Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam cula da samo porodilje sa Opcine Stari grad dobiju tih 200 Km i nijedna druga Opcina, ali ko ce im ga znati. Nego ne znam jeste li citale u novinama ovih dana da je usvojen prijedlog Zakona o Porodiljskim naknadama za cijelu federaciju ce biti da nezaposlene majke primaju iznos najmanje neto plate u federaciji sto je oko 330 Km, a zaposlene 661 Km pa ako to bude bice super , samo se nadam da nas nece opet zeznuti, treba da jos objave u Sl. listu i trebalo bi biti tako. I sve bi porodilje primale 12 mjeseci naknadu neovisno o Kantonu znaci cijela federacija isto. Ja sam opet skepticna jer dok ne vidim na djelu ne vjerujem, ali dace Bog pa ce biti tako. Pozdrav svima.
nije usvojen nego nacrt Zakona poslan u proceduru a sto se naknade tiče nemoze biti ista za sve zaposlene majke bit će procenat plaćeali neznam koliki jer je ludo da isto dobija onaj ko izdvaja 300 ili 600 KM doprinosa iz plaće a za sve nezaposlene će biti isti i mislim veći od 331KM.
Nista od nadoknade ove sedmice, tek sljedece jer su jucer tek penzije poceli djeliti. Ja sam maloprije zvala Opcinu da ih nesto pitam, i onako mi padne na pamet da ih upitam kada ce krenuti podjela nadoknade. Eto, rekose mi tek naredne sedmice!
Jel ima netko iz HNZ,a da je zaposlen u drzavnoj firmi koja nije na proracunu zupanije nego je na proracunu federacije npr. ministarstvo financija i trezora.Komplicirano...
Drage moje forumasice, Je li vam se ikada desilo da niste kuci kada vam postar donese porodiljsku naknadu? Pitam, jer slijedece sedmice necu biti kuci, a najvjerovatnije cemo dobiti naknadu.Eh sada, jel postar ostavi dopis da je bio tu i da mogu pare podici u posti ili cu dobiti slijedeci mjesec zajedno sa aprilskom naknadom?
Da li žene koje se porode u Sarajevu silom prilika a nisu iz Kantona Sarajevo imaju ista prava kao i sarajevske porodilje? Mislim na žene koje su upućene na liječenje i porod u Sarajevo npr iz Tuzle, Zenice, Mostara ili drugih gradova zbog komplikacija u trudnoći da se liječe na ginekologiji porode u sarajevskom rodilištu. Koja prava one ostvaruju?
Drage moje forumasice, Je li vam se ikada desilo da niste kuci kada vam postar donese porodiljsku naknadu? Pitam, jer slijedece sedmice necu biti kuci, a najvjerovatnije cemo dobiti naknadu.Eh sada, jel postar ostavi dopis da je bio tu i da mogu pare podici u posti ili cu dobiti slijedeci mjesec zajedno sa aprilskom naknadom?
Ostavi dopis da odes u postu2 ( na Zeljeznickoj stanici)