Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
I ja cekam P.N. u Starom gradu, i to prvu..... Kazu da je juce bio nas nacelnik na TVu i da je rekao da nemaju vise sredstava za P.N. nego ce ih povremeno isplacivati kad imaju para :( Je li znate nesto o ovome? Ima li postara?
I ja cekam P.N. u Starom gradu, i to prvu..... Kazu da je juce bio nas nacelnik na TVu i da je rekao da nemaju vise sredstava za P.N. nego ce ih povremeno isplacivati kad imaju para :( Je li znate nesto o ovome? Ima li postara?
ja sam prvu naknadu dobila 3 mjeseca od predaje zahtjeva, stoga ne očekuj brzo I da znate da mi je strašno milo što nas ima ovoliko porodilja koje su u radnom odnosu, pitam se dal šta dobivaju porodilje koje ne rade
< Poruku je uredio veeseelaa -- 7.5.2009 19:45:52 >
bas citam iskustva oko ove porodiljne naknade,, jer bas sam pripremila svu papirologiju i sortirala,ostalo je samo da ako Bog da prilozim rodni list bebe i jos neke papirice kad se beba rodi abd... ma sve cu da im uzmem sto se uzet moze :) hehehe ja predajem za svaku vrstu naknade i porodiljnu naknadu,i djeciji doplatak, pomoc pri prehrani , i jenokratnu . sve sam sredila u firmi da mi napisu sta treba i koliko treba da bude plata... zasto ne? i oni nama krv popise , pa i ja sredih sve ove papire iako nemam uvjeta za to da im tu crkavicu uzmem.
Eh, kako sam se nasmijala, OPLAKALA SAM!!!!!!!!! I zbog "Envera" a posebno zbog ovog - "moj poštar"!!!!!!! "Moj" poštar se zove Salko... Hajde neka svaka na ovoj temi ostavi ime "svog" poštara...!!!! Usput, ni "moj" poštar nije dolazio!!!! Novo Sarajevo
Meni Bego jos nije ni svratio da pozdravi a kamo li da sta donese! Ja nisam radila kad sam se porodila, bila sam na birou, ali imam neko pravo na jednokratnu porodiljsku naknadu, i novcanu i u hrani. Predala sam sve papire i sad cekam da moj zahtjev dodje na red. Sluzbenica kaze da mogu cekati par mjeseci, pa se eto nadam nekad na ljeto da cu dobiti, uhar je kolko god...
A gdje si ti dinaa? Ja sam morala kamaru nekakvih papira izvadit, da bih predala zahtjev za tu jednokratnu novcanu pomoc, koja je valjda nekih 150km, nisam sigurna, plus 6 mjeseci pomoc za hranjenje novorodjenceta. Eh sad, jel ta pomoc u novcu ili naturi, nemam pojma, samo znam da ce moj deckic i u skolu haman poci dok se oni nakane da to dadnu!
citam sve ovo i pravo je bljak...ni malo mizerije nemogu dati na vrijeme... jedna prijateljica mi je rekla da su naknade uvijek kasnile i kad je ona rodila svog sina a njen sad je 3.razred O.S. imam prijateljicu koja se porodila u decembru 2008.i nikad nista nije dobila i pocela je raditi od maja sad...
ja sam tek trudna a vec razmisljam o tome...imam stalni posao i plata je ok,da odem i na bolovanje firma me placa i bice ok al sta kad se porodim...
ovi neuplacuju to redovno,mi zivimo pod kiriju,njegova plata nemoze pokriti sve,nezelim ici u zajednicu a nezelim ni raditi prije vremena pa bebu ostavljati nekome...a kako zivjeti?
dosla i meni ....jupiiiii. Pocela sam pomalo ici na posao al sam 2zvanicno jos na porodiljskom" do 6.6. znaci sigurno aBd jos jedna mi treba doci slijedeci mjesec.
E sad hajd mi recite kako je kod vas bilo ako se sjecate. Ja sam porodiljsko otvorila 6.6. dzelila se rodila 04.07 i pocela sam primati porodiljsku naknadu od jula ( mislim da sm u septembru dobila dvije ( juli +august) Sad me intereuje sta je s ovom jednom od juna - tad su mi rekli da tako ide unazad kao fol nesto al mislim da su me smeljali a ja sad ne znam da li bi mi i ta trebala dovi. Jer logicno mi ako si godinu na bolovanju da dobijes 12 naknada a ne jedanaest.
Ma nista ja cu racunat da je nema za taj mjesec pa ako dodje da me obraduje ...heheh...a opet krivo mi i da me potkradaju:((((((
ovi neuplacuju to redovno,mi zivimo pod kiriju,njegova plata nemoze pokriti sve,nezelim ici u zajednicu a nezelim ni raditi prije vremena pa bebu ostavljati nekome...a kako zivjeti?
ja nam drzave ccccccccccc
Bubuli drzim ti fige da preguras sve to... aBd bice dobro, prezivjece se, i bez naknade a kamo li s naknadom... Samo ti misli na svoju i ne sikiraj se...