Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Drage zenice maloprije mi postar donese rjesenje od opstine Novi Grad u kojoj stoji naknada od 360 km. Vi spominjete iznose od 429, 410 km..... Moze li mi iko reci kakav sam ja slucaj? Inace radim puno radno vrijeme ako to ima kakve veze. Hvala vam
Pozz Dinkice,ja sam isto opstina Novi Grad to ti je prosjek na rijesenju,a dobivacec izmedju 410 i 450 km kako koji mjesec,ja vec dobivam naknadu oko 5 mjeseci.....
hej drage moje zna li neko odgovor na moje pitanje. pocela sam ganjati ovu papirologiju silnu, u opstini novo sarajevo sam..i tamo sam uzela sve ove zahtjeve za naknade i za jednokratnu pomoc,i za mlijeko i hranu, za doplatak i ono osnovno naknada za porodilje u radnom odnosu. sad me zanima onaj papir koji treba poslodavac da ispuni, prosjek plate za zadnjih 6 mjeseci. rekose mi preko veze da ako ocu da primam djeciji doplatak i dobijem jednokratnu pomoc kao i hranu da mi na tom papiru poslodavac mora napisati da je prosjek najvise 360km , da bi stekla pravo na ove naknade. poslodavac ce mi napisati koliko god meni odgovara ,ali me interesuje ako napise tako mali iznos ima li to ikakve veze sa onom osnovnom naknadom sto dobivamo godinu dana 400-440 km????????????? da bezveze ne ganjav to ako ce mi poremetiti ¨glavni zgoditak¨ hehehehe tj. glavnu crkavicu pozzzzz
malenaa ne i trebalo da utice na porodiljsku naknadu, jer nju imaju sve porodilje koje su u radnom odnosu bez obzira na visinu plate, ja sam cak samo dostavila iz firme potvrdu da sam u radnom odnosu bez prosjeka plate jer to opstinu ne bi trebalo da zanima osim ako neces ganjati doplatak. Sretno sa papirologijom
ej draga , pa da ocu da ganjam i taj doplatak (33km svaki mjesec)i za jednokratnu pomoc (220km -jedan mjesec ), i pomocu u prehrani djeteta (mlijeko i sokice-6 mjeseci) za to sve treba prosjek plate, a za osnovnu naknadu samo potvrda o zaposlenju.. ma uzet cu im sve sto se moze uzeti hehe uhar je i oni nas kradu!!! nego me strah da to sto trazim od poslodavca da mi napise (manju puno platu nego sto imam) da ne utice na osnovnu porodiljsku naknadu,???? moram to provjeriti
koliko daje Novo Sarajevo sa biroa za zene koje ne rade?
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
provjeri to dobro da li ce ti poremetiti ovu porodiljski naknadu. Govorim ti to iz razloga sto sam ja prije skoro 8 mjeseci kada sam trebala predati potrebnu dokumentaciju za naknadu, morala da donesem potvrdu sa posla da sam zaposlena na neodredeno. Mislim da je to bitno, jer navodno ako imas ugovor na odredeno onda ti je manja svota novca.
Tackice, mislim da imas pravo kao nezaposlena, samo provjeri u opsitin koja je procedura. Znam da je za nezaposlene iznos manji!!
draga cicana, ne znam odakle si, ali znam da u zenici ide preko tekuceg racuna a u sa donosi postar...sve ces to saznati kada predas svu potrebnu dokumentaciju