bebbe RR
|
Dobro jutro, drage moje! Kod nas standardan pocetak radne sedmice. Ema paja, ja pijem kaficu... Iako, jutros sam nesto uspavana, pa sam cak razmisljala da se vratim u krevet. Inace, sve standardno OK. Emicka je prespavala cijelu noc, probudila se jutros oko sest da siki. Trenutno je u prilicno zanimljivoj fazi - okrece se, tako da je stalno na podu, brblja, smije se, raduje se svojim igrackama, ljuti se kada joj uzmemo igracku, tako da nas sada vec sve zabavlja. Ne znam sta cemo raditi danas. Mislila sam ici na terme, ali, nije mi menstruacija prosla, pa moramo sacekati:) Inace, ovaj baby phone nam konacno radi kako treba i pouzdan je, tako da sam zadovoljna! Nita, drago mi je da Kanita slusa mamu i da je mastitis bolje. Kako je skontala da je necete nosati?! Ja zu muku mucim od povratka iz Sarajeva, jer je MM bio na odmoru, pa dole samo nosanje, jos nije skontala da ne mogu po cijeli dan da je nosam i buni se. Ja sam toliko muke imala na pocetku dojenja sa svim - od raspuklih bradavica, do stvaranja guta, da me je strah na to i pomisliti. Ali, za sada ne izgleda kao da mi dohrana pravi probleme. To bi je sigurno mlijeko nadoslo kod mame jer si se malo opustila od svakodnevnice i odmorila. A, sto se tice baste, nisam ja neki strucnjak, ali eto, trudim se, lijepo je imati svoje povrce, iako bi basta zahtijevala i vise vremena. No, imam fine komsije, pa mi pomognu. Mi ne zivimo u kuci, vec u zgradi u kojoj su cetiri stana. S jedne strane nam je park, a s druge je opcina napravila te vrtove i podijelila ih na koristenje, tako da se bas vidi u kakvom ti je stanju vrt, a ovdje sve sredjeno i uredjeno, pa ne mogu ja svoj zapustiti. Hehehehe.... Sto se tice Kanite, ne sekiraj se, jesce i grasak. Ni Ema ga ne obozava... Dinciiii, neka si se naspavala kako treba. Drago mi je da je Rejhanica tako dobra djevojcica, i da te sve slusa. Mynxlee, uslikaces ti ljepotana kako se smije, samo polako. Skvo, to da li je klise ili nije, nema veze - ako si nenaspavana - nenaspavana si, i sta ces! Nema tu neke utjehe osim u faktu da ce i to sigurno proci i da ces se naspavati, ne sekiraj se. Pusa za Umce! Manuela, super da si rijesila problem sa zubicem. Kako je Emir?! New mama, sta se desava kod vas? Prosao osip? Remzy, fino je kada ti muz dodje da malo odahnes, je l' de?! Nije lako s troje djece deverati, pa da su i najposlusniji, zar ne?! Anushka, super da si se lijepo provela na maturi. Ja jos nigdje ne idem bez Eme, osim, rijetko, do prodavnice, ali to je sve maksimalno petnaestak minuta... Mada, nije lose navikavati i sebe i dijete na kratka razdoblja razdvojenosti.... Eto, mile moje, svim bebama i mamama pusa od Eme i mene!