|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
12.5.2009 15:02:16   
manuela RR
Ajna sigurno ima jaču upalu grla,jer Emir nije imao temperaturu.
Bitno je da ste na vrijeme otišli doktoru kad se grlo smiri i temperatura će spasti.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1051
12.5.2009 15:03:30   
Skvo RR
Jel ti to u guzi temperatura? Do 38 u guzi se ne spusta...Znaci da ima samo malo... A sto joj ne dajes Panadol Baby?...Ima mi nekako ugodniji okus, od paracetamola...a mislim i da je malcice bolji... Kada je Uma bila bolesna (do sada 2 puta)..Prvi put je imala laringitis i pila je antibiotike i Panadol...i mogu ti reci da je prva dva dana imala tu malu bezze temperaturu..koja se nije dala tako lako skinuti, medjutim pedijatar mi je rekao da te manje temperature znace da se mali organizam sam bori protiv prehlade. Ljubni je puno!

< Poruku je uredio skvo -- 12.5.2009 15:05:09 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1052
12.5.2009 15:07:38   
new mama
Sad sto sam joj mjerila ispod miskice,a u uhu kad joj mjerim bude to negdje priblizno 1-2 stepena razlike dr. kaze da joj nastavim paracetamol i  dala mi je ceclor za grlo,a ovo je nama prva prehlada i to bas da ovako je uhvati,user posted image user posted image
Hvala vam puno,ljubite i vi svoje medene bebiceuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1053
12.5.2009 15:09:53   
Skvo RR
I mi smo pili taj antibiotik....Nastavi joj onda davati Paracetamol, i laganije je obuci i malo tusiraj mlakom vodom i proce to akoBogda, samo da pocne djelovati antibiotik.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1054
12.5.2009 15:25:02   
bebbe RR
Mila Ajnica! Bice ona, aBd, brzo opet sasvim zdrava! Sorry za zub, Manulela, ali, eto ga, cika zubo sutra i sredjeno! I meni je u trudnoci pukla gornja petica, a kako imam velika usta vidjelo se, tako da sam je odmah pravila... A, kao i vi, ne volim ici zubaru, mada redovno idem.
Mi smi lutale i malo kupovale. Emi bodije bez rukava za broj vece, te i vece Pempersice, a mami farmerke za broj manje:) Sada sam si uzela 30, a prije trudnoce sam nosila 29. Sada ja fantaziram da bi Ema mogla odspavati, da u miru, skuham rucak, ali, cini mi se da ce sve ostati samo fantazija;)
Ljubimo vas sve!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1055
12.5.2009 17:25:42   
remzy
drage moje evo i mene ,napokon da se javim!!!!user posted image
mi samo skitamo ,pa se i nestignemo javiti ,jer stvarno padnemo od umora!!!
sto se tice djece ,ma superrrrr su !!
Ambera nam ujutro ide na tutu ,ali necu da je forsiram ,jer ona je jos mala ,ali necu ni da je zaboravi ,jer ubrzo ce poceti da je koristi!!!!user posted image a kao sto anushka rece u svakom zlu ima i nesto dobro!!!!,ali samo polako !!!
Fatih je puno bolje  ,kad ispije sirup ponovit cemo bris grla i nosa!!!!

new mama bravo za Ajnine prve rijeci,dusa mila!!!user posted image user posted image user posted image ,ali bas mi je zao sto je bolesna ,nadam se da ce ubrzo da bude bolje!!!!!

