bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (1.12.2016 19:04:05)
|
IZVORNA PORUKA: lejla80 Jutro cure...novi mjesec...želim vam sve najbolje u našem mjesecu haha..jesmo ga prekucale. Sad se već lagano mogu pripremati gospođe iz januara jer deveti mjesec je nepredvidiv [sm=smiley1.gif] Btw fali vam ova nova članica prije NARI na spisku.. Pčelica ...eh i ja sam pila vode litrama, po cijeli dan i noć. U početku sam se plašila da nemam šećer al hvala Bogu ok je. Voda sama po sebi ti ne bi trebala ništa naškoditi. Svi ljekari savjetuju da se pije što više. Ti si već u visokoj trudnoći pa je sve to normalno. Kontroliraj pritisak i one proteine čini mi se u mokraći ako već nisi. Evo i ja pijem kahvu dok se pido nije probudio a navikla nešto sa vama[sm=smiley1.gif] Što se tiče kozmetike, minimalno koristim. Kreme i slično samo po potrebi. Kupim kupku i to je to. Al fali ovi đziđza kad se tek rodi bebi, nabere se baš. Od sredstava za njegovanje guze, sterilnih gaza, bivacina, nečeg za dezinfekciju, fiziološke otopine...pihhh, nije loše i ranije posjetit apoteku... Slazem se za ovo sto kazes da treba prijw poroda u apoteku uzeti te sitnice . .ja to uvijek odradim prije i onda sam rahat .... Znaci kupim gaze,bivacin,jekoderm,hidrogen,kantarion(za mene u slucaju epiziotomije) ,hipermangan za svaki slucaj, ...to je ono sto mi naum pada a da treba na pocetku ..najvise zbog pupka Pa wto zene nemojte zaboravit i to uzet Btw,sveki zvala bolnicu i rekli su da se nista ne nosi osim naravno higijenskim potrepstina za mene [sm=bravo.gif] Ni uloske,gace,pelene...bar sam rahat za to
|
|
|
|