Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jutro, ima li neka mama iz TK Kantona, zanima me kako to ide kod nas za isplatu porodiljskog, čula sam da dijete nekad i dočeka drugi rođendan a isplata ne počne, jel to istina? ja još nisam počela da je primam jer mi je firma isplaćivala prvih 6.mjeseci i od marta treba da krene naknada od kantona
Ja bih nesto oko ove papirologije. Koliko sam vidjela na zvanicnoj stranici opstine Novi Grad, mi samo trebamo predati sljedecu dokumentaciju:
1. Uvjerenje poslodavca o zaposlenju i prosjecnoj neto plati 2. Uvjerenje o izmirenim doprinosima iz PIO/MIO 3. Doznake od ljekara o otvorenom bolovanju 4. Rodni list djeteta
Ostalo oni skupe sluzbenim putem, kucnu listu i sta vec jos traze..a tako mi rece i zena iz njihove sluzbe za socijalni rad. Takodjer sam pitala za doprinose i staz ukoliko poslodavac ne isplacuje platu dok sam na bolovanju i rekla je da kanton uplacuje doprinose na iznos naknade u periodu dok sam na bolovanju, tako da je zaista tacno, da poslodavac nema ama bas nikakvu zakonsku obavezu da nam isplati ni jednu jedinu marku dok smo na bolovanju.
Zdravo i izvinite sto upadam ovako. Imam jednu nedoumicu, mene interesuje je li u svkoj opštinu u KS ista naknada. Posto sam ja jutros dobila zaostatak ukupno za 4 mjeseca, al na uplatnici pise osnov za januar 428 KM. Opština Novi Grad.
U svakoj Opstini u Kantonu Sarajevo je ista osnovica prema kojoj se racuna iznos porodiljske nadoknade. Tj. on se racuna prema prosjeku najnize plate u Kantonu. Nisi rekla da li si kod poslodavca do sada bila prijavljena na 4 ili 8 sati? Jer to ima itekako veze!
Prijavljena sam bila na puno radno vrijeme, tj. 8 sati, a bila sam u radnom odnosu 7 mjeseci do poroda, tako da sam ispunjavala sve uslove. Hvala na informaciji. Samo ne znam koliko su bile naknade u posljednja 4 mjeseca, pa tako da nisam upucena kolika je za januar. Evo za 4 mjeseca sam dobila 1716 KM.
Takodjer sam pitala za doprinose i staz ukoliko poslodavac ne isplacuje platu dok sam na bolovanju i rekla je da kanton uplacuje doprinose na iznos naknade u periodu dok sam na bolovanju, tako da je zaista tacno, da poslodavac nema ama bas nikakvu zakonsku obavezu da nam isplati ni jednu jedinu marku dok smo na bolovanju.
doprinose ti uplacuje Kanton ... poslodavac ne mora nista... ali to zavisi od njega... znam zene kojima direktor plati razliku... ali to je njegova dobra volja... a koliko mi je poznato to je tako odavno... bilo po zakonu ili ne...