manuela zao mi je za zubuser posted image ,ali skupi snagu za zubara,znam kako ti je ,jer ja ovi dana vadim zube ,otisli mi u trudnoci ,pa sad ih rijesavam i naravno hodam krezava po ulici user posted image user posted image ,ali sta cu kad moram ,jer kod mene nije u pitanju jedan zub ,vec skoro svi!!!user posted image user posted image

skvo vidim da i vas dvije se skitate!!user posted image ma neka ,kad je lijepo vrijeme!!!
a sto se tice bodija kratki rukava ,jesi gledala u azel franc!!,tamo ih ima i super su

bebbe bravo za tebe ,ti se polako vracas na stari broj!!!user posted image user posted image user posted image

dinciii bravo za Rejhanu i spavanje user posted image user posted image user posted image ,ona je kao i moja djeca ,svo troje su spavalice ,zaspu oko 23h navece i spavaju pa skoro do podne!!!user posted image user posted image user posted image ,a i mama s njima!!!user posted image user posted image

pusa za mame i bebice!!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1056
12.5.2009 21:51:44   
melissad
pozzz......svim mamama i bebama...mi smo bili malo u trci s vremenom, nonstop smo setali; rostiljali s prijateljima, iskoristili smo lepo vreme  drage moje a i pocastila sam sebe s par krpica..user posted image
Inace sve je kod nas dobro, zadovoljna sam s dinom, malo me nekad umori, ali sto se mora nije teskouser posted image user posted image new mama moja Dina kao i tvoja Ajna isto   tecno izgovara  ba,ba i da, da  ma da je pojedes sva je simaticna i zanimljiva  dusa moja.... ljubimite  puno vase bebice od mene, pa cu vam drugi put vise pisati, nema puno vremena....user posted image user posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1057
13.5.2009 6:55:35   
Anushka
e da se javimo i mi dok je mm sa malim prije posla:)
noc je bila zanimljivo aktivna, spavao je u kreveticu za promjenu 4 sata i poslije toga najeo se i nastavio spavati uz dojenje do jutra. jos uvijek mi je hladno dusa mala smrzle mu se rukice mi navikli da je toplo kad spavamo, grijalica mi susi zrak i nekako mi bezze je paliti i u maju, a ako ga toplo obucem puno se znoji, a otkriva se dok spava, najmirniji je uz mene kad se grije uz tijelo.. juce bio mm rodjendan i uspjela mi je havana, a alen je tati svom pustao muziku na hodalici cim ga vidi pritisne dugme da svira:) nekoliko puta je pogodio onu rodjendansku pa smo se istopili od miline..
kako nam je ajna? je li spala temperatura??? puno pozdrava mamama i bebama

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 1058
13.5.2009 8:00:22   
new mama
Drage moje veliki pozz od nas,kod mene juce haos sa temperaturom,od 3 sata do 9 sinoc joj nismo mogli skinuti,nema sta nismo stavljali,obloge sve moguce,tusiranje,masiranje,cak paracetamol na svaka 4 sata i nista,ona je tako tuzno gledala,i samo joj se spavalo,nije isto ono dijete bilouser posted image user posted image user posted image ,kad god joj dotaknem glavicu vruca,a tura do 39,2 i na kraju joj sinoc cepic stavili i tek kroz pola sata joj pocne padati i onda se sva preznojila i spala joj je i nocas nije nikako imala,ali jutros opet 37,8user posted image user posted image user posted image ,e pa stvarno neznam kako je tako uhvatilo,to je neki virus sigurno,ali eto ako nista jutros je malo veselijauser posted image ako je opet ne uhvati,hvala vam svakoj sto se brinete za Ajnu divne ste,stvarno nemam rijeciuser posted image user posted image user posted image user posted image
Kako su mi ostale bebice,nemam vremena ni fino da procitam,vidim da se puno seta,lijepo iskoristite fino vrijeme i samo nek su zdravi,ljubimo puno sve bebice i veliki pozz mamamauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1059
13.5.2009 8:37:18   
bebbe RR
Dobro jutro, mamice i bebice! Meni je jutros MM kuci, ne radi danas, pa mi je odmah poremecen (ali na bolje:) uobicajeni dnevni ritam. Eto, samo da vas pozdravim sve i pozelim lijep dan! Mi smo OK, prilicno standardno. Ema jos paja...
New mama, bice Ajna dobro. Dusa mila! Malo tijelo se bori. I mojoj je Anji temperaturu bilo moguce skinuti samo cepicima. Ako je bas puno topla, preko 39, onda joj stavi mokru pamucnu pelenu na celo i glavu, i bez straha - od toga se nece prehladiti, kao sto smo nekada vjerovali, a fakat pomaze. Taj mi je savjet 1997. godine dala jedna pedijatrica na Kosevu i eto, nesto mi je ostao u sjecanju:)
Ljubite bebironcice i uzivajte u skitnjama! Kod nas je danas kisno vrijeme, te cemo biti uskraceni za tu aktivnost, ali icicemo negdje, garant! Sreca da je MM kuci, jer bismo inace bile bez auta, moj je zaglavio na servisu, puklo nesto, cini mi se alternator... Sutra ce doci kuci....

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1060
13.5.2009 9:01:51   
tweety
Draga new mama kod mog sina je upala grla standradna a i uha,tako da znam kako ti je.Tek je počela piti antibiotik pa mu treba da djeluje.Mislim da će još danas imati turu jer to obično tako bude.Moj sin je zadnji put pio 2 Ospena(čisti pencilin) i Eritromicin pa mu je još grlo bilo crveno,ali sam prestala iz razloga što mu je crijevna flora otišla od silnih antibiotika.Dr. mu je onda dala Lysobact da sisa.Ja sam koristila Paracetamol sirup i u početku je djelovao,a zadnjih pola godine je bez ikakvog efekta tako da mu sad uzimam Dalsy ali mislim da je ona premala za tog sirupa.Kao što je već neko rekao nemoj je pretopljavati jer će joj samo povećati temperaturu.

Želim Ajni što brži oporavak,a tebi mama snage da izdržiš.

Moja Rania se prehladila,nosić joj curi,tokom noći se začepi pa počne kašljati.Sinoć sam u 03 sata palila usisivač da priključim Babyvac user posted image Hvala bogu nema temperature pa mi je to neko olakšanje mada mi je žao kad kašlje.Ukapam joj malo bijelog sljeza u nosić a nekad i Aquamaris baby.

Pusa svim bebama a i njihovim mamama user posted image user posted image user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1061
13.5.2009 13:45:34   
manuela RR
Drage mame i bebe,pozdrav i od nas.

Mi smo sad bili kod čika zubeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i mogu vam reći nije bilo strašno,osim zvukova brusiliceuser posted image ,zub je skroz nezgodno pukao,pa popravak ne dolazi u obzir,zato mi je radio pripreme za navlakuuser posted image pa ću par dana hodati ko čika krezouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image navlaku mi je malo ubrzao pa će biti gotova u subotu,a inače se čeka desetak danauser posted image user posted image user posted image user posted image i kad sam već bila kod zubara iskoristila sam priliku da popravim još jedan zub koji je čekao na popravak,ohrabrila se ja pravouser posted image user posted image user posted image user posted image !!!
Emira je moja mama čuvala,kaže bio je dobricauser posted image

New mama,baš mi žao što se Ajnica još muči sa temperaturom,mogu misliti kako se brineš!
Ja mislim isto da treba malo vremena da reaguje na terapiju i da će već sutra ponovo biti ona stara vesela Ajnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bebbe,dobro si to rekla da ti se čitav dnevni raspored poremeti kad ti muž ne radi,kod mene ista situacija,sve mi se okrene ni sama ne znam šta bi prijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Alen će nam izgleda biti svirač ili DJuser posted image user posted image user posted image user posted image ,jesi ti Anushka divna žena,svom suprugu napravila za rođendan tortuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Svaka čast!!!
Ja svom samo kupim poklonuser posted image

Pozdrav od nas!

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1062
13.5.2009 13:50:05   
mynxlee
sad sam vam se rastuzila user posted image
prije nekih 10ak minuta cula sam se s mamom u bosni. kaze ona kako joj je sinoc moja zaova donijela privjesak za kljuceve na kojima su s obje strane ivanove slicice, a koje smo mi izradili jos dok smo bili dole pa ostavili za uspomenu nasim najdrazim. i tako kaze da je jutros kad je ostala sama kuci uzela privjesak, pocela ga ljubiti i tepati. evo dok ovo pisem srce mi se cijepa.
zbog tako tih stvari vratila bih se dole sto i nije iskljuceno.

kod nas nema promjena, osim sto 2 dana nismo izlazili van jer je lila kisa.
mene vec drugi dan bole ledja, jer ivana puno nosam, a ima preko 9 kg, cini mi se. autosjedalica koji imamo je do 13 kg, a on se jadnicak skupi u tome i unervozi. odlucili smo kupiti novu sjedalicu, onu od 9-18 kg. bas smo gledali, pa ima jedna chicco koja nam se svidja.
sto se mojih ledja tice, sinoc sam morala popiti paracetamol jer me uscaklo pravo.

pusa svim bebarama. bolesnim zelimo brz oporavak, one sto ne spavaju zelimo im slatke sne, a one sto ne rucke bas najbolje, zelimo da sto prije pojedu cijeli ukusni obrok sto im mame spremaju s puno ljubavi.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1063
13.5.2009 14:56:53   
idana_85
Tweety, skvo...jeli taj bebimil i keksic pravite gusto, za kasikicu? Koji bebimil, jel svaki isti ili imaju razliciti,kao hipp? Ja to bas i ne znam, kad ne kupujem hapice,nece smrdo flasicu,a na kasikicu sve vrati...?

Ja cu ukratko sviju da vas pozdravim,ovih dana sam bas zauzeta,vodim rijada vani stalno, deda nam nije tu, onda po kuci,uciti,komiram se...Inace smo super,Rijad samo hoce vode,valjda od vrucine ozedni, nesto guguce i prica, valjda od vode, govori dada,deda,ada,nekad,kad je raspolozen kaze babo,a mamu zove samo kad place....zubici nam porasli, novih nema, sve klopamo i eto...Pusa svima i da nam Ajnica sto prije ozdravi

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1064
13.5.2009 19:48:24   
dinciii
Drage moje mamice i bebice evo i mi da se javimo...danas smo cijeli dan setali malo prije dosli kuci.Rejhana je dobro malo mi se pri kraju unervozila i dva puta je povratila sve sto je pojela,jel moze to biti od zubica,jer je skroz tvrdo kad pipnem.inace je dobro..

mynxlee znam kako se osjecas,ja nekad kad sam sama dodje mi da vrisnem jer nisam blizu svojih da prosetam do njih da popijem sa mamom kaficu,ovako preko interneta sture se kad vide Rejhanu preko webkamere.tuzno je al sta cu sudbina me odvela na drugu stranu.

new mama kako je ajnica?nadam se da je bolje user posted image

manuela jesi hrabra sto se tice zubara,kojem ides,moram i ja pravit sad dvije navlake kad dodjem na ljeto,koliko placas navlaku ovde je to pravo skupo pa cu dole napravit user posted image

nadam se da su ostale bebice i mamice dobro,saljemo vam veliku pusu

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1065
14.5.2009 0:02:19   
tweety
IZVORNA PORUKA: idana_85

Tweety, skvo...jeli taj bebimil i keksic pravite gusto, za kasikicu? Koji bebimil, jel svaki isti ili imaju razliciti,kao hipp? Ja to bas i ne znam, kad ne kupujem hapice,nece smrdo flasicu,a na kasikicu sve vrati...?

Idana ni moja Rania nije nešto oduševljena kašikicom pa joj pravim na bocu.Ja koristim Bebimil 2 (od 6mj) i stavim joj mljevenog keksa ali da je još uvijek u tečnom stanju samo što je rupa na cucai malo šira jer inače ne može proći.Mislim da je Bebimil rijeđi od Hipp-a ako koristiš Hipp.Ja imam kutiju Hipp prijelazne hrane za dojenčad pa ako koristiš reci da ti pošaljem.Meni samo stoji a rok je do jula 2010.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1066
14.5.2009 0:22:30   
mynxlee
e, sta mi se desilo danas. dojila ja ivana, a bio otvoren prozor. kad sam zavrsila, zaboravila ma mi sisa gola i na izvol'te. ustanem ja i ko prava stanem na prozor da gledam, a onda da ga zatvorim. kad sam dosla sebi, brzo spustaj majicu, navlaci zavjese i poklopi se usima. je li ko vidio ili nije ne znam.

ivan inace ne spava po danu, ali danas je zaspao u 14.15 i spavao sve do 17.45, s tim da se budio 2x po 10 minuta.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1067
14.5.2009 10:33:31   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: dinciii

manuela jesi hrabra sto se tice zubara,kojem ides,moram i ja pravit sad dvije navlake kad dodjem na ljeto,koliko placas navlaku ovde je to pravo skupo pa cu dole napravit user posted image

Ja idem kod Zuhdije,meni je on najbolji,pravi je psiholog i imaš osjećaj prije nego je  počeo sa radom a ono sve gotovo.On je na Slatini,kad se sa magistrale skrene prema Tušuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Dugogodišnji zubar.
Mene će izaći sama navlaka 180 KM,nije uračunato liječenje zuba i anestezija(to mi je naplatio 50 KM).

Mi smo super spavali user posted image

Joj mynxlee što si me nasmijalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozdrav od nas !

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1068
14.5.2009 11:14:08   
Anushka
Kako nam je ajna danas? je li se smirila temperatura?
myxlee, nasmija me, desava se, ja u kuci uvijek u potkosulji ili majicici pa razdrljena hodam da se tako izrazim!kad ko kuca na vrata, samo glavu provirim! idana_85 nisi me prozvala ali se ja odazivam:) i ja u flasici dodam na aptamil doduse jednu do dvije mjerice pahuljica i bude tecno, ali malo gusce, i ovaj moj izvuce i na malu rupicu i popije 100-150ml toga u cugu (nece keks nego stavljam pahuljice)  manuela, remzy, zubar mi je posebna tema u zivotu jer izmedju ostalog jos uvijek imam 1 mlijecnu trojku,a jednu su mi zdravu izvadili sa 25 godina.. zapravo navikla ja na zubare ali zadnji put mi anestezije nisu djelovale i doslovno 2 sata se patila na stolici, mm se preznojavao gore nego kad su me rezali a i duze je trajalo. Moram i ja mostove praviti i stosta jos, al te neke tihe upale me pate, a necu xiclav zbog dojenja i jos raznih izgovora sto smisljam uzput:) dinciii sto manje mislis na zubice to bolje, najbolje je da se iznenadis! mozda joj je bilo i vruce, i meni je alen prije 3 dana povratio 3-4 puta iako nije odavno, svaki put kad je probao AD. doduse, iskace se, savija se isl pa izleti iz stomacica, mozda je bila sita pa je od nervoze, vrucine, nespavanja itd jela na silu, ma moze biti iz hiljadu razloga. ne brini se i pusti zubice nek rastu sami, kad god dodju dobrodosli su!

moj DJ je super, spava u kreveticu pola noci,  iako prvo zaspi uz mene pa onda odspava ko veliki 3 sata, i onda ostatak noci nadoknadjuje sto nije bio uz mene, ne da mi spavati ni sat u komadu, osim sto doji, pa onda ga nosam i pjevam ko budala po svu noc, samo sto ga smirim i uspavam, legnem kraj njega on se budi, opet doji, nosaj pjevaj, itd do 4-pola 5. pa onda oko pola 7-7 jos sat spavanja, pa do 10-pola 11. Evo jeo kasicu oko pola 10 keksolino sa kruskom, najeo se, zalio cajem, i 15 do deset opet na sisu da zaspi. Maloprije se budio malo dojio i opet zaspao dojeci. Malo ga zavaram cuclom kad ga spustam u krevetic, jer me sinoc "zgrabio" za obraz dok sam ga spustala i sisao tako snazno da imam modro ispod oka! Necu da ga odvikavam od sise, al bas cesto trazi. Ne doji on puno, al bi se mazio cini mi se non stop, jedino da nadjem kakvu silikonsku sisu (mozda ima u sex shopovimauser posted image ) pa da je grli dok spavauser posted image  evo ga i sad u kreveticu pa odo prati sude i spremat rucak dok spava, puno pozdrava svim mama i bebacima!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1069
14.5.2009 11:14:25   
bebbe RR
Nevjerovatno, ali istinito, ja spavala do 10 sati! Legla malo, nakon sto sam podojila Emu oko pola sedam, kada sam ja obicno vec pola sata aktivna - i zaspala. I, bas mi drago sto jesam, treba nekada i na sebe misliti i odmorirti se. Dobila sam menstruaciju pa sam nizasta.
Kod nas inace sve OK. Juce smo kupili treci baby phone po redu. Nadam se da ce ovaj biti OK, kupili smo najskuplji TOMYjev, da opet ne bacamo pare. Imamo debele zidove u stanu koji je povelik, i bas mi treba nesto pouzdano, pogotovo zato sto sada mogu i izletjeti do vrta u rijetkim dnevnim trenucima kad Emce paja. Nadam se da ce ovaj valjati.
Vidim, bebice su nam OK, brbljive i zdrave, hvala Bogu, a neke mame pokazuju sike kroz prozor:) Bas sam se ismijala. Drago mi je i da je zubic sredjen. Nadam se da nam je Ajnica danas puno bolje! Ljubim vas i pozdravljam sve!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1070
14.5.2009 11:52:35   
new mama
Drage moje veeeliki pozz od nas,citam ja kako se vi brinete za moju Ajnu,ma vi ste prave drugarice,user posted image user posted image user posted image user posted image kod nas juce opet cijeli dan tura,sinoc morali opet cepic staviti user posted image i on joj  jedino obori,ali evo od jutros hB nema turu,valjda ide nabolje,mada me strah i pricati,sve sam govorila nije nikad bila bolesna,a vidi sad sta nam se desi,user posted image user posted image ,malo slabije jede,ali to je normalno,makar doji ako nista i nesto porucka,dajem joj cesce,a manje kolicine,jer dusica sad nemoze puno pojestiuser posted image user posted image
Kako su mi bebice,Manuela citam za tvoj zub,e bas da ti se to dogodi,ali eto sreca pa ces opet brzo zavrsiti,Emir znaci sluso dok si bila kod zubara,Anushka Alen non stop doji,nasmijala sam se kad si rekla da kupis silikonsku siku,a i kod mene Ajna gricka,grebe,ja sam sva od isarana od njenih prstica  i zubicauser posted image ,Munxlee ,prvo hvala na lijepim komplimentima na fb,a ismijala sam se,kako si izletila na prozor,a i ja tako  nekad zaboravim,nek gledajuuser posted image user posted image user posted image ,a Ivan pravo odspavao ,samo da ne bude problema po noci,ja ipak volim kad manje po danu spava,zato noc superuser posted image ,Skvo kako mi je Umica,spremate li se na more,a za bodice,ja kupim Ajni Lumpi u Mercatoru i zadovoljna sam sa njima,a neznam jesi li gledala u Oviese,eto to je moj prijedloguser posted image user posted image Dincili vas dvije setate,samo uzivajte,a za povracanje mozda ti je od hrane,nesto joj nije odgovaralo,meni je Ajna znala povracati od kupovnih kasica pa joj vise i ne dajemuser posted image ,Tweety kako je Rania,vidim da se i  ona prehladilauser posted image ,Idana85 vi samo hodate,Rijad mashallah ma on pravo rucka,a i Ajna najmanje govori mamauser posted image ,Melissad znaci i kod kod tebe curica pricalica,ma super,a je prvo simpaticno to izgleda kad se raspricauser posted image user posted image ,Okarice kako je proslo sa zumancetom,kako si joj dala,i ja cu Ajni samo da ozdravi i  da pocne fino ruckati,Bebbe ti se jutros uspavala,ma hajde i ja bi nekad spavala ali imam ranoranioca Ajnu 9h plafonuser posted image user posted image user posted image ,a jel te baby phone nisi cula pa ih moras mijenjati,kako je Emica,user posted image user posted image user posted image user posted image ,gdje nam je Nita,slabo se javlja,nadam se da su ona  i Kanita dobro,Remzy kod tebe trka frka non stop,a i meni je svekrva kupila Ajni tutu,pa cu je pomalo stavljati,jer ona ujutro kad se probudi suha pelena,a dok je presvucem,ukaki se,pa eto cisto da probam,necu je siliti ako ne bude htjela ima vremena naucit ceuser posted image ,nadam se da nisam koga zaboravila,puno pozdrava i poljubaca svim bebama i mamamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1071
14.5.2009 16:01:48   
tweety
Drago mi je da je Ajna bolje,kuc kuc.Rekoh li ti da treba vremena i da od danas ne bih trebala imati temp.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I moja je malo bolje,mada se u noći probudi začepljenog nosića a i ujutro kad ustane počne kašljati user posted image ali eto valjda neće još dugo.

