Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 18.12.2016 20:56:35
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Midnight_489
bejbibi jao kad si već spomenula,ja sam MM uspjela nagovoriti da nabavi jedno mače,pa sutra ide po njega jedva čekam Inače sam negdje čitala da kad mačke predu da to pozitivno i smirujuće djeluje...
Da,ovo je istina za macke :) samo sto za trudnice mogu biti opasne ako te ogrebu a nose neki virus koji moze ubiti plod .al ako se vodi veterimaru i vakcinise redovno i pazi se onda nema frke :) ...mada i yo za virus je veliko AKO :) ....ja i mm smo ludi za macama i imali smo dvije dosad ..medjutim ja kad sam bila teudna sa M nisam ni znala da postoji ta opasnost a ja sva izgrebana kad sam otisla dr napala me zena bas zbog toga i morali smo ke vani ostavljati ( nismo bili u mogucnosti voditi po veterinarima itd) to ono macka sa ulice ....al smo i dalje brinuli o njoj ... Sad nesto bas kontam da radi djece uzmemo ,ppogotovo radi M da se nauci odgovornosti al et nece vidjet cemo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 18.12.2016 20:57:20
bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela
IZVORNA PORUKA: bejbibi
ORHIDEJA kad jw tebi termin da te uvrstimo u spisak
Ja evo popila i kafu i lezim..bas mi se nista ne da ... Sad pricamo sa mm da nabavimo macu a M nece ..inace ih voli al ne znam sta ga spopalo kontam bilo bi dobro za djecu pogotovo M da se uci odgovornosti ... Inace nije ok za trudnice al ako je vakcinisano nema frke
Bejbibi Svaka cast 2 djece I beba i ti bi jos i macu... Svaka ti cast... Pitam se odkud ti tolika energija
Ne znam ni ja otkud
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 18.12.2016 20:59:45
bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela
Jutric zene... Ja cim ustanem ujutro uzmem kasikicu meda a poslije nekad u toku dana i kasikicu pekmeza domaceg od jabuka. Zbog krvne slike i imuniteta...
Jutros sam bas bezveze raspolozena... Place mi se i sve mi smeta... Valjda hormoni pa blizu mi I 9 nekako mi sve realnije sad me i strah kako cu to sve izgurati... Dugo nisam oko beba a imam i velikog djecaka... Uh
To su ti draga hormoni a i normalno da se plasis ,tvoj djecak je vec veliki pa si haman zaboravila sve al ne brini sve ke instiktivno:) iznenadit ces se kako ces sve znati iz prve Nemoj se sekirati zbog toga A vala kad ti se place ,placi ....i ja sam nesto osjetljiva u zadnje vrijeme uh
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 18.12.2016 21:03:52
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Bubamara92
Kazu da je od jabuke najbolji sigorno ima na pijaci ja dobila kao poklon. Manuela znam kako ti je,moja djevojcica se nikad nije odvajala od mene neznam kako je ostavit i otici u bolnicu..kako se januar blizi sve vise razmisljam.
Bas cu vidjeti na pijaci ako mogu maci :)
Eh drage moje za sve postoji prvi put al nemojte se plasiti .bice djeca ok :) ja moram dvoje ostaviti i to ce curetak aBd biti nepune 2g :) i to na 3dana ( u slo se min ostaje 3dana ako se radja prirodno i bude sve ok ) Ja necu ni da razmisljam o tome .zato idem kod svekijevaca u slo roditi jer mm ne bi mogao sam sa dvoje djece a treba jos raditi a nemamo nikoga ovdje ko bi se mogao ubaciti :) Bice ok aBd :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 18.12.2016 21:07:47
bejbibi
Ev ja legla kod djece ..A je zaspala ,M se vrti valjda ce uskoro ... Ja danas malo hodala sa A ,a M sa mm ...dosla kuci,rucak,palacinke ,jeli,odgledali film .pa oko djece kupanje,spremanje za spavanje i et ...prodje dan ...nisam sad nesto ni pospana vala ..
