ja sam sa M uzela avent flasicu i pumpu za izdajati se ..meni flasica nije trebala nikako haman prvu godinu al evo i dandanas M pije kakao iz nje user posted image al grcici su ipak bili prisutni mada ne tako jako ..ni sa A al et ona stalno nesto plakala.il se meni cinilo,ugl izludjivalo me to ..mozda sam i u nekoj depri bila ..mada sam i sad slaba sa zivcima user posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 447
19.12.2016 13:48:34   
bejbibi

Dobro cete vi nas isprepadati...ali onda dajte i pametne savjete haha ako ih uopce ima user posted image
Mislim da je najbitnije zadrzati mirnu glavu...ja sam panicar plasljiva i samo.me.to brine jer ja kad cujem bebu bilo ciju da place ja se izgubim i bas se bojim kako cu oko svoje...bas sam kriticna

Ma nemojte se pllasiti,sve cete znati instiktivno ..to o brizi oko djeteta a sto se tice ovih grcica,skokova itd tu nema nekog recepta ..svako dijete je individualno ..to se onako usput uhodas,kontas sta valja al et bitno ke znati STA ti moze pomoci u tim trenucima :) ...i ne sumnjai u sebe ...

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 448
19.12.2016 13:49:07   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Mina90

Heejj zeniceee,mi danas punih 16 sedmicaaa user posted image curenam na spisku u manjini, samo dvije user posted image
Ja za vikend bila sa muzem u Zg na Adventu, smrzli smo see, vjetar puse kroz kosti user posted image ali nek je guzica vidjela puta sto kazu user posted image
Koliko cesto vi imate stolicu ? Meni doktorica rekla moram izaci svaki dan, a kod mene to vazda malo stekalo, sad pijem I donat Mg I opet minimum svaka dva dana odem na wc... nekad zna bit I po 5 dana, al interesantno ne bude tvrda stolica... uprljah vam ja ovom temom novu godinu... user posted image ni mi ne znamo gdje cemo, do sad smo mogli svakako a Bgm ove godine valja pazit na Pupu.. user posted image

Mashalla napredujes user posted image

I ja sam danas punih 29seduser posted image

Neki autor...

(odgovor članu Mina90)
Neposredna veza do poruke: 449
19.12.2016 14:12:20   
manuela RR

IZVORNA PORUKA: Mina90

Mashalla napredujes user posted image

I ja sam danas punih 29seduser posted image

user posted image
Ja punih 34 sed...
user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio manuela -- 19.12.2016 14:13:57 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *