Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Neki, ja znam da ukoliko si na birou ili prijavljena na pola radnog vremena, da ce i nadoknada biti manja. To su meni rekli kada sam predavala u aprilu 2008. A, ti jos jednom provjeri ili neka ti se jave forumasice koje imaju slicnu situaciju!
Neki, ja znam da ukoliko si na birou ili prijavljena na pola radnog vremena, da ce i nadoknada biti manja. To su meni rekli kada sam predavala u aprilu 2008. A, ti jos jednom provjeri ili neka ti se jave forumasice koje imaju slicnu situaciju!
Pozdrav!
Izvinjavam se ukoliko odlazim od teme ali vidim da ste izmedju ostalog pisale i o naknadama u slucaju prijave na pola radnog vremena. Obzirom da u zakonu o radu cl. 30. stoji da uposlenici koji su prijavljeni na pola radnog vremena imaju ista prava kao i oni sa punim radnim vremenom (vezano za zdravstveenu zastitu a osim naknada, plaća, itd) zanima me da li se to postuje; tj. ima li neka od vas koja je bila prijavljena na pola a da je svu papirologiju (vezano za zdravstveno, otpusnu listu, naknadu itd.)rijesila bez problema. Hvala
Mislim da se sva papirologija rijesi bez problema, nego pitanje je visine naknade koju ces primati ako si prijavljena na pola radnog vremena ili ako si na birou!
Hvala ti puno na info-u. U stvari ja sam sve svoje vec rijesila obzirom da se trebam poroditi svaki cas ali me zanimalo za zenu muzevog brata. Oni su se pravo prepali jer je ona prijavljena na pola i rekli su joj da nece moci dobiti ni otpusnicu niti prijaviti dijete sto je meni stvarno idiotluk. Ima toliko zena koje su na pola vremena a da ne kazem koje mozda nisu ni na birou. Mislim trebaju li se one poroditi na ulici. Anyway hvala ti puno
Danas oko pola 3 kad sam sve nade izgubila da ce postar doci, on pozvoni na vrata.Uhh kad ga nisam poljubila od dragosti...heheh da je kakav sladji i bolji mozda i bih (sala mala) Inace opcina Novi Grad sam i dobila sam zaostatak za 4 mjeseca u iznosu od 1.716,00 KM. Ehhh da je tako svaki mjesec dobijati sto bi bilo dobro, al eto kakva smo Drzava i ovo je puno sto nam daju...
Neke forumasice su pitale koliko smo cekale rjesenje iz Opcine Novi Grad. Ja sam cekala skoro mjesec i po, pa eto...
E sad meni nešto nije jasno !I ja pripadam općini Novo Sarajevo kao i Crvena i štrumpfeta, a ja danas dobila naknadu, ali ne u iznosu od 441 KM, nego sam dobila 437 KM ? Kako to, nije mi jasno? Hajd što nemam od poslodavca ništa, nego nije valjda da smo mi s državnog nivoa i od Kantona zakinute? Jest da su u pitanju samo 4 markice, ali zar nije ta raspodjela u jednakom iznosu za svaku porodilju?
Mislim da se sva papirologija rijesi bez problema, nego pitanje je visine naknade koju ces primati ako si prijavljena na pola radnog vremena ili ako si na birou!
Evo informacija iz prve ruke I ja sam prijavljena na pola radnog vremena i apsolutno nema razlike isto se tretiramo kao i u punom radnom vremenu Ja dok sam trudna bila zvala sam ih u opcini da vidim ima li kakve razlike. Nadam se da sam pomogla
Pa majke im ga mile zar im sad treba 4 mjeseca da isplate naknade nakon rjesenja u Novom Gradu???! Nisu normalni! Pa sta da radimo ta 4 mjeseca..Boze sacuvaj!
Moj termin je krajem aprila, po ovom sto citam, naknada ne bi smjela biti niza od 420KM ?! Ili nisam u pravu?
pipun, mene ne bi iznedailo da porodiljska naknada bude manja, jer je to 60% prosječne palte, a kako se uveo porez na platu, očekivati je da će i ovaj prosjek biti manji, samo je pitanje kad će se to promjeniti, na kraju godine ili.....
Dajte žene, može li mi neka odgovoriti koliko tačno iznosi porodiljska naknada za općinu Novo Sarajevo, da li sve pimate po 441 KM i je li to taj iznos? Pisala sam u prethodnom postu zašto me to zanima, malo mi je nejasno .
Cijeli SA Kanton ima 441 km za ovaj mjesec.. ova jedna km ostane postaru... mozda je tvoj postar odlucio da sam uzme koliko misli da treba :) salim se sta ti pise na listicu? 437km?
haha ma znam al meni nekako beze jer on ipak dobiva platu sto dijeli... zamisli danas podijeli 100 porodiljski ili penzija i eto njemu jos 100 km u padze... beze majke mi... a ima onih sto uzimaju vise...
Jednom je meni jedan htio 10 km da uzme... ja bila kod kuce kad je stigla mm-ovoj nani penzija i on fino meni dade pare ja prebroja ono 10 km manje... to je za mene stvarno debilski... al nije tema sorry!!!
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
*Prijateljstvo* Private
Da li biste vi prihvatile da pricuvate dijete od prijateljice na dan,dva (u slucaju da se desi da joj je muz na putu) koja treba da se porodi?Sama je,njeni su stotinama kilometara daleko,a vi i sami imate bebu...
Da (96%)
Ne (4%)
Broj svih glasova: 133
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!