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 18.12.2016 22:27:13
manuela RR
Cao zenice... Ja evo direkt iz kina CineStar...Isli muzic i ja malo u skitnju.Malog ostavili kod mame na nocenje... Bas sam se oraspolozila ...Gledali domaci film stado ...Danas sam sva raspolozenja izmjenjala... Sad sam resetovana
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 6:42:03
Bubamara92
Jutro trudnice drage evo da i ja pristavim kahvu a za nahladjene moze i caj ja evo ispratila MM na poso sad hocu pit kahvu pripremem se na ne spavanje i rano ustajanje...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 6:46:14
Bubamara92
Manuela cujem da vam je i vatromet bio na otvaranju kina...ja sam bila dan prije al se vise ne usudim preko karaule i ja sam rodjena Tuzlanka....nego zene nema pcelice da se zena nije porodila
< Poruku je uredio Bubamara92 -- 19.12.2016 6:52:32 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 8:24:17
manuela RR
Jutric evo i mene... Muzic jutros krenuo na posao gotov mu godisnji... Ja ga ispratila u 6 mali mi nocio kod mame od nje ce u skolu. Sad se budim u 6 dobrovoljno a kad budem trebala ustajati spavace mi se garant
Bubamara92 Na otvorenju CineStar u petak je bila tolika guzva da se sa autima nije mogli ni pribliziti centru. Bilo je lijepo al ja tad u guzvu ni na kraj mi pameti nije... Al sinoc mi je bilo bas super... Nema guzve milina... Premda je mozda malo poskupo 30 KM dvije ulaznice + 2 kole I 2 kokice... Uglavnom extra mi bilo...
< Poruku je uredio manuela -- 19.12.2016 8:26:21 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 8:36:14
Midnight_489
Jutro ženice Meni je bolje danas,hB nos se malo odčepio Evo MM maloprije došao i donijeo mače,ma preslatko je,bijelo i duge dlake,a prethodno je bio kod veterinara na vakcinisanju evo sad malo istražuje kuću moram smisliti ime...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:10:22
bejbibi
Jutro zene :) jest fino uci na re a ono puno poruka hehhe Tako treba Mi smo danas punih 29sed mashallah:) Mm tacnp u 9 M odveo u vrtic ,malo zakasnili al nema veze .lrobudili se 15do9 pa trci mada nije frka kad god da ode al u 9 im locinje mala skola a rado bi da je na tom,da sta nauci ..helem.. MIDNIGHT bas ti zavidim na muciki😍 i ja bi jednu da nabavimo :) da nam ne bude dosadno Super da je vakcinisana ..joj jel to ona perzijska mozda sto ima dugu dlaku ...meni su te najljepse al kad bi nabavili ne bi tu jer bi je A garant stalno ljubila
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:23:14
Bubamara92
To je preskupo sreca pa mi je daleko moja djevojcica kada je bila beba ustajala je jako rano nekad u 5h ujutro...manuela jesil se ti spremila za bebu. Kupila te sitnice?
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:31:11
bejbibi
Ja i mm zadnji put u kino isli prije nego smo M dobili znaci prije 5 g A i jest vala skupo ...zato mi skidamo filmove i gledamo kuci Joj ne spominjite ustajanje ...meni je to najgore sad sam pocela fino spavati ,6h mi je dovoljno u komadu a kako cu ustajati svakih sat ipo ako bude ko braco i seka ...pih ne smijem ni pomisliti...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:35:46
bejbibi
Bejbibi masallah..iskreno ja se nebi usudila ni macu ni psa blizu male djece.Mozda tek kad A krene u skolu...da cemo razmisljat o ljubimcu.
