Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 14:20:26
manuela RR
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu
Dobro cete vi nas isprepadati...ali onda dajte i pametne savjete haha ako ih uopce ima Mislim da je najbitnije zadrzati mirnu glavu...ja sam panicar plasljiva i samo.me.to brine jer ja kad cujem bebu bilo ciju da place ja se izgubim i bas se bojim kako cu oko svoje...bas sam kriticna
Ma ne brigaj svaka beba prica za sebe. Cak i da sve radis savrseno uvijek ces misliti da negdje grijesis ( takve smo mi zene) Al vjeruj u svakom momentu ces svojoj bebi biti bajbolja mama na svijetu ma sta dobronamjerne tetke govorile ti ces najbolje znati potrebe svoje bebe... Urodjeno nam je to... I Niko nam to me moze oduzeti...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 14:23:25
Bubamara92
za nabrane sedmice idu ko lude uh...kako li je ovim zenama u devetom mjesecu ...njima je vjerujem dan ko godina heheheh...a nemojte se plasit nije svaka beba ista neke nikad ne placu sem kad su gladne...a normalno da ima treme prvih dana al to brzo prodje
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 14:23:49
Zelimo_bebu
Manuela slazem se u potpunosti...bas si sve lijepo rekla Sto se tice tih dr.Browns mi kako smo kupili sestrinom djecaku i dan danaa ih koristi staklene su puno bolje...a nikada nije htio ni iz koje druge boce da pije nista..samo ta
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 14:24:34
bejbibi
I ti napredujes MANUELA mashalla eto jos malo i u 9mj aBd ..i tad ocelujes svaki dan
Evo jos jedan savjet ako hocete kupite nosiset za bebe,za ciscenje nosica,vjerujte to je spas kod beba ... I cepice za vas da mozetw u wc pogotovo ako koja bude imala epiziotomiju pa se tad ne smijes napinjati ...cepuce za van i extra
Ako se sjetim jos necega. Javim vam
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 14:26:34
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu
Manuela slazem se u potpunosti...bas si sve lijepo rekla Sto se tice tih dr.Browns mi kako smo kupili sestrinom djecaku i dan danaa ih koristi staklene su puno bolje...a nikada nije htio ni iz koje druge boce da pije nista..samo ta
Da,staklene su puno bolje
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 14:42:33
anandi
IZVORNA PORUKA: manuela
IZVORNA PORUKA: bejbibi
IZVORNA PORUKA: Mina90
Heejj zeniceee,mi danas punih 16 sedmicaaa curenam na spisku u manjini, samo dvije Ja za vikend bila sa muzem u Zg na Adventu, smrzli smo see, vjetar puse kroz kosti ali nek je guzica vidjela puta sto kazu Koliko cesto vi imate stolicu ? Meni doktorica rekla moram izaci svaki dan, a kod mene to vazda malo stekalo, sad pijem I donat Mg I opet minimum svaka dva dana odem na wc... nekad zna bit I po 5 dana, al interesantno ne bude tvrda stolica... uprljah vam ja ovom temom novu godinu... ni mi ne znamo gdje cemo, do sad smo mogli svakako a Bgm ove godine valja pazit na Pupu..
Mashalla napredujes
I ja sam danas punih 29sed
Ja punih 34 sed...
A ja sam punih 18
Sto se tice rucka, kod mene je na repertuaru riza sa cuftetima od mljevenog mesa u paradajz sozu i cvekla salata.
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 15:15:44
manuela RR
I ti napredujes MANUELA mashalla eto jos malo i u 9mj aBd ..i tad ocelujes svaki dan
Pih tako I u prvoj ocekuj svaki dan a ja pregurala termin... Nesto mi u glavi da cu se poroditi 30 januara Sad sam se malo opteretila porodjajem. Nadjem otpusno pismo poslije 1 poroda i shvatim da su mi dali tudje...
Pise moje ime al na njemu citav tok poroda i dijagnoze pogresni... Prvo pise prijevremeni porod- a ja preko termina 5 dana rodila. Onda da sam starija prvorotka a ja tad imala 22 god Onda polozaj Bebe zadak a on rodjen prirodno glava prednjacila. Naravno sve to na latinskom kad sam prevela bolje i da Nisan. Za nepovjerovati...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 15:22:24
bejbibi
Pih tako I u prvoj ocekuj svaki dan a ja pregurala termin... Nesto mi u glavi da cu se poroditi 30 januara Sad sam se malo opteretila porodjajem. Nadjem otpusno pismo poslije 1 poroda i shvatim da su mi dali tudje...
Pise moje ime al na njemu citav tok poroda i dijagnoze pogresni... Prvo pise prijevremeni porod- a ja preko termina 5 dana rodila. Onda da sam starija prvorotka a ja tad imala 22 god Onda polozaj Bebe zadak a on rodjen prirodno glava prednjacila. Naravno sve to na latinskom kad sam prevela bolje i da Nisan. Za nepovjerovati...
A svasta majko mila ccc Gdje si se poradjala prvi put ? Joj majko mila kako tako mogu pogrijesiti cccc
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 15:53:47
manuela RR
Pa u Tz...Da licno nisam vidjela ne bi vjerovala... Garant pobrkali sa nekom koja se u slicno vrijeme porodila pa moje ime na njenu otpusnu listu a njoj dali moju. Ha ha nisam ni ja bolja kroz 8 god prevela otpusno pismo
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 16:00:49
bejbibi
Pa u Tz...Da licno nisam vidjela ne bi vjerovala... Garant pobrkali sa nekom koja se u slicno vrijeme porodila pa moje ime na njenu otpusnu listu a njoj dali moju. Ha ha nisam ni ja bolja kroz 8 god prevela otpusno pismo
86 godiste
Pa pretpostavila si da nece pogrijesiti ...e svasta ..da tako sve pogrijese .dobro da su ime potrefili
Ah godinu si starija od mene
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 16:07:13
manuela RR
86 godiste
Pa pretpostavila si da nece pogrijesiti ...e svasta ..da tako sve pogrijese .dobro da su ime potrefili
Ah godinu si starija od mene
Jedino je ime tacno bilo. Skontala sam ja otprilike da bi nas dvije mogle biti tu negdje sa godinama.
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 21:08:24
lejla80
Samo da mahnem mojim trblicama. Po zadnjoj stranici vidim da ste mi sve dobro mashaAllah. Držim vam fige.
Ja sam malo u frci. Bebac je dobar većinu vremena al dojenje oduzima prilično vremena, još ako se malo unervozi ihhh ne mogu sve da stignem. Ne bi se ja ni srkletila da nemam ovo starije dijete pa dosta obaveza i oko njega a sami smo svaki dan do 5. Eh eto malo da mahnem....odoh sad da se istusiram ako mi dadnu....
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 21:46:04
bejbibi
MANUELA nemoj se plasiti ti .tvoj je vec veliki djecak i pretpostavljam kolko tolko samostalan ...kod LEJLE je manji ,ko sad moj M kolko vidim po potpisu ..ja kad sam rodila A ,M je imao 3,5 g jos teze ke bilo zato je mama bila kod nas prvw dvijw sedmice dok ja nisam malo dosla sebi ...ako ima neko da vam ppomogne ,skuha,ocisti,oko djet eta starijeg da brinw,iskoristitw obavezno ...sve zavisi od djeteta i kolk je ono samostalno za obavljanje nwkih stvari ..npr moj M je i sa 5g polijem ,jos uvijwk se sam ne oblaci,jedva nekad...zna jwst sam al mu mrsko pa ga hranimo ...mislim totalno razmazen al et..tako je kako je ..i meni onda dosjw ko da cu imati 3bebe ,ludnica ...zato idem kod svekijevaca aBd ...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 21:49:45
bejbibi
Evo zaspali hB ,ja malo lezim ,gledam tv,net ,itd...bila sam se prepala da cu imati napad zucnih kamenaca al nadam se da necu aBd ...toliko me strah to operisati a morat cu poslije poroda aBd :( ne mogu vise ovako izdrzati sa bolovima ... Nisam danas ni rucala kako treba ,popila kafu i nesto slatko pojela i to je to..sad bi nesto jela a nesmijem da me ne uhvati kakav napad ....mada kontam kakvo voce lagano pojest al mrskk mi
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 22:51:06
lejla80
Manuela ma nema problema sa njima, ne sikiraj se. Vjeruj da meni moj baš pomaže. Prinese šta mi treba dok hranim mališu, baca pelene, čuva ga kad trebam nešto da obavim, otvara vrata mah vjeruj znači mi pravo. S druge strane ne stignem baš sve što naumim u određeno vrijeme a navikla tako pa me uhvati nervoza. Ono nekad kasnimo sa doručkom, ručkom i sl....pa se navečer preispitujem jel pojeo dovoljno voća, tečnosti...ma ko mati uhhh a mm se snalazi sam haha...njega nemam kad ni pogledati osim kad mu šta zapovjedam
Ma koliko god je obaveza, bebe su stvarno premedene Mi se s našim baš zabavljamo, kupamo ga, presvlacimo ko kakvu lutkicu... naravno kad nije nervozan haha..e tad je guravo malkice heh
Bejbibi pa miša mu i ti sa svačim deveras, ne daj se bonićko..
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 20.12.2016 7:55:25
orhideja2505
Zene moje, pomagajte...jutros me probudila jaka bol u donjem dijelu stomaka sa obje strane, isto kao da me neko klijestima uhvatio i ne pusta.Sad sam stavila deku za grijanje pa popusta?zna li iko sta bi moglo biti?bas me strah
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 20.12.2016 8:45:24
Bubamara92
IZVORNA PORUKA: orhideja2505
Zene moje, pomagajte...jutros me probudila jaka bol u donjem dijelu stomaka sa obje strane, isto kao da me neko klijestima uhvatio i ne pusta.Sad sam stavila deku za grijanje pa popusta?zna li iko sta bi moglo biti?bas me strah
Orhideja koja si ti sedmica meni su se javljali bolovi ali od 7 mjeseca i dobila sam neke tablete a ti si negdje na pocetku jel tako ako te ne popusti idi doktoru radi preventive da se ne sikiras...