Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Danas sam bila u opštini NS da se raspitam za naknadu u slucaju da ste student.Potrebno je slijedece: -prijavnica boravka i kopija licne karte oba roditelja -izvod iz maticne knjige rodjenih za dijete -potvrda sa biroa(odnosno u nasem slucaju potvrda sa faxa ) -uvjerenje o kretanju iz PU NS ( za one cija LK po datumu izdavanaj nije starija od godinu dana) -otpusna lista iz bolnice
Zahtjev se mora predati u roku od 60 dana od rodjenja djeteta,takodje dokumenti ne smiju biti stariji od 6 mj i kopije ovjerene
Nema na cemu tackice,nadam se da je pomoglo Zaboravila sam napisati da se pored ovih 120 KM,moze dobiti mlijeko i djeciji doplatak.Medjutim za to trebaju neki uslovi,kao npr.da se ne posjeduje automobil... Mislim da su vec ranije nesto pisali o tome na ovoj temi,pa provjerite.
Dobro jutro,da li itko ima informaciju,nezaposlena sam,vodim se na birou,3mj.sam dobivala dječji doplatak i nakon toga n išta,znači od 1.mj.nisam dobila. Ima li tko još iz ze-do kantona?
E drage moje mamice vidim ja vi ste u sve ovo dobro upucene,ali i ja se pocinjem raspitivati po malo jer tek sam u prvom mjesecu.Student sam apsolvent i apsolventski mi istice u novembru a trebao bi mi i termin za porod biti u nov.pa me zanima sta je meni raditi. Da se odmah prijavim na biro sa srednjom ili da ganjam prava kao studentica.ako neko zna malo vise o ovome puno bi mi pomoglo da se uputim sta da radim.hvala vam u naprijed.
moj ti je savjet ako mozes, neka te neko prijav u trecem mjesecu ili drugom kao da radis kod njega, a ti placaj doprinose, jer moras raditi bar 6 mjeseci da dobivas naknadu za zaposlene porodilje,isplatice ti se sigurno
hej lila Posto sam i ja apsolvent raspitivala sam se o ovome. Kada budes predavala dokumentaciju u opstinu trebat ce ti potvrda sa fakulteta,ukolilko mozes dobiti tu potvrdu i u novembru nije nikakav problem.Takodje mozes se kao apsolvent prijaviti na biro,pa zatim predati potvrdu sa biroa. A ni ovo sto idana predlaze nije lose,raspitaj se o tome,ja se nisam sjetila na vrijeme.Posto je naknada za nezaposlene porodilje samo 120 KM, a ukoliko si radila oko 300 cini mi se.
Hvala vam puno na uputama i informacijama jer kad si na pocetku neceg novog i drugacijeg svaka informacija dobro dodje...a pogotovu kod nas izgleda da se i kriju tako te pogodnosti..svi nesto kriju kao da je iz njihovog dzepa.pozzz.
nema na cemu Ja sam tek nedavno saznala da kao student imam ikakvo pravo,pa sam se pocela raspitivati.ranije sam pisala sta je potrebno od dokumentacije za studente,pa mozes pogledati sta ti treba. zelim ti da ti lako protekne,sve najbolje