Ma ne usudjujem se ni ja zbog A jos uvijek ,dvoumim se jer trpa u usta sve tako je jednom haman pojela od zaove macku mada sad zna i ljubiti fino pa bi skontala da se macke ne trpaju u usta A M kad je bio ko A ,i kod sveki je bila macka ,ona iznijela hranu za macku da joj da a M zaronio u tanjir i jede maciju hranu majko mila kad me nije strefilo hahaha,sreca nije nista bilo ...al ono lego i bas ono ko maca jede Ma sad su veci i hocu da se nauce odgovornosti .a i zdravo je imati macu:) naravno da je macka zdrava i redovno ide veterinaru ... Ja ih bas volim :) i mm isto
Dokazano je da djeca koja rastu uz ljubimce su odgovornija,suosjecajnija,itd... Vidjet cemo aBd sta cemo ..eno M sad nece
< Poruku je uredio bejbibi -- 19.12.2016 9:37:44 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:40:42
bejbibi
Moja A spava po citavu noc kako je napunila 6mjeseci znaci odvikla sam se skroz ustajanja po noci jedino sto sada ustajem na wc po 3 put
Joj to je super ,fina bebica bila :) ...ma moji su terz salim se ,nego oni dok god doje ustajali bi svakih satipo,dva ..to je ludnica ,ja ko zombi A da napomenem da sam M dojila 2g a A 1,5g :) ....
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:46:01
anandi
Manuela cujem da vam je i vatromet bio na otvaranju kina...ja sam bila dan prije al se vise ne usudim preko karaule i ja sam rodjena Tuzlanka....nego zene nema pcelice da se zena nije porodila
pcelica nam je jos uvijek 2u1, cule smo se prije par dana. Zena vodi borbu s oticanjem pa joj je tesko tipkat. Vjerujem da ce nam se javiti bar jos jednom prije poroda.
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:47:20
anandi
IZVORNA PORUKA: orhideja2505
Zene moje, ja juce isla na ultrazvuk prvi, i kad tamo dvije bebe :)) e sad nisam se previse radovala jer kazu da moze otici.Pa cemo vidjeti sta Bog da.Za 15 dana idem ponovo.Doktorova preporuka bolovanje :( ljubim vas
cestitam draga neka je sa srecom. Odmaraj i uzivaj i vidjet ces na kraju da ce biti sve ok
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:51:05
Bubamara92
Bejbibi masallah..iskreno ja se nebi usudila ni macu ni psa blizu male djece.Mozda tek kad A krene u skolu...da cemo razmisljat o ljubimcu.
Ma ne usudjujem se ni ja zbog A jos uvijek ,dvoumim se jer trpa u usta sve tako je jednom haman pojela od zaove macku mada sad zna i ljubiti fino pa bi skontala da se macke ne trpaju u usta A M kad je bio ko A ,i kod sveki je bila macka ,ona iznijela hranu za macku da joj da a M zaronio u tanjir i jede maciju hranu majko mila kad me nije strefilo hahaha,sreca nije nista bilo ...al ono lego i bas ono ko maca jede Ma sad su veci i hocu da se nauce odgovornosti .a i zdravo je imati macu:) naravno da je macka zdrava i redovno ide veterinaru ... Ja ih bas volim :) i mm isto
Dokazano je da djeca koja rastu uz ljubimce su odgovornija,suosjecajnija,itd... Vidjet cemo aBd sta cemo ..eno M sad nece
Mojoj A je 3god pa sve usta stavlja a i plasi se mace jer joj ide oko nogu mi imamo jednu u komsiluku al je vani svi je hrane
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 19.12.2016 9:57:02
Bubamara92
Moja A spava po citavu noc kako je napunila 6mjeseci znaci odvikla sam se skroz ustajanja po noci jedino sto sada ustajem na wc po 3 put
Joj to je super ,fina bebica bila :) ...ma moji su terz salim se ,nego oni dok god doje ustajali bi svakih satipo,dva ..to je ludnica ,ja ko zombi A da napomenem da sam M dojila 2g a A 1,5g :) ....
A je dojila samo 3 mjeseca bila lijena al je punih 40dana plakala po citavu noc.od 23 pa do 3-4h ujutro