Kissssssssss svim bebama i njihovim mamama

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1072
15.5.2009 9:50:48   
Anushka
gdje su nam mame i bebe jutros? mi smo dobro hvala Bogu, evo jos spava jutarnju turu, pa kad se probudi nosimo tati rucak na posao, pa na kaficu sa kumom poslije sto godina, a veceras imamo i tu kaficu RR mama iz Ze.. a sutra 10 godina mature.. uhh jest nam ruznouser posted image
new mama, nadam se da se tura nije vracala i da ajnica vec bolje jede. bebbe sto ti nisu valjali ti baby phonovi? mi imamo jedan i doduse susti kad je baterija pri kraju al radi fino. Doduse, ja cujem i bebe u komsiluku i bez baby phona:) tweety, sta si princezi stavljala u nosic? ikakve kapi? valjda ce i ona biti bolje, ljubite svoje bebice, a nema nam ostalih mama, mora da su u skitnjama!

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1073
15.5.2009 10:54:49   
mynxlee
dok malisan spava da iskoristim guzvu pa da vam otipkam par recenica.
ovdje je vec 5. dan ruzno vrijeme i bez sunca, pa sam i sama takva. ne setamo se bas onako dugo kao kad je suncano vrijeme. ivan je dobro i moja ledja su malo bolje. sad Ivana nosaju oni koji su ga i navikli na to.
imam jednu lijepu vijest. juce je Ivan dobio majicu od ''Pampers'' na kojoj pise njegovo ime, datum i sat rodjenja, kilaza, duzina, kao i mjesto rodjenja. slikacu ga u toj majici, pa vam stavim slike da vidite. inace, ostavicu tu majicu za uspomenu. necu da ju nosa, jer je unikatna user posted image
da se pohvalimo, presli smo na Pampers br. 4, pa smo sinoc stavili prvi. medjutim kako je mama navikla s malim pampersom, nisam namjestila kako treba, pa je jutros Ivan osvanuo mokar.
probudio se u 6h, nahranila ga, onda oko pola 9h, presvukla ga i nahranila, pa mi evo spava.
pokvario mi se babyphone, pa samo nesto pisti kao kad je baterija prazna, a ukljucen je u struju. mnogo mi znaci, posto su ovdje svi grlati, pa kad pricaju vicu i ne cuje se. a on jadnicko nikad ne place da se moze cut, nego kiska.

manuela, to mi se stvarno desilo. nije ni cudo, jer koliko puta se sisa da izvines izvadi i vrati, nije ni cudo da se zaboravimo. valjda se necu toliko zaboraviti pa da izadjem takva i na ulicu. mada me ne bi nista cudilo, jer sam ja u trudnoci i sada postala toliko zaboravna. a vi? najvise se ne sjecam imena. user posted image
anushka, i ja isto pjevam Ivanu da zaspi, ali cim pocnem pjevati on hoce puci od smijeha i odmah se razbudi. napravim pauzu, on se umiri, okrene glavicu i ja opet pocnem, a on se trzne, pogleda me onim svojim crnim okicama i na stavi da se user posted image i meni bi trebala jedna sisa viska, ali ja sam se snasla. bebe osjete miris sike i vole njenu toplotu, pa ja pelenu koju koristim za dojenje, uvijek stvavim Ivanu uz glavu i onda se on okrene i u nju dise, tako da osjeca miris sike a i toplo mu po nosicu. samo hodaj i lijepo se provedi.
bebbe, dobrodosla medju spavalice. ja sam ko drogirana. nikad se ne mou naspavati i ne volim sto sam takva. neko bi rekao lijena, a ja bih rekla da je to ko bolest ili ne znam sta user posted image je li ti to prva menstruacija? ja jos nisam dobila i jest lijepo user posted image
new mama, drago mi je da je Ajna dobro. posto je imala temperaturu, a i dok ju ima, treba bebi davati sto vise vode da pije da ne bi dehidrirala. mi cemo 19.05. na vakcinu pa i mene ceka temperaturica. po cijelu noc ne spavam, samo mjerim. sreca pa smo kupili toplomjer sto se stavi u uvo i izmjeri za sekundu, tako da mjerenje mogu obaviti i bez da budim Ivana. sto se tice komplimenata ja ih dajem samo onom kome stvarno treba dati. ne govorim da bi se nekom uliskala. takva sam. ako si lijepa - lijepa si, a ako nisi - sutim. to je neka moja filozofija user posted image ti si stvarno prelijepa i molim te bez rumenih obrascica user posted image
tweety, ja kad osjetim da ivan ima zapusen nosic, ja ukapam svog mlijeka i on sve izbaci. ti mozes kupiti kapi za nosic da dojencad. samo nemoj precesto stavljati jer nije ni to zdravo. samo po potrebi. ma bitno je samo da nesto prodje kroz nosic.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1074
15.5.2009 11:27:08   
manuela RR
mynxlee jesi se ti raspisalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to da nadoknadiš za sve što nisi stigla da se javljašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Dobro si to spomenula,ja sam više izgubljena nego zaboravna(ako ima ikakve razlike)krenem nešto da uradim onda radim nešto sasvim treće,pa usput zaboravim na ovo prvo i onda se pitam gdje jeuser posted image user posted image user posted image user posted image ha ha jest mi ova rečenica jasna ali vjerodostojno opisuje moje stanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Blago tebi kad se raduješ što ne dobijaš,ja bi odmah sumljala na trudnoću,meni poprilično kasni trebala dobiti 04.04user posted image user posted image user posted image user posted image pa se bojim da sa user posted image otvorila sam čak i temu na forumu Kasni mi da se mi koje smo u sličnoj situaciji jadamo jedna drugojuser posted image user posted image user posted image user posted image
Meni je poslije poroda prilično neredovna i nikada ne znam kad da je očekujem.

Drago mi ja da je naša Ajnica boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

bebbe
nam je postala spavalica nema je ni jutros a ja navikla da s njom započnem danuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja imam philipsov baby phone i nisam ga nešto pretjerano koristila,ali sad ću ga koristiti više,kako je lijepo vrijeme pa ću češće u dvorištu piti kafuuser posted image valjda će biti dobar ovo par puta što sam ga koristila bio je superuser posted image

Anushka,znači Alen osim što je DJ on je i operski pjevačuser posted image user posted image user posted image Boga mi vi imate multitalentovano dijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image i to samo da vama otežauser posted image user posted image user posted image

Emir je super kad se lijepo naspava,dijete za poželiti a kad je ne naspavanuser posted image pozdrav od nas.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za djecaka
Doraa

Potpuno neodlucna pa me zanima vase misljenje :)

Harun (67%)

Ismail (33%)

Broj svih glasova: 94

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *